EuroBasket 2017

Maçlar başlamadan önce Slovenya İspanya'yı yarı finalde yenecek deselerdi gülerdim. Helal olsun çok istediler ve aldılar. Burdan şampiyonluğu bırakmazlar artık.
 
Slovenya, turnuvanın favorisi İspanya'yı muazzam bir oyunla 92-72 mağlup etti ve namağlup finale yükseldi.

Slovenya'da Anthony Randolph 15 sayı 3 ribaunt 2 asist, Goran Dragic 15 sayı 6 ribaunt 5 asist, Klemen Prepelic 13 sayı 2 ribaunt, Gasper Vidmar 12 sayı 5 ribaunt 2 asist, Luka Doncic 11 sayı 12 ribaunt 8 asist ile oynadı.

İspanya'da Pau Gasol 16 sayı 6 ribaunt, Ricky Rubio 13 sayı 2 ribaunt 3 asist, Marc Gasol 12 sayı 10 ribaunt 4 asist, Sergio Rodriguez 9 sayı 3 asist ile oynadı.
 
Slovenya muazzam bir iş başardı, turnuva öncesinde beklentim vardı ama bu kadarı fazla oldu. Oynadığı güzel basketbol ve yaptıkları için tebrik ediyorum.

Dragic ve Doncic'in muazzam performanslarının yanına Gasper Vidmar'ın savunmadaki insanüstü performansı, Prepelic tamanlayıcı rolünü muazzam uygulaması, Anthony Randolph'un Slovenya'yı inanılmaz benimsemesi ve verdiği savaş, diğer isimlerin üstüne düşen görevi sonuna kadar yapması vs. gerçekten büyük iş başardılar, namağlup finale geldiler.

İspanya turnuvanın favorisiydi, sadece benim değil çoğunluğunun favorisiydi, ama turnuva başından beri favori gibi oynamadılar ve bugün elenmeyi hakettiler.
 
Demekki genç ve tecrübesiz takım bizlerin başarısızlığı örtmek için uydurduğu bir hikayeden ibaret. Slovenya turnuvanın en genç takımı, Doncic de en genç yıldızı...
 
Hak edenin kazandigi bir mac oldu, Goran Dragicten dolayi Slovenyanin finale cikmasi icin umutsuz ama neden olmasin beklentisindeyim. Ozellikle Goran Dragic icin birseyler soylememek elde degil, Yahu Goran hocam parti kur oy vermezsem namerdim.

Yukarida da mac oncesi yazimda degindim, Slovenler kendi temposunda oynamayi basarirsa zor da olda adini finale yazdirabilir diye. Zor olmadan adini finale yazdirdilar helal olsun. Basta Dragic sonra Doncic Gidmar ve diger butun oyunculari kutlarim.

Ispanyaya gelecek olursak dikkatimi bir oyuncu cekti Ricky Rubio, buradan basketbolcu olabilirmiyim diye icinde endise olan genc kardeslerime sesleniyorum. Eger ki Ricky Rubio basketbol oynayabiliyorsa dahasi yillardir Nba de dunyanin parasini kazanabiliyorsa, umudunuzu kaybetmeyin siz cok daha iyi bir oyuncu olabilirsiniz.
Bir basketbolcu dusunun yari final macinda degilde orada gozlemci gibi sahanin icinde dolassin. Ve hicbir olumlu haraketi olmasin mac adina. Vallahi benim notum 0 yaziyla sifir.

Ispanya dis atislarda yok denecek kadar zayifti. Kaldi ki savunmada da istedikleri gibi olamadilar. Turnuva boyunca 70 sayi bandinda tuttuklari butun takimlari, slovenya karsisinda oyunun her alaninda bozguna ugradilar. Yasina ve gorev askina hurmeten tek sevdigim adamlari Pau Gasol disinda hic uzulmedim. Dahasi Slovenyanin muhtesem ozverisine bayildim.

Demek ki favori olmak felan hikaye, hersey sahada canini disine katarak oynayanin kazandigi bir musabaka oldu. Tekrar helal olsun Sloven cocuklar size!!!


Simdi genelde boyle durumlarda en istenmeyen durum gerceklesir favorinin elenmesini bekleyen diger guclu takim ellerini ovustuyordur. Bilirsiniz kizlarimiz Euroligi almadan once turnuvanin favorisi gosterilen ve neredeyse elenmesi cok zor diye dusunulen Ekataringburgu yari finalde eleyip Fb ile finale cikinca fenerlilerde ki olusan hissiyat bugun siprlarda olusmustur kesin.

Umarim Ispanyanin elenmesi hic ama hic sevmedigim Sirp basketbol takimina yaramaz. cunku yari finalde Sirp - Ispanyol eslesmesi olsa belkide elenecekleri cok buyuk ihtimal. Simdi sampiyonluk icin biyik alti gulusmelerini gorebiliyorum Sirplarda.

Peri masali bitmesin. dahasi hak eden kaybetmesin. Canim Slovenyam umarim sonunuda getirip Sampiyon olursun!
 
Belki finale kalamadılar ama bu turnuvanın Mvp'si Alexey Shved, ondan daha çok hakeden yok. Bugün sahada ki tek büyük oyuncuydu.

