Ergin Ataman İstifa!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Menejerlik şirketi olayına da açıklık getirelim.

Ergin Ataman'ın bahsedilen menejerlik şirketinden transfer ettiği oyuncular;

Diebler, Dorsey, Maric, Cenk, Engin, Dusan, Krstic, Micov, Emir

Bu transferler de mi menejerlik şirketine katkı o zaman?

Kristic için suan ah vah keşke bırakmasaydı diye yazılar yazılıyor.

Micov takımın en verimli oyuncusu geldiğinden beri.

Emir takıma katkısı ortada.

Dorsey için bayram havası yaşanmıştı.

Duşanı Hocamı istedi?

Diebler Muallak daha ne verceğini sezon sonu görcez

2 Örnek vereyim Boris Savovic,Nihad Djedovic

Sorularıma cevaplarınızla destek verdiğiniz için teşşekür ediyorum.

buyur sana mantikli arguman - gerceklerle donatilmis- afiyet olsun.

Istifa yazan arkadaslar madem hersey basari, o zaman Ergin hocanin yerine istediginiz teknik adam daha basarili veya en azindan ayni olmak zorunda, Eurocup kazanmis olsun en azindan- euroligde en az f4 yapsmis olsun. yerel liginde en az bir kere sampiyon olmus olsun.

Bu kriterlerin aynisini veya ustunu barindirmayan adami yazmayin buraya, basari endeksli gondermek istediginiz adamin yerine, takimin basina gelmesini istegidiniz adam, sizleri yanlis anlamamak adina boyle olmali- hele hele sasha obradovic gitsin alba berlini calistirsin. oradan da emekli olsun.

Kriterse kriter basariysa basari- ismini yazin anlasalim. bos beles istifa isteklerini iyi niyetli bulmuyorum. gecmis mesajlarda hocadan daha kariyerli teknik adam isimlerini yazmis arkadaslari tenzih ediyorum.

Hepinize hayirli pazarlar diliyorum.

Achievements[edit]
Türk Telekom
Turkish President's Cup: (1997)
Montepaschi Siena
Saporta Cup: (2002)
Ülkerspor
Turkish Cup Basketball: 2 (2004, 2005)
Turkish President's Cup: (2004, 2005)
Efes Pilsen
Korac Cup (1996) Assistant Coach
Euroleague Final Four: (2000)
Turkish Basketball League: (2009)
Turkish President's Cup: (2000, 2009)
Turkish Cup Basketball: (2009)
Beşiktaş Milangaz
Turkish Cup Basketball: (2012)
Eurochallenge: (2012)
Turkish Basketball League: (2012)
Galatasaray Liv Hospital
Turkish Basketball League: (2013)
Eurocup: (2016)
.
Bu foruma bir daha yazmayacaktım ama...

Bu kadar güzel bir cevabı alıntı yapmamak olmazdı...

Bu taraftar aynısını Fatih Terim'e yaptı, takım Fatih Terim gittikten sonra 3 yıldır toparlanamadı. Hamza birşeyler yapmaya çalıştı, Umut'u savundu diye kellesi alındı...İtalyanlar ve Denizli övgüyle, törenle karşılandı. Baktılar bir şey olmayacak, sopayla kovaladılar...Takım mı ? Hollandalı geldi en son, çok iyi biri birşeyler yapmaya da çalışıyor, takım kötü oynuyor, birkaç maç sonra ona da sabredilmeyecek ama...
Siena F4 yaptığı sezon, taraftarlar sezon içerisinde sürekli DEFOL TÜRK diye yuhalıyordu. O sezon Ataman Sieana için imparator oldu...Sieana efsanesini yarattı...
Ama bizde 5 maçlık kredisi bile yok...Zaten geçen sene Eurocup'ı aldığımızda o kadar çok üzülen şaşkın ördek vardıki ? başarısızlık umarken ne yazacaklarını bilemedikleri için ortadan kayboldular...Şimdi hepsi yeniden çıkmışlar ortaya.
Son olarak forum yöneticileri, Oktay Mahmudi'ye istifa diye topic açıldığında, BJK'a yenildiğimiz o gün bu forumu kitlemiştiniz. Ataman'a istifa diye topic açılınca en büyük desteği veren sizsiniz. Bence bu forumun adını da antiataman.org olarak değiştirin...Aradığınız fırsat geldi

Ergin Hoca yanlış kadro kurabilir, hamleler yanlış olabilir; takım kötü başlamışta olabilir ki bu durumlardan dolayı hemen kendisini silmeye bende karşıydım ta ki Fülker maçı sonrasındaki açıklamalarına kadar.
Böyle açıklamaları yapan bir isimin G.Saray Spor Kulübünde yeri yoktur olmamalıdır!

