Euroleague 10. Hafta | Saski Baskonia 69-62 Galatasaray

Tek bildiğim hoca gerçekten isterse ve enerjisini maça verirse takıma olumlu yansıyor, mücadele ediyoruz ve hep oyun içinde kalıyoruz. Yani her şey hocada başlıyor. Hocanın hedef maçı hastalığını atlatması için(!) yönetici denen kişilerin hoca üzerinde maç öncesi tam saha baskı kurup onu maçı kazanmaya motive etmesi ve inandırmaları gerekiyor....(!)

Kaptan yine döktürmüş . Bogazici üniversitesinde yaptigi sunum , Barca ve Ted macından kesitlerden oluşan güzel bir kolaj . Özellikle ankara yolculugu sirasinda oyuncularin moral ve uyumu, yavaş yavaş gercek bir takim olmaya basladigimizin sinyallerini veriyor ... İzliyoruz :)

[video=youtube;_-rhhzrKhqU]https://www.youtube.com/watch?v=_-rhhzrKhqU[/video]

Kazandığımız maçları anlamlandırmak kadar evde fire verdiğimiz maçları telafi etmemiz için sezonun başında Baskonia ve ya OAKA gibi L yazdığımız deplasmanlarda kazanmamız lazım . Yeni düzen ev sahibi , deplasman ayırt etmek için fazla tehlikeli .

Onlar bize ters fakat biz de çok kolay ham yapabilecekleri bir rakip değiliz . Bu tarz maçlarda taktiksel üstünlük ve rakip analizi ön plana çıkar . Çünkü herkes birbirini eksik noktasından vurmaya çalışır . Baskonia Avrupa'ya göre epey atlet bir takım ve bu avantajlarını ön plana çıkarıyorlar . Bizim yapmamız gereken sete set oynamak ve tempoyu belirlemek . Eğer tempo tavan yaparsa kaybeden biz oluruz . Ancak düşürürsek Bargnani'nin ikili oyun dezavantajını çok güzel kullanırız . Hem oyunda kaldığı sürece Daye ve Pleiss'i oynattırır hem de oyundan çıktığında kaybettikleri hücum gücüyle daha rahat savunma yaparız .

Bu sadece benim fark ettiğim bir yön . Bunları kullanmalı ve iyi savunma yapmayı asla bırakmamalıyız . Kazanmak dileğiyle .

Ergin Hoca isterse kazanırız.
İsterse demek canımı sıkıyor ama gerçekten de isterse kazanıyoruz malesef.
Tempoyu düşük tutmamız lazım.
Mücadele edilsin, karakter konulsun kaybetsekte tek laf söylemem.
Konsantrasyon !!!

Bazı maçlar için yapılan tipik bir yorum vardır. Kaybedersek büyük bir kayıp sayılmaz; fakat kazanırsak bir galibiyetten çok daha fazlası diye. İşte tam böyle bir maç benim gözümde...İnşallah Kazanacağız.

Galibiyet serimizin devamı adına çok kritik bir maç. Bu maçı kazanmamız dahilinde kazanma alışkanlığımız yerleşmeye başlayacak ve umarım artık deplasmanlardaki ölü görüntümüzü üzerimizden atarız. Bu deplasman bizim için bir başlangıç olsun be sonu EL TOP 8 OLSUN. Haydi YENİLMEZ ARMADA.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Diğer takımların maçlarını keyifle imrenerek izledim. Kendi takımımı da yarın öyle savaşırken görmek istiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Zalgiris maçı gibi bir maç olmasın, kahrolmayalım.
Zor maç ve Favori Baskonia, maçta ki direnç durumumuza göre kazanma şansımızın oluşacağı bir mücadele olacak.
Kazanırsak ligde avantajlı duruma bile geçebiliriz.

Beaubois sakat sanırım oynamayacak. Özellikle kendi evinde sert ve tempolu oynayan bir takım. Tempoyu verirsek kazanma şansımız yok bana kalırsa. 2 uzunu iyi şu atıyor bu da Pleiss için zor bir eşleşme demek oluyor. Bargnani oyundayken sürekli ikili oyunlarda üzerine atak etmek lazım. Çok zor bir deplasman ama kazanırsak müthiş bir ivme kazandırır.

Beaubois sakat sanırım oynamayacak. Özellikle kendi evinde sert ve tempolu oynayan bir takım. Tempoyu verirsek kazanma şansımız yok bana kalırsa. 2 uzunu iyi şu atıyor bu da Pleiss için zor bir eşleşme demek oluyor. Bargnani oyundayken sürekli ikili oyunlarda üzerine atak etmek lazım. Çok zor bir deplasman ama kazanırsak müthiş bir ivme kazandırır.

İyileşmişti ve 2 haftadır +25 dk oynuyordu. Yine mi sakatlanmış?

Bu maçta baskoniayı yeneceğimizi düşünüyorum.Bence biz çok ters bir takımız onlara.Tyus çok ters onlara fizik kullanan 5 olarak.Schilb çok ters çünkü hangayla miçov eşleşir schilb i tutamazlar.

Laboral bizden 3-4 kat sert bir takım özellikle evinde silindir gibi eziyorlar. Hedef maç seçilse bile şansımız %20

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu maçta galibiyetimiz anlamında zerre kadar beklentim yok,sadece maç ilk yarı sonunda kopmasın,oyuncular ve Ergin Ataman yenilgiyi baştan kabul edercesine davranmasınlar.

