Eurocup F Grubu 3. Hafta | Galatasaray 87-79 Hapoel Jerusalem

Hocanın Şafak konusundaki ön yargılarını yıkması lazım.

Boyalı alanı çok kullandılar. Bunun sebebi uzunlar değil, baskı yapamayan kısalardır. Bence. Biraz da savunma dengesi bozan hareketli dış oyuncuları.

Dorsey konusunda hocanın biraz daha empati yapması gerekiyor. Olumsuz bir hareket yapsa bile reaksiyonlarda biraz dikkatli olmalı.

Belli bölümlerde iyiydik ancak ne Ergin hoca, ne staff ne de oyuncuların belli bölümler dışında memnun olduğunu sanmıyorum.

Dorsey savunmada gayet iyi, hucumda ise ikili oyunlarla besleyemiyoruz, bu da Dorsey'in sucu degil. Schilb ise baya baya takima oturdu. Guard transferi elzem.

Bugun gayet iyi bir takima karsi oynadik, ozellikle geriye dustukten sonra galibiyete ulasmamiz cok degerli. Son bolumde taraftar da devreye girince 3'te 3'le yola devam ettik. Tebrikler aslanlara.

Guard transferinin şart olduğunu sürekli yazıyoruz bakalım aldırabilecekmiyiz sorumsuz sorumlulara,hadi bakalım İNŞAALLAH.(y)

Hocanın Şafak konusundaki ön yargılarını yıkması lazım.

Boyalı alanı çok kullandılar. Bunun sebebi uzunlar değil, baskı yapamayan kısalardır. Bence. Biraz da savunma dengesi bozan hareketli dış oyuncuları.

Dorsey konusunda hocanın biraz daha empati yapması gerekiyor. Olumsuz bir hareket yapsa bile reaksiyonlarda biraz dikkatli olmalı.

Belli bölümlerde iyiydik ancak ne Ergin hoca, ne staff ne de oyuncuların belli bölümler dışında memnun olduğunu sanmıyorum.

Evet Ergin hocanın Dorsey'deki durgunluk veya hücumdaki aksamasının sebebinin bizim gördüğümüz pg eksikliğinden kaynaklandığını gör(e)memiş olamaz,adam oynayacak coşacak ve coşturacak ama oynatan guard olmayınca ister istemez biraz soğuyor bunu iyi anlaması lazım hocanın.

Şafak ne zaman oynasa aldığı sürenin hakkını veren adam ama hayret vericiki alerjisi varmış gibi davranıyor anlamak mümkün değil bu tür durumlarda kllit rolündeki adamlar oynatılmayınca kendilerine itimat edilmediğini düşünüyorlar oyuncular haklılarda.

Bence hoca şafağa güvenmiyor değil yalnızca mccolum a bir mesaj vermek istiyor ve ayni zamanda da mccolum u takıma adapte etmenin yollarını arıyor takım kimyamiz oturduktan sonra şafak da süre almaya başlayacaktır. Sinan yine her zamanki enerjisinde Maşallah.
Takıma bi guard alınması gercegine ben de katılıyorum. Ancak hoca bence şuan bu transfer yapılmazsa hala iddiali bir takim olusturma peşinde.
Tek problemimiz sete set hucumunda yaşadigimiz skor bulma ve üretkenlik problemi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kaçıranlar için maçın tamamını yükledim. İşlenmesi bitince izleyebilirsiniz. :)

[video=youtube;LUZjcHFnYPg]https://www.youtube.com/watch?v=LUZjcHFnYPg&feature=youtu.be[/video]

Micov 4 numara oynarken 1 gün Mccollum'u sopalayacak diye korkuyorum. Bazen Mccollum o kadar garip hatalar yapıyor ki cidden inanılmaz. Bu arada hoca Dorsey'yi yakacak diye korkuyorum. Bana kalırsa Dorsey'nin hücum sıkıntısı tamamen takımdan ama hoca böyle konularda çabuk parlayabiliyor.

