Eurocup ön eleme ilk turunda rakip BC Siauliai...

Rakip BC Siauliai

20072008siauliaiwg9.jpg


Galatasaray, Litvanya temsilcisi BC Siauliai ile eşleşti.

BC Siauliai, geçtiğimiz sezon Uleb Cup'ta Türk Telekom'un gurubunda yer alıp; 4 galibiyet 6 mağlubiyet alarak KK Bosna'nın ardından grubu averajla dördüncü sırada bitirmişti.

Litvanya liginde ise Lietuvos Rytas ve Zalgiris Kaunas'ın ardından üçüncü olmuştu. Daha sonra play-off'ta yarı finale yükselip, serideki iki maçı da kaybederek Zalgiris Kaunas'a elenmişti.

Tipik Litvanya basketbolu oynayan Siauliai; çoğunluğu genç Litvanyalı oyunculardan kurulu.

Takımımızın ilk turu geçmesi durumunda rakip Karadağ'ın son şampiyonu Buducnost olacak.

Gruplara kalınması durumunda ise 4. torbadan H grubuna dahil olacağız.

Tüm gruplar:

A GRUBU: Chorale Roanne, Zadar, Maroussi, Cholet-Riga/Bilbao
B GRUBU: Dinamo Moskova, Lukoil, LMT Riga, U.Kazan-Slupsk/Hapoel
C GRUBU: Beşiktaş, Khimki, Orlandina, Oostende-Triumph/Le Havre
D GRUBU: Aris, Türk Telekom, Bnei Hasharon, Bonn-Panellinios/Kyiv
E GRUBU: L.Rytas, Asvel, Azovmash, Benetton Treviso-Freibourg/Gran Canaria
F GRUBU: Brose Baskets, Turow, Charleroi, Tartu-Gnunden/Kızılyıldız
G GRUBU: Pamesa Valencia, A.Dragons, Fortitudo, FMP-Amsterdam/Ural Great
H GRUBU: Girona, Hemofarm, Nymburk, GALATASARAY-Siauliai/Buducnost
 
Gecen sezon Telekom oynadıkları maçı çogumuz seyretmiştir. Bizi zorlayacak olan gercek bir deplasman olması (seyirci destekleri oldukca iyi), ekole dayalılar ve oyun disiplinlerini kaybetmiyorlar. Transferlerini tam bilmedigim için analizi sonra yapsak daha iyi olacak. (bizim için de gecerli)

1.tur için Siauliai sanslı bir eşleme gibi gozukmezken (daha kolay takımlar vardı), 2.tur için Buducnost gorece daha sanslı bir kura. (daha zor takımlar vardı)

Asıl sans bence gruplarda, neredeyse her grupta 2 cok guçlu takım varken bizim grupta Girona dısında cok guçlu diyebilecegimiz takım yok. Nymburk grubun surpriz, dikkat edilmesi gereken takımı olabilir.

Not: B, C, D ve E grupları oldukça zor gozukuyor.
 
gruplar 6 takımdı 4 takıma mı indirildi :( :(
 
Bilhâssa Grup E, tabir-i caizse "ölüm grubu"...

Benetton, Freibourg elediğinde Gran Canaria ile eşleşiyor. Benetton Canaria'yı da elerse, dört tane üst düzey takım aynı gruba düşmüş oluyor.

L.Rytas, Asvel, Azovmash, Benetton...

Bu arada...

Rakibimizin belli olmasının üzerinden ikibuçuk saat geçmiş olmasına karşın resmi internet sitemizin konuyla alâkalı bir haber yayımlamaması enteresan!...

Halbuki, rakip takımın internet sitesi eşleşme belli olduktan çok kısa süre sonra konuyla ilgili haberi taraftarlarıyla ve takipçileriyle paylaşmıştı.

Bu da, basketbola ne denli önem verdiğimize dair bir emâre olsa gerek...

Üzücü...
 
Abi ben Resmi site açıklamasını geçtim daha bizden hiç bir idareci kuralarla ilgili yorum yapmadı :?

Herkesin yöneticisi bir yorumda bulunuyor ama bizimkiler ortada yok!!

Ya acaba kurada bizi temsilen kim gitti?

Demekki bu işler öyle bedavaya sallamakla,işleri ellerine yüzlerine bulaştırmakla olmuyormuş!


Konuya geri dönecek olursak 2 tane taş gibi takım,birisi geçen yılın Karadağ Şampiyonu ve çok iyi bir ekip diğeride onun kadro yapısında kendi elemanlarını oynatan şirin bir Litvanya temsilcisi ben ilk turda nasıl seribaşı olupda böyle bir eşleşme yaşadık şaşırıyorum.