Rusya sevdiğim bir takım değil ama turnuvada Alexey Shved'in yaptıklarından sonra onları desteklememek elimde değildi zaten. Bugün biraz olsun işini yapsaydı diğer Rus oyuncular, başta Vorontsevich, Mozgov, Kurbanov, Fridzon, Khvostov vs bugün finaldeydiler. Alexey Shved'in emeklerine yazık ettiler :(

Sırbistan'ı tebrik ediyorum, turnuvadaki en iyi basketbolunu oynadılar, ilk defa Marjanovic'i doğru düzgün kullandılar, Bogdanovic yine adına yakışır şekilde oynadı. Muazzam maçtı.

[video=youtube_share;hXxH_GVfYE4]https://youtu.be/hXxH_GVfYE4[/video]
 
Son düzenleme:
Sırpları sevemedim bi türlü , bilhassa Bogdan'ı. Teo olsa şu takımda bi nebze sevimli gelebilirlerdi ama... Dragic hepsinden büyük oyuncu bakalım finalde ne olacak.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Sırbistan, müthiş mücadeleye sahne olan karşılaşmada Rusya'yı 87-79 mağlup etti ve finale yükseldi. Bu sonuçla EuroBasket2017'nin final maçı Slovenya - Sırbistan oldu.

Sırbistan'da Bogdan Bogdanovic 24 sayı 3 ribaunt 4 asist, Boban Marjanovic 18 sayı 6 ribaunt 4 asist, Vladimir Lucic 13 sayı 8 ribaunt, Stefan Jovic 8 sayı 3 ribaunt 6 asist, Dragan Milosavljevic 7 sayı 2 asist ile oynadı.


Rusya'da Alexey Shved 33 sayı 2 ribaunt 5 asist ile yıldızlaştı ama onun muazzam performansı yeterli olmadı. Andrey Vorontsevich 14 sayı 4 ribaunt, Timofey Mozgov 11 sayı 9 ribaunt, Dmitry Khvostov 10 sayı 2 ribaunt 4 asist ile oynadı.
 
Sırbistan'ı ben de sevmiyorum ama heriflerin basketbol kültürü ve altyapısı hakikaten dünyada 2. bir ülkede yok. Şurada Teodosic'inden Jokic'ine, Raduljica'sından Kalinic'ine Avrupa'nın pek çok takımını ihya edecek oyunculardan yoksunlar, hala kendilerini bir şekilde finale atmaya başarabiliyorlar. Hem de pek çok ülkenin başvurduğu gibi ülkenin kendisiyle alakalı hiçbir fikri ya da yaşanmışlığı olmayan bir adamı devşirmeye gitmeden. Helal olsun ne denir ki. Sev, sevme ama oyuna bakış açısı ve oyuncu yetiştirme anlamında bu kıtanın üstünde bir basketbol ülkesi oldukları yadsınamaz.

Sırf şu özelliklerinden Sırbistan'ı çok sevmesem de yalan yok, adamlara büyük saygı duyuyorum. Öbür tarafta ise belki de Avrupa tarihinin en all around oyuncusu olma potansiyeline sahip ama en iyi 3. oyuncusu devşirme olan bir Slovenya var. Sonuçta tüm eksikliklerine ve acemiliklerine rağmen İspanya, Fransa, Hırvatistan, Letonya gibi takımları altına alıp final oynayan takımlar. Bu saatten sonra kim kazanırsa hak etmiş demektir. Benim yukarıdaki faktörlerden dolayı gönlüm Sırbistan'dan yana ama freni boşalmış kamyon gibi gelen Slovenya'nın önünde sırf oyun akıllarıyla durabilirler mi emin değilim. Tek çareleri Marjanovic'le Vidmar'ı erken faul problemine sokup Sloven pota altını fethetmeleri olabilir. Onun dışında mantıklı bir çıkar yol görünmüyor Sırbistan adına. Slovenya zaten 5 ve Bogdanovic hariç tüm pozisyonlarda alternatifleriyle üstün takım Sırbistan'a göre.
 
Ve geldik Finale! Her iki takimida tebrik etmek lazim ama Slovenyanin kazanmasini isteyen buyuk bir cogunluk oldugunu dillendiren epey insan var. Belki tarihsel olaylarinda etkisi var bu dusuncede, yine de hak edenin kazanmasini temenni ediyorum. Umarim hak eden Slovenya olur.

Maca deginecek olursak, Grup asamalarindan bu yana Mpv adayim Goran Dragicti, sasirtmadi da yine de Mpv olacaktir bir sekilde yolunu bulacaktir. Bazen her insanin hayatinda donum noktalari olur spor anlaminda, ben de Dragicten once Dragicten sonra diye bir bakis acisi olustu basketbola, boyle komple oyuncular koruma altina alinmali, dis atis yuksek post, alcak post, serbest atis dahasi herseyde 10 numara guven veriyor Dragic. Nazarimiz degmesin ama boyle bir adam varken bu finali kaybetmeleri pek mumkun gorunmuyor Slovenlerin. Ayrica Randolph Doncic ,Vidmar ve Prepelic hic te yabana atilacak oyuncular degil. Belki de dragicin basarisi onlarin ozverisi.