Maç içinde çok inişli çıkışlıydık.Sinan Schilb Micov Green Lasme 5'inde sorun yok.McCollum Göksenin ikilisi sahada olduğunda hücumda tempomuz inanılmaz bir şekilde düşüyor ve hücumda çok tıkanıyoruz.Ergin Ataman'ın buna bir çare aradığına eminim ama bu maçta da somut bir gelişme göremedik.
Schilb'in hareketlenmesi takıma çeşitlilik kattı.Schilb hücum olarak maçın içine girdiği anlarda savunmada da tecrübesini konuşturdu.Nazar değmesin inşallah böyle gider de tüm sezona yayar bu performansını.
Sinan çok acayip bir seviyede oynuyor bir buçuk yıldır.Bu sıçrayışı 25lerde yapsa şu anda daha farklı bir konumda olurdu.Müthiş bi karakter ve performans ortaya koyuyor.

En önemlisi de kazanma alışkanlığı oldu. Geçen sezon ne yapsak kaybediyorduk, bu sezon her türlü biz galip geliyoruz

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yavaş yavaş taşlar yerine oturmaya başlıyor. Hazırlık döneminde Green ve Micov benim için soru işaretleriydi, yabancılarda en çok ikisinin performansından memnunum. Schilb de yavaş yavaş işin içine girmeye başladı, birkaç maç sonra istenilen noktaya geleceğini düşünüyorum tam anlamıyla.

Takıma baktığımız zaman kısa savunmasında ve oyun kurucu bölgesinde soru işaretleri var. Elimizde Dorsey ve Lasme gibi iki uzun varken onları yeteri kadar besleyemediğimiz için pek fazla değerlendiremiyoruz hücumda. Ergin Ataman yanlış okumadıysam gündemimizde transfer yok demiş, bu işi mevcut kadroyla çözeceksek Şafak Edge'ye en azından bi 8-10 dakika kadar fırsat verilmesi lazım. Sadece McCollum ile yürümez koca sezon. Ama gene de ilerleyen zamanlarda hamle geleceği düşüncesindeyim, artık kadro 7 yabancıya mı tamamlanır yoksa birinin bileti mi kesilir bunu form durumları, sakatlık gibi kıstaslar gösterecek.

Evet bu önemli bir maçtı, çok kolay bir rakip değildi ve 3te 3 ile başlamak güzel. Ancak bizden bir tık üste takımlara ve zorluk seviyesi yüksek deplasmanlarda rakiplere karşı oyun kurucu sorununu fazla hissedeceğiz gibime geliyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Bu sezon ilk defa takımı canlı izleyebildim. Genel olarak keyifli bir maçtı, iyi bir takıma karşı oynadık. Sonucunda da kazanmak çok iyi oldu.

Takımda taşlar yerine oturmaya başlıyor. Sinan ve Micov'un önderliğinde emin adımlarla yürüyoruz. En büyük sıkıntımız şu anda kısa savunması. Tabii ki herkesin yazdığı gibi birde oynatan bir guard bulabilirsek muazzam olur. Sinan zaten 1,5 sezondur tartışmasız oynuyor. Micov'da şuanda inanılmaz sorumluluk alıyor ve takımı acayip benimsemiş. Bunlar çok güzel. Birde her oyuncu kötüde oynasa inanılmaz mücadele ediyor ve maçı istiyor. Hepsi oynamak istiyor, kötü oynayınca kendi kendilerine kızıyorlar.

