Ergin Ataman İstifa!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Ergin Ataman'ı hiçbir zaman desteklemedim. Benim Galatasaray ve basketbol sevgim başarı ile ölçülemez.

Gayet boş ve hiç bir anlamı olmayan sorulara rağmen cevapları verdim. Sonuç?

Tam tersi soruları ben sorarsam cevap veremeyeceğine eminim ama.

1. ve 3.ye hayır dediğine göre ya işine gelmedi yada balık hafızalısın. Diğer yönetici arkadaşlarına bir sor, hadi forumun 1 hafta kapalı olmasını bakıma aldık yalanı ile uyuturlar, peki TC kimlik ile üyelik onaylatmaya ne diyecekler merak ediyorum...

Ama en azından tarafını ve yöneticilerin tarafını belli edecek kadar dürüstsün. Elinize fırsat geçti işte, takım kötüyken kullanın. Bu kadar aktif mesajlarınızı (yöneticilerin) takım geçe sene eurocup'ı aldığında da görmek isterdik...

Şu 30m muhabbetini taktı taraftarın diline kurtulamıyoruz. Cska hariç avrupa basketbolunda 30m oyuncu bütçesi olan takım yok, onların da 30m'nin altındadır büyük olasılıkla. Net oyuncu maaşları toplamı için 9m gayet yüksek bir para
Fenerbahçe 25m, biz 9m gibi bir durum yok, eğer fb'nin total bütçesini söyleyeceksen bizimkini de aynı şekilde söyleyeceksin, fb 25, biz 15 diyeceksin, eğer ki oyuncu bütçesi diyeceksen fb 15(geçen sene 12.5tu), biz 9 diyeceksin.
oly, pana, maccabi, laboral, hatta efes, brose, zalgiris, kızılyıldız, unics takımlarının hiçbirinin net oyuncu maaşları toplamı 10m'nin üzerinde değil, kimse kimseyi kandırmasın.

Hatta geçen sene 6m'lik bütçeyle eurocup'ı alırken oynadığımız takımların bütçesi de bizden düşüktü. Karşıyaka 4m, bayern 5m, canaria 4m, strasbourg 3.5

Ligde şampiyon olurken de 14m oyuncu bütçemiz vardı(20-25 total), 5m'lik banviti yendik finalde, fener-efes ortada yokken, rezil sezonlar geçirirken

Ağzınıza sağlık. Bütçe konusundaki şark kurnazlığından vazgeçip gerçeklerle yaşamalıyız. Gerçekler ilk başta sevimsiz de olsa uzun vadede doğru sonuca ve başarıya götürür.

Bizim evet bazı takımlar gibi 15m maaş bütçemiz yok ama klübün genlerinde bütçenin %20-50 üzerinde başarılı olma özelliği var. Mesela CSKA, fb, hatta real'de durum tersi. Bu sebeple 9-10m maaş bütçesi bizim için gayet iyi bir bütçe.
Yaygın olan bütçe mantığıya olaya yaklaşırsak Lig şampiyonluğumuzdaki 14m maaş bütçesine göre kendimizi başarısız bile saymalıyız, yarı bütçemiz banvit'i finalde yenip, eurocup da havlu atmışız

demek istediğim, mukayeseleri keyfimize göre değil, doğru yapmalıyız, yoksa olduğumuz yerde dönüyoruz

Vaybe AZİZ Yıldırımın dediği gibi Tesedüf şampiyon olmusuz Tbl de .

Kaznılan her mac tesadüf ,Dökülen her ter boşa.

Yönetim deplasmana gitmiyoruz dediği seneyi napcaz peki? Kulp bulalım hadi

Mahmudinin kazandığı bir iki maçı destan haline getirilirken

Özyerin zamanın doğrultusunda harcadıgı paralarla yaptıklarına rağmen İMPARATOR diye bağrılırken.

