Eurocup Top 16 5. maç | Unics Kazan 64 - Galatasaray MP 57

Kısaca yabanci oyuncularimiz ne kadar ekmek o kadar köfte demiştir. Para krizi bir Türkiye Kupası ve muhtemelen bir Avrupa Kupası kaybına sebep olmuştur.

Diyelim ki Ergin Ataman istifa etti veya kovuldu. Bir sürü koç paraların ödenmediği takıma gelmek için sırada bekliyor.
Şu an takımımızda olabilecekler koçlar listesi yapsak (GS koçu olma isteği, alacağı para vs gibi parametreler de olacak tabi ki) Ergin Ataman yine liste başında yer almaz mı?
Birazdan Ulm maçı başlayacak. Kızılyıldız kazanır diye bekleyeceğiz. Son maçta da Kızılyıldız'ı yenip (4'lü averaj ihtimaline karşı gerekirse fark atıp) üst tura çıkmayı hedefleyeceğiz. Valencia, Bilbao veya Riga yenemeyeceğimiz takımlar değil. Kuban ve Banvit'i zaten yeneriz (yendik).
Bir tek Kazan sıkıntı o da güçlü olduklarından değil o maçlarda elimiz kolumuz bağlanıyor sanki. Henüz matematiksel olarak şansımızı (Kupayı kazanma şansı dahil) kaybetmedik. Kızılyıldız alırsa yolumuz açılır tekrardan. Aksi olursa lig şampiyonluğu için Ergin Ataman zorlayacaktır.

Kazanabileceğimiz maçı verdiğimize mi üzülsem,gruptaki averaj hesaplarını çok yanlış anlamışçasına taktik faul yaptığımız halde 7 sayıyla kaybetmemize mi sevinsem bilemiyorum.Takımdan kimseye kızamıyorum,nesnel bakınca da sahaya 1 tepki koyulacaksa şubeye 10 konulmalı diyorum abiler.Hakkaniyet budur bence.

Size de gün doğdu, eleştirir durursunuz. 2 li 3 lü averajlar olabileceğinden mola alınmış olmasın sakın!!!!
Siz zaten hiç güvenmiyordunuz Ergin Hocaya size yazıklar olmasın. Bize yazık oldu ama, kim koçumuzsa koşulsuz destek verenlere gerçekten yazık oldu...
Ulm yensinden elenelim diyen adamlar bile var arkadaş bu neyin öfkesi...
Kime bu öfke... Elenelim de ne demek. Başarısız olunsa da Ergin Hocayı eleştirelim diyenciler zaten saymakla bitmez...
Biraz saygı, sağduyu, Elenirsek, Ergin Hoca elenmiyor, Galatasaray eleniyor.

Algılayamıyor kimse sanırım, koca maç sadece 2 mola aldık. Koskoca maç 2 mola. Tüm maç pamuk ipliğinde gitti hiç mola almadık. Maç bitti son 30 saniyede 2 mola aldık. Maçı molasız tamamladık yani. İnsani bir açıklama beklemiyorum bu konuda. Bilimsel bir açıklaması olması lazım. Yok ama yok. Normal mi şu olan şey?

Bu forumdaki bazı tipler artık forumun okunurluğunu azaltmaya başladı. Galatasaray iyi giderken ortadan kaybolanlar, en ufak bir başarısızlıkta ot gibi bitiyorlar. Efes ve Banvit maçlarında ve hatta FB maçında da gösterilen olağanüstü mücadeleye tek laf etmeyenler gelmiş burda yalandan isyan etmiş numaraları yapıyor. Yemezler.

Biri de şey yazmış, skandal, rezillik falan. Babababa. Sanki Ukrayna liginin vasat takımlarından biriyle oynuyoruz. Tek tek alıntı yapamayacağım ama o kadar çok saçma yorum var ki. Geçen sezon top 8 yapmış ve yine Euroleague top 8 kadrosu kurmuş bir takıma yenilmişiz, olay olmuş.

