Eurocup Finali II. Maçı | Galatasaray 78-67 Strasbourg

Taraftar bir takımı ne kadar olumlu etkileyebiliyorsa o kadarını yaptık. Ben başarıyı sahipleniyorum açıkçası, biz olmasaydık bu takım en fazla çeyrekte giderdi.

Taraftardan malzeme sorumlusuna, idarecisinden oyuncusuna kadar bu bir ekip işi.

Biri eksik olsa, hepsi bir bütün tek bir yumruk olmasa böyle başarılar ve gururlar gerçekleşmez.

O sebepten bu gurur, bu şampiyonluk hepimizin.

İnanan ve gerçekleşmesi için son topa kadar canını dişine takan herkese teşekkürler.

Kutlu olsun ! Üstüne koyarak devam !

Taraftar bir takımı ne kadar olumlu etkileyebiliyorsa o kadarını yaptık. Ben başarıyı sahipleniyorum açıkçası, biz olmasaydık bu takım en fazla çeyrekte giderdi.

Spiker Lasme'ye sordu: " Abdi İpekçi'de neden farklı oynuyorsunuz, Fransa'dan farkı nedir" diye. Lasme: " Bu taraftar bizi çok etkiliyor, onlar varken biz herşeyi doğru yaptığımızı düşünüyoruz, onlar varsa yanlış yok" dedi. Bütçemiz 20 milyon olsa aha şuraya yazıyorum bu taraftarın gücüyle euroligi kazanırız 1-2 sene içinde. Dün maçtan sonra Dursun Özbek bile bu gücün etkisiyle kulakları patlamış sersemlemiş gibiydi :) şimdi bizim gücümüzü anlamıştır herhalde, (ilkdefa torpille bilet bulup maça gelenlerde buna dahil ) :)

Kimse yazdı mı bilmiyorum ama Ömer Yalçınkayaya staffa geçmişte Cem Akdağdan başlayan koçlarımıza da teşekkürler. Özellikle Oktay hocanın da payı çok bugünlerde en büyük teşekkürlerden biri ona.

Öncelikle takıma teknik kadroya ve muhteşem seyirciye binlerce kez teşekkür ediyorum..Dursun ve şürekası hariç.. bir şey rica edeceğim forum aracılığı ile aylarca yıllarca o salon senin bu salon benim takımın peşinde koşan vefakar ve cefakar taraftarların emeğini ve hakkını çalmamak adına sırf selfie çektirmek bende oradaydım demek için salona gidenler bundan sonra mümkünse salonun kapısından geçmesinler..o salonu hak eden seyircimize bırakalım beyler..gerçekten ayıp oluyor..final maçı seyircisi öyle mi oluyor.. yıllar önce 2-1 kazanıp şampiyon olduğumuz ve üni öğrencisiyken gitme şerefine nail olduğum 86-87 futbol sezonu şampiyonluk maçında ki seyirciyi aklınıza getirin emeği olanlara ayıp olmasın.. lütfen rica ediyorum..

Seneye Euroleaguedeyiz...yaa nasıl mutluyum nasıl mutluyum.. bunu nasıl anlatsam bilemiyorum..Ait olduğumuz yere geri dönüyoruz anlımızın akıyla..

Dün hop oturup hop kalktık. Maça öyle bir başladık ki bildiğin balyoz etkisi oldu. Maçta aklımda kalanlar; Maç öncesi kareografisi Mccollum'un yıldızlaştığı anlar, Sinan'ın topu kapıp boş potaya bırakması Teker teker geçiyoruz turları bestesi ve Sinan'ın elinde kalkan kupa. Bu anlar asla unutulmayacak. İlk turlarından itibaren neredeyse bütün maçları izledim sizi bilmem de ben bu takımla ilk günden beri gurur duyuyorum.

ha birde unutmadan TBF Başkanı Harun takımı tebrik mesajı yayınlamış..Harun efendi senin mesajına kalmadı bu kulüp..sizlere ve tarafgirliğinize rağmen o kupayı kazandı bu çocuklar..sen mesajını emir aldığın yerlere sakla..bizim şey sabununa ihtiyacımız yok..

Dün 4. çeyreğin başlarında Mccollum'un hareketlenmesiyle taraftarda bir dalgalanma oldu. Teker teker geçiyoruz turları bestesi ile epey uzun bir sekans geçirdik ve adeta ayin töreni gibi ortak bir enerjiden beslenen insanlar olarak giderek daha fazla bağırarak tekrar ettik. 6-7 tekrar oldu sanırım ve o salonu kaplayan hissiyat maçı kazandığımızın habercisi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Harika bir geceydi.

