Eurocup Çeyrek Final 1. Maç: Bayern Münih: 99 - Galatasaray Odeabank: 89

Şahsen bende Ergin Ataman'ı bu sezon başarılı bulmuyordum ama son 6-7 maçtır formda hakkını yiyemem ama en ufak tartışmada anneleri karıştırmasak iyi olur.

Şu lafları da geçelim ona laf eden Galatasaraylı değildir falan hata yapan takımını satanı laf etmeyle kalmaz yakar yıkarız. Paranın efsanesi Fatih Terim'de olduğu gibi mesela adaletin olduğu yerde varım deyip şikeyi temizleyen tüp kafayla bir oldu laf etmeyecek miyiz ?

Amacım eski konuları açmak değil bende Ataman'ı çok eleştirdim azılı düşmanısın dediler ama hakkını veriyorum son maçlarda oldukça iyi ayrıca içerde Bayern'i geçeriz ben inanıyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ergin Ataman hataları doğruları ile var olan bir çalıştırıcı. Ve şu maçı taraftar kazandırıyor laflarını zerre sevmiyorum. Evet elbette bizim de iç saha maçlarında etkilerimiz var lakin bu taraftar geçen sezon neden maç kazandırmadı?
Sevmemek başka bir şeydir nefret etmek başka. Bazı arkadaşlar nefret ediyor. Araştırmak lazım bir zaman bir yerlerde tavuklarına kışt mı demiş Ergin Ataman?

Dün akşam maçı izlerken en sonunda bu Münih yakalayacağımızve makul bir farkla İstanbul’a döneceğimiz düşündüm.

Bence Münih bize 10 sayı fark atacak kadar kaliteli birtakım değil. Sadece 3 lük yüzdesi yüksek olan ve dünde bunu tekrardan başaranbir takım. Kısa savunması iyi olan ve 5 numarada sorun yaşamayan her takımmunıh ı yenebilir. Bizde tek başına Lasme ile 5 numarada mücadele etmemiz vekısa savunmasını yapmamamız ( Göksenin gibi bir defans oyuncusu varken enazından sindirmek için oyuna alması gerekirdi ) mağlubiyeti getirdi.
Maçın başlarında hep önde giden rakibi Mccolum ve Lasme iledurdurmaya farkı açtırmamaya çalıştık ve bunda da kısmen başarılı olduk. Ancakdiğer oyuncularımız Micov, Schilib ve Sinanın oyuna girememesi, Kenardan gelenChuck ve Greenin de katkı verememesi bizi olumsuz etkiledi. Mccolum her zamanalıştığımız içeri zorlamaları ya sayı ile yada faul atışı ile bitti. Bu bizimiçin hep avantaj oldu. Lasme nın Bryant oyunda yokken içeriyi kullanması sayıanlamında farkın çok açılmamasına neden oldu. Ancak Thompson oyuna girdiktensonra pota altında hareketlenmeleri canımızı sıktı. Tabiki el üstündenattıkları 2 üçlük de onlar için şans anıydı.
İkinci yarı LAsme siz oyunu tercih ettik ve bizde hareketlisavunma green ve chujk ın uzun elleri sayesinde kaptığımız birkaç top ile 3. Çeyrektefarkı indirdik. Buraya kadar her şey çok güzeldi. Ama ondan sonra yine birpanik havası, Schilib in ve Micov un istediği topları alaması4. Çeyrekte farkıntekrar açılmasına neden oldu. Burada Ergin hoca maç başından beri çıkmayanMccolumu dinlendirmemesi, Göksenin’i oyuna hiç sokmaması gerçekten hiç anlaşılabilirgibi değildi. Kamera yakından gösterdiği zaman Mccolum un yorgunluk ifadesiyüzünden rahatça okunuyordu. Bryant ın hücumfaulüne rağmen basket faul vermesi ve bizim çılgın taraftarların bu hakemimedeni bir şekilde protesto etmesi !!!!gerçekten güzeldi.
Son dakikalara girerken fark 4e inmişken hocanın mola alıptakımı uyarması gerekirdi. Bencebasketbolda mola geriye düştüğün zaman değil öndeyken yada takım tam havayagirmişken de alınabilir. Mccolumun gereksiz içeri girişi yediğimiz sayı, Kaptanıntop getirirken yediğimiz sayı ve arkasından gelen 10 sayılık fark.