Bu kadar nankörlük olmaz. Eleştiriye evet ama artniyete hayır.

GS Basket yönetimi bu saçmalıklara ses çıkarmazsa maalesef forumun kalitesi iyice düşecek, ya da şöyle söyleyeyim düşmeye başladı bile.

Bu zor şartlarda mücadele eden aslanlara teşekkür ediyorum. Çok basit hatalardan maç verdik ama şartlar ortada. Umarım Kızılyıldız kazanır.

Görkemcim, herkes algılıyor da son 3 dk ya kadar maç ortadaydı. inan maç boyunca onların da mola saysı 2 veya 3 tür. 1 mola hatırlıyorum sadece o yüzden 2 veya 3 tür yazdım. Kaldı ki moladan çok daha vahim olan, bazı oyuncuların çok fazla süre almaları, bazılarının da benchte unutulmasıydı. Maç O kadar laylaylom havasındaydı ki bana geçen yıl top 16 da ki son oly maçını hatırlattı.

Beyin şart. Beyin ne için şart bilir misiniz? Okuduğunuzu anlamak için. Adam yazmış oraya Ukrayna liginin en iyi takımlarından biriyle oynuyoruz diye. Düşünce yok ki adamda. Okuduğunu anlama, algılama yok ki. Kim itiraz etmiş mağlubiyete? Kim mağlubiyet olamaz demiş? Yok kimse. Ama adam beyninde kurmuş, yazıyor da yazıyor maşallah. Diyorum ki (işin içine hiç teknik yorum katmadan) Avrupa'da ki bu sene ki en önemli maçımızda tüm maç pamuk ipliğinde geçti ve maç kopana kadar, son 30 saniyeye kadar ERGİN ATAMAN mola almadı!!! Akıl alır gibi değil. Kendilerini şaşırmış bazıları. Bu yazılanı algılamıyorlar bile. Yenildik diye saldırıyor diyor bana. Allah akıl fikir versin sana. Devre arasında yaptığım yorum duruyor orda. Sistematik oyun olarak en fazla beğendiğim maç bu maç. En azından bazı varyasyonlar denedik, topu ele alan potaya gitmedi. Ama anlamaz bu adamlar. Yazar ancak. :D

Görkemcim, herkes algılıyor da son 3 dk ya kadar maç ortadaydı. inan maç boyunca onların da mola saysı 2 veya 3 tür. 1 mola hatırlıyorum sadece o yüzden 2 veya 3 tür yazdım. Kaldı ki moladan çok daha vahim olan, bazı oyuncuların çok fazla süre almaları, bazılarının da benchte unutulmasıydı. Maç O kadar laylaylom havasındaydı ki bana geçen yıl top 16 da ki son oly maçını hatırlattı.

Mahir/Mahir abi... Kazan maç boyu toplamda 5 mola aldı. Galatasaray'ın ise aldığı mola sayısı 2 ve bunlar maç bitince son 30 saniyede. Maç sürekli 3-7 barajında gitti ve nasıl oluyorsa hoca müdahale gereği duymadı. Fakat ne zaman fark alt sınıra dayandı, ev sahibi mola alıp ritmi düzeltti.

bu maçı kaybetmemiz çok kötü oldu.
Avupada kupa derken bir nada dışarda kalmak var.
Ne olursa olsun takım , başta Ergin hoca olmak üzere desteği hakediyor.
Sezon başı kurulan takımla , bu takım arasında çok fark var.
Birde üstüne maddi sıkıntılar eklenince , beklentilerimizn altında bir durumda takım şu an.
Tabiki koçta hatalar yapmıştır. Ama şu anki durumumuzda olmamızda en az eleştirilecek kişi koç bence.

Ben tüm yüreğimle takımımı destekliyorum , performansından memnun olmadığım oyuncuları eleştirme hatta seneye takımda görmeme hakkımı saklı tutmak kaydı ile.

