Engin Kennerman Taraftarımıza küfür etti.

  • Konbuyu başlatan Emin Doğanca
  • Başlangıç tarihi
Geçen gün rüyamda fenerle final oynuyoruz abdi ipekçide o ne! hakem gene engin kennerman anasını satayım:=) yani rüyama bile, özel alanıma bile engini atamayı başaran psişik turgay ve mhk dan korkmaya başladım:=(
 
Sağolsun nur dolu yüzünü bugün de gördük!Özellikle 2 kararı herşeyi tüm çıplaklığıyla ortaya seriyordu.İlk periyotta Ermal'in turnikesi Kerem'in potanın adeta içinden çıkarılarak sayı olması engellendi.Bir de üçüncü periyotta Jerry Johnson'ın Kerem Gönlüm'e yaptığı sıradan faulü bir anda spormentlik dışı faul yaptırdı.Neyse Engin Kennerman olmasa savunma sertliğini bu kadar yükseltemezdik.Sağolsun varolsun ....
 
Sağolsun nur dolu yüzünü bugün de gördük!Özellikle 2 kararı herşeyi tüm çıplaklığıyla ortaya seriyordu.İlk periyotta Ermal'in turnikesi Kerem'in potanın adeta içinden çıkarılarak sayı olması engellendi.Bir de üçüncü periyotta Jerry Johnson'ın Kerem Gönlüm'e yaptığı sıradan faulü bir anda spormentlik dışı faul yaptırdı.Neyse Engin Kennerman olmasa savunma sertliğini bu kadar yükseltemezdik.Sağolsun varolsun ....
2. periyodun sonunda K.Gönlüme çalmadığı sportmenlik dışı faulu atlamışsın :)
 
Ben üstte yazılanlara pek katılamayacağım.

Sportmenlik dışını çalan Halil Baldemir'di, çalınmayan spormenlik dışı da Kennerman'ın pozisyonu değildi. Turnike pozisyonunda da, yanlış görmediysem top çembere çarptıktan sonra Kerem kuralllara uygun bir şekilde çeldi topu. Maçın başında İgor'un üçlük atarken faul beklediği pozisyon ( bana göre açık bir fauldü) onlar adına isyan ettiriciydi.

Genel olaraksa, samimiyetine inanmıyorum kendisinin o ayrı; ama bu maçta hakemlerin bir tarafın lehine daha fazla düdük çaldıklarını sanmıyorum, elbette tribünden izlediğim için kaçırmış olabilirim.
 
2. periyotta rakoçevic den çıkan topu parmaklarına değdi diyip efes lehine verdi diğer hakemler ve tribün dellenince pardon pardon dedi kararı dğeiştirdi. Takoçevic'in 2 teknik faul alması gerekirdi. İlki yaptığı faulden dolayı (ki arkasında kimse yoktu direk sportmenlik dışı fauldur bu) 2. side yaptığı itirazlardan sonra.

Jerry'ye verilen teknik faulde haklılardı Jerry direk beline sarıldı. Ama Kennerman dışında birinci yardımcı hakem daha da art niyetliydi. Bir faul atışında giren topa Kerem dokundu ona 2 sayı vermeleri gerekiyordu vermediler. Yani çileden çıkmamak işten değildi helal olsun TBF'ye ısrarla bu adamı maçımıza veriyor. (gerçi engelsiz aslanlar dahil her maçımızda hakem kıyımı var).
 
- Rakocevic'e ve Efes benchine verilmeyen 2. teknik faul. Ufuk Sarıca bile sahaya girdi o pozisyonda.

- Maçın başında pota altında özellikle Rancik'in kaçırdığı pozisyonların hepsinde koluna sert darbeler vardı, maçın başında fark yememiz de önemli bir faktördü.

- Kerem Gönlüm'ün serbest atışlardan birinde çembere vurması. 1 sayı değil 2 sayı kazanmalıydık o pozisyonda.

- Yine Kerem Gönlüm Ermal'in topunu potaya (topa değil) vurarak çıkardı. 2 sayı da burdan.

- Bir pozisyonda dışarı çıkan topta yanlış karar verdiler 2.yarıda, kritik bir andı.

- Jerry'e sportmenlik dışı çaldıkları pozisyondan bir öncesinde Rancik'e baltayı indirdiler. O faulü de es geçtiler, sonunda sportmenlik dışı yedik.

- Kerem Gönlüm'ün yerdeyken atlayıp Shumpert'ı düşürmesine zaten basketbolu hiç anlamayan insanlar bile sportmenlik dışı derlerdi, öyle bir pozisyondu.

