Eurocup Çeyrek Final 2. Maç:Galatasaray Odeabank 72-59 Bayern Münih

Eğer maç istanbulda oynanacaksa darüşafaka maçının ertelenmesi bizim için iyi oldu daha diri çıkarız maça.
Kusura bakmayın ama böyle bir sebep yüzünden iyi olacaksa hiç iyi olmasın. Sporu futbolu basketin iyiliğini düşünecek bir ortam yok. İnsan hayatının bu kadar basitleştiği bir yerde hiçbir skorun önemi yok. Ekleme: Duyar "kasmak" gibi bir amacım yok
 
Lig maçlarının ilk yarısı deplasmanda 38-38 berabere bitti rakip Bayreuth

Bizim bilet satış ivmesi de biraz düşmüş
 
Tamamen dolu tribünler önünde olacak bu maç, bu konuda inancım tam. Bayern ilk maçta çok rahat hücum etti, İpekçi atmosferi onları rahatsız edecektir. Bizimkiler de coşkuyu arkasına alırsa yarı final bileti bizim olur.

Haydi çocuklar, haydi Ergin hocam; bu tur bizim! Aslan ruhunuzu ortaya koyun, bizim için kazanın!
 
Gerek 13 Mart olsun gerekse 19 Mart....Ülkece çok kötü günler yasıyoruz...Bu günlerde bizleri azda olsa sevindirirsiniz insallah...Allah yardımcınız olsun...Abdi İpekçide değil 11 daha fazla bile fark atabileceğimize inanıyorum....Başarılar yenilmez armada...
 
3 yabancılı ,sadece basketbolda değil klüp olarak çok zor günler geçiren KSK Avrupanın en yüksek bütçeli takımlarından birine 10 dakikada 15 fark attı.Üstelik iyi mücadele ettiler ama ahım şahım bir basketbol da oynamadılar.40 dakika için 10 sayı farkın hiç bir önemi yok yeterki kafaya farkı takım sanal bir bariyer yaratmayalım kendimize.
 
Bayern kafasına göre gelmezse kendi bilir turu atlarız ama Almanlar öyl birşey yapmazlar sanmıyorum burada ULEBin tutumu önemli haftaya 3 tane ULEB organizasyonu var İstanbul'da güvenlik sebebi ile İstanbulda maç oynatmayacak olurlarsa diğer 2 maçı da oynatmamaları gerekir.Kaldı ki malesef ortada bir güvenlik sorunu varsa Türkiye için bu kısa vadeli bir sorun olmayacak gibi duruyor yani ULEB İstanbulun arkasında durmazsa önümüzdeki aylarca çok maçı oynatmaması gerekir ve tüm organizasyon alt üst olur .Biz de Eurocupı alırsak 16 EL takımından dördü İstanbul takımı olacak . Bizim idari birimlerimiz güvence veremeyiz demedikten sonra maçlar oynanır bence .
 
Bayern bu maça gelmez. Bundan sonraki turlarda oynayacağımız takımlar da gelmez ki haklarıdır. Sen kendi ülkende kendi takımların arasındaki maçı güvenlik gerekçesiyle ertelersen elin adamı niye gelsin?

Ayrıca taraftar şimdi nasıl güvenli eve dönme konusunda emin olabilir?
 
Sen ’’Dünya derbisi’’ dediğin maçın güvenliğini sağlayamıyorsan nasıl adamlara güvence vereceksin? Nasıl elin turistine veya ülkene gelecek yabancı bir kişiye ’’gel benim ülkeme, benim ülkem güvenli ’’ diyeceksin? Bu erteleme nasıl yankılanacak Avrupa ve Dünya basınında farkında mıyız ? Resmen herkese koz verdik..
 
Ne Bayern gelir ne Malaga ne de Pana. En yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı maçın ertelenmesi adamların endişelerini haklı çıkarıyor. Başka bir ülkede oynanmasını isterler.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Maalesef gerçekci olmak gerekirse bu maçın bu koşullar altında İpekçi´de oynanması pek mümkün gözükmüyor. Bayern bunu mutlaka kullanacaktır. Bugün ki iptal kararı bütün yolları açtı onlara. Bekleyip göreceğiz. Eğer maç İpekçi´de olursa salonun dolacağından kimsenin şüphesi olmasın.
 
Bundan 8 yıl önce sanırım Kosovadaki iç savaş nedeni ile Sırbıstanda karışmıştı Efesin Partizan maçı vardı ama Efes erteleme istedi ULEB maçı ertlemedi hatta ABD kendi vatandaşlarını uyardığı için Efesin ABDlilerinin 4 tanesi gitmedi Sırbıstana Efes maça sekiz kişi ile çıkmak zorunda kaldı.Sonuç olarak birilerinin gelmek istememesinin bir anlamı yok ha ULEB maçları oynatmaz deniyorsa o başka ama orada da şöyle bir durum var Herhangi bir yabancı takımın böyle bir talebi olduğuna dair bile haber düşmedi ama biz şimdiden maçı erteledik gitti. İnterbaskete baktım orada da konuyu ilk dillendiren EL üzerinden bir Türk kökenli üye biraz soğukkanlı olmakta fayda var.

Ayrıca benim anlamadığım biz maçın ertelenebileceğinden mi endişeleniyoruz yoksa maçın ertelenmesi konusu üzerinden son günlerde yaşadıklarımıza tepki mı gösteriyoruz ? Eğer ikincisi ise tepki haklı bile olsa tepkiyi direk vermek daha işlevsel olacaktır bana kalırsa.
 
Maç ertelenir, ertelenmez; farklı şehre ya da ülkeye alınır, alınmaz bunu zaman gösterecek ama vatandaşın, dolayısıyla taraftarın içinde bulunduğu psikolojik durum nedeniyle maç İpekçi´de oynansa bile alışılagelen baskıyı kurmakta zorlanacağımızı düşünüyorum.
 
Saha içi biletler bitmiş sanırım .Tribünde ise toplam 39 blogun 10'unda hala yer var .2000 civari bilet hala satılmamıştır diye tahmin ediyorum.Temenni ederim maç gününe bilet kalmaz.
 
Maçta bir sorun çıkacağını zannetmiyorum, o yüzden Bayern takım otobüsünün güvenliği maksimum şekilde sağlanarak salona gelebilir. Salona girişlerde muhtemelen insanları donuna kadar arayacakları için salon içinde sıkıntı olmaz dolayısıyla olaylar maç oynanmasına engel değil. Geçmiş uygulamalar da göz önünde bulundurulursa maçın başka yerde oynanması doğru ve uygun olmaz.
Ama taraftar için de tedbirler alınmalı. Paranoyak olmamak, korku ifadelerini yaymamak lazım ama dönem farklı bir dönem. Psikopatın birinin maç öncesi salon önünde bekleyen kalabalık ve polisin arasında kendini patlatma ihtimali düşünülüyordur umarım. Bu bağlamda her gelen aranarak hemen içeri alınmalı, salon çevresinde beklemeye ve tribün oluşturulmasına izin verilmemeli. Bu benzer tedbirler maç sonu da mutlaka gündeme gelmeli. Maç da İpekçi'de oynanmalı. Salona girelim ve maç başlasın yeter ki, atmosfer kendiliğinden oluşur.
 

Üst