EuroCup | 10. Hafta | Nizhny Novgorod 81-75 Galatasaray

Neptunas da farkı açtı şu grubu 2. bitirmemiz çok acayip gerçekten. Saçma sapan bir şekilde verdik liderliği

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ergin Hocanın başımıza geldiğinden beri böyle verdiği bilmem kaçıncı maç... En kritik maçta şu takımı rahat bir ortamda yenemiyorsan zaten herhangi bir hedeften bahsetme. Üzgünüm ama yine çöpe giden bir sezon daha

MC oyun kurucu değil ki zaten ondan öyle şeyler beklememek lazım.Guardsız bir takımız.Obradovic'te Bo varken aynı şartlardaydı.O zaman set oyunlarında batırıyorlardı sürekli tempo yaparak maç kazanıyorlardı.Bize bakıyorum tempo da yok.Bu arada rakip takımdaki sarı nasıl bir oyun kurucu? Rusya milli takımında da oynuyormuş sanırım.Asist özelliği iyi görünüyor

Hoca'ya yazilir bu, eger konsantre olsa burda ki neptunas macinda son topu duzgun cizer, lasme ucluk atmak zorunda kalmaz ve yenilsek bile ikili averaji vermezdik. Simdi daha zor bir yola giricez ve grubumuz; Alba, Aris ve Limoges olucak. Unics yerine Aris olmasi sans esasinda.
Kholostov'a faul yapmadik, adam cizgiye gitmedi ve takir takir atti, bu durumda koc takima mesaji verir ve bi kac sert faul yaparsin, canini yakarsin ritmini bozarsin,neyse tek pozitif taraf bu grubun yolculuklari daha kolay digerine gore ve ne durumda olursa olsun Sasari bence Limoge dan iyi takim.

Sorun kaybetmek değil,telafisi olan maçlar bunlar,sorun mental olarak zayıf olmamız,yorumcu diyorki Galatasaray öne geçince maçı tutmayı başarıyor hayır başaramıyor,lig başından beri kaç tane maçda örneği var,farkın bu kadar çabuk erimesine izin vermemeli bu kadar önemli oyuncular,maçda doğru yaptığımız en önemli şeyi unutuyoruz bir anda pota altına indirdiğimizher topta lasme ezip gecerken birden 3lük deneme yarışına giriyoruz,bizim dorseye ihtiyacımız var ama o bunun farkında değil,oyuna girdiği anda fark eriyip gitti,mola konusunda sıkıntı var işte cümle alem görüyor,momentum tamamen rakibe geçmişken mola alınca maaşından mı kesiyor yönetim koçun! bu deplasman filan değil bundan sonra taraftarlı maçlara gidicez daha zor olucak herşey..bazı şeyler ceza antremanı vermekle çözülmüyor koçun aynayada bakması gerekiyor.

şimdi sıralama nedir ?1.lik tehlikede mi ?
Soruyu birincilik ihtimali var mı diye sorsak daha iyi olur sanırım.Biz yenilince dahada havaya girdi Neptunas.Bizden daha fazla istedikleri çok belli.Tüm maçı kontrolünde götürüp kaybetmek bir yana tüm grubu kontrolünde götürüp kaybetmek çok koydu.Her hafta muhtemel grubu F1'in grubu olarak hesaplamıştım.Şimdi "yeni" grubumuzda kaybettiğimiz her maçta F1 grubunda olsaydık paralel evren önermeleri yapmak zorunda olacağım.Aris Zaragoza'dan, Limoges Sassari'den iyi değil ama ALBA PAOK,OLAJ yada bjk'den iyi takım.Gereksiz bir moral bozukluğu olacak bu maç takım için.Herşeye rağmen maçı izlemek isteyenler;
www.justintv-izle.com/2015/12/aek-atina-neptunas-macini-canli-izle.html

Bu kadar rezil bi rotasyon anlayisi olmaz ya. Vallahi isyan ettim artik. Koskoca ikinci yari Green, Mccollum ve Micov'u dinlendirmedi Ataman. Mac sonu da haliyle dustuk oyundan, goz gore gore gitti grup liderligi.

Yeminle biktim usandim. Bu maglubiyet ne Mccollum'un ne de naska birinin hatasi. Bu direkt Ergin hocanin sucu. Mahvetti her seyi.

Takım genel olarak kötüydü kabul ama elimizden göz göre göre kayan bir maç oldu ve basketbolda bence en mola alınması gereken zamanlar kontrolün kaybedildiği zamanlardır,o anlarda koç kronikleşmiş müdahale edememe/etmeme durumunu yaşadı ve maalesef ki kaybettik.Takım olarak kötüydük ama benim nezdimde de hocaya yazılır bu mağlubiyet.

Eurocup basketbolun temel doğrularıyla ilerlemiyor bana kalırsa. Zihnimdeki doğru basketbol algısına cevap verememeyi, mesaj vermenin önemli olduğu bir kupada elimizdeki maçı vermeyi kafaya takarım. Yalnız Novgorod son periyodun ikinci bölümünde öyle tercihlerle döndü ki hani burada rotasyonun denge nosyonunun yetersizliği dışında hiçbir şeyi kafaya takmam. Lider bitiremediğimiz için yol sertleşiyorsa ona hayıflanılabilir yalnız en nihayetinde şampiyonluk beklentisi dillendiriliyorken oturup ağlayacak bir durum doğmaz.

İkinci olmak uzun vade için işe yarayabilir, diğer maç skorlarına göre yol açılabilir, keza Atina'daki son periyota göre halen liderlik şansı var. Uşak-Banvit deplasmanlarından birini neden kazanamadık sorusunu rasyonel bir dert olarak alırım fakat Schilb de yokken burada kaybediyorsak çok da dertlenmeyelim derim.

İzledigim her deplasman macinda rakip takımlarin yarattıgı atmosferi, bu ligde en büyük rakibimiz olarak gördügümüz ( arada bütce ucurumu olsada ) Fenerbahce deplasmaninda olusacak atmosfer ile kıyaslarim . Bugun inanilmaz yumusak bir atmosferde oynamamiza ragmen Fenerbahce'den 3 gömlek düsük bir takım karşısında oynadigimiz oyun içler acısıydı . Macın son bes dakikasi uyuyan taraftarlar macın icine biraz girince 'tıpkı' banvit deplasmaninda oldugu gibi neye ugradıgımızı şaşırdık . Bu takımı birde Ülker arena atmosferinde düşürün . O tarz baskılı ortamlarda bu takımla 2 pas yapabilecek miyiz? Yine ilk periyotda mac kopacak mi ?
Basketbol sadece parkede oynanan bir oyun degildir . Takımlar en az teknik taktik kadar mental olarakda maca hazirlanir . ' Banvit macından sonra bu mac ile mum dikmiş olduk . Takımı mental olarak hazirlamayan , bench önünde donuk bir yüz ifadesiyle oyuncularla iletişimi 0 olan Ergin ataman'ın maglubiyette payı en az % 50 . Ne olur yani oyuncu ile kontak kursan ? Karizman mi çizilir ?