Ben Erden Timur'u başarılı buldum ve hala basketbol şubeyi yönetmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an basketbol şubede genel menajer hala Ömer Yalçınkaya, şu forumda bile kimse durumu takmıyor. Ülkemizde herkes fazlasıyla duygusal ve saf, bildiğiniz Erden fan club üyesi olmaya da gerek yok. Kendisi basketbola yatırım yaparak gönlümüze girdi. Destek verdiği iki yönetimi de (Elmas ve Özbek) desteklemedim ancak kendisini futbol şubede de başarılı buluyorum.
Öncelikle Riva ve Florya konusunda inşaat şirketi yöneticisi biri olarak mevcut kifayetsiz yönetime ses çıkarılmamasının sebeplerinden biri, Erden Bey'in de ekipte oluşuydu. Şahsen ben Erden Timur'dan da şüpheleniyordum. Taraftarın gözüne girip iki goygoyla oradan onlarca milyon dolar kazanabilirdi. Ancak bugünkü basın toplantısından edindiğim intiba, kulübün Florya'daki inşaatı yapması teklifinin reddedildiği ve güzel bir avanta karşılığı bir yükleniciye verildiği oldu. Erden Timur projeleri kulübün öz kaynaklarıyla yapması halinde 300 milyon dolar civarında ekstra gelir elde edeceğini açıklamıştı. Sanıyorum yanaklar okşanır ve anlaşmalar yapılırken dışarıda kaldı ve arkasında durulmayınca ayrılma kararı aldı.
Bence Adnan Öztürk, Ünal Aysal gibi başkanlık karizması olan biriyle anlaşarak ilk seçimde soru işaretsiz bir listeyle göreve gelmeli. Kendisi iyi bir yönetici ve çok iyi bir ikinci adam. Geçen sezon sağ ve sol bek transferlerinin Avrupa maçlarına yetişmemesi dışında bir başarısızlığı olmadı diye düşünüyorum. Neticede transfer işi scout ekibi, antrenör, şube sorumlusu ve başkanın sorumluluğundadır. Oyuncuları öneren ekipte, seçen hocada, son onayı veren başkanda da hata payları değişen oranlarda var. Erden Timur gidip Tete'yi zorla almadı neticede.
Kendisi gidince ne olarak onu da merak ediyorum. Dursun Özbek 2015'te seçilmiş ve 2017'ye kadar azap çektirmişti. Sonrasında da Cenk Ergün Bursaspor'u batırmadan önce bizi FFP çıkmazına sokmuş ve Mustafa Cengiz sayesinde takımı kendi otelinde konaklatıp faturasını kulübe kesen, yaptığı kasa kolaylığından dolayı kulübe icra takibinde bulunan Dursun Özbek'ten kurtulmuştuk. Bakalım şimdi neler olacak?