EuroBasket 2017

İşte bu! Şampiyon Slovenya! #IFeelSLOVEnia

Mücadele eden takım diye buna derim.
 
Son düzenleme:
Slovenya hak ederek kazandı. Koçları Igor Kokoskov'u da tebrik etmek lazım. Dragic, Doncic de sakatlanmışken çok fazla zorluyordu oyunu ve son çeyreğin ikinci kısmında tamamen yanında oturttu adamı. Çok riskli bir hareketti ama Prepelic mükemmel oynadı maçın sonunu ve koçun bu hamlesi şampiyonluğu getirdi. Çok riskliydi ama başarılı oldu. Helal olsun.
 
İkinci vatanım saydığım Slovenya hem maçı kazandı hem de namağlup olarak turnuvayı tamamlayarak peri masalı gibi bir şeye imza attı. Yalnız maçın sonlarında hakemler Bogdanovic in önce küçük adımlı turnikesini verdiler, bir sonraki pozisyonda da çok net hatalı yürümesini görmeyip Vidmar a faul çaldılar. Kuzmic o iki atışı kaçırmasa ve Sırbistan maçı alsaydı çok yazık olurdu.

Kısmet olursa önümüzdeki yaz üçüncü kez Slovenya ya gidip Rasica daki Stritar ailesiyle bu maçı kutlamayı ve futboldaki Zahovic formamın yanına Dragic i de eklemeyi düşünüyorum.
 
AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ SLOVENYA!

Slovenya, müthiş mücadeleye sahne olan karşılaşmada Sırbistan'ı 93-85 mağlup ederek EuroBasket2017'nin şampiyonu oldu.

Slovenya'da Goran Dragic 35 sayı 7 ribaunt 3 asist ile devleşti, Klemen Prepelic 21 sayı 4 ribaunt 3 asist, Anthony Randolph 11 sayı 4 ribaunt 2 asist, Luka Doncic 8 sayı 7 ribaunt 2 asist, Jaka Blazic 7 sayı 3 ribaunt 2 asist, Edo Muric 5 sayı, Alexey Nikolic 4 sayı 3 ribaunt 2 asist, Gasper Vidmar 2 sayı 5 ribaunt ile oynadı.


Sırbistan'da Bogdan Bogdanovic 22 sayı 4 ribaunt 5 asist, Milan Macvan 18 sayı 5 ribaunt 3 asist, Vladimir Lucic 9 sayı 8 ribaunt 2 asist, Stefan Bircevic 8 sayı 5 ribaunt, Marko Guduric 6 sayı, Boban Marjanovic 6 sayı 3 ribaunt, Ognjen Kuzmic 6 sayı, Vasilije Micic 4 sayı 3 asist, Stefan Jovic 2 sayı 2 asist, Vladimir Stimac 2 sayı, Dragan Milosavljevic 2 sayı ile oynadı.

GypVdr.png
 
Son düzenleme:
Turnuvanın başından beri bana göre en iyiler ve hayal kırıklığı olanlar:

En iyi takım: Slovenya
Süpriz takımlar: Rusya-Letonya-Almanya(Beklediğim sonuçları aldılar)
Hayal kırıklığı yaratan takım: İspanya-Gürcistan

En iyi antrenör: Igor Kokoskov
En kötü Antrenör: Sergio Scariola

Mvp: Goran Dragic

En iyi beş: Schröder-Shved-Dragic-Porzingis-Pau Gasol

İkinci beş: Doncic-Bogdanovic-Prepelic-Markkanen-Marc Gasol

En iyi görev adamı: Gasper Vidmar
 
Bogdan'ın gereğinden fazla abartıldığını düşünüyordum şu tokadı yemesi iyi oldu bilhassa Vidmar'ın son dakikada vurduğu. Dragic bütün turnuva boyunca karşısındakilere basketbol dersi öğretti. Hakemler berbattı özellikle Randolph son dakikada smaç vuracakken rakibin kafasına vurmasını es geçmeleri ve Bogdan'ın verilmeyen hatalı yürümesi öne çıkanlar. Dragic'in son 5 dakikada oyundan düşmesini gören Kokoskhov'un onu oyundan alması da riskli ama doğru karardı, tuttu da. Neticede hak eden kazandı. Ne kadar favori varsa yendiler, geldikleri yol Sırplara nazaran daha dikenliydi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
zJ285j.jpg


Sırbistan, EuroBasket 2009'un ardından ilk kez bir EuroBasket'i madalya kazanarak tamamladı. Gümüş madalya Sırbistan'ın. EuroBasket2017 ikincisi Sırbistan.
 
