Eurocup 2012-2013 - Galatasaray

• Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sakatlıklar doping takım dağıldı iyice bu sezon çok büyük hayaller ile başladık ama hayal kırıklığı ile devam ediyoruz ligi de alamazsak ki şu an ki durumda efes çok ağır favori tüm yatırım boşa gidecek

Son çeyreğe 8 sayı önde girip uzatmada kaybettiğimiz Donetsk maçından başlayacaktım ama binbir güçlükle gittiğimiz Kuban deplasmanının dönüşünde 24 sayı farkı yakalayıp atamadığımız son top,çalınmayan faul aklıma geldi.Kısacası ''-se,-sa''lardan 15 paragraf yazı çıkar.Saha içine dair keşkelerle Eurocup'tan elenebilirsiniz ama yarı finalde veya finalde olur bu.Top 16'da bitime 1 maç kala eleniyorsanız iş sahada bitmemiş demektir.
İlk cümledeki Donetsk maçından bugün bizim adımıza serüveni bitiren Kazan deplasmanına kadarki 6 maçlık periyotta 1 maça bile fit çıkamadık maalesef.Bu periyotta oyuncularınıza karşı olan sorumluluklarınızın hiçbirini yerine getirmeyip huzuru gün geçtikçe yerle bir ediyorsanız organizasyon olarak yeriniz bu demektir.Bilhassa Almanya deplasmanında Galatasaray formasını giyen adamlara hiç yakışmayacak bir 40 dakika oynandı ama olayın çıkış noktasını buradan almak doğru gelmiyor bana.
Galatasaray'a yakışmayan bir Avrupa serüveni oldu,sonuç itibariyle 5 takımın içindeki ilk zaiyatı bugün verdik.Geçmiş olsun.Allah rızası için huzurlu bir ortam oluşsun ve ligi düşünelim artık.

Bana göre Eurocup ın en kötü grubu ve son maç öncesi sonuncu olmama maçına çıkacağız gibi duruyor. Umarım takımda motivasyon kaybı olmaz. Yine de karamsar olmak istemiyorum ama averaj hesabı yapamayacak kadar canım sıkkın.

Yalnız artık bahane üretmeyelim. Evet Domercant sakatlandı kabul ama geçtiğimiz yıl Shipp sakatlandı ve takımı başarısız sayarak neredeyse tümden değiştirdik koç dahil. Takım para alamıyormuş bir süredir! Takım geçtiğimiz yıl da zamanında almıyordu parasını, 5 sene önce de. Hakemler kötü deniyor, bundan önce de kötüydü. Hawkins çok önemliymiş kaybetmişiz, adam zaten daha önce de ceza almıştı, zaten kişiliği karakteri ve kariyeri belliydi, kaç kişi B numunesinin negatif çıkacağını düşünüyordu? Gerçi ben de yazmıştım ilk olay patlak verdiğinde kesinleşnceye kadar destek çıkarım diye ama madem ki bu sorumsuzluğu yapmış ok yaydan çıktı demektir.

Yani grupta en önemli rakip dediğimiz Kazan 10 takımlı Rus liginde 7. sırada ve hem koçunu hem de Domercant ı kaybetti. Oynadıkları oyun desen akıcılıktan uzak. İlginçtir hem Ulm e hem de Kızılyıldız a kaybetti, bir biz yenemedik adamları. Diğer takımlardan Kızılyıldız Türkiye de playoff a belki son sıradan girer, Ulm de bizim geçtiğimiz yılki takıma benzeyen ancak kalite olarak o takımın 2 gömlek altı bir ekip. John Bryant ı 6. yabancı olarak önermiştim daha önce transfer başlığında, adam bizim tüm yabancılardan fazla katkı verdi.

Hala şansımız var mı bilemiyorum, zaten benim için önemli olan Euroleague bileti, yoksa yemişim Eurocup şampiyonluğunu. Burası olmazsa lig olacak diye umuyor ve hala da inanıyorum, koç iyi ve takım da hem Türkiye hem de Eurocup ta iş yapabilecek seviyede.

eurocup olayı bitti gecmiş olsun.. tek umut lig finali, lig finali için de sonuna kadar savamalıyız, hocaya ve takıma destek vermeliyiz.. tek yol birlik olmak takıma sahip çıkmak.. bu kadar sanssızlık beceriksizliğe birde taraftarlar eklenirse yazık olur onumuzdeki 3-4 aya..

