EL | USK Prag 70 - Galatasaray MP 78

19 Ekim Çarşamba 19:00

Tempo yavaşlamıyor, VICI Aistes ve Fenerbahçe maçlarının ardına Çek Cumhuriyeti'nde, Euroleague'deki ilk deplasman maçımıza çıkıyoruz. Rakibimiz geçen sene de aynı grupta yer aldığımız USK Prag, geçen seneki kadrosunu koruyup bu sene üste koyduğu oyuncularla dikkat çekiyor. Ünlü İspanyol oyuncu Anna Montanana, Ilona Burgrova ve İsveçli Frida Eldebrink takımın en dikkat çeken transferleri.

Geçen sene Euroleague gruplarda, kendi evinde tek bir mağlubiyet aldılar. O da sezon sonunda şampiyon olacak Halcon'a karşı 76-75 ile. Bizimle beraber gruptan yükselen Prag, son 8'e kalmak için önemli bir adım atıp Cras Basket'i deplasmanda yenmiş ama ikinci maçta yıldızları Eva Viteckova'nın sakatlanmasının sonrasında iki maçta da Cras Basket'e direnemeyip turnuvayı son 16'da tamamlamışlardı. Bizim karşılaşmalarımız ise; Prag'da 86-54, İstanbul'da 81-69'lık skorlarla ev sahibi konumundaki tarafın farklı üstünlüğü ile bitmişti.

Bu seneye gelirsek Avrupa sezonunu Bourges deplasmanında açtılar ve 63-51 ile de Fransız rakiplerine boyun eğdiler. Bu maçta, takımın yıldızlarından, WNBA Şampiyonluk yaşayan Lindsay Whalen'in henüz takıma katılmadığını söylemek gerekiyor. Whalen muhtemelen bizim karşılaşmamızla birlikte takıma katılacaktır. Bourges karşısında takımın en etkili oyuncusu, 20 sayı-10 ribaund ile oynayan takımın diğer Amerikalısı DeLisha Milton-Jones olmuştu. Milton ve Whalen'in varlıklarına rağmen, USK Prag hala 'Viteckova'nın takımı' konumunda. Viteckova ve diğer yerliler konusunda iyi bir konumda olmaları takımın şansını arttırıyor. Çek Ligi'nde ise 7 hafta sonunda namağlup lider konumdalar. TKBL benzeri bir lig olduğu için kayda değer tek maçları Frisco Sika Brno. Frisco Sika'ya karşı da deplasmanda 86-82 ile güldüklerini görüyoruz, diğer maçları zaten ortalama 60 farkla bitiyor. Ligde de en skorer oyuncuları Milton-Jones. Tecrübeli Amerikan forvet, ribaund istatistiğinde de takım lideri.

Bourges maçında aldıkları mağlubiyet yanıltıcı olmalı, zorlu bir maç olacak. Hele ki Euroleague'de son galibiyetimizi 4 Kasım 2009'da aldığımızı hatırlarsak. Başarılar takımımıza.
 
Güzel bir galibiyetin ardından kupayı aldık.Dün bir güzel eğlendik,kurtlarımızı döktük ama bugün artık yeni bir zafere konsantre olmaya başlamamız lazım.Bu maç özellikle hedeflerimizin ne olduğunu görmemiz açısından çok önemli bir maç.Zira USK Prague gerçekten zor bir deplasman ve eğer bu tarz zor deplasmanlardan galibiyetle dönebilirsek rahatlıkla en az ilk dörde kalma güvenini hissedeceğiz kendimizde.Bana göre eğer rakibi ciddiye alıp,konsantre olmazsak Fenerbahçe maçından çok daha zor bir maç bizleri bekliyor.