Karıstırmıs olabilir ondan önceki senedir ozaman sorun yok benım tek hatam bu olsun :).

Kendin söyledin işte sizin burda yaptgınız her yorum doğru degil suanki abartılı eleştirileriniz gibi .

Teşekkür ediyorum bana istediğim cevabı verdiğin için :)
Abartılı eleştiri...

- Maçlardaki isteksiz, tükenmiş, vurdumduymaz havası eleştirildi.
-Final Four bizi kesmez daha ilerisini hedefliyoruz,istiyoruz dedi Ataman. Şu performansla ve derbi maçı sonrası açıklamalarıyla biz bunu burada eleştirince mi abartılı oldu ?
-Şu anki kurmuş olduğu karman çorman kadronun birbirine uyumunun olmadığını, ilerleyen dönemlerde de zor uyum sağlayacağı eleştirildi.
-Euroleague Eurocup'a benzemiyor, savunma ağırlıklı yapının oluşturulması gerekli, hücumla istenilene ulaşmanın zor olduğu denildi,yazıldı,çizildi. vs. vs.

Abartılı eleştiri ben göremiyorum. Genele vuruyorsun sen direk. Şunları inkar edemezsiniz. Tek yazdıklarınız bize F8 oynattı,lig şampiyonluğu yaşattı. Bir döngü halinde sürekli bunları yazıyorsunuz sadece.

Kerem Bey birde size Murat Özyerin Politakasını göstereyim
Rashid Atkins
Hüseyin Beşok
Cüneyt Erden
Tufan Ersöz
Antonio Graves
Alican Güney
Milan Gurovic
Quinton Hosley
Murat Kaya
Polat Kocaoğlu
Dejan Milojevic
Cemal Nalga
Teoman Örge
Altay Özurgancı
Anthony Tolliver
Erdem Türetken
Marshall Strickland
Andrija Zizic
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cenk AkyolTwitter
Hüseyin Beşok
Dee Brown
Cüneyt Erden
Tufan Ersöz
Charles Gaines
Robert Hite
Britton Johnsen
Murat Kaya
Cemal Nalga
Chris Owens
Altay Özurgancı
Fatih SolakTwitter
Erdem Türetken

Bu kadronun birbir ile sistemsel alakası yok.

Org. Yönetimi senelerce Murat Özyere destek verdi,Mahmudiye destek verdi.

Ergin Hocaya 5 haftamı dayanamıyor bu bana cok garip geldi

Bizi Euro Cup alır gideriz Euro Leuge bu cok net vede yeterlidir.

Vericeksin 30m dolar ozaman oda sana kupayı getirir diceksinizki hemen Oly :)

Oly sistemi vede kazandıgı dönemki kendi elinde oyuncu kalitesi ortadaydı.

Abartılı eleştiri...

Abartılı eleştiri ben göremiyorum. Genele vuruyorsun sen direk. Şunları inkar edemezsiniz. Tek yazdıklarınız bize F8 oynattı,lig şampiyonluğu yaşattı. Bir döngü halinde sürekli bunları yazıyorsunuz sadece.

''Döngü olarak bunları yazıyorsunuz.'' demişsiniz ya hani. Acaba tarihimizde o döngü olarak yazdığımız başarılardan başka ne var, yazarsanız sevinirim. Ergin Ataman'dan önceki lig şampiyonluğunu ben hatırlamıyorum.