Sirplara gelecek olursak, Bogdan bogdanovic ve Boban Marjinovic cok tehlikeli duruyorlar. Ozellikle bu ikisinin performansi kader niteliginde olacak. Birazda Kuzmic ve Jovic disinda baska oyuncuyu oyun icinde suan hatirlayamiyorum.

Yuksek skorlu bir mac bekliyorum. 170 i devireceklerini dusunuyorum. 90 - 86 gibi Slovenlarin kazanacagini ve kupayi kaldiracaklarini umut ediyorum. ama olurda kupayi alamazlarsa Slovenya, kalbimi kupa yapip onlara verecegim. Cunku ilk defa GS disinda bir takima asiri ilgi duydum. Bol sanslar Slovenya! Bol sanslar Dragic Usta!
 
Bu Yugoslavlar ve Sovyetler nasıl bir sistem oturttularsa artık, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, Rusya, Litvanya, Letonya, Ukrayna... 8 takımla geldiler turnuvaya, 2 tanesi finalde, 3 tanesi yarı finale çıktı, bir diğeri de gönüllerin şampiyonu (Letonya)..


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Slovenya gibi underdog takımın şampiyon olması daha güzel olur. 2 milyonluk bir ülke, Euroleague'de 1 takımı bile yok ona rağmen Letonya, İspanya gibi takımları güzel bir oyunla yendiler ve favori olmamalarına karşın finale çıktılar. Karşılarında buraları oynamayı bilen, ciddi bir rakip olacak. Umarım keyifli bir maç izleriz.
 
EuroBasket2017'de yarı final maçlarının en iyi beşi açıklandı.

POY176.png
 
EuroBasket2017 Yarı Final Sonuçları, Üçüncülük ve Final Eşleşmesi:


Yarı Final Sonuçları:


İspanya 72-92 Slovenya

Rusya 79-87 Sırbistan



Üçünçülük:

İspanya - Rusya


FİNAL:

Slovenya - Sırbistan


vJQa8R.jpg
 
Son düzenleme:
nJ53pg.jpg


İspanya, üçünlük maçında Gasol kardeşlerin muazzam oyunuyla Rusya'yı 93-85 mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu.

İspanya'da Pau Gasol 26 sayı 10 ribaunt 3 asist 3 Blok, Marc Gasol 25 sayı 4 ribaunt, Sergio Rodriguez 16 sayı 9 asist, Fernando San Emeterio 8 sayı 5 ribaunt 3 asist, Juancho Hernangomez 6 sayı 4 ribaunt ile oynadı.


Rusya'da Alexey Shved 18 sayı 3 asist, Timofey Mozgov 14 sayı 10 ribaunt, Andrey Vorontsevich 10 sayı 4 ribaunt 2 asist, Dmitry Kulagin 10 sayı 7 asist, Dmitry Khvostov 8 sayı 2 ribaunt 9 asist, Andrey Zubkov 8 sayı, Vitaly Fridzon 6 sayı 4 ribaunt 3 asist ile oynadı.
 
Son düzenleme:
8N97va.jpg


İspanya'nın Rusya'yı yenerek üçüncü olduğu karşılaşma bir efsanenin sona erdiği maç oldu, Juan Carlos Navarro 160 kez giydiği milli formaya veda etti.

Juan Carlos Navarro, 2000 Olimpiyat oyuncularından beri İspanya Milli Takımı’nın bir parçasıydı ve milli takımdaki başarılarıyla adını Avrupa basketboluna altın harflerle kazıdı. Efsane ismin milli takımlarda aldığı madalyalar şu şekilde:

x1 Dünya Şampiyonu (2006)

x2 EuroBasket Şampiyonu (2009, 2011 – 2011’de MVP seçildi)

x2 Olimpiyat Gümüş Madalyası (2008, 2012)

x1 Olimpiyat Bronz Madalyası (2016)

Aynı zamanda oyuncu için başarı sayılmasa da EuroBasket deneyimlerinde 2007 ve 2011 kazandığı iki gümüş ve 2001’de kazandığı bir bronz madalyada efsane oyuncunun koleksiyonunda bulunuyor.


JO7yMo.jpg


En sevdiğim oyunculardan biriydi, keşke şampiyonlukla veda edebilseydi :(
 
Son düzenleme:
Bunu turnuva sonunda yazmak istiyordum ama tutamadım kendimi. Euroleague hakemlerini çağırmayan FİBA'yı çok tebrik ediyorum. Tüm turnuvaya sirayet eden ve oyun seviyesini doğrudan etkileyen hakem kalitesizliğinin finalde de gözüküyor olması aslında beklenmesi gereken bir durum. Basketbolun gelişimi, oyunun güzelleşmesi ve daha çok kişiye ulaşması temel görevleri olan bu kurumun kendi ayağına bu kadar sıkacak şekilde kör olması ve kötü yönetilmesi ise çok çok acı. Şu saatten sonra FİBA'nın başına ne gelse acımam...
 

Üst