Eurocup Top 16 1. Maç | Galatasaray MP 74 - UNICS Kazan 80

Ergin Ataman'ın (en azından şu an) en iyi Türk antrenör olduğuna şüphe yok ama her yenilgiden sonra sorunu kendinde değil de oyuncular da araması ve transfer isteği beni biraz rahatsız ediyor. Sene başında oyuncuları aldığında Ndong'tan ya da Furkan'dan 20şer sayı ortalama mı bekliyordu hayır sahada geri kalan 4 oyuncudan yeterli skor katkısını alıp onlardan da savunma katkısı +4-5'er sayı beklenendi bence ki ona da yakın oynuyorlar zaten şimdi mi çıktı uzun oyuncudan sayı katkısı alamayacağımız ? Böyle yaparak oyuncuda ki özgüveni inanılmaz düşürüyor bence ki zaten maçın içinde ne kadar düşürdüğünü söylemeye bile gerek yok. Mesela Furkan'a bu sene pota nerde diye sorsanız dönüp bi arar yani aynı şekilde Engin Atsür 3lükleri Göksenin'in ilk senesindeki gibi atıyor top eline gelidğinde bomba sanıp fırlatarak.. Bu böyle giderse hiç bi kupayı alamayacağımız aşikar inşallah Ergin hocam geçen seneki gibi eldeki imkanlardan faydalanma yoluna devam eder...

Eline saglık Arca kardes çok güzel yazmissin. Diğer forumlarda basketbol bilgisi bu kadar üst düzey başka bi admin var mi bilmiyorum.

Macı arkadaslar yorumlamış. Benim dikkatimi daha dogrusu hayranlığımı çeken Eidsondu. Ben zaten onun hayraniydim ama dün bahtsizligimiza maestro gibiydi.bemchin dibinde Ataman'in önünden soktuğu 3luk macı bitirmiş gibiydi. Büyük oyuncu olduğunu gösterdi yine

Gecen yıl nasıl Oktay hoca'nın tercıhlerıne nasıl saygı duyulduysa bu yılda Ergın hoca'ya saygı duyulmalı daha sezon ortası bırakalım işini yapsın ıyı veya kotu sonuclarını hep beraber gorelım. Yok cok para harcadı yok sıstem yok hucum gıbı bunları herkesın bıldığının daha fazlasını bılıyordur zaten Ergın hoca. O yuzden takımın basında.

Şu an nasıl bu başlık altında ki taraftarlar arasında büyük bir kopukluk varsa aynısı sahaya çıkan takımda da var. Ve bence büyük hastalık bu durum, maçın her dakikasında oyunun belini büküyor. Her ne kadar bazen görmezden gelinip iyi şeyler ortaya konulsa da o bazı anlar genel'i kurtarmıyor malesef. Bu kopuklukta herkesin az da olsa bir payı var. Gerek koçun, gerek yönetimin, gerek oyuncuların gerek de taraftarın... Kiminin büyüktür, kiminin küçüktür bu hiç bir şeyi değiştirmez. Ortada gayet gözle görülür bir hastalık var mı var, bunu kimse inkar edemez zaten. Sadece Ergin Ataman gibi görmezden gelmekte ısrarcı olan insanlar var. Yeni bir transfer düşüncesi şu takım için saçmadır... Yeni transfer bu ruhtaki takımı alıp yukarılara uçuracak değil, sadece ortadaki hastalığın biraz daha görmezden gelinmesine yardımcı olur o kadar. Bu da ne kadar doğru bir ilerleme çabası olabilir ki? Öncelikle takımın iyileşmesi lazım ki bu süreçte Ergin Ataman'a büyük iş düşüyor. Öncelikle onun bu konuda bir şeyler yapması lazım. Dünki maçtan yeni bir transfer isteğiyle değil de bu oyunculardan nasıl bir takım oluşturabilirim sorunuyla çıkmalıydı. Kadro da kendisi de çok değerli ve ciddi bir takım ruhu yakaladıklarında gidişatı kötüleştirecek hiçbir durum yok ortada. Takımda birlik yok, takımda düzen yok bunların doğal sonucu olarak da oyuncularda özgüven yok. Avrupanın belki de en değerli oyuncusu Hawkins'in bile üzerinde büyük bir enkaz var... Furkan, Engin... Bunlar rotasyona uymuyor, katkı alamıyorum diye kenara atılacak oyuncular değil. Cidden bu adamların kişisel bir problemi olup da bunu sahaya yansıttıklarını düşünmüyorum. Üzerlerindeki özgüven eksikliği biraz da takımdan kaynaklanıyor ve koç onlara özel bir güven dalı uzattığında buna mislisiyle karşılık verecek değerde olduklarını düşünüyorum... Herkes de sorun var ve bunu ortadan kaldırmak için öncelikle Ergin Ataman'ın bir şeyler yapması gerek... Her maç sonrası sorunu oyuncu eksikliğinde aramak yerine, oyuncularını tek bir takım ruhunda birleştirme çanbasında olması gerek... ben eminim ki takımdaki tüm oyuncular ona bu konuda yardımcı olacaktır. Yeterki o kıpırdanma olsun.

