EUROCUP FİNAL 1. MAÇ | Strasbourg - Galatasaray

Bu macta gozlerim eski oyuncumuz Erceg'i aradi.Adami savunma yapmiyor diye gonderdik ama her mac en kotu 15 sayisi garantiydi. Ergin hocada bence icinden hata yaptigini dusunuyordur Erceg konusunda.

Genel itibariyle baktığımızda 4 sayı çok bir fark değil hallederiz. Ancak, beni üzen nokta maçı 30-35 dakika önde götürdükten sonra vermemiz oldu. Galatasaray gibi büyük takımlar farkı 8-9 sayıya çıkardıktan sonra oradan vurup geçmeyi bilmeli. Tabi şöyle de bir gerçek var; münih deplasmanı sendromu da yaşayabilirdik ki bence kıyısından döndük. Bu da bu maçın züğürt tesellisi olsun benim adıma. Ama artık her şeyi unutup son maça odaklanmamız gerek.Biliyoruz kronikleşmiş hatalarımız var, formsuz olan oyuncularımız var, son topları oynamayı bilmiyoruz... Fakat sadece bir maç kaldı: CİMBOM BİZİ TAN EYLEME!

Komik yorum gibi görünse de ben de çemberlerin berbatlığını eleştiricem. Hatta son topta Lasme'nin bomboş kaçan turnikesini de buna bağlıyorum.

Maç içerisinde ve sonunda artık kronik hale gelen deplasman sorunlarımız aynen devam etti ek olarak sezonun en kötü hücum performansına imza attık ve dört sayı fark ile maçı bitirdik. Fakat çarşamba akşamı o kadar değişik bir atmosferde oynayacaklar ki, rakip oyuncular için de belki bir ilk olacak. Bayan basketbol da Abdi ipekçi de feneri eze eze yenerek şampiyon olduğumuz zaman oluşan atmosferin bir benzeri hatta iki üç seviye üzeri bir ortam oluşacak. İpekçi artık bu tarz önemli maçlar da bizim kalemiz. Altı kişi ile erkek basketbolcular feneri yendi İpekçide. Rakip koçlar ve basketbolcular kaç defa oluşan atmosferden etkilendiklerini kendileri beyan ettiler. Bu maç kupa maçı, bu maç eurolige katılım maçı, bu maç şubenin kurtuluş savaşı ve bu savaş için Komutan hazır, askerler hazır, kalemiz zaten hazır bekliyoruz. Burası İpekçi buradan çıkış yok. Son olarak Murat Kosava'dan alıntı; Bu gece kırmızıyı gördük, çarşamba gecesi kıpkırmızıyı göreceğiz.

Salonda çok güzel ortam yarattılar, tek tezahürat yapmadan sürekli maçın içinde kaldılar. Bir spordan çok eğlence gibi olmuş onlar için.

Biz klasik deplasman oyunumuzu oynadık, klasik iç saha oyunumuzu da oynarsak +20 ile kupayı rahatça alırız.

Bence iyi oynadik 3 luk yuzdemiz normal gununde olsaydi zaten vurup gecmistik bos atislari sokamadik kotu oynadigimizi dusunmuyorum sonucta unutulmamasi gerek FİNAL maci bu

Kim gelsin koç olarak Murat Özyer'mi Ergin Ataman'ın aldığı paraya iyi bir Koç bulmamiz imkansız ki eğer o giderse ne Micov u kalır ne de Lasmesi .Birde kim gelsin abi Ergin Ataman gitti kim gelsin abi onuda bir söylersen sevinirim merak ettim.

Isteriz omur boyu Ergin hocamiz bizimle kalsin.Eger Ergin hoca milli takim veya bir Avrupa takimina gitmek isterse kendisi,o zaman yerine ancak Messina tarzi bir coach yakisir. Euroleague katilimi gerceklesirse tabi , yonetimin Messina'yi getirmemesi icin neden yok eger Ergin hoca yeni yollara yelken acarsa.

