EUROCUP FİNAL 1. MAÇ | Strasbourg - Galatasaray

Ilk mac Strasbourg'un taraftari onunde kaybettigi maclardan sonra kendisini affetirme maci olacak.. Bu macin bir kopyasini yillar once oynanan Asvel-Efes Pilsen 1998 ceyrek final serisine benzetiyorum. Kyle Weems yildiz skorerleri...Bu isim 10 sayidan az atarsa ilk maci alir,ikinci macin ortalarinda Dusan Cantekin'lere antreman maci yaratiriz ve 40 fark ile biter.

Bana göre Canaria'dan daha iyi kadroları var ama, koç faktörü Canaria'da daha ağır basıyordu. Tabi Vincent Collet'de çok önemli bir koç, orası ayrı. Euroleague'den elenip finale gelen bir takım Strazburg. Belli şeyleri iyi yapıyorlar ama, Avrupa basketbolu için oyun seviyeleri en üst düzeyi baz alarak söylüyorum bana göre 6/10 olan bir takım.

Artık son noktaya geldik. Bu maçtan iyi skorla dönüp, İpekçi'ye avantajlı gidelim.

Bu macin 50.000 kisi onunde Turk Telekom Arena'da veya imkani dahilinde degilse Sinan Erdem'de oynanmasi lazim.... TT Arena 1 macligina basketbol sahasinda cevrilebilir mi acaba? Fransizlarin Avrupa Sampiyonasinda yaptiklari gibi....

Niye salon değişikliğini düşündünüz anlamadım. Abdi İpekçiyi zaten cehenneme çeviriyoruz zaten, maça da epey varmış bu arada bu çok iyi oldu.

Bence hemen uçup kaçmayalım, sonra hayal kırıklığı oluyor. Kabul edelim ki Canaria dan daha iyi takım. deplasman dediniz mi bu takım saçmalıyor. Bu sefer çok dikkatli olmamız gerekiyor. 10 sayının altındaki her fark iyidir. İpekçi´de her türlü alırız.

Bu kupa bizim, Ergin Hoca ve takıma güveniyorum, ne olursa olsun biz bu kupayı alacağız, hem lig hemde Eurocup'ta şampiyon Galatasaray...

Evlerinde Fb,Real ve Kızılyıldız'ı yenmişler.Zor maç olacak.Kazanacağımızı sanmıyorum.İpekçi'de kupayı alırız.

Strazburg'un maç istatistiklerine baktım. Eurocup'ta oynadıkları maçlarda en fazla 10 adet üçlük atmışlar. Sezon üçlük ortalamaları ise %35 (97/277) olmuş. Gran Canaria kada şutör bir görüntü çizmiyorlar. İnşallah bizim maçlada da yüzdeleri düşük kalır.

Strasbourg Bayern´den de Gran Canaira´dan da iyi bir takım değil.Ve nihayet azman olmayan uzunlarla oynayacagız bizim istedigimiz bir rakip.Kupaya çok yakınız ...

Bu macin 50.000 kisi onunde Turk Telekom Arena'da veya imkani dahilinde degilse Sinan Erdem'de oynanmasi lazim.... TT Arena 1 macligina basketbol sahasinda cevrilebilir mi acaba? Fransizlarin Avrupa Sampiyonasinda yaptiklari gibi....

Bütün sene doğru düzgün basketbol maçlarına gelmeyenler bu maçı hak görüp gelmesinler yeter. İyi gün ve şekilci taraftarı sevmiyorum.

Canaria ne kadar abartıldıysa Strasbourg da bir o kadar küçümseniyor. Çekindiğim bir takım ama şu saatten sonra Ataman yapıştı kupanın bi kulbuna, bırakmaz.

Rakibi küçümsemeden, son saniyeye kadar konsantrasyonu bırakmadan oynamak lazım. Buradan kupayı vermeyelim.

6PbLlE.png

Stasbourg Bayern ve kanaryadan iyi mi salin renfro payl davis aguihsr var mi fofana mard Kyle weems disinda düzenleri icinde oynanaya çalışan bir takim geldiğimiz yol ortada burdan sonra sonu kupa olacak

Canaria daha iyi takımdı aynı zamanda bize ters gelecek bir sürü özelliği vardı. Tamam evinde Feneri Madridi falan yendiler ama orada daha ısınma turları oynanıyordu bana kalırsa. Ben bu maçtan Canaria maçı kadar korkmuyorum Lasmenin bu kadar zorlanması da mümkün gözükmüyor. İkinci maç da burda daha 2 hafta var ama orda gene 10 sayı altındaki her farkı burada geçeriz. Hatta yenebiliriz onları Trento yeniyorsa biz de yenebiliriz.