Kızılyıldız maçı çok daha önemli bir hal aldı zor bir deplasman olacak ama kazanırsak çıkmak için büyük avantaj elimize geçer.

Kazan maçında Jamont-Cenk ve Dudley'den aldığımız katkı çok iyiyken kaybettik.Ama kazanmak bizim elimizdeydi ve bu fırsatları oyuncularımız değerlendiremedi Jamont Gordon'un smacı ve Hawkins'in kaçırdığı pozisyon var.Hawkins'in Ndong'a pası var ki değerlendirememesi çok büyük şanssızlık.

En kritik pozisyonda belki de çizilen set'te Engin boş 3'lük kaçırdı.Ki çok kısıtlı oynamış Engin mi atmalıydı o şutu tartışılır.

Engin ve Arroyo gibi ikili oyunlarda çok başarılı 2 PG var takımda ama İkili oyun oynayamıyoruz denedik ama Ndong topu kontrol edemedi birkaç pozisyonda.

Dudley çok iyiyken acaba kısıtlı süre de olsa 5 numarada ondan oynayabilirmiydik diye düşünüyorum sanki daha verimli olurmuş hücumda.Ama ben Kızılyıldız'ı haftaya yeneceğimizden %100 eminim.Ki yenersek 2.maçlar sonunda çok büyük avantajımız olur.

Anlamadğım şey Ergin hoca sezon başına Macvan ve Ndong olamk üzere 4 ve 5 numara transferleri yaptı. Şimdi Bu 2 transferin çok yetersiz olduğunu savunup uzun oyuncu istiyor ( bonsu ? ) Bu oyuncular uzaydan gelmedi. İkisi de EL de göz önünde olan oyunculardı. Macvan'ı Maccabi istemedi Ergin hoca yüksek paraya transfer etti. Barcelona'nın kadrosunda düşünmediği ( yaşlı olduğu için ) Ndong'u transfer etti. Furkan zaten milli takım oyuncusuydu. NBA seçilmiş bir oyuncuydu. Şimdi pota altında ezildik deyip yine transfer istiyor.
Ne diyeceğimizi biz de şaşırdık. Allah Galatasaraylı basketbolseverlerin ( yani bizlerin ) yardımcısı olsun bu yıl. İnşallah herşey yoluna girer

Kemal Demirbaş'ın yorumu gerçekten talihsiz olmuş. Forumların açılma ve yaşama sebebi budur. Eleştirdiklerimize ve birbirimize karşı saygıyı yitirmediğimiz, saygı duyduğumuz sürece eleştiremeyeceğimiz evrende hiç bir yaratık yok. Eleştiriyorum diye ondan daha iyi bilecek değilim. O zaman Atilla Dorsay bıraksın bu işi. Malum bir figürasyonunu görmedim. O haliyle çıkıp Jodie Foster'ı eleştirmemeli :))

O Ergin Ataman videosunu ben çektim. Bunu çekmemin sebebi hocanın o molayı aldığında böyle köpüreceğini bilmem bu yüzden maç esnası telefonu elime almasam da hemen çıkardım çektim. Ha telefonumda böyle çok video var yayınlamıyorum. Bunu yayınlamamın sebebi ise Ergin Hocanın da takımdan mutsuz olması ve nacizane hocaya destek olmaktı. Hocanın bu davranışlarına bakıp hocaya vurmak ise çok ayıp olmuş kibarcası. Son 4 senede bu tarz çok olay gördüm GS benchinde. Bunun takımdaşlık yok diye algılanması daha üzücü. Maç içinde Furkan ve Macvan'a da (onlar yedekteyken) gidip sert uyarıları oldu hocanın.