Atamanın yapıktıkların itibarsızlaştırmak samimiyetten cok uzak

Niye devamlı Oktay Mahmuti diye yazıyorsunuz ben de onu anlamıyorum. Sizin derdiniz onun bu kadar çok sevilmesi olsa gerek. Oktay Mahmuti ile bu olayın ne alakası var. Oktay Mahmuti kaldığı 2 sene içinde bize 1 final oynattı, 1 yarı final oynattı. Ligi lider tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Kupası kaldırdı. Tarihimizde ilk kez Euroleague'de oynattı bizi. Ve bunu yaparken de hiçbir zaman sızlanmadı ve son topa kadar mücadele etti hep. Devamlı niye bu adama vasat koç diyorsunuz? Devamlı niye Mahmuti adını kullanıyorsunuz? Galatasaray'a nasıl zarar verdi bu adam? Tek verilen örnek Savovic ama 5 senede 34 tane yabancı almış adama tek bir laf edemiyorsunuz? Bizim konumuz Mahmuti mi? Ergin Ataman'ı savunurken bile Mahmuti vasattı falan diyorsunuz. Beğenmediğiniz, loser dediğiniz adamın Euroleague'de %52,5 galibiyet yüzdesi varken burada ölümüne savunduğunuz koçun %39 yüzdesi var. Bu adam küçük koç ama devamlı dilinizde. Her fırsatta Mahmuti diye laf atıyorsunuz asıl siz. Sizin asıl ne derdiniz var bizimle? Benim Mahmuti'yi sevip Ergin Ataman'dan nefret etmem sizi ne bağlıyor?

Savovic, Rochestie, Nedovic, Bir de zıp zıp ABD'li vardı, unuttum adını...O zaman yabancı sayısı da daha sınırlıydı. Konuyu saptırmayacağım ama tek olay Savovic değil. Dorsey'i beğenmeyen bir koçtu sonuçta...
Ayrıca kimse Oktay Mahmudi GS'a zarar verdi demiyor, tam tersi çok da faydalı olmuştur. sevmememe rağmen bunu söylüyor, sizin gibi Ergin Ataman'ın başarılarını bir kalemde silmiyorum...
Tartışılan konu Mahmudi değil, buranın yönetimi. O zaman Oktay Mahmudi için verdiğniz mücadeleyi kendisinden çok daha başarılı olan Ergin Hoca içinde vermenizi isterdik...
İstifaya bile çağırsanız, Ergin Ataman böyle gönderilmeyi haketmiyor...
Ancak tam tersine, bir yangında fırsat bu fırsat bir ateşte siz yakıyorsunuz...

1. ve 3.ye hayır dediğine göre ya işine gelmedi yada balık hafızalısın. Diğer yönetici arkadaşlarına bir sor, hadi forumun 1 hafta kapalı olmasını bakıma aldık yalanı ile uyuturlar, peki TC kimlik ile üyelik onaylatmaya ne diyecekler merak ediyorum...

Ama en azından tarafını ve yöneticilerin tarafını belli edecek kadar dürüstsün. Elinize fırsat geçti işte, takım kötüyken kullanın. Bu kadar aktif mesajlarınızı (yöneticilerin) takım geçe sene eurocup'ı aldığında da görmek isterdik...

Foruma işine geldiği zaman ara ara giren bir için balık hafıza yorumu yapmak olmamış.

Bu forum belki yüz kez teknik problemden dolayı kapandı ama bunun nedeni asla birine yapılan eleştiriler olmadı, olamaz da.

TC olayı Oktay hocaya eleştiriler için aktive edlildi diye düşünmeniz ise oldukça hatalı, konuyla ilgisi yok. Şimdi siz istediğinizi düşünmekte özgürsünüz ama doğrular bunlar ne yazık ki.

Kişisel olarak ben Ergin hocayı hiç sevemedim ama yaptığı işe hep saygı duydum. Bu da benim için yeterli.

Ayrıca fırsat kollayan biri değilim, ne düşünürsem onu söylerim.

Ben fırsat kovalamıyorum Emrah Bey. Geldiği ilk günden beri kendisini istemiyorum. İstememe nedenim de açık ve net. Gittiği hemen hemen her salonda küfür yiyen bir koç benim Galatasaray ve basketbol dünyamın içinde olamıyor. Benim basketbol dünyam bu. Başarı ve başarısızlık değil. Ben kendisi gelmeden önce tribünde kendisine karşı söylediğim şeyleri unutmadım. Unutan çok insan var. Bunun ne lig şampiyonluğu ile, ne Eurocup ile ne de bugünkü durum ile alakası yok. Sadece istatistiki bilgiler de vererek arkadaşlara destek oluyorum. Burada istifa yazmadım çünkü 1-2 sayfa önce bir üyemizin yazdığı gibi bu rezil kadroyu kendisi toparlamalı ya da yarattığı enkazın altında kendi kalmalıdır.

