Eurocup Top 16 1. Maç | Galatasaray MP 74 - UNICS Kazan 80

geçen seneki maçın tekrarı oldu
38 dk. öndeydik
iki dk. maçı verdik
geçen sene domercant çıkmıştı sahneye
bu akşam edson vardı
hepsi bu

8 Can Korkmaz - Oynamadı
14 Engin Atsür - 04:11, 0/1 şut
15 Sertaç Şanlı - Oynamadı
17 Cenk Akyol - 26:49, 8 sayı, 1 ribaund, 3/10 şut
19 Furkan Aldemir - 09:01, 3 ribaund, 0/1 şut
21 Boniface Ndong - 27:10, 8 sayı, 3 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı, 4/8 şut
25 Milan Macvan - 16:27, 2 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı, 1 asist, 2 blok, 1/4 şut
30 Carlos Arroyo - 20:37, 2 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, 1/5 şut
33 Ender Arslan - 04:49, 3 asist
34 David Hawkins - 39:26, 20 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı, 7/15 şut
35 Erswin Dudley - 22:13, 16 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 8/10 şut

2 tane boş oyuncumuz var ayrıca hawkins ve dudley diğerleri inanılmaz boş oynamışlar engin atsür ender Furkan sayı yok Sertaç ne işe yaradığını bu kadroda anlayan varsa anlatsın bana futbolda sabri neyse baskette Sertaç hiç bir şey vermeden para kazanan oyuncu ve bu adam yıllardır kadroda acaba nasıl bir ışık görüyorlar bizlerin göremediği. Nasıl maç kazanılır bu durumda. 5 adam sıfır katkı.

Stratejik acidan bakarsak liderligin pek bir onemi kalmadi,esas gectigimiz grubu lider bitirmek bir seyler kazandirirdi.Valencia-Bilbao ikilisi 8 ve 4'te sirayla karsimiza cikacak sayet biz ilerleyebilirsek.
Kadinlarin kaybetmesi gayet anlasilir ama burada olan her sey batmaya basladi.Yonetim,sakatliklar,sans,tartisilabilir sistem,form dusuklugu derken corba oldu isler.Haftaya kaybetmek bile hicbir seyi bitirmiyor ama boyle yarim yamalak giderken ici daraliyor insanin.
İhale tumuyle Furkan'a yikilamaz ama su seviyede essek kadar adamlarin yaninda Nedim Yucel fizigi absurd duruyor.Yazi otursun bir sorgulasin tez zamanda.

Mağlubiyetin getirdiği psikolojiyle hemen birilerine sarıyoruz bence çokta kötü değildi takım en azından mücadele iyiydi.Maç sonunda ufak detaylar maçın kaderini belirledi.

İkili oyunlarda sorun var Ndong iki tane top kaybı yaptı bitirmesi gereken pozisyonlarda ama savunma direnci iyiydi.

Ayrıca Kaos Basketbolu yada Sokak basketbolu falan değil sahadaki sadece sistemin çok iyi işlemediği anlar vardı.Dudley-Gordon ve Cenk'ten iyi katkı aldık.

Bu takım Ulm ve Kızılyıldız'ı içerde dışarda yenebilecek kalitede Kazan bugün bazı isimlerden ekstra katkı alması da çok etkili oldu.

Macvan ve Furkan oyun geneli ve özellikle Furkan son dakikalarda maça damgalarını vurdular!Son dakikalarda Ndong oyunda olmalıydı.Gordon ve Ersin kusursuz oynadılar.Sakatlanmamış olsalar bu takımın en değerli parçası önce hücumda Domercant sonra savunmada Göksenin olacaklardı.Oyun sıkıştığı anda ve son dakikalarda top hep Cenkin elindeydi üstelik Arroyo ve Hawkins oyundalarken.Burada iyi bir şutör 2 numara olsa hem bu maçı hem de fb maçını kazanmamız içten değildi.Sistemsizlik eleştirilerine de bi noktada katılmak gerek mesela bu sezon Pick and Roll hücumu gören varmı?Gözleriniz Andrici aramıyormu?Koç Arroyonun yüzde 80lerde olduğunu söylemişti ama yüzde 50lerde bile değil bence şuan.Kısacası hem erkek hem kadın basketbol takımlarımızda dış şut rotasyonu ve verimliliği yeterli değil.