Takım için yazacak çok şey var bir kısmı 5 aydır yazıldı bir kısmına kimsenin eli gitmedi. Bizim sinerjiyi tekrardan sağlamamız lazım. Arca'nın da belirttiği gibi esas üzücü olan maçın son dakikalarına girerken tribünün inancını kaybetmesiydi. Geçen sene bir çok defa tribün takımı sürüklemişti ama bu sene takım tribünü sürüklüyor (tribün bulursa) Misal son 40 saniye, fark 5 olmuş, tribünde çıt yok. Hawkins 3lüğü attı gene bir inledi tribün ve gene sustu. 'Bizler inandık siz de inanın' diyorsak buna önce kendimiz inanmalıyız. Günahıyla sevabıyla takımın yanındayım. Umarım zevk aldığım maçlar da izlerim

Takımda içinde N'dong' un belirttiği gibi bir sorun olduğu açık. Ayrıca sakatlıklarında takımı çok etkilediği belli. Toparlanmazsak işimiz zor görünüyor.

@Utku Can ve Kemal abi

Selamlar öncelikle... Ortak bir cevap vermek istedim. Öncelikle Kemal abi bahsetmiş Ergin Ataman takıntımdan. Haklısın abi. Yalan yok. İnanılmaz bir Ergin Ataman takıntım var. Zaten defalarca kendim de belirttim saklamadan. Ama bugün yaptığım yorum gerçekten takıntı yüzünden değil. Bakın durum gerçekten inanılmaz rahatsız edici. Düşünün bir koç gelmiş. N'dong' , Mavcan ve Ersin'i kendi isteği ile (hatta o bölegeler için hepsi 2. alternatifti) transfer etmiş. Ve aldıkları ücretler de gerçekten iyi. Düşünün ki aynı hoca aradan 2 ay geçmiş ve bir malubiyetten sonra(bence %90 pay kendisinindir) bu oyuncular yetersiz diyor. Türkiye'nin belki de en fazla gelecek ve potansiyel vaadeden oyuncusu Furkan'ı hem maç içinde haraketleriyle hem maç sonu demeçleriyle yerin dibine sokuyor.Benim bahsetmek istediğim nokta Ergin Ataman düşmanlığı değil. Oktay Mahmuti sevgisi hiç değil. Takımın başına Türk hoca öner deseler emin olun ilk söyleyeceğim isim Oktay Mahmuti değil. Benim bahsetmeye çalıştığım biz Furkan'ı, Engin'i, Ender'i kaybediyoruz. Kusura bakmayın ama ben Furkan'ı kaybedeceğime 1000 tane Ergin Ataman'dan vazgeçerim.Siz bana kızıyorsunuz belki ama yemin ederim bu takım kaos basketbolu oynuyor. En beğenmeyeceğimiz Burak Bıyıktay'ın Aliağa'sı bile maç içinde belli bir düzene sadık kalmaya çalışırken bizim düzenimiz bile yok. Bu maç için değil sadece , son Hacettepe maçına bile göz atsanız görürsünüz. Şu an tam açık yazamam fakat başka büyük bir tehlike var kulüp içinde konuşulan. Bu sene başarı gelmezse ne geçen senelerde yakalanan ilerleme ivmesi kalacak ne de bu bütçelerde kurulacak bir takım. Gerçekten çok üzülüyorum ama böyle bu. Takım Eurocup'dan elenirse bazı şeyler daha sesli konuşulacak. Demek istediğim şeyi anlayacaksınız.

Utku, senin de yanlış anladığın nokta şu bence : Kimse Oktay Mahmuti diye yanıp tutuşmuyor burada. Çoğumuzun tek derdi var, çok büyük bir ivme yakalanmışken, bir sistem oturtulacakken, ekol olma yolunda ilerleyecekken, yalan yanlış servis edilen haberlerle çomak soktular düzene. Canımız ondan yanıyor. O yüzden bu çırpınış. O yüzden son topa kadar felsefesinin bitmesi. O yüzden tribünlerin dolmaması...