Beyin şart. Beyin ne için şart bilir misiniz? Okuduğunuzu anlamak için. Adam yazmış oraya Ukrayna liginin en iyi takımlarından biriyle oynuyoruz diye. Düşünce yok ki adamda. Okuduğunu anlama, algılama yok ki. Kim itiraz etmiş mağlubiyete? Kim mağlubiyet olamaz demiş? Yok kimse. Ama adam beyninde kurmuş, yazıyor da yazıyor maşallah. Diyorum ki (işin içine hiç teknik yorum katmadan) Avrupa'da ki bu sene ki en önemli maçımızda tüm maç pamuk ipliğinde geçti ve maç kopana kadar, son 30 saniyeye kadar ERGİN ATAMAN mola almadı!!! Akıl alır gibi değil. Kendilerini şaşırmış bazıları. Bu yazılanı algılamıyorlar bile. Yenildik diye saldırıyor diyor bana. Allah akıl fikir versin sana. Devre arasında yaptığım yorum duruyor orda. Sistematik oyun olarak en fazla beğendiğim maç bu maç. En azından bazı varyasyonlar denedik, topu ele alan potaya gitmedi. Ama anlamaz bu adamlar. Yazar ancak. :D

Beyin hepimize şart, allaha binlerce şükür Galatasaray'ın iyi zamanlarında ortadan kaybolacak kadar kalpsiz olmadım. Senin ima ettiğin üzere beyinsiz olmaya tercih ederim bunu.

Forumun bir numaralı provokatörüsün. Yalnız iyi niyetli olmadığını çok belli ediyorsun, sakin ol.

Beyin hepimize şart, allaha binlerce şükür Galatasaray'ın iyi zamanlarında ortadan kaybolacak kadar kalpsiz olmadım. Senin ima ettiğin üzere beyinsiz olmaya tercih ederim bunu.

Forumun bir numaralı provokatörüsün. Yalnız iyi niyetli olmadığını çok belli ediyorsun, sakin ol.

Geçende belirtmiştim, son 1 aydır çok giremedim hayatımı etkileyecek bir sınava çalıştığım için. Eğer terbiyesizliğini sürdüreceksen tek ders sınavı tarihimi ve daha geçen hafta aldığım diplomanın potokopisini fakslayabilirim. Provakatör sözüne gelince... Hiç üzerime alınmadım. Ben önce söyleyene bakıyorum. Söyleyen sensin o yüzden benim için sorun yok. Yani bakıyorum, takım en kritik maçında son 30 saniye kalana kadar (maç bitene kadar) Ergin Ataman mola almamış. 1 tane bile. Yazamıyorsun bile. Eleştirmeye korkuyorsun çünkü düşünmüyorsun. Sadece dolamışsın ağzına şanssızlık kelimesini. Olur, sende olursun bir gün. Ama saygılı olduğun gün olursun. Yoksa olmaz. Selametle.

Geçmiş olsun. Eurocup hayalimize de elveda ettik.

Hakikaten kötü bi durum. Kime kızacaksın ki! Kimi soksa koç, çember dövüyor. 4 gün önce 30 atmış adam dripling yapamıyor adeta. 1-2 kişi dışında herkes ruh gibi sahada.

Takım niye bu halde diye hesap sorulacak adam, elbette ki koçtur. Ama ona da bir şey diyemiyorsun ki... adam çıksa dese ki; "kurduğum kadronun ilk 5'inden 3 adam sezon kapatmış, ben ne yapayım?" haksız mı? haklııı.

En çok da ona üzülüyorum zaten. Onca şeye rağmen asla çıkıp ağlamadı adam. Aslan gibi direniyor ama bi yerde tıkanıyor tabi her şey. Oysa ki sezon başına dönüp o daha yeni yeni form tuttuğu halde maçları daha ilk çeyrekte bitiren takımı hatırladıkça üzülüyor insan.