Bu döngünün dışında kalan Avrupa kupalarımızı ve Euroleague F4'lerini, F8'lerinizi yazarsınız sevinirim. Tuttuğun takımın basketbol tarihinin en büyük başarıları zaten o döngüden oluşuyor

Senelerce Mahmuti'ye destek mi verdi? Bence siz bilgilerinizi gözden geçirin.

Özyer'i savunmuyorum. Yönetici iken tamamen gözümden düştü. Bize ihanet etti. Destek aldı evet doğrudur. Yalnız bu kulübün basketbol camiasında o zamanki durumuyla şimdiki arasında dağlar kadar fark var.

Bu foruma bir daha yazmayacaktım ama...

Bu kadar güzel bir cevabı alıntı yapmamak olmazdı...

Bu taraftar aynısını Fatih Terim'e yaptı, takım Fatih Terim gittikten sonra 3 yıldır toparlanamadı. Hamza birşeyler yapmaya çalıştı, Umut'u savundu diye kellesi alındı...İtalyanlar ve Denizli övgüyle, törenle karşılandı. Baktılar bir şey olmayacak, sopayla kovaladılar...Takım mı ? Hollandalı geldi en son, çok iyi biri birşeyler yapmaya da çalışıyor, takım kötü oynuyor, birkaç maç sonra ona da sabredilmeyecek ama...
Siena F4 yaptığı sezon, taraftarlar sezon içerisinde sürekli DEFOL TÜRK diye yuhalıyordu. O sezon Ataman Sieana için imparator oldu...Sieana efsanesini yarattı...
Ama bizde 5 maçlık kredisi bile yok...Zaten geçen sene Eurocup'ı aldığımızda o kadar çok üzülen şaşkın ördek vardıki ? başarısızlık umarken ne yazacaklarını bilemedikleri için ortadan kayboldular...Şimdi hepsi yeniden çıkmışlar ortaya.
Son olarak forum yöneticileri, Oktay Mahmudi'ye istifa diye topic açıldığında, BJK'a yenildiğimiz o gün bu forumu kitlemiştiniz. Ataman'a istifa diye topic açılınca en büyük desteği veren sizsiniz. Bence bu forumun adını da antiataman.org olarak değiştirin...Aradığınız fırsat geldi

Oktay Mahmudi'ye veda zirvesi yaptıktan kısa bir süre sonra sadece hazırlık maçı olmasına rağmen Ergin hocaya desteğini göstermek için kalkıp Antalya'ya gitti sizin bu antiataman.org sitesi yöneticileri. He tabi bu ve bunun gibi başka şeyleri görmek sizin işinize gelmez. Kendi fikrinizin doğruluğunu kanıtlamak için sadece işinize gelenleri hatırlar yazarsınız. Biz her zaman burdaydik ve yine burda olacağız.

Burası Terim başlığı değil ama madem konu oraya gelmiş ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var.

Terim'den sonra yaşananların arasına 4.yıldızı yazıp , bunu Terim'den sonra başardık demek herşeyden önce saygısızlıktır.Yıldızlar üzerinden rakiplerle dalga geçebiliyorsak bunun en büyük mimarı Terim'dir.Bunu ben değil tarih söylüyor.

Kristic için suan ah vah keşke bırakmasaydı diye yazılar yazılıyor.

Micov takımın en verimli oyuncusu geldiğinden beri.

Emir takıma katkısı ortada.

Dorsey için bayram havası yaşanmıştı.

Duşanı Hocamı istedi?

Diebler Muallak daha ne verceğini sezon sonu görcez

2 Örnek vereyim Boris Savovic,Nihad Djedovic

Sorularıma cevaplarınızla destek verdiğiniz için teşşekür ediyorum.
Kim istedi Dusanı. Şubede başka basketbol aklı var mıydı geçen sene? Krsticle ilgili bahsettiğiniz yazıyı yazan birini görmedim. Varsa da muhtemelen Ergin hocayı sonuna kadar destekleyen biri yazmıştır. Hocayı sonuna kadar savunurken lütfen sanki koçun istediği hiçbir şey alınmamış gibi bir algı yaratmayın. Elimizde 2 örnek var hatta arttırılabilir: Koç bütçe arttıkça başarısız oluyor maalesef. Hele bu formatta başarılı olması mümkün değil bu düşünce yapısıyla. Benim için Ergin Ataman çok daha büyük yerleri hakeden biriydi ama yanılıyormuşum

Bizi Euro Cup alır gideriz Euro Leuge bu cok net vede yeterlidir.