Lig şampiyonluğunu da Eurocup'ı da küçümsemiyorum. Bunu da açık ve net söylüyorum. Bu konularda başarılı olmuştur. Yalnız bana göre bütçe/oynanan oyun performansı dengesinde ilk sezon hariç beni tatmin etmemiştir.

Şu 30m muhabbetini taktı taraftarın diline kurtulamıyoruz. Cska hariç avrupa basketbolunda 30m oyuncu bütçesi olan takım yok, onların da 30m'nin altındadır büyük olasılıkla. Net oyuncu maaşları toplamı için 9m gayet yüksek bir para
Fenerbahçe 25m, biz 9m gibi bir durum yok, eğer fb'nin total bütçesini söyleyeceksen bizimkini de aynı şekilde söyleyeceksin, fb 25, biz 15 diyeceksin, eğer ki oyuncu bütçesi diyeceksen fb 15(geçen sene 12.5tu), biz 9 diyeceksin.
oly, pana, maccabi, laboral, hatta efes, brose, zalgiris, kızılyıldız, unics takımlarının hiçbirinin net oyuncu maaşları toplamı 10m'nin üzerinde değil, kimse kimseyi kandırmasın.

Hatta geçen sene 6m'lik bütçeyle eurocup'ı alırken oynadığımız takımların bütçesi de bizden düşüktü. Karşıyaka 4m, bayern 5m, canaria 4m, strasbourg 3.5

Ligde şampiyon olurken de 14m oyuncu bütçemiz vardı(20-25 total), 5m'lik banviti yendik finalde, fener-efes ortada yokken, rezil sezonlar geçirirken
FB'nin bütçesinin 30 M euro olduğunu Aziz Yıldırım söylemişti. Oyuncu bütçesi 12,5 milyon ise toplam gider nasıl 30 milyon olabilir? Bu konuda bir bilginiz veya hesabınız varsa öğrenmek isterim. Aksi takdirde verdiğiniz rakamlar iddiadan öteye gidemiyor demektir.

Aziz Yıldırım, amatör şubelerin giderleri hakkında da konuştu. Amatör şubelerin açığının 91 milyon lira olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Sponsorları çıkın açık 83 milyon lira. Obradovic geçen sene Türkiye'yi kazanamadı, Avrupa'da finalde CSKA'ya yenildi. Obradovic olmasa 'başkan istifa' derlerdi. Bütçeler 30 milyon euro, gelir 11 milyon euro. Nasıl yapacağız. Kombineyle olmuyor artık. Kurlar çok yükseldi. Basketbolcumuz Ekpe Udoh da NBA'e gidebilir. Gaziantep'teki patlamada korktu. Yüzde 51 kalacak. Takıma 1-2 takviye yapacağız." diye konuştu. Kaynak

Öncelikle hiç başarı tesadüf değildir. Hepsinin altında bir alın teri vardır.

Şimdi geleşim Oktay Mahmuti'ye; insanlar hocanın gönderilmesinden ziyade göderilme şekline isyan ettiler. Önce bunun bir farkına varın. Aynı durum Ergin Ataman'ın başına gelse yine (sevmiyor dediğiniz insanlar) aynı tepki verileceğinden zerre şüphem yok.

Bir örnek vermek isterim; Can Topsakal'ın hoca alehine yaptığı şeylerden sonra bu forumda anti Ataman'cı olarak lanse edilen insanlar nasıl tepkiler vermişler? Hocaya destek olmamışlar mı?

Son olarak her başınız sıkıştığında "Oktay Mahmuti yeaa" diyerek ortaya çıkmaktan, elma ile armutu karıştırmaktan vazgeçin.

Hoca ile ilgili fikrime gelince; çok istediği milli takım yolunu açalım. Kendisi de huzura ersin bizde. En başarılı Galatasaray koçlarından birisi olarak tarihte yerini alsın.

Foruma işine geldiği zaman ara ara giren bir için balık hafıza yorumu yapmak olmamış.

Bu forum belki yüz kez teknik problemden dolayı kapandı ama bunun nedeni asla birine yapılan eleştiriler olmadı, olamaz da.
TC olayı Oktay hocaya eleştiriler için aktive edlildi diye düşünmeniz ise oldukça hatalı, konuyla ilgisi yok. Şimdi siz istediğinizi düşünmekte özgürsünüz ama doğrular bunlar ne yazık ki.