Dediğim gibi Münih yenilmeyecek, 11 sayı fark atılmayacaktakım değil. Tur şansın %70 Münih de gözükse de bence bu takıma ve hocayainanmalıyız. Umarım Yenilmez Armada haftaya tekrar yüzümüzü güldürecek.

İstanbul'da turu geçsek de 11-12 sayı farkla geçeriz. Öyle 20'li farkların falan olacağını sanmıyorum. Bu arada ben '' Bayern turnuvanın favorilerinden'' dediğimde, Bayern'i oldukça küçümseyenler olmuştu. Dün bize 99 sayı atan Bayern'de Djedovic de yoktu bu arada

Tamamen saçmalık yahu ergin hocam oyuncular ellerinden geleni yaptı artık mitcov savunmada adamına gidemiyor yorulmuş bir mola al vs bu maçta ergin hoca biraz düşünsun adamlar zaten yuksek tempoda oynuyor oyunu yavaslatmamiz lazim set oynamamiz lazım önde baskı yapıyoruz adamlar arkada geniş boşluklar bulup bi kaç kere hızlı oyuncuları ile burdan sayı buldu oyuncular yoruluyor hali ile aklım almıyor yenebilicegimiz en azından farkın 2 veya 3 olacağı bir maçı 10 sayı ile hediye ettik tabi hakemlerin katkı sida tuzla biber oldu

Aylardır yazıyorum,bir kere daha tekrarlıyalım.Ataman zannettiğimiz kadar iyi hoca değil.İş yine Abdi İpekçi atmosferine kaldı.Turu yine taraftar geçirecek geçebilirsek.Hangi ciddi deplasmanda kazanacağız merak ediyorum,düşündükçe Kızılyıldız hariç aldığımız deplasman hatırlamıyorum.Turu geçeceğimize inanıyorum ben İpekçide.Ancak bir sonraki tur,gelirse bir İspanya deplasmanı yada belki finalde tarafsız sahada oynanacak olan maç,bu kadar yumuşak savunmayla,oyuna hakim olamayan hocayla nasıl olacak bilemiyorum.

ergin ataman : Avrupa basketbolunda saha dışında çirkin bir oyun oynanıyor ama biz buna teslim olmayız. Salı akşamı hep birlikte cevabı sahamız Abdi İpekçi'de vereceğiz. Bizi dışarıda bırakmaya çalışsalar da bu kupayı alnımızın akıyla alıp Euroleague'e gideceğiz!

Lasme'nin dirsek yemesine rağmen,rakibe basket faul verilen pozisyon haricinde hakemlik hiçbirşey yoktu maçta.Hatta gayet iyi yönetti 3 hakemde.Ataman boş konuşuyor,hatalarının farkında ve topu başka yere atıyor.
Önceki sayfalarda Hakan Demir isimli arkadaşın yorumu çok doğru,maçı ve turu gene biz taraftarlar alacaksak ki iş yine bize düştü,Ergin Ataman ne işe yarıyor.Ya bu kaçıncı verdiğimiz maç hoca hatasından.Başımızda Mahmuti varken,Ataman gelsin bize o lazım diyordum ama maalesef büyük yanılmışım.Büyük hedeflerin peşinden giden bir takım için yeterli bir coach değil,egosuda çok yüksek,ders almıyor kolay kolay hatalarından.