Vericeksin 30m dolar ozaman oda sana kupayı getirir diceksinizki hemen Oly :)

Oly sistemi vede kazandıgı dönemki kendi elinde oyuncu kalitesi ortadaydı.

Şu 30m muhabbetini taktı taraftarın diline kurtulamıyoruz. Cska hariç avrupa basketbolunda 30m oyuncu bütçesi olan takım yok, onların da 30m'nin altındadır büyük olasılıkla. Net oyuncu maaşları toplamı için 9m gayet yüksek bir para
Fenerbahçe 25m, biz 9m gibi bir durum yok, eğer fb'nin total bütçesini söyleyeceksen bizimkini de aynı şekilde söyleyeceksin, fb 25, biz 15 diyeceksin, eğer ki oyuncu bütçesi diyeceksen fb 15(geçen sene 12.5tu), biz 9 diyeceksin.
oly, pana, maccabi, laboral, hatta efes, brose, zalgiris, kızılyıldız, unics takımlarının hiçbirinin net oyuncu maaşları toplamı 10m'nin üzerinde değil, kimse kimseyi kandırmasın.

Hatta geçen sene 6m'lik bütçeyle eurocup'ı alırken oynadığımız takımların bütçesi de bizden düşüktü. Karşıyaka 4m, bayern 5m, canaria 4m, strasbourg 3.5

Ligde şampiyon olurken de 14m oyuncu bütçemiz vardı(20-25 total), 5m'lik banviti yendik finalde, fener-efes ortada yokken, rezil sezonlar geçirirken

''Döngü olarak bunları yazıyorsunuz.'' demişsiniz ya hani. Acaba tarihimizde o döngü olarak yazdığımız başarılardan başka ne var, yazarsanız sevinirim. Ergin Ataman'dan önceki lig şampiyonluğunu ben hatırlamıyorum.

Bu döngünün dışında kalan Avrupa kupalarımızı ve Euroleague F4'lerini, F8'lerinizi yazarsınız sevinirim. Tuttuğun takımın basketbol tarihinin en büyük başarıları zaten o döngüden oluşuyor

Bende hatırlamıyorum evet. Hatırlattığın için sağ ol. Ama 5 senede bir defa kazanılan lig şampiyonluğu ve EC kupası ile sürekli Ergin hocayı savunmak abes oluyor. Eleştirilen yazılan kısım kadro kimyası, yanlış oyuncu seçimleri, aynı hataları tekrarlaması vs. karşı argümanlar sadece lig şampiyonluğu, F8..

Şu 30m muhabbetini taktı taraftarın diline kurtulamıyoruz. Cska hariç avrupa basketbolunda 30m oyuncu bütçesi olan takım yok, onların da 30m'nin altındadır büyük olasılıkla. Net oyuncu maaşları toplamı için 9m gayet yüksek bir para
Fenerbahçe 25m, biz 9m gibi bir durum yok, eğer fb'nin total bütçesini söyleyeceksen bizimkini de aynı şekilde söyleyeceksin, fb 25, biz 15 diyeceksin, eğer ki oyuncu bütçesi diyeceksen fb 15(geçen sene 12.5tu), biz 9 diyeceksin.
oly, pana, maccabi, laboral, hatta efes, brose, zalgiris, kızılyıldız, unics takımlarının hiçbirinin net oyuncu maaşları toplamı 10m'nin üzerinde değil, kimse kimseyi kandırmasın.

