EUROCUP FİNAL 1. MAÇ | Strasbourg - Galatasaray

Strasbourg bu sezon eurocuptaki istatisliklerini göz önüne alarak söylüyorum. deplasmanda daha rahat oynuyorlar. benimde tek güvendiğim nokta seyirci faktörü. ipekçide rahat olacaklarını sanmıyorum. bu arada bizim de 3lük yüzdemiz yukarılara çıkacaktır. ama artık sinan ve green de ısrar etmek gerçekten çok anlamsız. Ayrıca bu gece jerrlls yeterince katkı verdi.
İşte ben de onu yazdım. Canaria da bizden önceki tüm turlarda deplasmanda kazanıp evinde kaybetmişti hep. Greende ısrar etmiyor da Sinan hakikaten şu maçlarda acayip kötü. Tahammül sınırını aştı

O atacak olan Banvit çıksaydı finale o zaman. Berbat hücum ettik eyvallah ama şaşıranları anlamıyorum. Bu takım bu sene deplasmanda maç kazanamadan buraya geldi! Sanki herkese vurup geçmişiz de burada afallamışız gibi bir algı var sanki. Takımın eksikleri yetersiz olduğu noktalar tabikivar hatta fazla fazla var ama finale çıkmış kupanın bir kulbundan tutmuş takımı eleştirirken ortamı ve şartları da dikkate alalım. Finalde şampiyon olduktan sonra bu eksiklikleri kapatmak için gereken yapılacak zaten o yüzden bu kupayı istiyoruz.

Bu eksiklikleri vurguluyorum bende. Yoksa ligde ilk turda elenmeye bile gider bu deplasmandaki durumumuz. Hani ligi tabi bosvermemissek. Onlemi almak lazim.Ama nasil,hangi oyuncularla,hangi psikolojik destekle,hangi oyun duzeni ile aliriz soru isareti.

Maçı strasbourg önde götürür böyle saçma bir maç sonu oynanir 4 sayi önde bitirir anlarım ama bu kadar tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım 8-9 sayılara dayayıp farkı 2-3 kere hemde vurup geçememiz sinir bozan şey .Ve strasbourg o kadar küçümsenecek bir takım çok ters bir takımlar ve boşuna gelmediler finale çünkü o toplara girersek bizde çıkamayız aynı şeyleri fransizlarda bize söyleyebilir.Micov hiç 3 luk kullanmamasi pozisyon bile hazırlayamamız beni en çok endişelendiren şey oldu .Birde deplesman var deplesman var Trento ve ninzy deplesmanina benzemez abdi ipekci çatır çutur da 20 ye yatırıcaz çok da rahatım .

Bu eksiklikleri vurguluyorum bende. Yoksa ligde ilk turda elenmeye bile gider bu deplasmandaki durumumuz. Hani ligi tabi bosvermemissek. Onlemi almak lazim.Ama nasil,hangi oyuncularla,hangi oyun duzeni ile aliriz soru isareti.
Ligde saha avantajını Fenere verdik zaten biz en iyi oyunu oynasak da ordan çıkmamız zor. Çeyrekte avantaj bizde elenmeyiz. Bu takım zaten deplasmanda sindiği için değişecek bazı oyunculara seviye fazla geldi. Lig şampiyonluğu birinci önceliğimiz hiç olmadı ayrıca açıkçası ben onu Daçka maçında bıraktım. Realist olmakta fayda var bu sene başında istediklerimizin fazlasını verecek bu takım Eurocupı alır ligde final yaparsak

Öncelikle; aşırı derecede stresliydik, bu her halimizden belliydi ama onlarda stresliydi. Her iki takımda gerçek bir Avrupa kupasına ilk kez yakın, bu da çok normal...
Deplasmanda 4 sayı fark çok iyi bir sonuç, tamam biz burada stresi yenebilseydik +10 sayı fark atardık, ama onlarda stresi yenseydi bize +10 sayı fark atardı...
Kısaca oyun moyun bu saatten sonra umrumda bile değil, bu kupayı alalım da nasıl olursa olsun....
Şimdi biz stresi büyük ölçüde yendik ama onlar için herşey yeni başlıyor. Umarım bu avantajı sonuna kadar kullanırıız...

Birde bazı arkadaşlar Strasburg'a köy takımı muamelesi yapıyor...Aklınızı, mantığınızı kullanın, köy takımı final yapabilir mi ? Ayrıca Strasburg deplasmanlarda sinen bir takım, bakmayın Trento maçına... Euroleague'de deplasmanda herkese farklı yenildi...

