Oncelikle belirtmekte fayda var, Strasbourg Fener'i Real'i yendiginde Golubovic ve simdi hatirlamadigim bir ust duzey oyuncusu daha vardi, elenince gittiler. Ayni takim sayilmaz.
Bu maçta Strasbourg'u bu kadar iyi savunmusken ve elleri titremisken bizim gibi tecrubeli bir takimin maçi kaybetmesi gerçekten hayal kirikligi yaratti. Karalar baglamiyorum, takima da guveniyorum ama benim hala lig için umudum vardi, gitgide azaliyor. Maç sonlarini berbat oynuyoruz, Sinan McCollum Schilb ayni anda kotu oluyorsa ve bu birkaç maçtir suruyorsa formdan ote sikinti var demektir.
Ikinci yari onlar artik kaybedecek bir seyleri kalmayip penetre pasa dondu, bu sirada biz neden bu kadar yardim meraklisi olduk anlamadim. Içeride son 4 turun en rahat eslesmesi vardi Lasme-Chuck açisindan, birebirde Fofana'yi falan denize doktuler ilk yari savunmada, biz kisalarin penetresini savunacagiz diye eslesme hatalari derken hem pota altinda 2-3 bos smaç yedik hem uçluk manyagi olduk. Ilk yaridaki strateji dogruydu oysa, adamalrin kisalarini disarida sert savunmak ve oraya yardim goturmek daha dogru, içeri top indirdiklerinde zaten ya steps yapiyorlar ya karavana atiyorlar. Uyumus salona havaya soktuk.
Her seye ragmen deplasmanda (her ne kadar Ipekçi'yi gormemis olsalar da henuz) daha rahat oynayan bir takimi boyle yakalamisken yenmemiz lazimdi. Tamam kadro kalitesi yeterli ama 20'ye yatiririz demek basketbol olarak her zaman dogru olmuyor. Biz +3'le buraya gelsek maç basinda yasayacagin 6-0'lik negatif seri etkilemezdi ama aynisini -4'le yasayinca bir çeyrek çop oluyor. Bayern maçinin ikinci yarisinda daha 5-6 sayi ondeyken nasil strese girdigimiz malum. Kuçumsememek lazim. Belki mukemmelliyetçiyim ama bu yenilgiyi gerçekten sindiremiyorum.
Eklemeden de geçmeyeyim: biz daha çok saçmalamis olabiliriz ama hakemler hiçbir baskinin olmadigi bu salonda ev sahibini çok fazla kolladi.
Caleb'in steps çalinan pozisyonunda topu yere zamaninda vurdu, Lasme'nin ayaginin 50 santim otesinden geçen topa ayakla mudahale çaldilar, NBA'de haftanin makarasi olacak kendini yere atmaya hucum faul çaldilar, faulle alakasi olmayan pozisyonlara çalmayip Sinan'in gosterek yaptigi hizli hucum kesme faulunu geçistirdiler,... saymakla bitmez.