- Engin Kennerman zaten burada edemeyeceğimiz küfürlerin sahibi biri. Adını bilmediğim diğer hakem de inanılmaz art niyetliydi bugün.

Kusura bakmayın ama tüm bunların üstüne hakemler dengeli maç yönetti demek aşırı fazla iyi niyetli olur, hele bunu basketbolu iyi bilen bir Galatasaraylı söylüyorsa...
 
Kerem Gönlümün pozisyonuna sportmenlik dışı çalmıyorlarsa, Jerrynin yaptığına da çalmayacaklardı. Bana sorarsanız ikisi de sportmenlik dışı fauldür. Ama Rakocevice çaldığı teknikten sonra bariz şekilde ettiği itirazlardan dolayı ikincisini de çalmalıydı. Sonuç olarak iyi bir maç yönetmediler. Genelleme yapacak olursak, ligimizde hakemler maçların kalitesini düşürmekle beraber gerçekten bu işi yapabilecek kabiliyete sahip olmadıklarını her geçen hafta bizlere gösteriyorlar...
 
Şu adamı da yendik ya daha da birşey demiyorum. Bu arada bu adam hakemlik olarak Türkiye'nin bence tartışmasız en iyi hakemi cidden. Gerçekten mükemmel yönetiyor art niyet olmadığı zaman. Ama art niyet aşığı işte adam.
bi de bi tek Gazanfer dikkat etmiş sanırım benden başka , bu faulde çembere vurma olayına Kerem'in. Bence direk 2 sayıydı hatta Kerem olaydan sonra yere inince hakemin gözünün içine baktı :) Çemberin içinden top çıkarma ise KG'nin klasiğidir ve gerçekten iyi yapar bunu. Hatta arkadaşla 2k oynarken goaltending denen olay olduğunda ''hoca Kerem'e çalamıyosun tabi bunları dimi'' falan tarzı espriler yaparız o derece aklıma yerleşmiş.
 
Meramımı daha net anlatmaya çalışayım.

Malum, bu yıl maçların çoğunda Kartal ya da Kennerman başhakemdi. Ben Kartal'dan çok daha korkarım. Herneyse, filmi tersine alsak, İgor'un üçlük pozisyonu atıyorum Jerry'ye olsa bundan büyük kanıt olmaz diyecektik muhtemelen. Ayrıca, ilk çeyrekte Efes'e de çok kolay fauller çaldıklarını düşünüyorum. İki tarafa da yanlış düdükler çıkmış ve hakemler kötü yönetmiştir bana göre; ama bu kötü yönetimin sadece bizi negatif etkilediğini düşünmüyorum. Amacım burada Kennerman'ı savunmak falan değil; ama şu maçtaki gibi şikayet eşiğimizi düşük tutarsak, taraftar olarak ileride kendimizi çok yıpratırız. Daha Fenerbahçe deplasmanı var.

Rakocevic'in atılmama mevzusu beni hiç şaşırtmadı. Kendisi de ikinci tekniği hakemin veremeyeceğini bildiğinden istediğini yaptı zaten. Problem hakemlerin verdikleri kararların arkasında duramamaları. hatırlayın, Murat Biricik de Oktay Hoca'ya Türkiye Kupası'nda ikinci tekniği verememişti. Bir hakem için en kötüsü saha içinde kararlı duramayıp saygınlığını zedelemek olsa gerek. Bugün de maçın başhakemi baştan sıkıntılı bir durumun içine düştü ve kötü bir yönetim geldi.
 
Onlar halt etmişler. Bal gibi de sportmenlik dışı fauldü yerdeyken yapılan hareket.

Ayrıca Jerry'e verilen karar da doğruydu. Uzun bir süre aşağıya doğru çekti rakibi. Çekip bıraksa bi sorun yoktu ama bırakmadan devam etti.

Ayrıca Murray'di sanırım o kadar açık bir hatalı yürüme yaptıki bir pozisyonda görememeleri imkansızdı.

Başta Engin Kenerman olmak üzere çok kötü bir hakem üçlüsü vardı.
 
Erşan Kartal'ı biliyorduk zaten ama bayağıdır ortaya çıkmamıştı.

Bu hakemlerin maçlarımıza atanmaması için ne yapmalıyız? Futbolda benzer uygulamaların yapıldığını biliyoruz. O halde basketbolda da bu 2 hakemi bizden uzak tutmak şubemizin ilk görevi olmalı.

2 maçtır hakemler tarafından doğranıyoruz, bu 2 maçı kazandık belki ama Playoff'ta telafisi olmayan maçlarda canımız çok yanabilir.
 

Üst