Ergin Ataman İstifa!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yine Mahmuti-Ataman karşılaştırması başlamış. 2012'den beri forumdaki imzamda Mahmuti'nin adı var. Ataman geldiğinden beri de genelde desteklerim. İkisinin de yeri ayrı, ikisinin de katkıları büyük. EL finalisti takımlara, EL favorisi takımlara yenilmek bizi çok üzüyorsa ikisinin de ayrı ayrı katkısı var. Ataman'ı ve Mahmuti'yi değerlendirirken hak ettikleri saygıyı göstermek gerek.

Hocanın istifasını isteyenlere saygı duyuyorum ama Ergin Ataman gitsin Oktay Mahmudi gelsin hiç içime sinmiyor. Mahmudinin kariyeri aşağıya gidiyor, bizdeyken bjk serisindeki koçluk hataları (Lakoviç-Hawkins adam adama oynadı, sadece 1 maç değil hemde) unutulmaz. Her görüşe saygım var, bence de koçun değişmesi lazım, yerine gelecek isim çok önemli. Sırf hoca değiştirmek için değiştirirsek daha da kötüye gideriz.

Bir zengin iş adamı çıkıp parayı koymazsa -ki bizde olmaz- bizim bütçemiz hiçbir zaman ne Cska ne Fenerbahçe seviyesinde olacak. O yüzden bütçe işini kabullenip yol çizmek lazım. Ha böyle diyorum ama bizim bütçemiz hiç az bir bütçe değil. Tepedeki 3-4 takımla kıyaslarsak az ama Zalgiris, Brose, Kızılyıldız gibi takımlardan fazla ortadaki takımlara ise az çok yakın.

Bu bütçelerle şampiyonluk hedeflemek zor ama her maç mücadele eden, sahada sonuna kadar savaşan, kendi ekolü olan bir takım hedeflemek gerçekçi. Bunları Ergin Ataman'ın basketbol düzeni-görüşüyle yapabilir miyiz? Bence hayır. Bu seneki başarısızlığından ziyade genel basketbol görüşünü sevmiyorum ben. Kötü koç mu? Asla. Fakat bir istikrar, belli bir düzen yani kendimizi bir ekol takım yapacaksak ideal koçta asla değil.

Ergin hocanın an itibariyle başarısız bir yıl geçirdiği açıktır ve bu anlamda kimileri istifasının makul olacağını düşünebilir. Kimisi de kalmasının daha faydalı olacağını düşünebilir. Göreceli bir durum.

Ancak açık olan, göreceli olmayan şudur ki Galatasaray Basketbol Tarihi'nin en önemli başarılarını kazanan adam Ergin Atamandır. Sevmeyebilirsiniz ancak eğer Galatasaray'a saygınız varsa Ergin Ataman'a da saygı duymak zorundasınız.

Kısaca özet bu Burak Bey. Ataman'a küfreden yok burada sonuçta. Ben şahsen saygı duyuyorum. O da kulübe ve bize saygı duyuyorsa bırakmalı artık yeter.

Basketbol felsefesi, oyun tarzı ve oyunculara verdiği değer anlamında Ergin Ataman'ı hiç bir zaman çok sevemedim ama liderlik özelliği ve gerektiğinde taraftara, gerektiğinde medyaya, gerektiğinde rakiplere karşı dik duruşu her zaman saygı uyandırdı bende. Ama şu anda ortada bile bile lades durumu var, bu kadro tamamen kendisinin eseri, 9,5 milyon euro kesinlikle düşük bir bütçe değil, az çok basketbolu ve euroleague'i takip eden herkes - hele ki yeni format düşünüldüğünde - böyle bir kadro mühendisliğinin olmayacağını gördü, ki Ergin Hoca en çok bu yönüyle başarılar kazanmıştı... Ben istifa diyenleri de, durmalı ve bu enkazı kendisi kaldırmalı diyenleri de haklı buluyorum... Benim fikrim ise; bir an evvel klüp tarafından gönderilmeli, çünkü geçen her gün zararımıza, gelen hocanın yapması gereken ise oyuncu almak değil göndermek olmalı, 15 kişilik kadroyuz, en azından Pleiss - Schilb gönderilsin hala çok alternatifli bir kadromuz olur.

Atamanın parası benim cebime girmiyor ,Akrabalıgımda yok sadece

1 ile 30 yaş arası herkesin ömründe gördüğü tüm başarıları kazanmış adama aynı yaş sınıfından eleştri gelmesi entresan.

Ataman -Mahmuti tartışmasına girmicem istatisliğe bakarsanız Ataman tokatlamıştır.

Galatasaray`ı düşünüyoruz diyenler Murat Özyerin Koç iken yaptıkları rezillikleri görmezden gelip destek veriyorken .4 mac 3 tanesinin kalitesi ortada takımlara yenildik diye İstifa denmesi samimi degil.