Kişisel olarak ben Ergin hocayı hiç sevemedim ama yaptığı işe hep saygı duydum. Bu da benim için yeterli.

İşte kısaca olay bu...

Mahmudi'nin gidişinden sonra hep Ergin Ataman'ı suçlamak istediniz. Bunu da şimdi fırsatını buldunuz ve yaptınız. Kimseyi aptal sanmayın...
Şansa bak, forumda teknik problemlerin olduğu tarihte tam BJK'a elendiğimiz zamanmış...Mahmudiye eleştirilerin doruk noktasında olduğu gün...
Hala yalan söylüyorsunuz yada hatırlamıyorsunuz. Bu uygulama ilk defa Mahmudi'nin Euroleague'de aldığı malubiyetler sonrası getirildi. Ancak zorunlu olmadı, doğrulayan doğrulamayan herkes yazdı. Ancak ne zaman biz BJK'a elendik. Ondan sonra zorunlu oldu. TC'sini doğrulatmayan giremedi. Orada bahsi geçen seviyesiz yorumlar Mahmudi'ye yapılan eleştirilerdir. Yoksa bana açıklayın 2011/Aralık seviyesiz ne yorumlar olmuş ? Sonra forumdaki kişi sayısı azalınca bu uygulamayı kaldırmak zorunda kaldınız.
Ara ara girdiğim için zaten 1.275 mesajım var değil mi ? Kusura bakma, Ben çizgimi hiçbir zaman bozmadım. Geçen sene kötü giderkende Ergin Ataman'ı savundum, şimdi de. Buradaki onlarca eleştiriye karşı çıktım. Şimdi karşı çıktığım gibi. Ama yöneticilerin amaçları belli olduğuna göre, itiraf etmede de sakınca görmediğinize göre benim artık burada işim yok. Kusura bakma...

Emrah Bey biraz önce hiçbir araştırma yapmadan iftira attınız. Tarih gösterince de düşüncenizi değiştirip iftiraya devam ediyorsunuz. Siz devam edin. Burayı takip edenler başlıkları görmüştür zaten.

İşte kısaca olay bu...

Mahmudi'nin gidişinden sonra hep Ergin Ataman'ı suçlamak istediniz. Bunu da şimdi fırsatını buldunuz ve yaptınız. Kimseyi aptal sanmayın...
Şansa bak, forumda teknik problemlerin olduğu tarihte tam BJK'a elendiğimiz zamanmış...Mahmudiye eleştirilerin doruk noktasında olduğu gün...
Hala yalan söylüyorsunuz yada hatırlamıyorsunuz. Bu uygulama ilk defa Mahmudi'nin Euroleague'de aldığı malubiyetler sonrası getirildi. Ancak zorunlu olmadı, doğrulayan doğrulamayan herkes yazdı. Ancak ne zaman biz BJK'a elendik. Ondan sonra zorunlu oldu. TC'sini doğrulatmayan giremedi. Orada bahsi geçen seviyesiz yorumlar Mahmudi'ye yapılan eleştirilerdir. Yoksa bana açıklayın 2011/Aralık seviyesiz ne yorumlar olmuş ? Sonra forumdaki kişi sayısı azalınca bu uygulamayı kaldırmak zorunda kaldınız.
Ara ara girdiğim için zaten 1.275 mesajım var değil mi ? Kusura bakma, Ben çizgimi hiçbir zaman bozmadım. Geçen sene kötü giderkende Ergin Ataman'ı savundum, şimdi de. Buradaki onlarca eleştiriye karşı çıktım. Şimdi karşı çıktığım gibi. Ama yöneticilerin amaçları belli olduğuna göre, itiraf etmede de sakınca görmediğinize göre benim artık burada işim yok. Kusura bakma...

Söyledikleriniz tamamen kendi hayal ürünlerinizden ibaret, inanmaya devam edebilirsiniz. Bunu en hafif tabir ile söylüyorum bu arada.