Avrupa'da bir çeyrek final maçında 99 sayı yiyerek şampiyonluk favorisi olunamaz malesef. Uzun sıkıntımızın ne anlama geldiğini görmek açısından ders gibi bir maç oldu. Bizden 10 tane fazla rebound almışlar. 3 kere hücum reboundu aldıkları oldu aynı hücumda. %62,5 la üçlük atmışlar. 30 sayı üçlüklerden, 69 sayı için üçlük atmaya ihtiyaç bile duymamışlar.
Bir kaç sezon öncesinin savunma takımını çok arıyoruz malesef. İstanbul'da da kadro değişmeyeceğine göre ben işimizin zor olduğunu düşünüyorum.

bence de ataman iyi hoca değil. FB'nin Efes'in 3 katı bütçesi var kullanamıyor. Kendisi Obra'dan İvkoviç'ten 2 kat fazla ücret alıyor ona rağmen yetersiz. Ligde sondan ikinci, Eurocup'tan da ilk turda elendi. Sclibb gibi, Micov gibi, Lasme gibi adı sanı duyulmamış 2. sınıf oyuncuları da getirdi takıma. Önüne gelenden 20 sayı fark yiyoruz. Şubede para bolluğundan geçilmiyor ama o maaşları ısrarla ödetmiyor ki oyuncular antrenmana çıkmasın. Sırtımızdan bıçaklıyor yani.

Basketboldan anlamıyorsanız yorum yapıp da komik duruma düşmeyin. 99 sayı yedik doğru, ilk devre çember dövmemize rağmen 89 sayı attık bunu kimse konuşmuyor.Kötü savunduk bu da doğru, en az 4 tane el üstü üçlük sayarım size mucize denecek. Bayern'i 20 ile yenemez mişiz!! Yirmiyi ilk devrede bulursak kimse şaşırmasın. Bayern kolay takım mı elbette değil. 4 kez maçı koparma aşamasına geldiler. Hepsinde yakaladık. Son topları kötü kullandık bunu kimse inkar etmiyor. Djedovic yoktu vs. Şu teneke çalarak gönderdiğimiz Djedoviç mi? Keşke olsaydı. Bryantın faulu dışında hatası yok hakemlerin? Lasme nin de Micov'un da 2 şer faulu bedavadan. Topa baskı yapan Bayern guardları her topa el kol sokarken Micov'a çalınanlara nasıl faul diyebilirsiniz?

En büyük bomba da "Yine atmosfere kaldık, seyirci olmadan kazanamıyor" Tabii ki. zaten Barca, Bayern, CSKA, Fener filan seyircisiz salonda oynuyorlar. O yüzden bizim seyircili oynamamız Ataman'a büyük bir kıyak. Adil değil aslında bizim dolu salonda oynamamız. İsterseniz boykot edelim maçı. Böyle adaletsizlik mi olur? 12.000 kişi salona gidecek, takımı destekleyecek, takım da rakibine 25 sayı fark atacak. Ben olsam KSK, FB ve Sassari'nin yerine Avrupa insan hakları mahkemesine gider maçların seyircisiz tekrarını isterim.
Ben de eleştirdim Ataman'ı da takımı da. Ama bu şekilde yazdıklarınız eleştiri filan değil. Kin kusuyorsunuz. Şu maçta salonu dolduralım. Takım da gereğini yapacaktır. Ondan sonra ne isterseniz yazın. Kimsenin galibiyet inancını da köreltmeyin. Bu bir oyun, spor. Futbol takımının nal topladığı, rezilliğin ayyuka çıktığı dönemde Hamit Altıntop ile Olcan Adın'ın yıllık ücretine oynuyor bu adamlar. Koca sezonda bize bugüne kadar yaşattıkları az mı? FB'li dostarımız kah kah kih kih halimize gülerken 17 sayıyı çakıp geçtiğimiz günleri ne çabuk unuttunuz. Pardon o gün salon doluydu değil mi?