Hatta geçen sene 6m'lik bütçeyle eurocup'ı alırken oynadığımız takımların bütçesi de bizden düşüktü. Karşıyaka 4m, bayern 5m, canaria 4m, strasbourg 3.5

Ligde şampiyon olurken de 14m oyuncu bütçemiz vardı(20-25 total), 5m'lik banviti yendik finalde, fener-efes ortada yokken, rezil sezonlar geçirirken
Maccabiyle Pananın o kadar az değil. Efesin de geçen seneden kontratlarla daha üstündedir kesin

Kusura bakmayın ama galatasaray erkek basketbolunun en başarılı koçuna istifa demek, yerden yere vurmak bu kadar kolay olmalı. Klasik türk zihniyeti ile hep bugüne bakıyoruz. Dünü hemen unutuyoruz. Herkes hata yapabilir. Röportajı çok yanlış olabilir. Kötü yönetiyor olabilir. Yeteri kadar çalışmıyor da olabilir. Ben de Ergin Ataman'a kızıyorum. Bazen küfür de ediyorum ama bir kaç adım geriye gelip duruma baktığımda bu koç en azından lig sonuna kadar kalmayı hak ediyor. Hepimiz daha iyi olsun istiyoruz. Hep ileri gidelim, gelişme gösterelim istiyoruz ama böyle bir dünya yok. Bence bazen geri de düşebilirsiniz. Önemli olan uzun vadede ne kazandığınızdır. Hiçbirimiz bunu istemeyiz ama bana göre Ergin Ataman Galatasaraya kazandırdıkları ile bir sezonu çöpe atacak krediye sahip.

Ergin Ataman'ı pek sevmiyorum ve koç olarak da beğenmiyorum. Bu kişisel görüşüm.
İstifa etsin veya etmesin de demiyorum, ama başarızlığın sorumluluğunu üstlensin, bunu istemek hakkımız.

Ancak basketbol tarihinin en başarılı koçunun istifası istenmez mantalitesini son derece yanlış buluyorum.
Raul gibi hem oyunu ile hem kazandırdıkları ile hem simgesel gücü ile gerçek bir efsane (efsanenin sözlük tanımı) bile yeri geldi taraftarca gitmesi en çok istenen 3 oyuncudan biri oldu (Morinho gibi sadece başarılı olup simgesel özelliği olmayan bireylere girmiyorum).

Bu sebeple ortada kalıcı olma ihitmali yüksek bir başarısızlık varsa istifa istenmesi normaldir; hatta bu başarısızlıkta sorumlu kişi durumu üstlenmiyorsa, bu istifa talebi daha yüksek perdeden dillendirilebilir

Oktay Mahmudi'ye veda zirvesi yaptıktan kısa bir süre sonra sadece hazırlık maçı olmasına rağmen Ergin hocaya desteğini göstermek için kalkıp Antalya'ya gitti sizin bu antiataman.org sitesi yöneticileri. He tabi bu ve bunun gibi başka şeyleri görmek sizin işinize gelmez. Kendi fikrinizin doğruluğunu kanıtlamak için sadece işinize gelenleri hatırlar yazarsınız. Biz her zaman burdaydik ve yine burda olacağız.

Oktay Mahmudi'ye yöneltilen eleştirlerden sonra bu forum geçici olarak kapatıldı mı kapatılmadı mı ?
Oktay Mahmudi istifa adlı topic takım finale yürürken zarar görmesin diye kilitlendi mi kilitlenmedi mi ?
BJK'a elendikten sonra bu foruma girmek için internet ortamında taraftar sayfalarında bir ilk olan TC Kimlik numarası ile giriş yapıldı mı yapılmadı mı ?
Bir final, bir yarı final bir top 16 sonrası Oktay Mahmudi gönderildikten sonra (gönderilişi haklıdır haksızdır, bunu tartışmıyorum) forum yönetimi tarafından o günkü yönetim vefasızlıkla suçlanmış mıdır, suçlanmamış mıdır ?
Suçlanmışsa eğerki, hatırlayanlar bilir kendisinden çok daha başarılı olmuş Ergin Ataman bu kadar ağır suçlanırken, istifayı destekleyici söylemleri, koç arayışlarını yapanlar arasında forumun yöneticileri var mıdır yok mudur ?
Yöneticilerden bazıları her fırsatta ben Ataman'a ısınamadım, ısınamam dedi mi demedi mi ?
Yanlış anlaşılmasın, bu sorulara cevap aramıyorum. Zaten forumda hepsi yazıyor. Bu yüzden sitenin adını www.antiataman.org olarak değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Eğer diyorsanızki as olan Galatasaray'dır, biz her zaman GS'ın destekçisi olduk, şahısların olduk Oktay Mahmudiye niye bu kadar ayrıcalık tanındı ?Bunun da cevabı www.mahmudispor.org'da...

