EUROCUP FİNAL 1. MAÇ | Strasbourg - Galatasaray

Fenerin Strasbourg maçı çok çok önceydi. Doğru bir gösterge değil bence bununla beraber bizim herhangi bir deplasman maçını kazanmamız bana sürpriz olur bu saatten sonra. 14 sayıdan dahi turu veriyorduk az kalsın, tabi Strasbourg bizi Canaria kadar zorlayabilecek potansiyelde mi o da tartışılır. Ben deplasmanda ufak bir farkla kaybedip evimizde gene farklı bir galibiyet bekliyorum.

Strasbourg'un 4-5 maçını tam izlemiştim biride FB maçıydı. Maça hızlı ve isabetli başlarsalar çok tehlikeli bir takım oluyorlar. Oyunları yüksek tempo ve 3'lük sayı isabetine dayanıyor. Kalite olarak vasatlar bana göre 1-2 oyuncu etrafında momentum sağlayan bir ekip.

Kendi evlerinde inanılmaz saçmaladıkları maçlar oldu. Şutlar girmeyince düzenleri darmadağın oluyor.

Tempoyu düşük tutup sete set bırakırsak Münih ve Canaria serisine göre daha rahat bir seri olacağı kanısındayım.

Bu seride Mc Collum ve Jerells'ın öne çıkacağını düşünüyorum. Kısa savunmaları kötü özellikle delici oyunculara karşı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ştrasbourg eğer gününde olursa çok ters bi takım. Daha doğrusu çok ters ve bireysel performansa bağlı oynayan atletik bir takım. Yani klasik fransız takımı.

Guardları hem collins hemde beaubois birebir oyunu seven adamlar. Özellikle collins çok güçlü penetrecidir. Forvetleri şuta dayalı oynuyor ve ritm bulunca sokuyolar ama potaya etkili driveları yok. 4 numarada bariz üstünlüğümüz var bence, hele chuck davisi savunacak oyuncuları yok. Beş numara fofana acaip atlet ama o kadar şutu yok sırtı dönük oyunu yok, diğer 5 numara ise duport ise tabiri caizse john bryant'ın iki tık kötüsü. Bileği çok düzgün ama byrantan bile ağır ve kalıplı olmasına rağmen sert deil.
Bence kilit iş guard savunmamız olacak. Kazandıkları maçlarda mardy collins hep ön planda ama ne zaman collins kitleniyor o zaman tıkanıyolar. Düzenden cıkmaya cok müsaitler. Atarak çoşuyolar, size olarak bizden ufak ama atletizm olarak bizden üstünler.
Sakin kalıp tempoyu biz ayarlarsak iki maçtada kazanabiliriz bence.

Son not, bayern bunlaı ilk euroleague grubunda iki maçtada ezerek yenmişti. Dediğim gibi ters bir takım ama biz çok daha iyi oyunculardan kurulu bir takımız.

Ya niye kafaya takıyorsunuz feneri bizde bozguna uğratmadık mı.Yıllardır bozguna uğrayıp gidiyorlar geçen sene 5 mi 6 kişi mi ne ile faciaya uğradılar o önemli değil grupta sonuncu oldular herhalde ben buna bakarım.Bana göre Münih bunlardan daha iyi takım

Strasbourg Turkiye liginde Gaziantep ayarinda bir takim..O yuzden iki macida aliriz..Sampiyonluk macini gectik.

Bu seriye kesin gözüyle bakmak ve diğer insanları da buna teşvik etmenin bize ne faydası olduğunu anlamadım? Strasbourg çok kötü bir takım bile olsa , spor sürprizlerle doludur ve rakibi her zaman ciddiye almak gerekir. Özellikle finallerde eller titrer ve underdog takımlar umulmadık işler yapar. Kesin gözüyle bakılan maçlarda umulmadık takımların kazandığı onlarca şampiyonluk yazabilirim şu anda.Hep beraber dikkatli olalım lütfen.Deplasmanda 10 sayi ile bile alsak, yine kendi sahamızda aynı ciddiyetle çıkıp kupayı kaldıralım, ondan sonra şampiyon olduk deriz.

Vallaha çok ilginç bir takımız son topa kalırsa gene kaldıramam. Geçen maç kendimi tam elendik falan diye alıştırıyordum Micov çıktı, burda lütfen rahat maç olsun. Zor olsa da son topa kalmasın :)

Atletik olmaları sorun değil biz de çok ağır sayılmayız. Ancak hızlı tempoda isabet bulmaya başlarlarsa büyük sıkıntı.
Tempo düşürmek maçın sırrı.

23 Nisan'da oynayacağımız P.Karşıyaka maçı ertelenmiş. Finale mental olarak daha güçlü hazırlanma şansımız oldu

Takımın havaalanı karşılama tam görüntüleri nerede var acaba Gstv yayınlamıştır kaydeden, önüne düşen varmı linki paslasa. İyi akşamlar