Erden Timur

Şu anda basın toplantısı halen devam ediyor, görevi bırakma nedenlerini, 1.5 yıldır camia içinden ciddi iftiralar yediğini, uzun süre sabır çekerek devam ettiğini ifade boğazı düğümlenerek söyledi.
Sevgili başkanda arkasında dur-a-mamış ben söylediklerinden bunu anladım, nasıl bir başkanlık anlayışıdır bu adam senin en büyük seçim kazanma sebebindi Galatasarayın son yıllardaki en büyük değerini kaybettiniz. Bakalım elinize yüzünüze ne zaman bulaştıracaksınız.
 
Son düzenleme:
Ortalama bir zeka ile hareket ederek Erdem Timur’un bu noktaya getiren ismin Metin Öztürk olduğunu görebiliyoruz.Burada başlığı bile yok,epeyce sinsi bir insanmış.Son haftalarda maç sonu açıklamaları yapmaya başlayınca kıllanmıştım zaten bu sevimsizden. Boşuna hayallere kapılmış Galatasaray başkanı asla olamayacak.
 
2 sezon sonra Erden Timur aday olur, bundan sonrası Dursun Abi icin de çok zorlu olacak artık...
Degisik bir paradoks 2016'da Dursun Abi Erden'i tanıştırdı bizlerle NEF sponsorluğunda simdi ise o ayırdı diyelim göreceğiz.
 
Son düzenleme:
Güzel bir adam, büyük Galatasaraylı ama birilerinin hizmetinde çalışmak için hem fazla becerikli, hem de fazla kırılgan. Dursun Özbek gelecek seneki potansiyel performansından sonra 2 seneyi doldurabilir mi onu bilemem ama sonraki seçimlerde karakterine ve Galatasaraylılığına kefil olabileceği isimleri toplayıp sadece başkanlık için Galatasaray'da aktif olmaya başlamalı. Galatasaray'ın yeni Abdürrahim Albayrak'a değil, yeni bir Faruk Süren'e ihtiyacı var.
 
Ruh temelli bakacak olursam, tüm bu hikayede üzüleceğim yegane nokta; çıtamız itibariyle 2013 şampiyonluğu sonrası ilk ve son Galatasaray şampiyonluğu olan 2023 şampiyonluğuna, Fenerbahçe'ye karşı ciddi bir dominasyonla kazanılan ve tarihe yazılan 3-0'lık 3 derbi galibiyetine, Şampiyonlar Ligi'nde Old Trafford'da alınan Manchester United galibiyetine dair hiç hak etmediği halde kağıt üzerinde Dursun Özbek'e paye verilmesi olur. Erden Timur neden başladı neden bitirdi, hiç belli olmadı dar çerçevede bakacak olsak. Bu anlamda ikinci bir aksiyon, kendisi adına geleceğe dair şart. Aksi halde Adnan Öztürk abi ölçüsünde hatırlanır.

Çerçeveyi genişleterek, Galatasaray kongresi sırf kendince liyakat temelli bir genel sekreter seçimi yapıp 180 derece karşıt Huawei sponsorluğu da imzalandığı halde; kararını değiştirmediği için koskoca Ünal Aysal'ı yemiş kongre. Uzun vadede haklı çıkıyor fakat Ünal Aysal ayrılığı sonrası takriben 9 yıl boyunca, 2023'e dek Galatasaray kendi çıtası dahilinde çok küçüldü. Bu kez böyle uzun bir zaman dilimi Dünya'daki konjonktür neyi işaret ediyorsa etsin kabul görmez. Galatasaray ve spor yoksa sanat var, Galatasaray ve spor yoksa yaşanacak yeni bir ülke var dönemi bitti. Alan eskiye göre kat be kat dar aktörlüğümüz adına.
 
Kendisinin en geç 2 sene sonra, yani 2026 Mayıs'ta başkan olacağını düşünüyorum. Bugünkü basın toplantısından sonra kaçınılmaz oldu. Üzüntüden kafayı yemek üzereyim yemin ediyorum. Gözler dolu bitirdim toplantısını. İğreniyorum bu camiadan, diyeceğim tek şey bu.
 
''Mauro Icardi dışında geri kalan boş laf, işin civası...'' minvalinde cümleler kullanmış sanırım bugünkü açıklamasında. Bu da büyük bir söz. Futbolcular kanadında nasıl bir işleyiş var acaba bu mevzularda Erden Timur'a karşı ?
 
Ben Erden Timur'u başarılı buldum ve hala basketbol şubeyi yönetmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an basketbol şubede genel menajer hala Ömer Yalçınkaya, şu forumda bile kimse durumu takmıyor. Ülkemizde herkes fazlasıyla duygusal ve saf, bildiğiniz Erden fan club üyesi olmaya da gerek yok. Kendisi basketbola yatırım yaparak gönlümüze girdi. Destek verdiği iki yönetimi de (Elmas ve Özbek) desteklemedim ancak kendisini futbol şubede de başarılı buluyorum.

Öncelikle Riva ve Florya konusunda inşaat şirketi yöneticisi biri olarak mevcut kifayetsiz yönetime ses çıkarılmamasının sebeplerinden biri, Erden Bey'in de ekipte oluşuydu. Şahsen ben Erden Timur'dan da şüpheleniyordum. Taraftarın gözüne girip iki goygoyla oradan onlarca milyon dolar kazanabilirdi. Ancak bugünkü basın toplantısından edindiğim intiba, kulübün Florya'daki inşaatı yapması teklifinin reddedildiği ve güzel bir avanta karşılığı bir yükleniciye verildiği oldu. Erden Timur projeleri kulübün öz kaynaklarıyla yapması halinde 300 milyon dolar civarında ekstra gelir elde edeceğini açıklamıştı. Sanıyorum yanaklar okşanır ve anlaşmalar yapılırken dışarıda kaldı ve arkasında durulmayınca ayrılma kararı aldı.

Bence Adnan Öztürk, Ünal Aysal gibi başkanlık karizması olan biriyle anlaşarak ilk seçimde soru işaretsiz bir listeyle göreve gelmeli. Kendisi iyi bir yönetici ve çok iyi bir ikinci adam. Geçen sezon sağ ve sol bek transferlerinin Avrupa maçlarına yetişmemesi dışında bir başarısızlığı olmadı diye düşünüyorum. Neticede transfer işi scout ekibi, antrenör, şube sorumlusu ve başkanın sorumluluğundadır. Oyuncuları öneren ekipte, seçen hocada, son onayı veren başkanda da hata payları değişen oranlarda var. Erden Timur gidip Tete'yi zorla almadı neticede.

Kendisi gidince ne olarak onu da merak ediyorum. Dursun Özbek 2015'te seçilmiş ve 2017'ye kadar azap çektirmişti. Sonrasında da Cenk Ergün Bursaspor'u batırmadan önce bizi FFP çıkmazına sokmuş ve Mustafa Cengiz sayesinde takımı kendi otelinde konaklatıp faturasını kulübe kesen, yaptığı kasa kolaylığından dolayı kulübe icra takibinde bulunan Dursun Özbek'ten kurtulmuştuk. Bakalım şimdi neler olacak?
 

Üst