brose basket bile feneri üstelik kendi sahasında son topa kadar zorladı biz kendi sahamızda 103 sayı yedik şu bütçe kelimeside canımı çok sıkıyor geçen sene feneri yenerken bütçemiz daha düşüktü galatasarayın şu anki durumunu bütçeyle açıklamak tamamen sığ bir bakış açısı olur.ergin atamana istifa diyenlere inatla karşı çıkanlarda euroleague son sırada bitirip averaj takımı olduğumuzda rahat edersiniz artık

Niye devamlı Oktay Mahmuti diye yazıyorsunuz ben de onu anlamıyorum. Sizin derdiniz onun bu kadar çok sevilmesi olsa gerek. Oktay Mahmuti ile bu olayın ne alakası var. Oktay Mahmuti kaldığı 2 sene içinde bize 1 final oynattı, 1 yarı final oynattı. Ligi lider tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Kupası kaldırdı. Tarihimizde ilk kez Euroleague'de oynattı bizi. Ve bunu yaparken de hiçbir zaman sızlanmadı ve son topa kadar mücadele etti hep. Devamlı niye bu adama vasat koç diyorsunuz? Devamlı niye Mahmuti adını kullanıyorsunuz? Galatasaray'a nasıl zarar verdi bu adam? Tek verilen örnek Savovic ama 5 senede 34 tane yabancı almış adama tek bir laf edemiyorsunuz? Bizim konumuz Mahmuti mi? Ergin Ataman'ı savunurken bile Mahmuti vasattı falan diyorsunuz. Beğenmediğiniz, loser dediğiniz adamın Euroleague'de %52,5 galibiyet yüzdesi varken burada ölümüne savunduğunuz koçun %39 yüzdesi var. Bu adam küçük koç ama devamlı dilinizde. Her fırsatta Mahmuti diye laf atıyorsunuz asıl siz. Sizin asıl ne derdiniz var bizimle? Benim Mahmuti'yi sevip Ergin Ataman'dan nefret etmem sizi ne bağlıyor?

Oktay Mahmudi'ye yöneltilen eleştirlerden sonra bu forum geçici olarak kapatıldı mı kapatılmadı mı ? Hayır
Oktay Mahmudi istifa adlı topic takım finale yürürken zarar görmesin diye kilitlendi mi kilitlenmedi mi ? Evet
BJK'a elendikten sonra bu foruma girmek için internet ortamında taraftar sayfalarında bir ilk olan TC Kimlik numarası ile giriş yapıldı mı yapılmadı mı ? Hayır
Bir final, bir yarı final bir top 16 sonrası Oktay Mahmudi gönderildikten sonra (gönderilişi haklıdır haksızdır, bunu tartışmıyorum) forum yönetimi tarafından o günkü yönetim vefasızlıkla suçlanmış mıdır, suçlanmamış mıdır ? Evet
Suçlanmışsa eğerki, hatırlayanlar bilir kendisinden çok daha başarılı olmuş Ergin Ataman bu kadar ağır suçlanırken, istifayı destekleyici söylemleri, koç arayışlarını yapanlar arasında forumun yöneticileri var mıdır yok mudur ? Evet
Yöneticilerden bazıları her fırsatta ben Ataman'a ısınamadım, ısınamam dedi mi demedi mi ? Evet
Yanlış anlaşılmasın, bu sorulara cevap aramıyorum. Zaten forumda hepsi yazıyor. Bu yüzden sitenin adını www.antiataman.org olarak değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Eğer diyorsanızki as olan Galatasaray'dır, biz her zaman GS'ın destekçisi olduk, şahısların olduk Oktay Mahmudiye niye bu kadar ayrıcalık tanındı ?Bunun da cevabı www.mahmudispor.org'da...

Gayet boş ve hiç bir anlamı olmayan sorulara rağmen cevapları verdim. Sonuç?

Tam tersi soruları ben sorarsam cevap veremeyeceğine eminim ama.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...