Takım Kadrosu:

Elin Eldebrink PG 1.74
4 DeLisha Milton-Jones PF 1.86
5 Frida Eldebrink SG 1.74
6 Katerina Bartonova PG 1.72
8 Ilona Burgrová C 1.94
9 Michaela Zrustova F 1.86
10 Adéla Necásková C 1.90
11 Katerina Elhotova SG 1.80
12 Anna Montañana PF 1.86
13 Petra Kulichová C 1.98
15 Eva Vitecková SF 1.90


İlk maçlarında Euroleague'de Bourges Basket'e 63-51 deplasmanda mağlup oldular.Muhtemelen bu maça çok asılacaklardır ve bizim için eğer ciddiye almazsak zor geçecektir gibi geliyor bana.

Aslında çok tanıdık oyuncuları var.En başta DeLisha Milton var,Wnba'in de önemli oyuncularından bir tanesi ve Los Angeles'da geçen sene 11.5 sayı,4.5 ribaund ortalamalarıyla oynadı.Sezonun ilk maçında Bourges'a karşı ayakta kalan tek oyuncu oydu.(20 sayı-10 ribaund)Orta mesafe şutları ve üçlükleri can yakabilen hareketli bir uzun,dikkat etmek gerekir.Bunun dışında Coach'un da Avrupa'da en sevdiğim oyunculardan biri dediği çok tecrübeli Eva Viteckova gibi etkili bir şutör forvete sahipler.Avrupa Şampiyonası'nın belki de en çok dikkat çeken keskin şutörü Elhotova da takımın önemli parçalarından biri.İspanyol milli takımının 4-5 numaralı pozisyonlarından oynayan,orta mesafeli şutu iyi derecede olan,mücadeleci Anna Montanana da bu takımın önemli oyuncularından birisi.

İlk maçta Viteckova ve Elhotova inanılmaz kötü bir yüzdeyle hücum etmişler,bizim maçta da aynısının olacağını beklemek doğru olmaz.Bu bağlamda çok iyi savunma yapmalı ve iyi konsantre olmalıyız.Topu Fenerbahçe maçında olduğu gibi Tina'ya en az bir kere indirmeliyiz.Zira Tina'yı savunabilecek bir oyuncuları da yok.Ayrıca Burgrova ve Eldebrnik'i de dahil edersek sadece 6 oyuncunun süre aldığını görüyoruz.Rotasyonda da büyük sıkıntıları var yani.

İkide iki,hem de böyle zor bir deplasmanda çok önemli.Maç çarşamba günü saat 19.00'da GSTV'den canlı olarak yayınlanacak.

Umarım yeni bir zafere kavuşuruz ve haftasonu Ceyhan maçında takımı desteklemeye gideriz hep beraber =)

USK Prague İlk Beşi:

F.Eldebrink(SG)-Katerina Elhotova(SG)-Eva Viteckova(SF)-DeLisha Milton Jones(PF)-Ilona Burgrova(C)

Başarılar Aslanlar!!
Diğerbaşlıktan taşındı
 
Geçen sene deplasmanda Prag'a 28 sayı farkla 84-56 kaybetmiştik. Rezil bir maçtı. Bir tek Fowles ayakta kalmıştı.
Viteckova, Delisha, Whalen, Montanana, Kuclihova çok iyi oyuncular. Zor maç olacak. Ama kazanıp bu sene Avrupa konusundaki kararlılığımızı göstermeliyiz.
 
tamam fenerı yendık ama takımın savunması bence kotu sert takımlara karsı ne yaparız bılemıyorum madem skor yonumuz yuksek bızde ozellıkle deplasmanlarda ona gore oynamalıyız yoksa savunmayala deplasmanlarda mac kazanmak bıraz hayal gıbı sankı
 
Onur maçtan 6-7 saat önce haberimiz oldu, bu nasıl yapılabilir sence?
Sencede mantıksız bir istek değilmi bu?

Bu arada maç zor geçecektir.
 
Aras millete bilgi versene birader. :)

Gerci yazmis olabilirsin, hatirlamiyorum. Arkadaslar bugun Melisa kadroda olmayacak. FIBA takimlara birer devsirme oynatma hakki veriyor ve biz bu hakkimizi Prince'den yana kullanacagiz.
 

Üst