Eurocup Top 16 1. Maç | Galatasaray MP 74 - UNICS Kazan 80

Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 9 Ocak Çarşamba
Saat: 20:45

Eurocup TOP 16 maçları kısa bir aranın ardından bu hafta içi oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. L Grubu'nda yer alan takımımız gruptaki ilk maçında Rusya temsilcisi UNICS Kazan'ı ağırlayacak. 9 Ocak Çarşamba günü 18:00'de başlayacak Kadınlar Euroleague maçından hemen sonra oynanacak karşılaşmanın başlama saati 20:45.

Eurocup normal sezonunda elde ettiği 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ile grubunu ikinci sırada tamamlayan takımımız TOP 16 L Grubu'nda Rus UNICS Kazan, Alman Ulm ve Sırp Kızılyıldız takımlarıyla eşleşti. İlk haftaki rakibimiz ise Rusya temsilcisi UNICS Kazan olacak.

UNICS Kazan Eurocup normal sezonunda F Grubu'nda Zielona Gora, Telenet Oostende ve Panionios takımlarıyla mücadele etmişti. Elde ettiği 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle grubunu lider tamamlayan UNICS Kazan tek mağlubiyetini kendi evinde grubu ikinci sırada tamamlayan Zielona Gora karşısında aldı. Rusya Ligi'nde 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve maç eksikliğiyle altıncı sırada bulunan UNICS Kazan, VTB League A Grubu'nda ise 7 galibiyet, 2 mağlubiyet ile ikinci sırada yer alıyor.

Eurocup'ta oynadığı altı maç sonunda UNICS Kazan'da 17.0 sayı, 5.3 ribaund ortalamasıyla Yunan forvet Kostas Kaimakoglou istatistik kağıdının en başında yer alıyor. Onu yine bir Yunan oyuncu, 2.11'lik pivot Ian Vougioukas 16.5 sayı, 6.0 ribaund ortalamasıyla ve Chuck Eidson 14.3 sayı, 4.3 ribaund, 4.2 asist ortalamasıyla izliyor. Sadece bir maça çıkan eski oyuncumuz Mike Wilkinson'ın kaydettiği sayı ise 16. Yine eski oyuncumuz Terrell Lyday 10.8 sayı, ülkemizde yıllarca forma giyen Mire Chatman 9.8 sayı ve 4.2 asist, Vladimir Veremeenko ise 8.5 sayı, 4.7 ribaund ortalamalarıyla dikkat çekiyor. UNICS Kazan takımında bu oyuncuların dışında Kelly McCarthy, Petr Samoylenko, Igor Zamanskiy gibi tecrübeli oyuncular da forma giyiyor.

Öncesinde oynanacak Euroleague maçını da kapsayan ve şu an 5 TL'den satışta bulunan karşılaşmanın biletlerine Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.

http://www.biletix.com/etkinlik/PBG01/TURKIYE/tr

Halen tam olarak kurtulamadığımız o form düşüklüğünün başlangıcı burdaki Kuban maçıydı. O maçta 20 küsür fark atıp son topta kaçırdığımız grup liderliği, takımda gizliden gizliye bir kırılma yaşanmasına yol açmıştı. Her ne kadar Ergin hoca 1-2 farketmez dese de, şampiyonluk için daha zorlu bir yola soktu bizi o maç. Ve arkasından gelen sakatlıklar vs derken takım bir anda 5. sıraya kadar düştü ligde.

Şimdi yeniden bir çıkış yapmak ve sezon başındaki o her maçı domine eden takıma dönüşmek için çok iyi bir zıplama tahtası olacak Kazan maçı. Arroyo takviyesi, Hawkins ve Jamont'un da tamamen düzelmesiyle ve en az 10000 kişiyle Çarşamba günü yeniden kükreyeceğimize inancım tam.

Geçen sene Euroleague'de oynuyorduk, bu sene Eurocup'ta. Geçen sene istekli olanların sayısı da fazlaydı haliyle. Bu sene kendimi geçen seneye göre her maça gitmek zorunda görüyorum.. Mesela geçen sene Prokom ve Union Olimpija maçlarına gitmemiştim bilerek.. Bu sene öyle bir potansiyel gördüm ki takımda en ufak bir maçını bile kaçırmama gayretindeyim.. Umarım kırgınlığı atmak için salonda hatrı sayılır bir taraftar kitlesi olur..Geçen seneden daha istekliyim, öyle de olmak zorundayım.. Herkesi öyle görmek istiyorum aslında.Ne olursa olsun, salonda olacağım yine..

Kazanıp rüzgarı terse çevirelim, salon mümkün olduğunca dolmalı.

İmkanı olan herkesin salona gelmesi gerek. Biletler 5 lira, sudan ucuz deyimi gerçek olacak neredeyse.

Bu takım desteği hakediyor. Eurocup şampiyonluğu yolunda önemli virajlardan birinde takımı yalnız bırakmamalıyız.

Kesinlikle takıma destek olunması gereken bir dönemden geçiyoruz. Eğer bu maçta salon dolmaz ise ben şahsım adına bundan sonra takıma herhangi bir eleştiri getirmeyeceğim.

İnşallah hava şartları çok ağır olmaz da, maça gelmekte sıkıntı yaşanmaz. Şu an, takımın bize çok ihtiyacı var. Yalnız bırakmayalım...

Rixosta yaptığımız gibi sert savunmayla maçın başında ağırlığımızı koymalıyız.Gerisi gelecektir.

Eurosport 2 ' ye yazıklar olsun bu maç vermiyor, Stelmet Zielona Gora - Cajasol Seville maçını veriyor

maç günü hd kalitesinde link isteyenler bana ulaşsın ve şimdiden bilgisayarına simple tv player indirsin

Harika Bir maç olcağı kesin fakat hava şartları zaten bir neden arayan taraftara yeter de artar bile max 7bin kişi gelir diye düşünüyorum. BEN ÜMİDİ KESTİM SALON DOLMAZ DİYE UMARIM yanılırım... TEK BAŞIMA GELİYORUM NORMALDE MAÇLARDA BU SEFER 2 KİŞİ ARKADAŞA RİCA ETTİM 3 KİŞİ GELECEM 2 FAZLAMIZ VAR :) GELEN herkes yanında birini getirirse SALON FLL OLCAKTIR :)

Harika Bir maç olcağı kesin fakat hava şartları zaten bir neden arayan taraftara yeter de artar bile max 7bin kişi gelir diye düşünüyorum. BEN ÜMİDİ KESTİM SALON DOLMAZ DİYE UMARIM yanılırım... TEK BAŞIMA GELİYORUM NORMALDE MAÇLARDA BU SEFER 2 KİŞİ ARKADAŞA RİCA ETTİM 3 KİŞİ GELECEM 2 FAZLAMIZ VAR :) GELEN herkes yanında birini getirirse SALON FLL OLCAKTIR :)
Geçen sene CSKA maçında da kar yağıyordu ama o gün salon doldu taştı. Önemli olan inanmak. Umarım taraftar Unics Kazan'ı küçümsemez. Çünkü geçen sene gruplarda Kazan bizim gruptaydı ve neredeyse boş salona oynanan maçı Domercant'in son saniye üçlüğü ile kaybetmiştik.