31,25,28,21,17. Bunlar Münihteki maçtan son maça kadar olan üç sayılık atış yüzdelerimiz. Aradaki Canaria maçı hariç giderek düşüyoruz. Aynı periyotta ligde çok daha iyi bir yüzdemiz var. Tabi burda stres ve maçların zorluğunun da etkisi mutlaka var. Ama buna bir çözüm üretmeliyiz, nasıl olacak bilmiyorum. Seneye mutlaka buna dikkat etmeliyiz

Eleme turları başladığından beri deplasmanda maç kazanaamdık.Üç maçın ikisinde on ve üzeri vark yedik.Oldukça kötü bir durumda yakaladığımız 4.5 yabancı ile oynayan KSK'ya da yenildik ki o maçta Mc'nin tamamen kişisel performansı ile maç 3 sayıda kalmıştı.Deplasmanda yenebildiğimiz en güçlü takımlar su an ev sahibi avantajı olduğu seride PAOK'a karşı geriye düşen AEK ve çok mutevazi bütçesi olan Neptunas.İkinci tur grupları başladığından beri deplasmanda yenebildiğimiz tek takım Macar takımı Olaj.Yani turnuvanın asıl kritik kısmı başladığından beri deplasmanda kimseyi yenemedik sayılır.Sezonun en kötü performansını da gösterdiğimizi düşünmüyorum daha kötü deplasman maçlarımız oldu hücümdaki kısırlıkta adamların savunma performansının da rolü vardı ayrıca.Çok şaşılacak,supriz bir sonuç olmadığı gibi üzülecek de bir sonuç değil bence.

Bu arada turnuvanın seneye değişecek mevcut formatı bizim için büyük şans oldu eski f8/f4 formatı olsa ya da seneye geçilecek galibiyet sayısı üstünlüğüne dayalı format olsa final bile görmemiz çok çok daha zor olurdu.

Yazdım yazdım sildim. Çok eleştirilecek nokta var ama, şimdilik moral bozmayalım... Sadece şunu söyleyeyim, Strazburg Bayern'den de, Canaria'dan da iyi takım değil! Biz çok kötü hücum ettik, hep bireysel zorlamalar üzerinden oynadık ve kaybettik. Tek bir maç kaldı...

Maç için 5'in altında olan fark iyi sonuç olur demiştim. 4 fark, berbat oyunda düşünüldüğünde iyi sonuç. Fakat turu geçmiş değiliz. Burda oradakinden daha iyi bir maç çıkaramazsak, rakibin deplasmanlardaki enteresan performansıda düşünüldüğünde bir 4 farklı daha yenilebiliriz. Daha iyi bir maç çıkarıp, taraftarımızında desteğiyle, muhtemelen kupayı alacağız ve Türk erkek basketbolunun en başarılı işini yapmış olacağız. Ancak bu kesinlikle zaaflarımızı örtmemeli.

Oluşan psikolojinin oyuncuları etkilediği bir gerçek. Maç başlar başlamaz yüz hallerinden okunuyordu. Ancak son dönemdeki oyunlar ve sonuçlar sadece psikolojimiz ile ilgili değil. Bir diğer faktör bazı oyuncuların uzun zaman önce düşmüş ve halen bir kıpırdama gözükmeyen performansı. Burda geçiçi etki olduğu kadar maçların zorlaşmasından da dolayı oyuncu kalitelerinin de rolü var bence. Bir diğer faktörü de yine maçların zorlaşması, gözlerimizin önünü seriyor. Bütçeye göre iyi bir takım kurduk ancak bazı zaafiyetlerimiz olduğuda gerçek. Mesela kaç maçtır bu kadar kötü şut performansı sadece psikloji ve form etkisi değil. Yine oyun kontrolünü elimize aldığımız yada kopartma aşamasına geldiğimiz son dönemdeki birçok maçta, oyun kontrolünü elimizde tutamadık, maçlarıda kopartamadık. Kuvvetli takımda da, zayıf takımda da. Bir diğer faktör koçun performansı. Bence koçta da düşüş var. Bu mola alıp almama ile ilgili değil. Örnek 3 çeyrek kontrolümüzde götürdüğümüz maçta, 4. çeyrek başında rakip koçun taktik hamlesine cevap veremedi. Yağızer Uluğ ayrıldıktan sonra kulübesi zayıflamış olabilir. Değerlendirmesinde yarar var.