Vougioukas aldığı topların neredeyse hepsini bitirdi. Bir de adam arkası dönük alıyor ve potaya yakın mesafede topla buluşuyor. Bir Birdmanimiz olmadı ki...
Bazı arkadaşlar P&R demiş , geçen sene arroyo ile bonsu çok oynardı. Tutku ile andriç gibi.
Bir de gordon u 1 numarada oynatmada ki ısrarı anlamış değilim. 1 numara oynarken şut deniyor. Gerçekten şut atmasın yani. 2. ve 4. periyotlarda arroyo girince 2 numara geçti ve gayette verimli oldu. Ayrıca maçta çok kırılma anı var. Macvanın bomboş pota altındaki stepsi, gordonun smaçı, hawkinsin girmeyen ters turnikesi... Yani geçen yılki gibi kendi elimizle verdik maçı...

Genel olarak tespitler doğru ancak bu kadar ümitsiz olmak anlamsız. Bana göre 4-5 pozisyonlarından yeterli katkı gelmedi. Daha dogrusu bu rotasyonun bir grubu 24 sayı ile iyi bir katkı vermiş ancak Macvan ve Furkan ikilisi sadece 2 sayı. Bu pozisyondan da ilave 10-12 sayı daha katkı alsak hem kısalar rahatlayacak hemde skor ilerleyecek.*
Sistemsizlik görüşlerine katılmıyorum, bir kardeşimiz (yasım itibari lie kardesim diyorum umarım kusuruma bakmazsın) sürekli sistemsizlikten bahsediyor. Merak ediyorum 37-38 dk onde olup macı domine eden biz değil miydik. Son 2 dakikada savunma biraz daha dikkatli olup ribaund alabilse, yada Furkan seken topları tipleyebilse ne olacaktı. Bence mücadele acısından son haftaların en iyi oyunu oldu. Umarım bu bir çıkış yaratır. zaten dikkat ederseniz en kritik zamanlarda mola alıp kısa sürelerde potayı bulduk ve sayı geldi.*
4-5 için ilave bir oyuncu zorunlu oldu. Maalesef Furkan'ın hücum istikrarsızlığı ve yorgunluk, formsuzluk gibi faktörlerden ötürü sıkıntı yasıyoruz.
Carlos zamanla daha iyi olacaktır. Daha geleli bir hafta oldu. Bu maçta biraz geride kalmasının nedeni macın çok üst düzey oynanması idi. Sanki bir euroleage macı gibi oldu. Tempo ve savunma direnci çok yüksekti bu da Carlos'un yeterli direnci gösterememesine neden oldu.*
Bu mac Gordon ve Hawkins'in geri dönüşünü müjdeledi, Macvan'da devreye girdiğinde birlevel daha atlayacağız. 1-2 haftaya direncimiz ve formumuz artacaktır. Hiç bir takım uzun süreli formda olamayacağı gibi formaya da kalmayacaktır. Biz yakında çıkışa başlarız, umarım Kazan deplasmanında onların inişine denk gelir.
Son nokta, bu takımın neler atlattığını unutmayalım. Tabiki bunlar da insan ve olumsuzluklardan onlarda etkileyecektir. Destege devam edersek mücadele artacaktır.

61-54 öndeyiz son 7.30 dk Maçı nasıl oldu da anlamadım 74-80 maçı kaybettik şaka gibi Eve yeni geldim salondan bu soğukda nasıl geldim anlamadım...