Euroleague’de onuncu maçına Baskonia karşısında İspanya’da çıkacak Galatasaray Odeabank galibiyet için umutlu konuştu. Başantrenör Ergin Ataman, Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya ve kaptan Sinan Güler’in açıklamaları şu şekilde:

ERGİN ATAMAN:
DIŞ SAHADA GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VAR
“Baskonia özellikle kendi sahasında çok hızlı basketbol oynayan bir takım. Özellikle oyun kurucuları çok etkili bir oyuncu. Euroleague’de çok skorer ve tempoyu yükseltiyor. Hızlı oynamaya çalışacaklar. Biz ise oyunu kontrol etmeye çalışacağız. Zor bir mücadele olacak. Baskonia son iki maçını kaybetti. Kazanmak isteyeceklerdir. Bizim de dış sahada galibiyete ihtiyacımız var. Bu şekilde iç sahada aldığımız galibiyetleri değerli kılacağız.”
“Büyük bir salonda dolu tribünlere karşı oynayacağız. Basketbolu bilen bir seyirci kitleleri var. Bizim taraftarımız gibi maçın başından sonuna rakibi bunaltan bir grup değiller. Gerekli anlarda yoğun baskı oluşturuyorlar. İspanya’daki bütün deplasmanlarda bunu yaşıyoruz. Önemli olan oyunun kontrolünü kaybetmemek.”

ÖMER YALÇINKAYA:
HEDİYE GÖTÜRME ZAMANI
“Euroleague’deki hedefimize ulaşmak için deplasmanda maç kazanmalıyız. Her karşılaşma da buna bir fırsat. İyi bir ritim tutturmamız lazım. Geçen maçlarda bunun örneklerini gösterdik. Tabii ki iç saha maçları farklı oluyor. Bir sakatlık bulunmuyor. Maçı kazanıp İstanbul’a dönmek istiyoruz. Buranın bir basketbol kültürü var. Ateşli bir taraftarları var. Biz sahaya konsantre olup Galatasaray formasını iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Oyunculara teknik konular dışında bunu anlatıyoruz. Şimdi Galatasaray taraftarına buradan bir hediye götürme zamanı.”

SİNAN GÜLER:
HERKES İÇ SAHADA AVANTAJA SAHİP
“Moralimiz yerinde. Son haftalarda oynadığımız basketbolla beraberiz keyiflerde yükseliyor. Buraya da motivasyonumuz yüksek şekilde geldik. Şu an deplasmanda galibiyetimiz yok. Eğer bu karşılaşmayı kazanırsak rakibimize karşı avantaj sağlayacağımızı biliyoruz. Ev sahibi olarak burada yarattıkları atmosfer ve kendi sahalarında oynadıkları basketbol düşünülünce çok zor bir maç olacak. Kendi oyunumuzu sahada hükmettirebilirsek ve yapabileceklerimizi sahaya yansıtırsak galip gelebiliriz.”
“Her takım kendi sahasında Euroleague’de büyük avantaja sahip. Bizim için rakibin bireysel yeteneklerinden daha çok takım olarak neler yapabileceklerimiz önemli. Saha dışında yorgunluk normal ama maça çıktığımızda hazır olmalıyız.”

GÖKSENİN KÖKSAL:
KAZANMAK İÇİN BURADAYIZ
Baskonia zor bir deplasman... Kendi sahalarında Euroleague’in en kuvvetli takımlarından biri. Abdi İpekçi’de galibiyet serisi yakaladık. Son üç maçımızı kazandık. Şimdi bu seriyi deplasmana taşımak istiyoruz. Dış sahada alacağımız bir galibiyetle büyük avantaj elde edeceğiz. Kendi salonlarında çok güçlü olabilirler ama biz kazanmak için buradayız.

Bu maçta galibiyetimiz anlamında zerre kadar beklentim yok,sadece maç ilk yarı sonunda kopmasın,oyuncular ve Ergin Ataman yenilgiyi baştan kabul edercesine davranmasınlar.

siz kabullenmişsiniz ama bırakın ilk yarı sonunu maç başlamadan..

ya biraz güveniniz olsun şu takıma.. kesin yeneriz kimse demiyor tamam ama sonuçta sezon başına göre çok daha iyi durumdayız.. daye ve dentmon biraz katılırsa şansımız oldukça var..

Rotasyon olarak onlardan geride oldugumuzu asla dusunmuyorum. Hatta Beaubois ve Budinger'in yoklugunda onlardan bir tik daha iyiyiz bile diyebilirim.

Hucumda Larkin'den ziyade Blazic'i kontrol etmek lazim, bu adam bize karsi sebebini anlamadigim sekilde kurulu cikiyor, degisik bir hirsa burunuyor.

Larkin - Luz
Blazic
Hanga
Shengelia - Tillie
Bargnani - Voigtmann - Diop

Ozellikle kisa rotasyonunda yorgunluk arttikca problem yasayabilirler, uzun rotasyonundan kaydirabilecekleri oyuncuda bulunmuyor.
Beaubois ve Budinger gercekten yoklarsa, Blazic'i tamamen devre disi birakirsa kolu kanati kirik sekilde kalabilirler. Goksenin ve Diebler bunu yapabilir.