Eurocup Çeyrek Final 1. Maç: Bayern Münih: 99 - Galatasaray Odeabank: 89

Ergin hoca bugün çok kötüydü bazı tercihlerini hiç anlamadım. Pınara da kaybetmiştik orda da çok kötüydük ama belli bir planımız vardı ve savunma kısmı tıkır tıkır işlemişti. Bugün 99 sayı yedik savunma rezildi. Benim anlayamadığım birkaç şey var: 1. Göksenin neden hiç yoktu 2. Jerrels neden oyuna sürüldü 3. Mola kullanmayıp neden kontrolü elden bıraktı. Takımımızın Arroyo gibi lideri olsa o halleder eyvallah ama olmuyor be hocam. 4. Sinan neden bu kadar kötü olmasına rağmen ciddi süreler alıyor? Karşı takım %70+ dış şut sokuyorsa ve sahada Curry yoksa savunma ciddi soru işareti. 5.Son topta tam olarak ne amaçladın hocam? Biz neden son top kullanma özürlüyüz?

Tepkini küfretmeden dile getirmeyi öğren önce bir sen. Noldu biriciğine laf mı söyledik çok mu zoruna gitti. Ergin Ataman'ı sevmiyorum başarılı da bulmuyorum bu kadar basit. Bugünkü yönetimi de kötüydü. Turu geçersek gene iç saha atmosferiyle geçicez . Bunu kabullenmek sende sinir yapıyorsa benim problemim değil .

Hakan Bey hangi takımlısınız bilmiyorum ama Galatasaraylıysanız bu hiç belli olmuyor. Tamam realist olabilirsiniz, koçu ve takımı da eleştirebilirsiniz ancak bu takımın övgüyü hakettiği zamanlar da oluyor. Fakat siz sadece eleştiriyorsunuz, sürekli eleştiriyorsunuz. Ataman'a karşı da nefrete varan duygular besliyorsunuz. Ve bu tutumunuz size antipatiyle bakmamıza neden oluyor, kusura bakmayın. Üslubunuzu değiştirmeyi deneyin bence.

Tepkini küfretmeden dile getirmeyi öğren önce bir sen. Noldu biriciğine laf mı söyledik çok mu zoruna gitti. Ergin Ataman'ı sevmiyorum başarılı da bulmuyorum bu kadar basit. Bugünkü yönetimi de kötüydü. Turu geçersek gene iç saha atmosferiyle geçicez . Bunu kabullenmek sende sinir yapıyorsa benim problemim değil .

Kimseye uslup dersi verecek durumda olduğunuzu sanmıyorum tepkiyi küfürle dilek getirmek tabi hoş değil ama tahamüden insanları tahrik etmek hoş olmaktan daha da uzak.Ayrıca asıl sizde birşeyler ya da birileri uzun süredir sinir yapmış belli ama sinirinizin haklılığı ya da haksızlığı bir tarafa sizin sinirinizin bedelini koca bir forumun insicamı ve tüm üyeleri ödememeli.Yani sizin sinirinizde bizim problemimiz değil normalde ama bizim de problemimiz olsun diye kararlı bir çabanız var işin ilginç tarafı da bu

Forum yönetimine de selam olsun

Ergin Atamana laf edenler benim gözümde Galatasaraylı değildir buda benim fikrim. Geçen sene kimse parasını alamazken oyuncular bir bir kaçarken "İsteyen gidebilir ben buradayım" diyen adamdır Ergin Ataman. Maaşında indirime gidip o parayı Gs başarılı olsun diye transfere ayıran adamdır Ergin Ataman senin yöneticilerin üç maymunu oynarken Şikeci başı Azizle uğraşan adamdır Ergin Ataman. Elinde pivot olmadan 6 oyuncuyla ülkeri sahaya gömendir Ergin Ataman. Sene başında transferleri o uçaktan bu uçağa atlayarak 3-5 kuruş pazarlıklarla takıma kazandırmaya çalışan adamdır Ergin Ataman . Sen orta sıralarda sıradan bir takımken sana Euroleagueye bizi nasıl almazlar dedirten adamdır Ergin Ataman.Daha buraya sayfalar dolusu yazabilirim . Şimdi sen gelip burda hoca mola almadı savunma yaptırmadı maç kazandırmadı diyeceksin yok öyle bir dünya.ADAMDIR ERGİN ATAMAN !

Anlıyorum sizde benim gibi sinirden uyuyamıyorsunuz turu geçer miyiz geçemez miyiz kavgası beynimizde. Evimizde ki maç ta ilk dk dan itibaren sopayı göstermemiz lazım.

ergin ataman : Avrupa basketbolunda saha dışında çirkin bir oyun oynanıyor ama biz buna teslim olmayız. Salı akşamı hep birlikte cevabı sahamız Abdi İpekçi'de vereceğiz. Bizi dışarıda bırakmaya çalışsalar da bu kupayı alnımızın akıyla alıp Euroleague'e gideceğiz!

Cok canım sıkkın be gercekten şurdaki tartısmaları gördüm daha cok karamsar oldum haftaya elenirsek herkes saldırcak yer arar ben şampiyon olacagımıza güveniyorum.
İnanıomaz bir baskıyla gene ksk macı gibi olabilir sonuc agresifliği dızunda yasamalıyız hem taraftar olarak hemde sahadaki oyuncularımızla ekmeklerine yağ sürmeyelim içimden bir ses 3 lik yüzdemiz cok yğksek olucak gibi geliyor inşAllah dileklerimiz gercek olur.