Dediklerinizi tamamen çöpe atacak en basit iki şeyi söylüyorum sizin gibi sallamasyon şeyler değil;
Sizin Antiatamancı ve Oktay hocanın gidişinin suçunu Ergin hocaya atıyor dediğiniz insanlar, Ergin hocaya destek olmak için kalkıp dandik hazırlık maçları işini gücünü bırakıp Antalya’ya gitti. Ve aynı Ergin hocayı suçlayan(!) insanlar Mahmudi veda zirvesinden sonra Ergin hoca için de hoş geldin zirvesi yaptı.
Ayrıca gsbasket sosyal medya hesaplarını da inceleyebilirsiniz bakın bakalım hocaya kin tutan (!) nasıl mesajlar atılmış!
Bunlara bir kulp bulamayacağınız için konuyu noktalıyorum, lütfen buraya yazmaya devam etmeyin çünkü silinecektir. Varsa başka söyleyeceğiniz özelden yazabilirsiniz. Fazla bile açıklama yaptık bu hayal dünyasına.

kendi sahamızda kızılyıldıza karşı öndeyken hocanın hataları yüzünden maçı vermemiz fener maçında 103 sayıyı yiyip basketbol olarak sahamızda acziyet göstermemiz kabul edilemez ben fener maçını izlerken sinirden dudaklarımı ısırdım öfkeden ateş bastı bütçe bütçe diyorsunuz ama brose fenerle kendi sahasında başa baş oynadı onların bütçesi bizden mi yüksek ergin atamana yaptıkları için teşekür edip yolları ayırmak gerek yoksa biz bu sene sinir krizi geçireceğiz.

Bende hatırlamıyorum evet. Hatırlattığın için sağ ol. Ama 5 senede bir defa kazanılan lig şampiyonluğu ve EC kupası ile sürekli Ergin hocayı savunmak abes oluyor. Eleştirilen yazılan kısım kadro kimyası, yanlış oyuncu seçimleri, aynı hataları tekrarlaması vs. karşı argümanlar sadece lig şampiyonluğu, F8..

''Ama 5 senede bir kazanılan Galatasaray şampiyonluğu ve Eurocup kupası'' bak yine aynı şeyi yapıyorsun. Hayatın boyunca başka şampiyonluk görmemişsin, gördüğün en büyük başarılar Ataman dönemindeki 5 seneye sıkışmış ama yine de sen bunu kullandığın ifadeyle küçümsüyorsun. '' 5 senede bir''

Adama sorarlar. Bundan önce kaç yılda bir şampiyonluk aldın, Eurocup'ı kaç kere kazandın. Bu arada azıcık adalet güdüsü olan bir adam 5 yıldaki 2. şampiyonluğun da açıkça Galatasaray'ın elinden alındığını bilir

Ergin hocanın an itibariyle başarısız bir yıl geçirdiği açıktır ve bu anlamda kimileri istifasının makul olacağını düşünebilir. Kimisi de kalmasının daha faydalı olacağını düşünebilir. Göreceli bir durum.

Ancak açık olan, göreceli olmayan şudur ki Galatasaray Basketbol Tarihi'nin en önemli başarılarını kazanan adam Ergin Atamandır. Sevmeyebilirsiniz ancak eğer Galatasaray'a saygınız varsa Ergin Ataman'a da saygı duymak zorundasınız.

Mahmuti'ye gelince hareketleri hep yapmacık gelmiştir. Hocalığı döneminde de yaptığı populist konuşmalardan, davranışlardan, iki de bir taraftarın gönlünü hoş tutacak demeçlerinden bıkkınlık gelmişti. Kaldı ki Galatasaray taraftarı da zaman zaman eleştirilmeyi fazlasıyla hakkeden bir gruptur. Bu eleştirilerim Mahmuti görevdeyken de vardı, arşivlerde vardır

Ataman'ın en çok sevdiğim yönü de taraftarı eleştirmesi gereken yerde karşısına alma pahasına açıkça eleştirmesidir. Siz burada Ataman gibi kariyeri ortada olan bir adamı hakaret sınırlarını zorlayan şekilde eleştirmeyi kendinize hak görüyorsanız Ataman'ın da taraftarı eleştirmesi sizi bu kadar rahatsız etmesin.

Mahmuti ve Ataman'ın hocalık kıyasına gelince; Ataman, Milli Takım ve ülkenin en önemli 3-4 takımından birisi tarafından yıllardır paylaşılamazken Mahmuti en son bir siteye maçlarla ilgili yorum yapıyordu. Fazla söze gerek yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...