Lasme'nin dirsek yemesine rağmen,rakibe basket faul verilen pozisyon haricinde hakemlik hiçbirşey yoktu maçta.Hatta gayet iyi yönetti 3 hakemde.Ataman boş konuşuyor,hatalarının farkında ve topu başka yere atıyor.
Önceki sayfalarda Hakan Demir isimli arkadaşın yorumu çok doğru,maçı ve turu gene biz taraftarlar alacaksak ki iş yine bize düştü,Ergin Ataman ne işe yarıyor.Ya bu kaçıncı verdiğimiz maç hoca hatasından.Başımızda Mahmuti varken,Ataman gelsin bize o lazım diyordum ama maalesef büyük yanılmışım.Büyük hedeflerin peşinden giden bir takım için yeterli bir coach değil,egosuda çok yüksek,ders almıyor kolay kolay hatalarından.

Şu maçı ve turu taraftar alıyorsa geçen sezon neden almadık? Geçin şu taraftar edebiyatını. Evet Ergin Ataman deplasman sorunları yaşayan bir çalıştırıcı lakin şu ucuz taraftar kazandırdı palavralarını geçin. Pınar Karşıyaka maçının ilk periyodunda neden attığımız 3'lükler girmedi neden Pınar'ın attıkları girdi. Ergin Ataman'ın tek eleştireceğim yanı deplasmanda kafa olarak baştan kaybetmesi.

Çeyrek final maçlarının olası yarı final ve finalden çok daha zor olduğunu söylemiştim. Deplasmanda daha iyiler, 11 sayıyla yenebilmemiz için en kötü deplasman oyunlarını oynamaları lazım. O gün bizlerin oluşturacağı atmosferin belirleyici olacağını düşünüyorum. Elensekte yapılan eleştirilerin çok anlamsız olduğunu düşünüyorum. Tüm takımlar eylül ekimde takımlarını kurarken biz mart başı hala oyuncu transferi konusuyoruz. Dolayısıyla son topa kadar destekten başka bir şey düşünmemek lazım..

bence de ataman iyi hoca değil. FB'nin Efes'in 3 katı bütçesi var kullanamıyor. Kendisi Obra'dan İvkoviç'ten 2 kat fazla ücret alıyor ona rağmen yetersiz. Ligde sondan ikinci, Eurocup'tan da ilk turda elendi. Sclibb gibi, Micov gibi, Lasme gibi adı sanı duyulmamış 2. sınıf oyuncuları da getirdi takıma. Önüne gelenden 20 sayı fark yiyoruz. Şubede para bolluğundan geçilmiyor ama o maaşları ısrarla ödetmiyor ki oyuncular antrenmana çıkmasın. Sırtımızdan bıçaklıyor yani.

Basketboldan anlamıyorsanız yorum yapıp da komik duruma düşmeyin. 99 sayı yedik doğru, ilk devre çember dövmemize rağmen 89 sayı attık bunu kimse konuşmuyor.Kötü savunduk bu da doğru, en az 4 tane el üstü üçlük sayarım size mucize denecek. Bayern'i 20 ile yenemez mişiz!! Yirmiyi ilk devrede bulursak kimse şaşırmasın. Bayern kolay takım mı elbette değil. 4 kez maçı koparma aşamasına geldiler. Hepsinde yakaladık. Son topları kötü kullandık bunu kimse inkar etmiyor. Djedovic yoktu vs. Şu teneke çalarak gönderdiğimiz Djedoviç mi? Keşke olsaydı. Bryantın faulu dışında hatası yok hakemlerin? Lasme nin de Micov'un da 2 şer faulu bedavadan. Topa baskı yapan Bayern guardları her topa el kol sokarken Micov'a çalınanlara nasıl faul diyebilirsiniz?

