Eurocup 2012-2013 - Galatasaray

• Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1. torba
Valencia Basket / Unics Kazan / CEZ Basketball Nymburk / Gescrap Bilbao Basket
Galatasaray Medical Park / Cajasol Seville / Le Mans Sarthe Basket / BC Spartak St. Petersburg

2. torba
Hapoel Migdal Jerusalem / Lokomotiv Kuban Krasnodar / BC Triumph Lyubertsy / Panionios BC Athens / KK Cibona Zagreb / Banco di Sardegna Sassari / Banvit BK Bandirma / KK Buducnost VOLI Podgorica

3.torba
VEF Riga / Cholet Basket / Belgacom Spirou Basket / BC Dontesk
BC Budivelnik Kiev / Telenet Oostende / BC Azovmash Mariupol / Crvena Zvezda Diva Belgrade

4.torba
Orleans Loiret Basket / BC Prienai / Trefl Sopot / Stelmet Zielona Gora
Ratiopharm Ulm / Artland Dragons Quakenbrueck / s.Oliver Baskets Wurzburg / PBC Lukoil Academic Sofia

Kura çekimi yarın

Galatasaray-Lokomotiv Kuban-Vef Riga-BC Prienai Insallah boyle cikar. 6 da 6 yapar + 200 averajla tozu dumana katariz.

Galatasaray - Hapoel - Azovmash - Oliver Baskets diyeyim. Bakalım tutacak mı ? :)

Kupa adayı için favorilerim: Galatasaray başta olmak üzere Valencia, Unics Kazan, Lokomotiv Kuban, Bilbao Basket

kestirmeden f4ü yazalım ( daha önce f8de karşılaşmazlarsa) Galatasaray - unics kazan - st. petersburg ve valencia :) şampiyonluk yolunda başarılar...

Heyecan var ama buruk bir şekilde..

Hakettiğimiz adrenalin burada değil fakat bir yola girmişsek sonuna gitmekdir bize yakışan.

Eurocup deyince aklıma hemen Murat Özyer'li Avrupa'da şahane geçen sezon geliyor. O zamanlar lisedeydim ve maçlarımızı Ayhan Şahenk'de oynadığımız için kar kış demeden maçlara gidebiliyordum. Başlarda salonda en fazla 50 kişi oluyordu (Hatırladığım kadarıyla Marc Gasol'lu Girona bile geldiğinde böyleydi tablo). En son oynadığımız Asvel maçında ise tribünler tıklım tıklımdı ve dillere destan bir destekle kazanmıştık maçı. O sezon Galatsaray için bir milat oldu bence. Bugün kulüp olarak çok daha tecrübeliyiz. Ayrıca daha iyi ve geniş bir kadroyla birlikte deneyimli de bir koçumuz var. Bizde hedefe finali koyma adeti vardır ama zamanında Fatih Terim'in dediği gibi finale gitmişken neden kazanmayalım.

Arkadaşlar salakça bir soru olabilir ama Eurocupta galibiyet başına bir para veriliyor mu takımımıza ? Ya da onuda geçtim ligde verilen bir para var mı ??

Her maçı ciddiye alarak, adım adım ilerlemek lazım. En önemlisi, Abdi İpekçi'de 4-5 bin kişi olabilmeliyiz. Takım ilerledikçe taraftarın ilgisi artacaktır ancak en azından ilk etapta 5 bini bulmalıyız. 200-300 kişinin geldiği, tribünlerin bomboş kaldığı maçları düşünmek bile istemem. Umarım kalabalık olabiliriz.

Takımlar hiç fena değil. Son yıllarda kalite artmaya başladı.
Bilbao Valencia ve Cajasol herzaman tehlikeli İspanyol takımları. Bilbao pazar günü Barcayı evinde yendiği maçı izledim. Geçen seneden bildiğimiz bir takım, onlarda evlerinde CSKayı yenmişlerdi.
Rus takımları büyük yatırımla girdiler seneye. Kazan, Kuban ve Petersburg zorlu rakipler olacak.

Bilbao , Kazanla beraber biz de favoriyiz bu sene. Ben açıkçası büyük heyecan duyuyorum. Bir turnuvada sonuna kadar gidip kupayı kazanmak çok heyecanlı olacak.

galatasaray
panionios
telenet oostende
artland dragons

şeklinde oluşacak bir grup fena olmaz aslında. 4. torbadan lukoil sofia gelse daha iyi olabilir yakınlık açısından fakat içimden geçen bu takımlar.

Galatasaray-Panionios(Banco di Sardegna Sassari)-Telenet Oostende-Stelmet Zielona Gora gibi bir grup iyi olur gerçi zor bir grup yok gibi...F4 için Galatasaray-Valencia-Unics-Bilbao çok büyük favoriler bence hatta biraz daha abartıp en büyük rakibimizin Bilbao olduğunu düşünüyorum...

çek bi Buducnost / Oostende / Academic Sofia 'da gençleri izleyelim bu maçlarda... :)

Aman Buducnost demeyin. Ayhan Şahenk'te bir sayıyla kazandığımız maçta en kötü üçlük atan oyuncuları bile coşmuştu. Sonra gidip elendik Eurochallenge a kaldık. hayatımda hiç o kadar saçma sapan üçlüklerin üst üste girdiğini görmemiştim. Buducnost diyince beni bir huylanma alıyor :)

Bir kanal yok sanırım Eurocup sitesine de baktım ama hiç yayınlayacaklarmış gibi bir hava yok...İzlemek için bir yol bilen paylaşırsa iyi olur...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...