Ayrıca maçtan sonra Furkan başta olmak üzere kendi aldığı pota altı oyuncularına yetersiz diyerek onları küçük düşüren ve hala transfer diye somurtan, kameralar karşısında bu işleri konuşan koçumuz ERGİN ATAMAN'ı bir Galatasaray basketbol taraftarı olarak kınıyorum.

Söylediklerinize kısmen katılıyorum ama moladaki konuşma genelde çoğu koç bu tip konuşmalar yapar ki Dudley'in de performansı daha iyiydi hatırladığım kadarıyla moladan sonra bu daha çok motive tarzı da oluyor çoğu zaman.

Transfere bende pek sıcak bakmasamda bir yandanda Hocanın transfer isteme hakkı yoktur diyemeyiz 3 tane pota altı aldık.Daha da alamayız denmemeli bence geçen yılda benzer şeyler yaşadık 2.yarıda 2 yabancı transferi yapmıştık yine 1 tanesi sakatlık nedeniyleydi.Bence kim isteniliyorsa alınmalı geçen yıl Shipp sakatlanınca Alan Anderson ilk tercihti almadık Dedovic'i aldık ve sezon sonunda herkesin kafasında Anderson olsaydı nasıl olurdu diye soru işaretleri kalmıştı.Bence gereken ve istenilenler yapıldıktan sonra sezon sonunda değerlendirme yapılmalı takım için.

Bir de tribün olarak bazı tezahüratlarda takıntılıyız.
Hücumda iken "Saldır Galatasaray" diyoruz, uzuyor ve top rakipte iken devam ediyor.
Mutlaka bitirmek mi gerekiyor?
Direkt olarak ıslık veya yuhalamaya geçemiyoruz.
Top bizdeyken ortalama 20 sn süren tezahüratlar bulmalıyız. Futboldakiler basketbol için uygun değil.

Bu takım Eurocup'tan elense de lig'de sampiyon olamasa da takımın butcesi 1 lira'ya dusse de desteklerim. Bu takıma Oktay'lar Ergın'ler gelip gecer. GALATASARAY kalır.

Ergin Ataman'ı karalayabilmek için ahlaksızlığın dibine vurup bahaneler aranmaya başladı. Yeter artık. Yok molada çok bağırıyormuş da, takımı olumsuz etkiliyormuş vs. Yahu geçen sezon Oktay hoca bir pozisyonda Lakovic'e bir dakika boyunca sövüp saydı "beyinsiz misin sen" işareti yaparak. Oluyor bu, olacak. Bana bir koç gösterin oyuncularına kızmayan, çileden çıkmayan? Var mı bildiğiniz, hemen takımın başına getirelim?

20-25 yaşındaki gençler bu sistemi beğenmiyorsa eleştiri hakkına da sahiptir saçma sapan yapılan hücumlarla verilen maçlarda. Forumun amacı zaten herkesin görüşünü, yanlışları ya da doğruları belirtmesi değil mi? Her ciddi maçı kaybedelim siz hala koçtan daha mı iyi biliyorsunuz mantığıyla davranın. O zaman burada kimse Ceyhun Yıldızoğlu, Oktay Mahmuti, Zafer Kalaycıoğlu, Ergin Ataman kadar uzun süre koçluk yapmadığı için eleştiri hakkına sahip değil.

Eleştir o zaman Tanju Çiçek. Ben de katılayım. Hoca şurada şunu yanlış yaptı de. Şu oyuncu transferi yanlış de. Ki yazıların da belirtiyorsun gördüğüm ve hak verdiğim katıldığım noktalar var. Güzel tespitler. Ama bırakın bu içi boş sistemsizlik laflarını. Burada eleştirdiğim sistem beğenmeme olayı değil, direk sistem yok denilmesi.. Avrupa´nın en iyi sistem koçlarından biri Fener´in başın da ve Fener´in hali ortada. Biz Türk´lere göre o da sistem bilmiyor. Olmuyorsa olmuyordur eksikler yanlışlar vardır ama bu adamlar her sene oyun planı değişikliği yapmıyorlar kafalarında inandıkları şablonu gittikleri her takım da uyguluyorlar. 15 yıldır bu oyun tarzıyla başarılı olmuş Efes´i şampiyon yapmış Beşiktaş´ı şampiyon yapmış Siena´yı var etmiş . Hatta Yılların F4 takımını var eden sistemi kurmuş ama aynı oyun tarzıyla Galatasaray´a gelince sistemsizlik. Obradoviç gelse o da aynı şekilde bu eleştirilere maruz kalır çünkü herkesin bildiği bir şey var, Türkiye´ de kimse basketbolu teknik anlamda bilgisi olmadığı ya da az olduğu için kaybedilen maç sonucu en kolay ve etkili eleştiri biçimi sistemsizliktir (sistemini beğenmiyorum değil direk sistem yok) artık efsane oldu bu eleştiri türü.