Burada da kendin çal kendin oyna durumuna döndük,bu kadar sessizlik ve ilgisizliğin olduğu yerde fazla birşey beklemek hayalcilik olur benim adıma.


Resmi sitesinde herşey olur ama Basketbol ile ilgili en ufak bir haber olmaz yöneticileri olur olmaz şeylere yorum yapar Video Haber diye siteye konur ama basketbolda eşleşme ile ilgili yorum yapacak bir Allahın kulu olmaz!!

Pes Pes Pes!!!!!!!
 
Rakibimiz Siauliai;
Bugün gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında geçen yıl Final Four'a çıkarak Juventut Badalona'ya elendiğimiz ULEB CUP, bu seneki adıyla Euro Challenge Cup'da 2008-09 sezonunun ilk öneleme turunda Litvnaya temsilcisi Siauliai ile eşleştik.

BC Siauliai, geçen yıl ULEB CUP'ta Türk Telekom'un grubunda yer almış, 4 galibiyet 6 mağlubiyet alarak KK Bosna'nın ardından grubu averajla 4. sırada bitirmişti.

BC Siauliai, Litvanya liginde ise Lietuvos Rytas ve Zalgiris Kaunas'ın ardından ligi 3. sırada tamamlamıştı. Daha sonra play-off'ta yarı finale yükselip, serideki iki maçı da kaybederek Zalgiris Kaunas'a elenmişti.

Galatasaray Cafe Crown ilk turu geçmesi durumunda Karadağ'ın son şampiyonu Buducnost olacak.

Galatasaray Cafe Crown, iki öneleme turunu geçtiği takdirde 4. torbadan H grubuna dahil olacak. Bu grupta takiplerimiz geçen yıl da karşılaştığımız Girona ve Hemofarm ile Nymburk takımları olacak.

galatasaray.org
**************
Bencede eğer bu elemeleri geçersek gruplarda işimiz kolaylaşır. Gruplar çekebileceğimiz en iyi kuralardan. Umarım gruplara kalabiliriz...
 
Biz Eurocup'a katılmıyor muyduk?!

Resmi internet sitemizde konuyla ilgili haber başlığının "Euro Challange Cup" olarak verilmesi de yanlış olmuş.

97019294yp3.jpg


_____________________________________________

Murat Özyer: "Önemli rakiplerle oynayacağız"

Galatasaray Cafe Crown antrenörü Murat Özyer, basketbol takımımızın önemli ekiplerle eşleştiğini belirtti.

Eski adıyla Uleb Cup, yeni adıyla Euro Challenge Cup 1. ön eleme turunda Litvanya'nın Siauliai ekibiyle eşleşen Galatasaray Cafe Crown Basketbol takımımızda antrenör Murat Özyer, rakiplerinin önemli bir takım olduğunu söyledi. Murat Özyer, Siauliai'yi geride kalan sezonda Türk Telekom ile yaptıkları maçlardan tanıdıklarını belirterek, ''Birinci ön eleme turundaki rakibimiz, Litvanya basketbolunun önemli bir temsilcisi. Daha kadrolar netleşmediği için bir şey söyleme şansım yok'' dedi.

Siauliai'yi elememiz halinde Karadağ'ın Buducnost takımıyla yapacağımız karşılaşmaya da değinen Özyer, her iki rakiplerinin de dünya basketbolunun ekol olmuş ülkelerinden olduğunu vurgulayarak, ''Biz geçen sene ULEB Kupası'nda aldığımız dördüncülüğün tesadüf olmadığını göstereceğiz. Bunu ispat etmek için yola çıkıyoruz. Bu sene inşallah daha iyi bir kadroyla üst sıralara tırmanacağız'' şeklinde konuştu.

Galatasaray.org
 
Arkadaşlar geçen seneki türk telekom ve sialuai takımları arasıonda yapılan maçı hepimiz izledik çok güçlü bir ekip özellikle grant diye bie abd li oyuncuları var çok yetenekli ve skorer bir oyuncu dikkat etmemiz gerekiyor BENCE sialuai yi geçersek ki inşallah geçeriz budocnust u daha rahat geçeriz diye düşünüyorum eğer grublara kalırsak geçen sene ki rakiplerimizle yine karşılaşıcaz girona ve hemofarm 3. takım ise nymburk iyi bir grup bence.İNŞALLAH sırasıyla sialuai ve budocnust u geçip gruplara kalırız orada da girona yla beraber çıkarız.Hayırlısı olsun.
 
