Euroleague 11. Hafta | Panathinaikos 85-58 Galatasaray

Üst üste ikinci deplasmanimiza cikiyoruz.. Bu sefer rakip Panathinaikos. Rakibimiz 5 galibiyet ve 5 maglubiyet ile 7. sirada bulunyor. Biz ise 3 galibiyet ve 7 maglubiyet ile 15. sirada bulunuyoruz. Insallah seytanin bacagini kirip, ilk deplasman galibiyetimizi aliriz!

Tarih: 09.12.2016
Saat: 20.00
Yayin: LIG TV 3

Alalım artık şu maçı. Deplasmandaki maçlarda hep oyunun sonunda yenildik. Bir şekilde bu şanssızlığımızı kırmamız lazım. Baskonia maçında yine çok yaklaşmıştık ama olmadı. Bu maçta olsun artık.

Bence tamam ya da devam maçı. Bu deplasmanı da boş geçersek umutlar iyice azalır. Eurocup'taki format yok ne yazık ki, evinde iyi olman yetmiyor.

Pana içerde aslandır. Daçka bile son ana önde girdi yine OAKA'dan çıkamadı. Kısaca yaz oraya bir yenilgi daha içerde aslan olmaya devam.

Bir kaç tane deplasman kazanmamız lazım. Yani Atamanın deplasman fobisi olmasa kadro dengesi olarak çok ezilmeyeceğimizi hatta yenmemiz gerektiğini söylerdim. Lâkin net geçen seneden beri deplasmanlara kafadan yenik başlıyoruz :( Umarım maç öncesi kurgulanan düzen olmadığı takdirde aynı düzende ısrar etmeyiz. Başka şeyler deneyebiliriz. Çünkü rakip taraftar oyuna girerse çok sıkıntı yaşarız...

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Baskonianın oyun sistemi bize çok terstir ve beklediğim gibi kaybettik. Ancak oyunun bazı bölümlerinde iyi basketbol oynadık. Bence bu maç kazanabileceğimiz bir maç. Yeter ki oyunun son bölümünde sakin ve biraz diri kalalım.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Madrid de evinde kraldı son anlarda kaybettik. Böyle şeylere çok takılmamak lazım, Fener de son 25 maçı kazanmıştı evinde... Doğru oyun ve mücadele önemli bu maçta. Ha tabi şut yüzdesi(özellikle 3 lük) önemli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Daçka bize açıkça gösterdi ki bizim seviyelerimizde takımlar için OAKA'da kazanmak imkansız değil lakin Bourousis'in dokunulmazlığı vardı o maç, inanılmaz basit düdükler geldi üzerine Wanamaker'de maç sonu sıvayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Beni asıl korkutan bizim deplasman fobimiz, Baskonia maçı gibi devamlı oyunun içinde olacağımızı düşünüyorum ve benzer şekilde kaybedeceğimizi, yanılalım artık ve kazanalım çünkü son 8 kelimesini ağzımıza alacaksak somut adımlar gerekli, sadece iç sahada kazanmakla olmayacağı gibi deplasmanda kazanabileceğimiz maç sayısı da azalıyor, Zalgiris, Maccabi, Baskonia derken.

Bence Pana deplasmanı bizim takım yapımız itibarıyla kazanabileceğimiz bir deplasman. Pozisyon sayısını minimuma düşürerek oynadığımızı varsayarak konuşuyorum. Bu şekilde bir oyunda taraftarın uyuması muhtemeldir. Gist'in olmayışı taraftarın ateşlenmesi noktasında sorun çıkarıyor herşeyden önce Pana için. Pleiss Bourousis karşısında faul problemine girmezse onun üstünden oynanacak ikili oyunlarla 20+ sayı üzeri katkı bekliyorum. Çünkü Bourousis ikili oyun savunmasında bana göre uzak ara en kötü 5 numara. İlk deplasman galibiyetini alacağımızı ve takımın güveninin iyice yerine geleceğini düşünüyorum. Allah utandırmasın.

Dipnot : Diebler hadi aslanım 2 maç ara verdin bu maç tam zamanı.

Maçın başında güzel bir seri yeriz, hoca mola falan almaz kenarda izler maçı, sonrada geri gelmek için uğraşır 4.cü periyotun ortasında havlu atarız.

Baskonia'nun koşan sistemi bize çok tersti ama ona çomak sokarak maçı istediğimiz tempoya getirince kazanmaya çok yaklaşmıştık. Şimdi yine çok zor ama bambaşka bir deplasmandayız. Pao zaten daha düşük tempoyla oynamayı seven bir takım. Özellikle dışarıdan şut sokamadıklarında hücumda çok zorlanıyorlar ama oyunun ince işlerini çok iyi bildikleri için bolca faul çizgisine gelebiliyorlar buna dikkat etmek lazım nasıl edeceksek? Umarım kazanıp şeytanın bacağını kırarız çünkü artık kaybettiğimiz her maç bizi iyice uzaklaştırıyor 8. sıradan.

Baskonia maçından sonra ağır konuşmuştum.2 gün sonra takıma güvenmemiz gerektiğini,burada pozitif bir etki yaratıp birbirimize inanmamızı ve zamanın geldiğini söylemiştim.Skoru bilemem ama iyi oynamamız gereken bir maç.Russ Smith affedildikten sonra ki ilk maçı.Entresan bir maç olacak.Bu maç olmazsa bile kesinlikle lig maçlarından teker teker galibiyetle dönmeliyiz.Bu maçlardanda iyi performansla beraber gaibiyet bekliyoruz.Haydi Aslanlar!

Dentmon'un kadro dışı bırakılıp, Russ Smith'in kadroya alınmasıyla enteresan bir durum oluştu. Şimdi bu takımın durumunu nasıl etkiler? Hoca Russ'ı oynatır mı? Oynatırsa zaten 5-10 dakikadan fazla şans tanımaz. Maçta Russ'ın da etkisiyle fark yesek de şaşırmam. Maçı son saniyelere getirip kazansak ta şaşırmam. Çünkü Dentmon olayı bence maçın önüne geçti artık.

Çoğunluğun aksine bu maçtan umutluyum ben. Takım Dentmon olayını tamamen kafasından atıp maça konsantre olursa bu maçı kazanacaktır. Olur da kazanamazsak havluyu daha 11. haftadan atarız.