Dün akşam Eurosportta Trento - Strasbourg maçını izledim..Strasbourg düzeni olmayan, at at ve koş koş ile maçı kazanan bir takım görüntüsü çizdi benim gözümde. 3'lük yüzdeleri fena değil. Pota altı oyuncuları bizim kadar kalifiye değil ayrıca Chuck Davis Strasbourg maçlarında pota altında büyük bir üstünlük sağlayabilir bire bir oyunlarında. Collins ve Weems'e dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca bu Trento yarı finale kadar nasıl gelmiş anlayamadım..Son yıllarda izlediğim en dağınık en ne yaptıklarını bilmeyen takım.saygılar.

Okyanusları ya direk yada teğet geçtik. Şimdi derede yada denizdeyiz. Ancak bizim Türk takımlarının huyudur, Fiba Challengedaki finallerde üstelik Türkiye'de yapılan,KSK ve Trabzonda, Koraç'ta TOFAŞ'da görebiliriz bunu, derede nasıl boğulduğumuzu. Umarım aynı şeyi yapmayız. G.Canaria oyuncu kalitesi olarak bizden daha düşük ama kadro yapısı olarak bizden daha sağlam bir takımdı. Bizim "tek" pivotumuz var oynayan. O da aslında 4,5 numara. Chuck'ı zorunluluktan 5 oynatıyoruz. Trento'nun kadrosunu bilmiyorum ama Strasburg'un öyle aman aman bir pivotu yok. Kısaca bu sefer Lasme Omic ile, Byrant ile savaşmayacak. Ancak Beabouis-Collins ve Weems gününde oldukları zaman leblebi gibi üçlük atan adamlar, savunmaları da iyi sayılır, pota altında Fofana iyi bir savaşçı ve atlet. Asla küçümsemeden full konsantre iki maçı da oynamalıyız. İlk maçı yensek de çok fazla anlamı yok. İlk maçı yenersek İkinci maç 40 sayı fark atarız gibi söylemleri unutun, o şekilde bir beklentiye girmeyin, Strasburg'u küçümsemeyin. Diğer taraftan gelebilecek en güçlü 2. takımdı. İlk maçı 10 sayı ile biz kazansak bile ikinci maç bambaşka bir maç olacak...

O stad zaten spor salonu da oluyor. Lille grand stade yarı saha diğer yarı sahanın üstüne geliyor ve açılan bölüm ile 20 binlik salon oluyor.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Aynı grupta olduğumuz için takip ettiğim bir takım, evlerinde Fener, Real ve Kızılyıldız´ ı yendiler (ki zaten hepi topu 3 galibiyetleri var) ama Bayern ve Khimki´ye de kaybettiler. Khimki maçında iddaları kalmamıştı ama Bayern maçı kritik maçtı ve kaybettiler. Yani evlerindeki 4 hedef maçtan 3 ´ünü kazndılar, sadece bize karşı farklı galibiyetleri oldu ki takımın en kötü formsuz olduğu dönemdi..

Weems ´den bahsediliyor ama, Golubovic (tanıdık bir isim, Türkiye´de de oynamıştı, biraz küçümsenen ama bazı temel işleri iyi yapan, Yugoslav ekolünden gelme bir isim. Andric´ i düşünün ve beklentilere oranla da verdiklerini), bence tehlikeli olacak isimlerden birisi bize karşı. Beaubois ve Louis Campbell da gününde olurlarsa sıkıntı yaratabilirler. atletik zenci uzunları vardı, hatırlayamadım ismini, skora doğrudan çok fazla etkisi olmuyor ama potayı iyi savunuyor, rakibi bozuyordu. faul problemine girmezse Lasme´ ye karşı problem yaratabilir, 2,10 civarındaydı ve kulaç uzunluğu ile 15-20 cm fark yaratabilir.

Önemli olan ikinci maç bence, ilk maçta 20 - 25 (ki çok uçuk bir skor) bile olsa fark kapatılır burada. İlk maçın sonucu ne olursa olsun beni şaşırtmaz, +20 - 20 olabilir sonuç, adamların attıkları girer, bizim attıklarımız kaçar, hakemler ters düdük çalar vs.., ama içierideki maç en az oradaki fark + 1 olur.