Arkadas demişki Ataman -Obraya beni seyircisiz yenersin ancak ama bak seyircili yenildin vaybe istifa için cok makul bir sebep.

Lasme`ye keyif verici maddeyi Ataman verdi zaten,Eric`e kalma bizde çine git dedi.

Adamın en büyük hatası Blake elde tutması.Russ`ın neyine tav oldu bende kızıyorum.Dieblera oyun çizmemesi hata.

Bunların 3 de iyi olsa CSK-FENER-TELAVİV yencegimizin kimse garantisini verebilirmi VİCDAN ARKADAŞLAR VİCDAN

Koç hatalı, bu sene yanlıs işler yapmıs ama geçmişte yaptıklarını itibarsızlaşmayın.

-Schilb'e neden bu kadar taktınız anlamadım.Geçen hafta adama tribünden ana avrat ingilizce küfür eden vatandaşın arkadaşları mı toplandı buralara.Fenerbahçe maçında kötüydü.Potansiyeli belli.Bir Kalinic,Datome değil sonuçta.Olduğu kadar.
-Bu fener 30 milyon değil masrafları düş muhabbeti dönüyor bir süredir.25 milyon euro civarı bütçeleri.Sadece Udoh Vesely 2.5er alıyor 14 milyon euroya bu takım kurulur mu?Akıl var.
-Kim gelecek diye yazdıktan sonra benimde aklıma Mahmudi geldi ama olmaz bence.O menajerler aracılığıyla kendi oyuncularını bağlıyor.Savunma basketbolu.Bu takımla olmaz.
-Antep maçında biraz içeri girip topu dışarı çıkarma çalışmaları var.Bişeyler çalışılmış.Ama maç kafa kafaya 40lık olduk ilk yarıdan tabi.
-Diebler'a 1 dakika tahamülüm yok.Bence aktif basketbol hayatını noktalamalı.Hoca dayanıyor şu an helal olsun.
-Taraftarda bir değişik.Bişeyler atıyolar sahaya felan.Nereye gidiyoruz bu tribün işlerinde anlamıyorum.Bir ara kavgalar çıkıyordu finale yaklaştıkça.Orada ümidi kesmiştim tribünlerden.Suyu çıktı bu işlerin o koreografi yapan büyük taraftar değiliz sanki.Maç seçiyoruz artık.
-Hoca konsunda da savunmaktan yoruldum herkesin kendi fikri ama sağlam bir oyun kurucu takımı toparlar hocanın gitmesine gerek yok.Takımında ateşlenmesi lazım biraz.
-Bunlar kendi fikirlerim tabi.Özellikle taraftar konusunda itiraz edenler olacaktır.Saygı duyarım.

Artık Ataman ile takımın bağı tamamen kopmuş diyebiliriz..Burayı atlabilir ama Real hezimetinden sonra yolu açık olsun.Yönetimin önünde tek seçenek var ; 4 tane oyuncu gönderip 4 tane yeni alamayacağına göre koç ile yolları ayırıp bu kadroya göre bir koç bulup yeniden ayağa kalkmaya çalışmak.

Kaç gündür Ipekcideki fener maçı nasıl bizim hedef maçımız olmuyor onu düşünüyorum.Sonra resmen çıldırıyorum.Biz bunları nasıl bütçe farklariyla,nasıl eksiklerle,hatta 6 kişiyle yendik.Ve o takımın başında da sen vardin koç.Ya Ipekcideki fener maçını alacak, en azından mücadele edecek kadar savunma yapabilen bir takım kuracaksın(ki herkes yazın söylemişti her maç yüzlük oluruz diye).Ya da şube tarihi için çok önemli olsanda İSTİFA edeceksin.

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ergin hocanın istifası bizden ve ondan çok gelecek koça zarar verebilir. 34 yabancı olayı için de şunu söyleyeyim ; hawkins ndong erceg davis lasme mccollum green jawai shipp jamont gibi bir çok oyuncu olağan dışı şanssız sebeplerden dolayı o 34 giden oyuncu içine dahil oldu. Benim istediğim herkes gibi artık keyifle rahat maç izlemek. Bu Ergin hocayla veya Ergin hocasız olur bilmiyorum. Benim fikrim gitmesi de münasiptir kalması da, iki türlü de üzülmem.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dalgınlıkla,düşünmeden her verilen her demeç sineye çekilebilir ama İpekçi'de oynanan fb maçı ardından hedef maç değildi demek oyuncuları geçtim Galatasaray'ı Galatasaray yapan tarihine,geleneklerine,taraftarına büyük saygısızlıktır.Parkedeki teori hatalarını geçtim oyuncularla ilişkisi kendi kendine ve ya stafflara olan jest,mimikleri durumun vahimliğini özetliyor.Kendisi umutsuz bu taraftar nasıl olmasın.Heyecanı kalmamış koçun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu sene Ergin Ataman iyi başlamadı. (oyuncu seçimleri, kadro seçimleri,yanlış açıklamalar) Fakat bu başlığın burda olmasını içime sindiremiyorum. Suan için Ülkemize gelen basketbolda ki en buyuk kupa muzemizde. Bunun mimarına bu yapılmamalıydı! Ben imzamdaki koçu bekliyorum..