Ne kadar güzel bir gündü...Ali Sami adında bir delikanlı ve bir kaç arkadaşı "bir isme ve renge sahip olup Türk olmayan takımları yenmek" hedefiyle bir araya geldi. İnanıyorum ki 1905 senesini puslu güz zamanında o sabah güneş parlıyordu. Yine puslu günlerde bu ülkenin yüzünü güldüren, her yanı aydınlatan güneş Galata Sarayı Beyleri oldu. Teşekkürler Ali Sami Bey ve arkadaşları, teşekkürler Ergin Bey ve arkadaşları.

İnanılmaz mutlu oldum dün akşamki şampiyonluktan. Ancak birazcıkta şeytanın avukatlığını yapayım. Çünkü, daha büyük başarılar için buna ihtiyacımız olduğu kanısındayım. Aslında farkındayım bunun yeri ve zamanının bu başlık olmadığını ve de şampiyonluğun hemen ertesi böyle şeyler yapılmasının biraz da gereksiz olduğunu. O yüzden de sadece bir girizgah yapıp bırakacağım:
Bu zafer sistemli bir bütünün yapmış olduğu planlamanın ortaya çıkardığı sinerjinin bir sonucu değil; tam aksine sistemsizliğin ve kokuşmuşluğun merkezinde buna karşı durabilen üç-beş kişinin azminin zaferidir. Bu azmin uzun vadeli bir başarıya entegre olabilmesi de ancak kulübümüzün ve basketbol branşının sahip olduğu yapısal sorunların giderilmesiyle mümkün olabilecektir...

Hala tüylerim diken diken.İnanılmaz bir maçtı.Bana sorsanız dün İpekçide 12000 kişinin olduğunu söyleyemez.Bu alınlarının son terine kadar hakedilen şampiyonlukta emeği geçen herkese sonsu teşekkürler.Yine ilkleri ve tarihi biz yazdık.Şimdi Takımda bizimde derin bir oh çekme vakti.
Açıkçası bu rahatlık lige de olumlu yansıyacaktır.
İyi ki varsın Galatasaray.Nice güzel zaferlere...

Dün 4. çeyreğin başlarında Mccollum'un hareketlenmesiyle taraftarda bir dalgalanma oldu. Teker teker geçiyoruz turları bestesi ile epey uzun bir sekans geçirdik ve adeta ayin töreni gibi ortak bir enerjiden beslenen insanlar olarak giderek daha fazla bağırarak tekrar ettik. 6-7 tekrar oldu sanırım ve o salonu kaplayan hissiyat maçı kazandığımızın habercisi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Harika bir geceydi.

Maçta en çok aklımda kalan o bölümdü benimde kesinlikle katılıyorum .Beste bittiğinde saate baktım evde tekrar izlemek için maçın bitmesine 8:55 kalmıştı. Tezahürat her tekrarında daha fazla arttı ve kendimi o an muhteşem hissettim. Muhteşem bir an yaşadım orada.

Sinan'ın rakip fast-break'e giderken topu çalması,Mc Collum' un 4.periyotun ortasında attığı üçlükle 73-60'a getirmesi sonrası tribünün muhteşem sevinç yine aklımda kalanlar. Zaten maç sonunu hiç söylemiyorum o kadar mutlu ettin ki Galatasaray tarif edilmez.

Yalnız bu kupanın kazanılmasında oyuncuların ve teknik heyetin başarısı kadar taraftarında etkisi çok yüksekti. Avrupa macerasının tamamında salona gelip desteklerini esirgemeyen tüm taraftarlara da gerçekten tebrikler. Artık her maça giderek bunu bir kültür haline getirebildiğimiz taktirde basketbol taraftarı kitlesinide oluşturmuş olacağız. Micov dün, Avrupa basketbolunda en iyi taraftar grubu Galatasaray ve Partizan'dır dedi. En sıradan maçlarda bile salonu doldurabildiğimiz taktirde bu söylem benim nezdimde gerçekleşmiş olacak.

Maçın bitmesine saniyeler var ve mola dönüşü. Heyecandan kaskatıyız. Her maçı beraber seyrettiğimiz yanımdaki arkadaşa dönüyorum 'Oluyor işte oluyor' diyerek.
Gözlerini salondan ayırmadan elleri sıkılı, kollar gergin öne uzanmış ve ağlıyor.
Beni de ağlatıyor..
Sonra da 'OLDU, OLDU' diye haykırıyoruz.
İyi ki GALATASARAY'LIYIZ...

Ayrıca öyle anlamlı bir senede Avrupa Kupasını kazandık ki Avrrupa Liginin en heyecanlı, en farklı ve en çekişmeli formatında kendi bileğimizin hakkıyla boy göstereceğiz.

Can Topsakal söyleyişinde ilginç cümle geldi bana. Ben de sizlerle paylaşmak istedim. Başkanımızın bize sözü var. 'Kombineden ne kadar gelir elde edilirse o kadar da ben koyacağım' dedi. İnş sözünü tutar başkan