Furkan geri gidiyorsa Ergin Ataman´ın da sorumluluğu vardır. Takım performansın da düşüş varsa Ergin Ataman da sorumluluğu vardır, alınan mağlubiyetlerde de ya da çizdiği yanlış oyunlar da vardır ve bunlar görülür tartışılır ama bırakın artık bu sistem mistem laflarını.

Geçen sene Shipp sakatlandıktan sonra bu takım ne oynadı? Şampiyonluğun kaybedilmesinin tek nedeni bu sakatlık değildir ama Shipp sakatlandı diye şampiyonluğun kaybedildiğine doğrudan inanlar bugün Domercant sakatlığı sonrası takımdaki düşüşe geçmesi, sendelemesi hakkı değil mi? Üstelik Domercant rol olarak çok daha önemli bir ve direk sonuca yönelik bir eksiklikken.ama bugün lise koçunun bile lise takımının bile sistemi vardır. Sahada ne kadar yansır yansımaz tartışılır ama gerek yok böyle herşeye, Aynı şekilde. Bu Oktay Mahmuti için de geçerlidir. Piaginani ,Ufuk Sarıca , Orhun Ene içinde. Her maç takımı 100 sayı da yese EL´de galibiyet de alamasa saha için de istedikleri arzu ettiklerini takımı yansıtamasa da Piaginani çok iyi bir sistem antrenörüdür. Evet dışardan izleyen herkesin fark edebileceği hatalar yanlışlar olur bunları gözlemlemek çok da yetenek , bilgi isteyen bir durum değildir. Bir tane havuz problemi çözemeyen bir öğrenci Matematik öğretmenini iyi öğretemiyor ya da tarzı bana zor geliyor diye eleştirir de Matematiği bilmiyor diye eleştirmesi gibi bir şey

Ek; Son olarak şimdi denecek ki ben sistem filan görmüyorum, her önüne gelen atıyor.İçeri penetre ediyor paslaşma az vs. O da hocanın oyun anlayışıdır sonuçta bu oyun anlayışı ile geçen sene çok pas yapan bizi yendi mi ? 3 tane kupayı kaldırdı mı? Başarılı oldu mu, oldu. Ha oldu diye doğrusu bu mu ? Sana göre hayır başkasına göre evet. Beğenmeme hakkı herkeste mevcut. Eleştiri de hakkı. Ben de geçen seneki Andriç ve Furkan´a pota dibinden boş atış attıracağız diye kırk takla atan oyun anlayışını beğenmiyordum ama sistem yok demek çok ayrı bir şey.

Biz zaten saha içine bakıyoruz ve bir sistem göremiyoruz. Ergin hoca takıma 20 asist yaptırdı da biz mi göremedik ya da P&R oynatarak 20 sayı buldu da biz anlayamadık! izleyci sahada olan oyuna bakar. Ben bire bir adam geçip sayı atma anlayışından başka bir sistem göremiyorum.

İkili tartışmalarda -hiç olmaması en iyisi- sert üslubun tercih edilmesi ve bu durumun belli bir yaş aralığının üstünde gerçekleşmesi daha da üzücü oluyor.

Stoklarımda çuvallar dolusu hoşgörü var, dileyenin klavyesine bir avuç serpebilirim...

Sezon başında seri galibiyetler alırken de bu düzende oynuyorduk. Ben bu dönemi formsuzluğa bağlıyorum. Hem koç, hem oyuncu bazında. Savunma dozajımız düştükçe düştü, hücumda da, darbeyi vurup geçecek akıcılık yok. Sakatlıklar ve yorgunluğun da etkisi de var tabii ki. Lakin, Arroyo ile birlikte form grafiğimizi yukarılara taşımalıyız. Hawkins'i de 40 dakika oynatmaktan vazgeçmeliyiz. Aşırı yüklenmeden sakatlanırsa, gerisini siz düşünün...