EUROCUP FİNAL 1. MAÇ | Strasbourg - Galatasaray

Başka salona, başka mekana gerek yok. Buraya kadar Abdi İpekçi ile geldik, o sinerjiyle devam.

Ayrıca, ilk maçı Abdi İpekçi'de dev ekranda izlesek; salona girişler de biletle olsa. Hem güzel olur hem de şubeye ek gelir getirir.

Bu maça bilet bulamazsam oturur ağlarım.Umuyorum ki ağa babalarımıza biletler daha önceden dağıtılmaz.Grup aşamasından son maça kadar giden benken,aaa finale kalmışız bilet ayırtalımda gideriz modundaki insanlara dik duruş sergileyebilir yönetim.

Dün de bir başka başlığa yazdım. Strasbourg'un bir çok maçını izledim bu sene. Atletik ve fiziksel özellikleri sebebiyle işi sıkıya aldıklarında topa baskı yeteneği şu ana kadar oynadığımız takımlar içerisinde en yüksek olan takım.Günlerinde olup 3'lükte sokabildiklerinde çok tehlikeli bir takım.Bizimde guardlarımızdaki Mccollum dahil ball handling problemimiz ve 3 sayı savunması zaafımız düşünülürse kesinlikle hata affetmeyecek bir seri.Ayrıca, rakibin iç saha dış saha ayrımı kesinlikle yok.Deplasman ve iç saha olayına fazla takılmamak lazım bu seride.Gözümüzde çok büyüttüğümüz ve gerçekten iyi bir sistem takımı olan Canaria'yı Strasbourg'un deplasmanda rahat bir galibiyetle yendiğini (75-86) unutmayalım.Tuhaf ve ters bir takım.Kesinlikle çok dikkatli olmamız ve havaya girmememiz şart.İşin güzel tarafı, Ergin Hoca'nın maç sonu konuşmasını izledim ve o da bunun farkında.

O iyi olmuş o zaman. Peki yerine birini aldılar mı yada ara transferne ne yaptılar biliyormusunuz ?

Sanırım hayır bahsettiğiniz siyahi oyuncu Fofana o ilk beş başlıyor Duport da onu yedekliyor.Duport normalde az dakika alan ve aınırlı katkı veren bir oyuncu idi ama Trentodaki maçta çom etkili oldu

Beaubois, Collins ve Weems kilit oyuncuları. Beaubois ' i Dallas Mavericks' ten hepimiz hatırlıyoruz. Nba ' de mükemmel oynarken Avrupaya gitmesine kimse anlam verememişti. İçeriye penetreleri etkili ve pota altına oyuncularımıza ekstradan faul yaptırma potansiyeli yüksek. Collins ve Weems boş bırakılmaya gelmeyen oyuncular.Yüksek dış atış yüzdeleriyle bir anda oyunu koparabiliyorlar. Bu iki oyunucunun en önemli özelliği,dış atışların çoğunu savunma yerleşmeden bulmaları. Yani 3' e 1 yakalasalar bile turnike yerine dış atış tercih ediyorlar. Ayrıca bu 3 oyuncu da top çalmak için guardlarımızı fazlasıyla rahatsız edeceklerdir. Ergin Ataman' ın bu 3 oyuncuya özel önlem alması gerekecek.

Pota altı oyuncuları Fofana ve Duport dikkat çeken isimler. Fofana atletik bir oyuncu.Blok tehdidi var. Duport uzun boyuna rağmen Fofana'ya göre daha yavaş. Lasme' nin tecrübesiyle Fofana'yı, Davis' inde Duport' u savunabileceğini düşünüyorum.

Strasbourg' u genel olarak ele alırsak, bize ters gelebilecek bir takım.Bu takım oyuncularını boş bırakırsan 20 sayı fark yersin, ama sıkı bir savunma, baskıda ne olduklarını anlamadan 30 sayı fark yerler. En büyük dezavantajları geriye düşüp panik yaparlarsa, saçma sapan bir takım oluyorlar.

Bu maçın düşünmeden konuşmadan durmak zor ama bir yandan da Banvit maçına da konsntre olmak lazım yavaş yavaş o maçın da başlığı açılsa fena olmaz sanki zamanlama itibari ile çok riskli bir hale geldi o maç konsantre olmak zor olacak.