En büyük bomba da "Yine atmosfere kaldık, seyirci olmadan kazanamıyor" Tabii ki. zaten Barca, Bayern, CSKA, Fener filan seyircisiz salonda oynuyorlar. O yüzden bizim seyircili oynamamız Ataman'a büyük bir kıyak. Adil değil aslında bizim dolu salonda oynamamız. İsterseniz boykot edelim maçı. Böyle adaletsizlik mi olur? 12.000 kişi salona gidecek, takımı destekleyecek, takım da rakibine 25 sayı fark atacak. Ben olsam KSK, FB ve Sassari'nin yerine Avrupa insan hakları mahkemesine gider maçların seyircisiz tekrarını isterim.
Ben de eleştirdim Ataman'ı da takımı da. Ama bu şekilde yazdıklarınız eleştiri filan değil. Kin kusuyorsunuz. Şu maçta salonu dolduralım. Takım da gereğini yapacaktır. Ondan sonra ne isterseniz yazın. Kimsenin galibiyet inancını da köreltmeyin. Bu bir oyun, spor. Futbol takımının nal topladığı, rezilliğin ayyuka çıktığı dönemde Hamit Altıntop ile Olcan Adın'ın yıllık ücretine oynuyor bu adamlar. Koca sezonda bize bugüne kadar yaşattıkları az mı? FB'li dostarımız kah kah kih kih halimize gülerken 17 sayıyı çakıp geçtiğimiz günleri ne çabuk unuttunuz. Pardon o gün salon doluydu değil mi?

Rövanşı 15-20 fark civarı bir farkla geçeceğimizi düşünüyorum.Bu maçın konusunun ilk sayfasında yorumum mevcut.Bayern'den çok daha iyi takım olduğumuzu ve her iki maçı da kazanarak turu geçeceğimizi yazmıştım daha geçen hafta.Hayalkırıklığımızın büyüklüğü bundandır birazda.
Fener,Barca,Csk konusuna gelirsek,o takımlar en kritik çeyrek final maçında,Bayern Münih gibi vasat bir takımdan deplasmanda 99 sayı yemiyorlar,iç sahadada bizim kadar atmosferleri olmamalarına rağmen güle oynaya fark atıp geçiyorlar.Çünkü başlarında oyunu okuyabilen,doğru zamanda doğru beşi sahada bulabilen,her gerektiğinde mola alan hocalara sahipler.
Ergin Ataman'ı severim,çokta beğenirdim ancak özellikle son 2 yıldır yaptığı hatalar ve bunları sürekli tekrarlaması olacak iş değil.

Şampiyon olacak takım 99 sayı yiyemezmişte rakipte iyi ki Djedoviç yokmuş yoksa daha kötü olurmuşta yok tur gitmişmişte. Bırakın bu mişmişleri muşmuşları... Etrafımdaki basketbol sevdalısı Fb'li Bjk'li arkadaşlarım bile ezer geçersiniz diyor Abdi İpekçi'yi en iyi bilen şu forum ahalisi turdan şüphe eder olmuş. Patoz makinası gibi üstlerinden geçecez o kadar...

uAmed

Doğru Bayenr'in üzerinden Patoz makinası gibi geçeriz. Karşıyaka'nın zaten geçtik. Ama her zaman bu takımlar lar olmayak. Yarın işler sertleştiğinde karşında patoz makinası gibi üzerinden geçeceğin takımlar da olmayacak. Asıl siz bırakın bu boş ezer geçerizleri.

Hoca bu senenin genelinde eski konsantrasyonun da değil. Bu açık ve net görülüyor. İpekçi de turu geçeceğimizi düşünüyorum ama hem Eurocup hem de lig için artık telafisi olmayan bölümlerdeyiz. Hoca da tam konsantre olursa 2 kulvarda da istediğimizi alırız. Yok olmazsa daha çok ezeriz, geçeriz edebiyatı yaparız.