Madem bütçe konusu açılmış, o zaman Mahmuti ile Ataman arasındaki bütçeleri de kıyaslamak lazım. Gayet vasat sayılacak oyuncular ve bütçe ile final oynadık Mahmuti'nin daha ilk senesinde. Elemeleri geçip takımı f16 oynattı ki son maça kadar f8 şansı kovaladı. O sezon yanlış hatırlamıyorsam De Colo'yu istemişti. Ama Valencia'ya kaptırmıştık. Yerine Lakovic gelmişti. Yine aynı sene Shipp sakatlanmasa Beşiktaş'ı çok rahat eleyeceğimizi o sezonu hatırlayanlar bilir. Shipp gittikten sonra Hawkins'i tutamamıştık maalesef. Daha sonra Ergin hoca geldi. Kendisine verilen bütçeler Mahmuti'ye göre gayet iyiydi. Şampiyon yaptı takımı ki kimse o şampiyonlukları, oynanan oyunları küçümseyemez. Ama madem bütçe olsa Ataman f4 oynatır diyorsanız, Mahmuti'nin bütçesi de Ataman'a göre azdı. Diyeceksiniz ki Efes, Daçka, yüksek bütçe falan ama onlar ikisi içinde geçerli. İkisininde Efes performansları ortada. Oralarda başka sıkıntılar olduğu için şuan Blatt bile sıkıntı çekiyor görüyoruz.

Aslında amacım kıyas değilde Mahmuti'nin küçültülmeye çalışmasına tepki göstermek. Ergin Ataman'ın bu kulübe katkısı çok fazla ama Mahmuti gitti kendi oyuncusunu getirdi, şunu şöyle yaptı falan pek hoş olmuyor.

Ergin Hoca olmasaydı ne geçen seneki kadro kurulur Eurocup şampiyonluğu alınırdı ne de bu seneki yuksek bütçe takıma ayrılırdı. Ergin Hoca formsuz evet takımı da hücum takımı olarak tasarladı ama takım savunmayı hiç beceremiyor. Bence Ergin Hoca iki hafta içerisinde radikal kararlar verecektir. Diebler ve Russ'u kesinlikle takımdan gönderecek ve tanıdığı bir pg alacaktır. 2-3 oynayabilen savunması iyi bir oyuncuyu kadroya katacaktır. Bekleyelim görelim. Ergin Hocayı da fazla yemeyelim. Ayıptır.

Merhaba arkadaslar.

Benim sahsi gorusum Ergin Hocayi istifaya davet etmek suan icin hic uygun olmamis. Hepimiz biliyoruz ki Insanoglu bazen hata yapabilir ama Hocanin olan kredisi bu hatalari biz nebze olsa bile kapatiyor dolayisiyla Ergin hoca ile devam etmek en dogru karardir.

Ergin Ataman'ın hatası bir değil ki? Nenad Krstic'i istemenin hatta sözleşme yapmanın bir manası var mı? 2,10 boyunda en az 120 kilo olan ve iki dizide sakatlanmış adamın nasıl bir dönüş yapması bekleniyordu? Gelelim Jawai transferine. Adam kalp hastası çıkmış 1 ay bekliyorsun anlaşma yapıyorsun ardından bir maçta yüzüne top geldi diye sakatlanıyor ve önce yoğun bakımda kalıyor. Sezon sonu ne yaparsın bir daha anlaşmazsın. Sen ne yapıyorsun anlaşma yapıyorsun bir daha patlıyor.
Domercant sakatlanıyor ve yaş 33 sen gidiyorsun hala ısrar ediyorsun.
Daha nice saçma transferler.

Ergin Hoca olmasaydı ne geçen seneki kadro kurulur Eurocup şampiyonluğu alınırdı ne de bu seneki yuksek bütçe takıma ayrılırdı. Ergin Hoca formsuz evet takımı da hücum takımı olarak tasarladı ama takım savunmayı hiç beceremiyor. Bence Ergin Hoca iki hafta içerisinde radikal kararlar verecektir. Diebler ve Russ'u kesinlikle takımdan gönderecek ve tanıdığı bir pg alacaktır. 2-3 oynayabilen savunması iyi bir oyuncuyu kadroya katacaktır. Bekleyelim görelim. Ergin Hocayı da fazla yemeyelim. Ayıptır.

Ergin Hoca olmasa GS Basket olmazdı. Formsuz diyorsun savunma ve transfer anlamında 4 senedir nasıl formsuz olur bir koç ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...