Ergin ataman : Mac icinde iki kez 9 sayilik fark yakaladik . Takim kupayi kazanma havasina erken havaya girdi. Sezonun en kötü basketbolunu oynadik TBL dahil..
İhsan bayülgen : Galatasaray Strasbourg'dan 2 gömlek büyük takim

Olaya pozitif tarafindan bakmak gerekiyor . Son 2 dakika fark 10'a cikabilirdi .. 4 sayi bu hücum performansina göre gayet makul bir fark..

Bayern Münih degil miydi burada 11 sayi farkla eledigimiz ?

Bu salondan hic kimse cikamaz !
Tam olarak mac sonu böyle bir görüntü oluşacak ..
[video=youtube;2efHMwiTkrA]https://www.youtube.com/watch?v=2efHMwiTkrA[/video]

En azından takım da berbat bir maç çıkardıklarının farkında. Erick McCollum NTV Spor da İsmail Şenol´a röportaj verdi, öz eleştiri yaptı. Fakat morallerin çok fazla bozulduğu ortada.

Kötü oynadık eleştirilerecek çok yön var ama abdi ipekçi'de silindir gibi ezeriz. İyi geceler

Sent from my iPhone using Tapatalk

Final maçı değilde grup maçı olsaydı en az 10-15 sayı farkla galip gelebilirdik. Final stresi oyuncularımızı oldukça fazla etkiledi. Öyle aman aman savunma olmamasına rağmen şut tercihlerimiz çok kötüydü. Ergin Ataman maç sonu takımın kötü oynadığını belirtmiş ama kendisi de takımı kötü yönetti bu maçta. Maç içerisinde ideal 5 i bir türlü bulamadı. Oyundan düştüğümüz 3. çeyrek sonu ve 4. çeyreğin 2. yarısı bench i kullanamadı. Bir ara yorgunluktan takım geriye bile koşamazken takımın diri ismi Göksenin' i kullanabilirdi. Göksenin' in savunması ile birlikte dış atışından da faydalanabilirdi. Bunu yapmayıp, gerekli molaları da almadı bence. Teknik ekip dahil final maçının ilk ayağının stresini kaldıramadık açıkçası. Bu maç ile ilgili tek şansımız rakip takımın 66-58' den sonra rehavete kapılmasıydı. Son 2 dk fark 12 lere kadar çıkabilirdi.Buna da şükür diyelim. Abdi İpekçi'de taraftara büyük iş düşecek. Her zamanki gibi taraftarımızın büyük bir coşkuyla kupayı aldıracağına inanıyorum. Bu takım taraftarla oynuyor.Bu kadar net. Umarım Ergin Hoca'da bu maçtan ders çıkarır.

Bence de enseyi karartmaya gerek yok burada alacağız kupayı. 5 sayı 6 sayı olursa gene kalp dayanmaz ama. Sanırım buradaki herkesi de korkutan maçın final olması. Olağan şartlarda bu skor bize yeter ki orda bile yenmeliydik. Şimdi sıra kenetlenmede

1-Savunma iyiydi.Biz vasat takımlardan da yüksek skor yiyebiliyoruz.Savunma da taktiksel hatalar yapsakta çok gayretliydik.
2-Hücum da heyecan ve panik yaptık.Dış şut vasat.Açıkçası Micov'dan başka da güvenilir dış şut atan bir oyuncumuz bence yok.Bu maçın atmosferinde de bunu normal karşılıyorum.
3-Ergin hoca neden mola almıyor anlamıyorum.Fülkere bakıyorum Obra bir fırça çekiyor takım kendine geliyor.Bizde de aynı otoriteyi görmek isterdim
4-İkinci maçta 10 üstü farktan şüphem yok.Strasbourg vasat takım bir arkadaş köy takımı mı demiş ama ne yani Real mi diyelim adamlara.Vasat takım abi Münih-Canaria bunlara 1000 basar o yüzden ikinci maç ezerek yenmemiz lazım bunları
5-Son olarak bazı arkadaşlar ligde Fülker'i yenebiliriz diyerek şampiyonluk hesabı yapıyor.Arkadaş hayalciliği bırakın adamlar gidip Real'i eziyor biz daha şu vasat takımı geçemiyoruz.Sadece bu maç olsa ne ala sene başından beri bu takım kaç deplasmanda iyi performans sergilemiş? Bu kadar rezil deplasman oynayan bir takım gidip Fülker'i yenecek.Bizim takımın deplasman maçları tam anlamıyla kabus gibi kardeşim..Neyse ki şu finalde Strasbourg gibi bir takım vardı başka takıma denk gelseydik sıkıntı büyüktü