Deplasmanda sadece 1 maç kaybetmişler ama seyirci niteliği/niceliği açısından gittikleri tek sağlam deplasman Hapoel olmuş sanki şöyle bir baktım da Canaria maçını 4000 seyirci izlemiş,Rusya deplasmanları 2000 üstelik pek de ateşli olmayan seyirciye,Ben Trento iç saha atmosferi ike buralara geldi sanıyordum ama onların da hem salonu küçük olduğu halde hiç baskıya uygun dizayn edilmemiş hem de bir pota arkası hariç tribünleri çok da çoşkulu değildi.

Fransa liginin lideri bir takımdan bahsediyoruz. Tabi ki kolay olmayacak. Ama G.Canarıa onlardan 1 gömlek daha üstün bir takımdı. Ayrıca orada da iyi bir taraftarımız olacaktır ki şimdiden hazırlık yapan ciddi bir grup var.

G.Canarıa ile şampiyonluk serisi oynadık ve geçtik. Strasbourg bizi geçemez. İki maçı da kazanacağımızı düşünüyorum.

Düşünün sezon başında finalde şu 3 takımdan hangisiyle eşleşmek istersiniz diye sorsalar Kazan, Valencia, Strasburg, sanırım herkes Strasburg'u seçerdi. Şimdi o seçenek geldi. Artık bu saatten sonra geri dönüş yok.Takım arkadaşları özellikle Schilb'i uykudan uyandırması gerekiyor. Tarih yazma fırsatı birdaha gelmez. İlk maçtan iyi sonuçla dönersek buradan çıkacaklarını sanmıyorum. Bu kupa gelecek İNŞALLAH.

Arkadaşlar yeri değil biliyorum ama 2. maçın konusu olmadığından burdan sizlere danışayım dedim.İstanbul'daki maçın biletlerinin ne zaman çıkacağını nerden takip edebiliriz ? Daha önceki maçlara kanarya maçı hariç bilet sıkıntısı olmadığından normal alıyoduk bu sefer tam saatini bilmek gerekicek büyük ihtimalle bilgilendirirseniz sevinirim :)

İstanbuldaki maça çoğu Galatasaray Basketbol seyircisi gelemeyecek Ultraslan dolduracak yanarım yanarım buna yanarım

Final Maçı ya malum Reislerine pankart yapmayı unutmasınlar hatta geçmiş olsun diye de bir görsel şov da şart (!)

Son 16'da,çeyrek finalde ve yarı finalde deplasmandaki tüm maçlarını kazanıp,içerideki tüm maçlarını kaybetmişler.(Nizhny'le içeride uzatmalarda berabere kaldılar ama normal sürede yenilmişlerdi).Eurocup gruplarında da Canaria'yı dışarıda yenip içeride yenilmişler.Biz ise tam tersi bir görüntü çiziyoruz.

Bence Canaria'dan da Bayern'den de iyi takım değiller.Deplasmanda 10 sayıdan az bir farkla dönüp İpekçi'de gerekeni yapacağız diye tahmin ediyorum.

Dışarda her türlü galibiyet ve 5 sayıdan aşağı mağlubiyet iyi sonuç diye düşünüyorum. Karşıyaka ve Bayern Münih maçlarını değerlendirerek söylüyorum. Üstündeki farkı da kapatabiliriz ancak psikolojisinin zor olduğunu Bayern maçında yaşadık. Lütfen bu sefer, son zamanlarda aksayan oyuncularda devreye girsin artık ve iyi bir maç çıkaralım. Buna ihtiyacımız var. Biz kupa kazanma alışkanlığı olan kulübüz. Genelde bu noktaya gelmiş işleri iyi sonuçlandırırız, sonuçlandırdık. Bu devam etsin. Alalım şu kupayı.

Bilet konusu şimdiden tartışılmaya başlandı. maalesef çoğu blok satışa çıkmayacak bence el altında dursun abi tanıdıklarına falan verecek.

İlk maçın deplasmanda olması çok iyi.Strasbourg bizi kendi evinde ne kadar farkla yenerse biz de kendi evimizde onları bir fazla farkla yenebilecek kalitede beceride takımız.