Burda bir güruh var sadece yenilince ortaya çıkıyor, kazandığımız hiçbir maçta yazdıkları yok, o değil gerçekten komik duruma düşüyorsunuz, Ergin Ataman düşmanlığı yaparak biryere varamazsınız, sezon bitsin ondan sonra kim başarılı kim başarısız görürüz biraz sakin olun, hem ligde hemde Eurocup'ta kupayı kazanacağımıza inanıyorum...

Boş lafta değil edebiyatta değil. Galatasaray önce Munih'i sonra Canaria'yi ardından kim gelirse ne sertlikte gelirse gelsin ezip geçecek. Bundan önce de boyle oldu sonrası da boyle olacak. Benim anlayamadigim iki tur gruptan lider cıkmış Ksk yi 30 sayıyla gecmis, ligte birkaç basit kayipla( ki o kaybı ligte vermeyen takim yok) bence iyi bir yerde bulunan takimin ve koçun ne tur bir konsantrasyon sorunu var anlatinda bilelim. Mac bitmeden maçı, tur bitmeden turu, sezon bitmeden sezonu kısaca sonu gelmeden aci sonları konuşmaya ne kadarda merakli ve hazır bir grup var. Birkaç ay öncesine kadar kızardım neden boyle diye aman olsun Ergin Hocada takimda hatta taraftarlar bile bundan besleniyor. HODRİ MEYDAN !

uAmed

Normal bir maç sonu ile bitirip 10 fark yesek pek alınmam ama, bu seri bir iki sayı ile giderse yıllarca unutamam o kadar kötü etki bırakır bende. Gerçi kızacak çok şey var; deplasmanda bu seviyede 99 sayı yemek'mi dersin, koç'un mola almayışımı dersin, lasme'yi son dakikalarda oynatmayıp verdiğimiz hücum ribantlarımı dersin.dar rotasyonla oynamak gibi ama öyle bir 1,30 oynadık'ki her şeyin önüne geçti bu 2 hata. İnş burada atmosfer ile daha ilk çeyrekten vurur geçeriz yoksa bu seri baya bir etkiler bizi uzun yıllar.

Aylardır yazıyorum,bir kere daha tekrarlıyalım.Ataman zannettiğimiz kadar iyi hoca değil.İş yine Abdi İpekçi atmosferine kaldı.Turu yine taraftar geçirecek geçebilirsek.Hangi ciddi deplasmanda kazanacağız merak ediyorum,düşündükçe Kızılyıldız hariç aldığımız deplasman hatırlamıyorum.Turu geçeceğimize inanıyorum ben İpekçide.Ancak bir sonraki tur,gelirse bir İspanya deplasmanı yada belki finalde tarafsız sahada oynanacak olan maç,bu kadar yumuşak savunmayla,oyuna hakim olamayan hocayla nasıl olacak bilemiyorum.

Lokomotif kuban, zalgiriz kaunas, bayern munih iki uzatmaya giden cska deplasmanı, aek. Ayrıca bizle 3 senede bir şampiyonluk bir final, bir türkiye kupası finali, iki sezon üstüste top 16 ve bir sezon final 8. Ayrıca bu sene şu anda eurocup son 8 ve belki yarı final. Eleştirmek hepimizin hakkı, örneğin bence dün gece akışa kapıldı ve son dakikada geç mola aldı, 1 dakika kala sayı yiyip fark 6 olduğunda mola almalıydı. Ama bu yukardaki gerçekleri değiştirmez. Ataman şu anda en iyi yerli koç vede avrupanın en iyi 10 koçundan birisi.
Bu başlık altında lütfen bu konu kapansın, bir hafta sonra hoca oyuncular taraftar hep beraber münihi eleyelim. Sadece taraftarla olsaydı takım kurmaya falan gerek olmazdı zaten ama taraftarsızda olmadığı bir gerçek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ataman'ı karakter olarak sevmem ama başımızda öylesine bir başkan var ki,hocanın hakkını yedirmek olmaz.

Şu durumda oldukça başarılıdır,İpekçi'de de geçeriz turu. Eleştirilere lafım yok onlar ayrı.