Bir kere savunmada temaslı oynayacaksın.Hakem 1 kere çalar 2 kere çalar sonunda o da alışır sertliğe.Savanovic denen adam en ufak dokunmadan rahatsız olan adam.Sen el bile kaldırmıyorsun sonra yok abi adamlar yüzde bilmem kaçla üçlük attı falan filan.Bizim maçlardaki rakip takımın yüzdesi bizimle alakalı değil.Bizim dış savunmamız her türlü köt

ergin ataman : Avrupa basketbolunda saha dışında çirkin bir oyun oynanıyor ama biz buna teslim olmayız. Salı akşamı hep birlikte cevabı sahamız Abdi İpekçi'de vereceğiz. Bizi dışarıda bırakmaya çalışsalar da bu kupayı alnımızın akıyla alıp Euroleague'e gideceğiz!

İçimizdeki sırtlanlara da iyi kapak olmuş yalnız bu ergin hocam senin gibi komutanla dünyaya karşı savaş açsan yolunda ölünür be adam!!!

Bir kere savunmada temaslı oynayacaksın.Hakem 1 kere çalar 2 kere çalar sonunda o da alışır sertliğe.Savanovic denen adam en ufak dokunmadan rahatsız olan adam.Sen el bile kaldırmıyorsun sonra yok abi adamlar yüzde bilmem kaçla üçlük attı falan filan.Bizim dış savunmamız her türlü kötü,rakip sokarsa yeniliriz sokamazsa yeneriz bu kadar basit.

Abdi İpekçi cehenneminden çıkmak o kadar kolay olmaz maç içerisinde taraftarın verdiği enerji ile maçın başında bir seri yakalarsak bayern'in bütün oyun dengesini bozarız bizim takımın sadece -10 sayı averajına bakmadan atabileceği kadar sayı atıp maçı ciddiye alması lazım

Göksenin'e ama maçına göre ama 5 dakika ama 20 dakika süre vermek lazım hem en sert kısa savunmacımız olması nedeni ile savunma direncine teknik anlamda katkısı önemli hem de işin psikolojik kısmı açısından önemi takımda Lasmeden baska oyun sınırları içersinde rakip üzerindeki sertliği sağlayan tek oyuncumuz Göksenin ayrıca % 90 kurtaramayacağı topa kendini sakatlamak pahasına atlayacak karakter de bir oyuncu Göksenin ana rotasyonumuzu oluşturan oyuncular Lasme hariç fazlaca yumusak arada Hücümda hatalar yapsada Gökseninden daha çok faydalanmamız lazım adamlara deplasmanda doksan sayı sıkıntı hücümda değil savunma ve reboundlarda idi Göksenin iki alana katkı veren bir oyuncu.

Sakin ,Sabırlı ve maç boyunca Sert olmamız lazım

760218e68a219f721777eda44954e106.jpg

içteki ve dıştaki sırtlanlara kapağı çok güzel oturtmuş komutan???

İpekçide turu geçeriz geçemeyiz konu bu değil. 99 sayı potanda görmüşsün ve hala saha dışında oyunlar dönüyor diyorsun. Eurocup şampiyonu olacağım diyen hocanın takımı 99 sayı yememeli. Savunma yapmadan başarı gelmez. Ergin hocanın takımın da bu gidişle sert savunma yapan bir takım olmayacağını görmüş olduk.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Bu subjektif bir konu. Başarılı bulmaya gelince. Bu öyle değil. Başarının objektif kriterleri olur, Ergin Ataman açısındanda pek çok var. Türk basketbol tarihinin heralde en başarılı koçudur. (Basketbol tarihini çok iyi bilmiyorum. Çok iddialıysa düzeltilsin) Yani önündeki verileri doğru okumayanı da ben ya gerizekalı bulurum. Ki öyledir. Yada fitne peşinde koşan şikeci bir kripto. Ya da böyledir. Bu da subjektif değil. Objektif gerekçeleri var. Zora gitmeden bahsetmişken, seninde zoruna gitmesin. Tüm populasyonlarda varyasyon vardır. Bazı bireyler geri zekalıdır.

Maça bakamadım. 10 sayı fark iyi olmamış. 99 sayı yemişsek pek çok hatada yapılmış. Ancak Abdi İpekçi'de iyi maç çıkarırsak turu geçebileceğimizi düşünüyorum. Enseyi karatmaya gerek yok.

Bu sezon Abdi İpekçi'de oynadığımız Eurocup maçlarının skorları ve oluşan farklar şu şekilde:

Galatasaray 89-65 AEK (+24)
Galatasaray 87-79 Hapoel (+8)
Galatasaray 87-85 Nizhny (+2)
Galatasaray 76-82 Neptunas (-6)
Galatasaray 100-76 Krasny (+24)

Galatasaray 100-68 Zaragoza (+32)
Galatasaray 87-59 Olaj (+28)
Galatasaray 87-69 Sassari (+18)

Galatasaray 93-65 Karşıyaka (+28)

9 maçtan sadece 1 tanesini kaybettik, 6 maçtan yüksek skorlu farklar ile ayrıldık. Tek haneli galip geldiğimiz 3 maçın tamamı grup aşamasındaki maçlardı. Son 16 turu başladığından beri, evimizdeki maçlarda rakiplere ortalama 26 sayı fark attık.

Umarım Münih maçında da bu farklı galibiyet serisine devam eder ve turu geçeriz.

Normal bir Eurocup grup maçı olsa +15 yaz derim Bayern'e ama 10 sayı stresine girmememiz lazım. Girmeyen toplarda yüzler düşmeyecek.

Maçın başından 12-13 fark atalım mantığına girersek olmaz. 40 dakika 4 periyot var sakin kalırsak turu geçeriz.

Sent from my iPhone using Tapatalk