Maça çok stresli başladık. Sonra 9 sayı öne geçtik. 3. çeyrekte çok üçlük yedik. İçeriye yapılan penetre paslara engel olamadık. Bu maçı çok rahat kazanmamız gerekiyordu. Oyunun gidişatı en azından bu yöndeydi. Ama 62 sayı bu sezon bizim en düşük skorumuz olabilir. Allah'tan savunma fena değildi. Hücumda saçma derecede 18/3 üçlük attık. Bu kadar olumsuzluğa rağmen, 4 sayı farkla kaybettik. Şimdi Abdi İpekçi faktörü var ama yine de Strasbourg'un deplasmanlarda daha iyi oynadığını da unutmamak gerekiyor. Kupa çantada keklik değil. Ama şansımız yüksek.

30 sayının altını mağlubiyet sayarım İpekçide.Ancak sene birçok oyuncu ve koç değişmeli.
Kim gelsin koç olarak Murat Özyer'mi Ergin Ataman'ın aldığı paraya iyi bir Koç bulmamiz imkansız ki eğer o giderse ne Micov u kalır ne de Lasmesi .Birde kim gelsin abi Ergin Ataman gitti kim gelsin abi onuda bir söylersen sevinirim merak ettim.

Oncelikle belirtmekte fayda var, Strasbourg Fener'i Real'i yendiginde Golubovic ve simdi hatirlamadigim bir ust duzey oyuncusu daha vardi, elenince gittiler. Ayni takim sayilmaz.

Bu maçta Strasbourg'u bu kadar iyi savunmusken ve elleri titremisken bizim gibi tecrubeli bir takimin maçi kaybetmesi gerçekten hayal kirikligi yaratti. Karalar baglamiyorum, takima da guveniyorum ama benim hala lig için umudum vardi, gitgide azaliyor. Maç sonlarini berbat oynuyoruz, Sinan McCollum Schilb ayni anda kotu oluyorsa ve bu birkaç maçtir suruyorsa formdan ote sikinti var demektir.

Ikinci yari onlar artik kaybedecek bir seyleri kalmayip penetre pasa dondu, bu sirada biz neden bu kadar yardim meraklisi olduk anlamadim. Içeride son 4 turun en rahat eslesmesi vardi Lasme-Chuck açisindan, birebirde Fofana'yi falan denize doktuler ilk yari savunmada, biz kisalarin penetresini savunacagiz diye eslesme hatalari derken hem pota altinda 2-3 bos smaç yedik hem uçluk manyagi olduk. Ilk yaridaki strateji dogruydu oysa, adamalrin kisalarini disarida sert savunmak ve oraya yardim goturmek daha dogru, içeri top indirdiklerinde zaten ya steps yapiyorlar ya karavana atiyorlar. Uyumus salona havaya soktuk.

Her seye ragmen deplasmanda (her ne kadar Ipekçi'yi gormemis olsalar da henuz) daha rahat oynayan bir takimi boyle yakalamisken yenmemiz lazimdi. Tamam kadro kalitesi yeterli ama 20'ye yatiririz demek basketbol olarak her zaman dogru olmuyor. Biz +3'le buraya gelsek maç basinda yasayacagin 6-0'lik negatif seri etkilemezdi ama aynisini -4'le yasayinca bir çeyrek çop oluyor. Bayern maçinin ikinci yarisinda daha 5-6 sayi ondeyken nasil strese girdigimiz malum. Kuçumsememek lazim. Belki mukemmelliyetçiyim ama bu yenilgiyi gerçekten sindiremiyorum.

Eklemeden de geçmeyeyim: biz daha çok saçmalamis olabiliriz ama hakemler hiçbir baskinin olmadigi bu salonda ev sahibini çok fazla kolladi.

Caleb'in steps çalinan pozisyonunda topu yere zamaninda vurdu, Lasme'nin ayaginin 50 santim otesinden geçen topa ayakla mudahale çaldilar, NBA'de haftanin makarasi olacak kendini yere atmaya hucum faul çaldilar, faulle alakasi olmayan pozisyonlara çalmayip Sinan'in gosterek yaptigi hizli hucum kesme faulunu geçistirdiler,... saymakla bitmez.