Tam emin olmamakla beraber ilk tur maçları 14 ve 21 Ekim'de...
İkinci tur maçları ise 28 Ekim ve 4 Kasım'da...
Grup maçları ise 25 Kasım'da başlıyor...
Top 16; 27 Ocak 10 Mart arası...
F8 ise 9-12 Nisan arası...
 
Murat Özyer: 'Önemli Rakiplerle Eşleştik

Galatasaray Cafe Crown antrenörü Murat Özyer, basketbol takımımızın önemli ekiplerle eşleştiğini belirtti.

Eski adıyla Uleb Cup, yeni adıyla Eurocup 1. ön eleme turunda Litvanya'nın Siauliai ekibiyle eşleşen Galatasaray Cafe Crown Basketbol takımımızda antrenör Murat Özyer, rakiplerinin önemli bir takım olduğunu söyledi. Murat Özyer, Siauliai'yi geride kalan sezonda Türk Telekom ile yaptıkları maçlardan tanıdıklarını belirterek, ''Birinci ön eleme turundaki rakibimiz, Litvanya basketbolunun önemli bir temsilcisi. Daha kadrolar netleşmediği için bir şey söyleme şansım yok'' dedi.

Siauliai'yi elememiz halinde Karadağ'ın Buducnost takımıyla yapacağımız karşılaşmaya da değinen Özyer, her iki rakiplerinin de dünya basketbolunun ekol olmuş ülkelerinden olduğunu vurgulayarak, ''Biz geçen sene ULEB Kupası'nda aldığımız dördüncülüğün tesadüf olmadığını göstereceğiz. Bunu ispat etmek için yola çıkıyoruz. Bu sene inşallah daha iyi bir kadroyla üst sıralara tırmanacağız'' şeklinde konuştu.

http://www.galatasaray.org/basketbol/er ... r/1430.php

Murat Hocamızda böyle demiş :)
 
eger bu gruba cıkarsak kimin cıkacagı belli degil...herkes girona güçlü felan diyo ama adamlar 5 te cıkan 2 tane adamını kaybetti.mcdonald ve gasol....
sonuncu bile olabilirler..
 
Avrupa Kupasının esprisi farklı takımlar,farklı heyecanlar ama gelen hiçbir takım yabancı değil. :)
İlk tur kurası beklenenden zor ama zor olacaksa ilk tur olması en iyisi.Özellikle grup pek kalabilirsek.
E grubu Fenerbahçenin Euroleague grubundan daha zor. :)
 
Kupalarda yapılan duzenlemeyle Euroleague Uleb farkı azalmış gozukuyor. Hele Euro Cup'ın ikinci grup asamasını dusunemiyorum bile, bir tane zayıf takım kalmayacak.

Aynı kadroyu korusaydık bile, geçen yıl yakaladıgımız basarıyı tekrar etmek zor.

Yeri degil ama Cuneyt ayrıldı mı, ayrıldıysa sebebi neymiş, bilen varsa...
 
Timur Saglam' Alıntı:
Kupalarda yapılan duzenlemeyle Euroleague Uleb farkı azalmış gozukuyor. Hele Euro Cup'ın ikinci grup asamasını dusunemiyorum bile, bir tane zayıf takım kalmayacak.

Aynı kadroyu korusaydık bile, geçen yıl yakaladıgımız basarıyı tekrar etmek zor.

Yeri degil ama Cuneyt ayrıldı mı, ayrıldıysa sebebi neymiş, bilen varsa...

1 yıllık kontratı vardı, bitti ve yenilemediler. Ahmet Dedehayır daha iyilerini getirecekmiş. :roll:
 
BC Siauliai'da iki transfer...

stanevicius02oy8.jpg


Eurocup ilk ön eleme turundaki rakibimiz BC Siauliai, Litvanyalı oyuncular Vitalijus Stanevicius ve Vaidotas Volkus'u kadrosuna dahil etti.

Bu iki oyuncudan kısa forvet pozisyonunda görev yapan 25 yaşında ve 2.02 metre boyundaki Stanevicius, geçen sezon Litvanya Ligi'nde 16.2 sayı, 6.0 ribaund, power forvet pozisyonunda oynayan 23 yaşında ve 2.03 metre boyundaki Volkus ise Missouri Üniversitesi'nde 2.1 sayı ve 1.6 ribaund ortalamalarını yakalamıştı.
 

Üst