3 kupa derken, elde sadece lig kaldı artık... o da bu gidişle hayli zor görünüyor. Yazık oldu emeklere, paraya, umutlara. Biliyorum biraz fazla kötümser bir yazı oldu ama içimden gelen bu şu anda.

Tamam sakatlık, kokocu hainler vesaire oldu ama, eğer illa bir suçlu aranacaksa ki elbette birileri hesap verecek, taa geçen Mayıs'a döneceksin. İyi giden bir şeyi, abuk subuk yalanlarla yıkıp atarsan, gerekçe olarak da başarısız oldu gönderdik dersen, eninde sonunda yanlış hesap Bağdat'tan döner. Buyrun başkan... sonuç ortada.

Takdir taraftarın.

Gördüğüm kadarıyla Görkem Eroğlu isimli arkadaşın, G.Saray'ın yenmesi, yenilmesi veya elenmesi pek umurunda değil. Bütün derdi E.Ataman'la. Sanki saldırmak için pusuya yatmış, en ufak bir başarısızlıkta hatta şansızlık bile olsa, yani her fırsatta hocaya bindirmek, hocayı eleştirmek vb. söylemler kullanıyor. Zannederim hala O.Mahmudi hoca olayını kabullenememiş ve adeta kendince intikam almaya çalışıyor.

Yalnız arkadaşım fazla abartıyorsun, art niyetli demeyeyim ama en azından başka hesaplar peşinde olduğunu çok belli ediyorsun.
Kızgınlığında ya da kırılmanda haklı nedenlerin olsa bile, olayı camiamızın zarar görebileceği düzeylere kadar götürmemelisin.

Sonuçta hepimizin kalbi G.S. için atıyor. Hepimiz G.Saray'ın başarılı olmasını istiyoruz. Ayrıca, sempatik olmayan bir uslupla ve çok iddialı söylemlerle yazarken forumdaki diğer taraftarlara karşı saygı sınırlarını zorlamamalısın diye düşünüyorum. Çünkü herkes ne olup bittiğini görebiliyor. Neden kazanamadığımız ve oyuncu, hoca, yönetim vb. kimlerin hatası ya da kusuru olduğu konusunda herkesin mutlaka bir fikri vardır. Hiç kimse "güdülmekten" hoşlanmaz. Kendisini "gütmeye" kalkışanlardan da etkilenmez. Hatta böyle yöntemler ters etki bile yapabilir.

Yanlış kararlar, hatalar, şanssızlıklar, beceriksizlikler ... bunların hepsi maalesef olabiliyor. Keşke olmasa... Böyle olunca da, elbette ki susmayacağız, eleştireceğiz, istifaya davet edeceğiz vb. gereken tepkiyi göstereceğiz. Yönetimi de hocayı da yanlıştan dönmeye ya da doğruya yöneltmeye çalışacağız. Ama iyi niyetli ve samimi olmaktan da uzaklaşmamalıyız. Bütün bunları G.Saray’a yakışacak şekilde yapmalıyız.

Ben E.Ataman hocanın son derece zeki, özgüveni yüksek (bunlar çok önemli) ve bilinen kariyeri ile başarılı bir hoca olarak görüyorum. Ve arkasında durmalıyız, hocaya da takıma da sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum.

Hawkıns olayını ve sakatlıkları çok büyük talihsizlikler olarak görüyorum. Ama İlkan Karaman L.Whalen olayları ve paraların ödenmemesi vs. konular bence tamamen yönetimin başarısızlıklarıdır. Hele Whalen’in gidişi hakkındaki açıklamanın skandaldan farkı yok.

Kendi başarısızlığını örtmek için giden oyuncuyu karalamak ve bunu yutturmak için taraftarı aptal yerine koymak… Çok ayıp… ve taraftara saygısızlık...