Sonuç olarak, yerel ligte, en güzel yerde, son düzlükte, elimize geçen şampiyonluk fırsatını kendi kendimize rakibe verdik. Eurocup'ı alırsak başarılı bir sezon olmuş olur ancak biz iyiyiz deyip aynı bütçeyle olsa bile bunları düzeltmeden seneye başlarsak büyük bir hayal kırıklığı yaşarız.

Uzun dönemdir iyi oynamıyoruz. Artık iyi bir maç çıkaralım. Ve şölen havasında alalım şu kupayı.

Son ceyregi izleyemedim hastanelik oldum ancak gece 3 te taburcu oldum nabızim ve tansiyonum yükseldi stresten.

Maçın son periyotunu izlemek istiyorum yada tamamida olabilir yardimci olabilirmisiniz?

Son ceyregi izleyemedim hastanelik oldum ancak gece 3 te taburcu oldum nabızim ve tansiyonum yükseldi stresten.

Maçın son periyotunu izlemek istiyorum yada tamamida olabilir yardimci olabilirmisiniz?

Geçmiş olsun ama dikkat et kendine abi. Sağlık herşeyden önemli

hocanın dediği gibi belkide bu sene hucüm olarak en kötü oynadığımız maçı 4 sayı farkla bitirmek bile avantajın bizde olduğunu gösteriyor

Maçın tekrarı ntvsporda var şuanda izlemek isteyenler izleyebilir millet real madridi süpürüyor biz şu takımı yenemiyoruz hayır nedir bu deplasman bunalımı anlamıyorum içerde aslan dışarda kediyiz resmen

Normalde Abdi İpekçi'de en az 20 sayı farkla kazanmamız gereken bir maç, ama final heyecanıyla sanırım eller titriyor, çok dengesiz atışlar kullanıyoruz. Seyircinin gücüyle farklı kazanıp kupayı alırız inşAllah. Yalnız Ergin hocayı tedirgin gördüm biraz sert yüzünü gösterip takımı hırslandırmalı. Takımın sadece hırsa ihtiyacı var başka bir şeye ihtiyacı yok.

Maçın tekrarı ntvsporda var şuanda izlemek isteyenler izleyebilir millet real madridi süpürüyor biz şu takımı yenemiyoruz hayır nedir bu deplasman bunalımı anlamıyorum içerde aslan dışarda kediyiz resmen

Real Madrid'i süperen takımın senin 3 katın oyuncu bütçesi var arkadaşım. Dün çok kötü oynadık kabul ama final maçında kötü oynadık!! Ha birde ikinci maçı var bunun. Burda beş sayı ile yenersek ülke tarihinin ilk eurocup şampiyonu erkek basketbol takımı oluyoruz !!!!

Fantasy basketbol sanıyoruz galiba gercek hayatıda.

Maçı hiç izlemeyen biri bizim oyuncuların açıklamalarını okusa maç hakkında tamamen fikir sahibi olur. Açıklamaların hepsi çok iyiydi, takım neyin yanlış neyin doğru olduğunun farkındq bu bana güven verdi açıkçası. Ne popülist açıklamalar yaptılar ne de saçma oyun değerlendirmeleri. Ergin hoca da iyi yönetiyor süreci İpekçide bambaşka bir takım olacak buna inanıyorum. Zaten rakibin stratejisi yok denecek kadar az hakikaten. Öyle çok komplike analiz edilecek durdurulacak bir takım değil, biz ilk maçta Lasmeyi hiç kullanamadık nerdeyse onu daha çok kullanmalıyız, hücumda zaaflarının üstünde oynayamadık pek. Top kaybı da fazla topun kıymetini bilerek oynamalıyız.

Yanliz sut yuzdemizin kotu olmasini tamamen strese baglamamak lazim o cemberlere Ray Allen bile %25'le falan atardi. Beton gibiydi cemberler, sokmayalim diye cemberlerini mi degistirdiler naptilar anlamadim.

Avrupanin en sert cemberleri diye gecen hafta soylemistim. Avrupada bazi salonlar vardir, Cibona Zagreb'in salonu,Strasbourg, Unics Kazan gibi cemberleri beton gibidir. Ve hafif sektigi zaman top disari cikar. Turkiye'de ozellikle Konya'nin sahasi ve Ayhan Sahenk spor salonu cemberleri zorludur.