34-35 dakika önde götürdüğümüz maçı kaybetmek çok üzdü açıkçası. Salondan ayrılamadım bi süre, öyle hareketsiz kaldım. "7-8 sayı farkla kazansak da ikili averaj için avantaj sağlasak" diye düşünürken maç ne hale geldi...

Uzunlarımızın bulduğu sayıların çoğu orta mesafeden ve ikili oyun yok denecek kadar azdı. Buna bir çözüm üretmemiz gerekiyor, ne Ndongdan ne de Furkan'dan verim alamıyoruz...

Tribün olarak maçın hakkını verdiğimizi düşünüyorum, olabildiğince destek olduk takıma.

Bu gruptan çıkacağız. Buna inancım tam.

Takımın gerçekten elle tutulur yanı yok. A'dan Z'ye berbat drumdayız. Savunma da dirençliyiz ama Hücumda hiç bir oyun yok. P&R hücumları yapmayı bile denemiyoruz. Sezon başı ligdeki 2 veya 3. maçtan sonra da demiştim. Oyuncuların eline bakan bir sistem de oynuyoruz. 95 sayı attığımız maçta bile 6 asistimiz vardı ilk tur gruplarında. Sezon başı diye normal görmüştüm ama gelinen nokta da hala aynıyız. Takımın tamamının silkinmesi gerekiyor.

Savunma yapan her takım bizi özellikle 3 numaradan delip geçiyor. Bizim zayıf karnımız bu. Arroyo transferi öncesi de bunu belirtmiştim. Bakın bu sene yenildiğimiz maçlara. Rakibin 3 ve dışarı kaçan 4 numaraları hep maçın yıldızı oldu. Bu yüzden ısrarla bize ribauntçu şutör bir 3 numara lazım demiştim. Sİmas buna cuk oturuyordu. Eidson da öyle. Düşünün bugün Arroyo oynamasaydı yerine Engin ve Ender daha fazla süre alacaktı. Takımda farklılık olurmuydu? Önümzde fazla zaman da yok EuroCup için. Bir haftada ne değişir bilmem ama hücum setlerine ağırlık vermeliyiz.

Sezon başında biz daha derli topluyduk Unics kazan dan. Onlar aşama kaydederken zaman içinde biz geriye gitmişiz. Rixos cup da takımın bütün maçlarını izledim yenildiğimiz Efes maçı da dahil sanki aynı takım değilmişiz gibi . Cok sayı yiyoruz ve maç içinde bir türlü savunmayı sertleştiremiyoruz

Öncelikle bu sene Abdi İpekçi Arena'da bu kadar kalabalık olduğumuz bir maç daha hatırlamıyorum şahsen hemde hava - derecelerdeydi ve maç 20.45'teydi. Bu taraftar desteğine rağmen maçı kaybettik. Bugün bu maç kaybedilir yarın kazanılır bunlar sıkıntı değil fakat bugün bazı şeyleri buraya yazmazsam vicdan azabı çekerim.

Çok değil geçen sene Oktay Mahmuti yönetiminde elemelerden gelen takımımız CSKA'ya ilk mağlubiyetini bugün burun kıvırılıp (yarım sezondur yatan Arroyo transfer edilince) Eurocup lisansı iptal edilen Lakovic'le tattırmıştı. Bütçe karşılaştırmasından bahsetmiyorum bile hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu basit örneğe rağmen Ergin Ataman maçtan sonra çıkıp uzun oyuncu eksiğimiz var, maçı da bu yüzden kaybettik demesi benim içimi acıttı sevgili renktaşlar. Galatasaray erkek basketbol takımı tarihinin belkide en iyi bütçesi elinde olan Ataman maçtan sonra çıkıp oyuncu eksiğim var diyor. E o zaman soralım kendisine Beşiktaş'tan Ersin Dağlı'yı , Barca'dan 35'lik N'Dong'u (ki bugün bence kötü değildi) neden aldın ? Furkan Aldemir'in performansı neden düşüşte ? Bu kadar imkana sahipken Ergin Ataman'ın bu açıklamaları bence doğru değil.