Biraz sakin olun yahu. Herkes sinir küpü kesilmiş ve birilerine/bir yerlere göndermelerde bulunuyor.

Görkem Bey, öncelikle sınavdaki başarınız ve diplomanız için bir renkdaş olarak sizi kutlarım. Umarım sürekli başarılarla dolu bir geleceğiniz olur. Ergin Ataman'ı sevmediğinizi ve güvenmediğinizi zaten belirtiyorsunuz (sevmek zorunda da değilsiniz). Maçı seyredememiş birisi olarak yorumlarınızda kafamı kurcalayan bazı konular oldu. İstatistiklere bakarsak, ilk devreyi sürekli yenik götürmemize ve mola almamış olmamıza rağmen oyundan memnunsunuz. Ancak sürekli maçı geride götüren bir takımın ilk devrede mola almaması ve yenik olmasına rağmen başarılı bir sistem uyguluyor olması tezat oluşturmuyor mu? İlk devrede de mola sorunlarından bahsetmeniz gerekmiyor mu (eğer önceki sayfalarda yazdıysanız ve ben kaçırdıysam peşinen kusuruma bakmayın)?

Her yenilgiden sonra çılgınca mesajlar atmak gerçekten de forum kalitesini azaltıyor. Eleştirirken de bir sistematik olmalı :). Evet bu takım bu sene hiç bir takımın başına gelmeyen olaylar yaşadı, ancak artık bunlarla da yaşamayı öğreneceğiz. Gidenlerin yerine nokta transfer yapmak sezon ortasında olduğumuzdan mümkün değildi. Bu tip transferler risklidir ancak Arroyo ve Markousvili kötü oyuncular da değil. Ne kadar doğru olduklarını zaman gösterecek ancak ele gelenler bunlardı maalesef.

Macvan evet kötü oynuyor ancak ilk geldiğinden Avrupanın en iyi 4 numaralarından birini aldık, harika transfer denirken kimse eleştirmiyordu (lütfen münferit ben onu beyenmedim bunu beğenmedim yorumları yapmayın). İlkan'ın canına okuyacağı bile söyleniyordu. Murathanoğlu ve Badem takımı yetersiz diye leştirdiğinde söylemediğimiz kalmadı. Şu anda işler istediğimiz gibi gitmiyor. Ancak durum hep böyle gidecek değil ya. Artık bir süre sonra bu yeni sistem oturacak ve takım gibi oynamaya başlayacağız. Belki şampiyon olunur, belki de yarı finalde elenilir bilemem. Ben mücadeleden memnunum. Efes, Banvit ve Fener maçlarından memnun olmayan var mı? Bu takımlardan başka şampiyonluk adayı var mı (belki KSK olabilir ama o da maçlar zorlaşmaya başlayınca tecrübeden dolayı geride kalabilir)

Eleştirenlerden ricam alternatifleri de belirtmeleri. Ergin Ataman gitsin peki kim gelsin? Macvan gitsin ama kim gelsin? Sezon başında ilk alternatifler EL takımlarını seçti. EL seviyesinde oyuncular daha fazla para verilerek alındı ve sonuçta bütçe aşıldı, para krizi çıktı. Oyuncu almayınca yönetim uyuma, bütçe üzerine çıkılarak oyuncu alınınca yönetim uyuma paraları öde. Bizim de istikrar sağlamamız gerekiyor. Domercant ve Göksenin parkta gezerken sakatlanmadıklarına göre kontrat gereği paralarını alıyorlar. Peki değirmenin suyu nereden gelecek. Lütfen şu takımaartık destek verelim. Galatasarylılığı tartışılmayacak Ergin Atamanı da bu takımdan soğutmayalım.

Bütün bunları yazdıktan sonra beni de Ataman'cı yapmayın sakın. Onun da hataları var. Onun da formsuz olmaya hakkı var. Bu seneye kadar elendiğimiz tüm kupaların müdavimiydik de benim mi haberim yok:)