Son düzenleme:
Schöreder zaten girmemeliydi.
Doncic/Bogdanovic/Shved den birisi yerine Porzingis olmalıydı bence. Ama hangisi karar vermek zor, Doncic şampiyon, Bogdanovic final oynadı, Shved de takımını yarı finale taşıdı..
Gasol de büyük oyuncu gerçekten...
 
Schöreder zaten girmemeliydi.
Doncic/Bogdanovic/Shved den birisi yerine Porzingis olmalıydı bence. Ama hangisi karar vermek zor, Doncic şampiyon, Bogdanovic final oynadı, Shved de takımını yarı finale taşıdı..
Gasol de büyük oyuncu gerçekten...

Dennis Schröder, sıradan Almanya kadrosunu çeyrek finale taşıdı, İspanya'ya kaybettiler, Dennis Schröder, turnuvayı 23.7 sayı 2.4 ribaunt 5.4 asist ortalamarıyla oynadı.

Bu EuroBasket2017'nin en iyi ilk beşiyse performanslara göre adil olmalıdı. Doncic'in ilk beşte olmaması gerekiyordu zaten.

Kristaps Porzingis'de muazzam turnuva geçirdi, takımını çeyrek finale taşıdı, Slovenya'ya elendiler, turnuvayı 23.6 sayı 5.9 ribaunt 0.9 asist ortalamarıyla tamamladı.
 
Donçiç sakatlandı yetmedi Dragiç'te de çekme varmış o yüzden oynayamadı ama herşeye rağmen büyük oynadılar hakettiler sonuna kadar.
 
Müthiş bir zafer. Bileklerinin hakkıyla kazıya kazıya aldılar şampiyonluğu. Tebrikler Slovenya'ya. Igor Kokoskov inanılmaz büyük bir iş yaptı. En kritik, şampiyonluk dakikalarında Doncic'te yokken oyunu çok fazla forse eden Dragic'i kenarda oturtmak inanılmaz bir işti ve bu hamle belkide şampiyonluğu getiren hamle oldu. Televizyon karşısında biran "Ne oldu ya Dragic 5'ledimi?" diyerek kontrol bile ettim. Tabii ayrı bir parantezde Vidmar'a açmak lazım. Adam ne gerekiyorsa onu yaptı. Herkesle teker teker çarpıştı ve kazandı, çok büyük oynadı.

Genel olarak güzel bir turnuva oldu. Slovenya'yı dışarda tutarsak, Finlandiya, Letonya, Almanya zevk kattılar turnuvaya.

Mvp ödülü Şampiyon Dragic'e gitmesi beklenen bir olaydı zaten. Sırp'lar olsa ödülü Bogdan alırdı muhtemelen. En iyi ilk 5'te Doncic yerine Porzingis olabilirdi. Birde gözükmeyen kahramanlar vardı tabii, yada daha az öne çıkan diyelim. Vidmar, Prepelic, Macvan, Timma ilk etapta aklıma gelen isimler.
 
Vidmar çok büyük oynadı. Çeyrek finalde Porzingis'e, yarı finalde Gasol kardeşlere, finalde Marjanoviç gibi uzunlara karşı tek başına mücadele etti ve kazandı desek yeridir. En iyi 5'te görsek neden var denilmezdi. Doncic çok iyi yetenek, çok iyi bir turnuva geçirdi ama ilk 5'te olması genel performansına göre değil yaşına göre gösterdiği oyundan dolayı diye düşünüyorum. Finalde son çeyrekte takımını baltalayan Bogdan'ın yerine Schröder veya Porzingis seçilebilirdi.
 
Peri masali gibi bir sampiyonluk oldu. Bir aksilik olmadigi icinde cok mutlu oldum. Bir ara Sirplar 77-78 one gectiklerinde acaba demedim degil ama helal olsun Slovenlere sonunu da butun olumsuzluklara ragmen getirdiler.

Dragicin formasini nereden nasil alirim bilmiyorum ama mutlaka alacagim. Hic yaslanmiyacak goruntusuyle 100 sene oynayacakmis gibi bir dusunce yaratiyor insanda. Sevgili Dragic inanilmaz bir eforun isabet yuzden ve bitmek bilmeyen dinamikliginle gonlumde taht kurdun.

Ben de bir 5 yazayim hele - GORAN DRAGIC - ALEXEY SHEVD - BOGDANOVIC - PORZINGIS - GASOL -
 

Üst