Schilb yavaş yavaş takıma adapte olmaya başlamış. Fakat Dorsey'le ilgili sıkıntılar devam ediyor. Bir türlü oynatamıyoruz Dorsey'i. Kaç defa ikili oyun sonucu boş kaldı ama o topu bir türlü indiremedik. Hatta bir ara Ataman'a kendisine top inmemesinden yakındı. Tabii fizik olarak ta şuanda tam olarak hazır değil ve bazı istediklerini yapamıyor jest ve mimiklerinden kendisininde memnun olmadığı anlaşılıyor. Kısaca dün akşam benim gördüğüm takımdan ayrı bir Dorsey'di. Ama mücadeleden vazgeçmemesi ve istemesi çok güzel. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntılarıda atlatır.
McCollum'da da yine sıkıntılar var. Farklı bir role bürünmeye çalışıyor o da. Yine jest ve mimiklerden anlaşılan kenar yönetim ve kendiside şuanki oyunundan memnun değil. Ama o da diğer oyuncular gibi oynamak istiyor ve mücadelesini sürdürüyor.

Ayrı bir parantezde Green'e açmak istiyorum. Açıkçası geldiğinde kafamda soru işaretleri vardı fakat kendisi bunları tamamen giderdi. Savunma yapan, savaşan, uçan, kaçan 4 numara izlemeyi ne kadar özlemişim anlatamam. Böyle devam Aslan Parçası.

Tekrardan özetlemek gerekirse parça parçada olsa güzel oyun, keyifli oyun ve çok önemli bir galibiyet. Emin adımlarla yürüyoruz. İnşallah sonu güzel bitecek.

Gerçekten grubumuzun ne kadar zorlu bir grup olduğuunu bir kez daha bu maç gösterdi. Diğer takımlar steau, budusnost vb takımlarla oynarken biz ekol olmuş takımlarla oynuyoruz. Umarım bu grubu geçtikten sonra işimiz biraz kolaylaşır.

Takımda herkesin dediği gibi oynatan oyuncu eksikliği yaşıyor. Bu da 5 numarada verim almamızı engelliyor. Bu sorunu bu kadro içinde çözmek pek de kolay gözükmüyor. Mccolum un ikinci yarıda bir pozisyonda tope eline dolaştırıp kaybetmesi ve sayı yememiz Hoca yı resmen çıldırttı. Mccolum bu işleri yapacak, top getirecek, asist kralı olacak bir oyuncu değil. Şafak ı kullanmamız gerekir ama hoca da buna neden se pek sıcak bakmıyor.

Grupta 1. ya da 4. çıkmak çok önemli mi ?
Sonra ki gruplarda faydası ya da dezavantajı var mı ?

Grup lideri olursak C grubu 2'si E grubu 4.'sü ve Euroleague'den D grubu 6.sıyla oynayacağız.Aradaki fark belli olsun diye 4. olursak B1,E2 ve EL A6 ile oynuyoruz.Yani grup lideri olursak şu aşamada Ulm,Lietuvas gibi takımlarla oynarken Gran Canaria ve Avtador geliyor.Ancak gruplar bittiğinde sıralamalar güç dengelerini daha iyi tanımlar.Euroleague'den Maccabi geliyor gibi gözükse de herhalde kimse ne kadar kötüde olsalar grup sonuncusu olmalarını beklemiyordur.Format geçen seneyle aynı ve gruptaki sıralamaların 2.tura avantaj-dezavantaj olarak yansıması için ince ayarlanmış.

Format - Welcome to Eurocup

Grup lideri olursak C grubu 2'si E grubu 4.'sü ve Euroleague'den D grubu 6.sıyla oynayacağız.Aradaki fark belli olsun diye 4. olursak B1,E2 ve EL A6 ile oynuyoruz.Yani grup lideri olursak şu aşamada Ulm,Lietuvas gibi takımlarla oynarken Gran Canaria ve Avtador geliyor.Ancak gruplar bittiğinde sıralamalar güç dengelerini daha iyi tanımlar.Euroleague'den Maccabi geliyor gibi gözükse de herhalde kimse ne kadar kötüde olsalar grup sonuncusu olmalarını beklemiyordur.Format geçen seneyle aynı ve gruptaki sıralamaların 2.tura avantaj-dezavantaj olarak yansıması için ince ayarlanmış.

Format - Welcome to Eurocup

Çok teşekkürler cevap için.
Grubu lider bitireceğiz inşAllah.
Yeter ki sakatlık olmasın.