Geçmiş olsun, diyecek bir şey yok. Takıma tek sitemim ikinci Ulm maçı dolayısıyla olur, onun dışında elimizden geleni yaptık diye düşünüyorum.

Sinir bozucu taraf şu ki, Turgayın hırsızları yüzünden kimse Türkiye Kupasındaki müthiş mücadelemizi hatırlamayacak. Kupa gelse kimse unutmayacaktı, aradaki ince çizgi acayip sinir bozucu. Şu şartlarda Eurocup'ta nereye kadar gidebilirdik bilmiyorum ama hakem müsveddeleri olmasaydı Türkiye Kupası'nı müzemize götürecektik.

Eurocup final maçının doğum günüm olduğunu görünce bu sene için çok değişik duygulara kapılmıştım...Sağlık olsun...Haftasonu Efesi yenelim moral bulalım :)

Eurocup'ın en büyük bütçeli takımıydık, sezon sonu ligde de hedef başarılmazsa küçülmeden korkuyorum ben zaten şu günlerdeki ekonomik sorunlar da şimdiden ipuçları veriyo yazık olmaz umarım. Brose Basket'i izledik Efes ve Beşiktaş'a karşı, 3 maçta çok rahatça kazandılar bu takımlar Brose'ye karşı, o Brose Alman ligini çok rahat domine ederken o ligden Ulm'a karşı o deplasmandaki sonucu kabul edemiyorum, bu grupta en çok kalp kıran maç o, yoksa Donetsk'e elenip zor gruba düşüp zaten ateşe atmıştık kendimizi.

Eurocup'ın en büyük bütçeli takımıydık, sezon sonu ligde de hedef başarılmazsa küçülmeden korkuyorum ben zaten şu günlerdeki ekonomik sorunlar da şimdiden ipuçları veriyo yazık olmaz umarım. Brose Basket'i izledik Efes ve Beşiktaş'a karşı, 3 maçta çok rahatça kazandılar bu takımlar Brose'ye karşı, o Brose Alman ligini çok rahat domine ederken o ligden Ulm'a karşı o deplasmandaki sonucu kabul edemiyorum, bu grupta en çok kalp kıran maç o, yoksa Donetsk'e elenip zor gruba düşüp zaten ateşe atmıştık kendimizi.

Aynı pencereden bakıyoruz. Kesinlikle Eurocup'ta mutlak bir başarısızlık var. En büyük bütçeye sahip takımlardan biri olarak, Ulm'a yirmi küsür sayı farkla yenilemezsin! Adamların olağanüstü şutları girer, son dakikalarda birkaç sayı farkla kazanrlar ona tamam ama, ezici bir farkla sahadan mağlup ayrılamazsın. Nasıl CSKA, Barcelona vb. ayardaki takımlar sana yirmi küsür sayı farkla yenilmezse, sen de yenilemezsin; bu işin normali budur. Kusura bakmayın ama, Ulm'un çıktığı gruptan neredeyse 15 milyon dolar bütçesi olan bir takım çıkamıyorsa bunun adı fiyaskodur.

Hawkins ve Domercant'ın yokluğunun takımı etkilediğini gerekçeli bir unsur olarak kabul etmem. Sen Arroyo ve Markoishvili'ye buyout bedelleri ile birlikte neredeyse 2 milyon dolar vermişsin. Ulm'den John Bryant adında bir oyuncu çıkıyor, iki maçta da elini kolunu sallaya sallaya istediği gibi oynuyor. Sezon başında J. Bryant'ı Galatasaray'a transfer ediyoruz deseler sanırım herkes orta sıralara mı mücadele edeceğiz diye tepki gösterirdi!

Galatasaray'ın bu kupada Valencia'ya, Bilbao'ya, Unics'e bire bir eşleşmede elenmesi bir ölçüde kabul edilebilir ama, bu şekilde asla kabullenebilecek bir durum yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...