Bugün maçın sonlarında iki kritik hücumda Cenk Akyol kaldırdı iki üçlük attı ikisi de isabetsiz. Ben sormak istiyorum bütün maç kenarda oturan Engin Atsür'ün Cenk Akyol'dan nesi eksik ? Engin Atsür savunmada iyi bir oyuncudur ve hücumda da Cenk Akyol'dan daha çok doneye sahiptir bence.

Ergin Ataman önderliğinde oluşturulan bu düzen beni bugün salonda net şekilde rahatsız etti. Diyeceksiniz ki ya kardeşim hala mı Oktay Mahmuti vs ama ben bugün bu kadroyla, bu bütçeyle benim eski oyuncum Wilkinson karşısında aciz , Chatman karşısında etkisiz kalıyorsam üzülürüm abi.

Oyuncu piyasasında aradığı özelliklere sahip oyuncu inşallah bulur Ergin hoca ne diyim ...

Sadece protesto ediyorum sistemi(sistemsizliği), avrupa kupasını da ben bu maçta bırakıyorum. Görünen köy kılavuz istemez takımın en önemli ismi Domercant'tı o olmayınca Al-at'ta işlemiyor.

Öncelikle 20-25 yaşındaki gençlerin yaşları kadar koçluk yapmış bir antrenöre ikide bir sistem öğretmelere kalkması gerçekten ilginç. Bu antrenör bu şekilde oynuyor efesdeyken de sienadayken de karşıyakasın da ve bizi geçen sene silip süpürdüğü Beşiktaş'la. Sizin güzel hatırınız için değiştirir 40 yıllık sistemini belki bi konuşalım.

Geçen sene de şimdi sistemsizlikten gem vuran geçen seneki yine sözde sistemli takımla da biz bu takıma ve yine aynı şekilde aynı sonla yenildik. Avrupanın en itibarlı koçlu Fenerbahçe her maç 100 sayı yer sistemi yok. Geçen sene bizde sistemli Koçun Efes de daha sistem oturmadı. Beşiktaş sistemi var çünkü gayretli. (keza Bizim basketbol kültürümüz de mücadele etmek her topa atlamak kaşı yarılması gözün çıkması sistemdir ve bu sistem geçen sene biz de bu sene de beşiktaş da olduğu gibi genel de yeniliriz ama mücadele ettiğimiz için eleştiri yüksek tutulmaz çünkü avutma olayının üst düzeyde olduğu bir durumdur) Biz şut atıyoruz sistemimiz yok Kazan bizi nasıl yendi? Maç boyuncu dış şutlarla takip ederek ve ara ara pota altı uzunlarının bire birleriyle sonuçta da balyozu indirdi.

ergin ataman ilk yarıda fark 1 iken bir pozisyon da üst üste 2 kez mola aldı. Çünkü biliyordu ki kazan öne geçtiğin de bir daha maç dönmeyecekti . Fark 7 lerdeyken laubali hücumlar ve akabinin de kazanın ustaca cezayı kesmesi sonu hazırladı.

furkanla ilgili bir sıkıntı var. Ergin atamanın fazla tahammülü yok anladığım kadarıyla Furkan'a . Dün oyunu girdi rakibini kaçırdı sayıyı yedik ve anında oyundan alındı. 3 . Periyod başın da ndong 3. Faulünü almasına rağmen oyun da kalmaya devam etti.

Son olarak arroyo sayı olarak belki ilerleyen günlerde domercantın atacağı sayı kadar katkıyı verecektir ona şüphe yok ancak domercanti ayıran özellik atması gerektiği anda atması. Sağlam bir domercant fark 7 ken 10 çıkartır ya da geriye düşmüşken bir penetreyle savunmayı deler işini yapardı. İşte gordon. 20 sayı attı ama hiçbiri maçı alacak sayı değildi. Bu tip maçlar bir kez daha gösteriyor ki çok arayacağız domercanti