Euroleague 12. Hafta | Galatasaray 83-80 Olimpia Milano

Ataman'dan yumruk şov bekliyoruz..

Var mısın yok musun maçına varım demiş takım. Evet bir dahaki deplasmana kadar! Ama bu takım İpekçi'de de çok maç verir.

Bugün sonuçtan bağımsız top 8 ihtimalimiz bitmiştir, ligin en kötü takımına sahanda zorla ıkına ıkına kazanıyorsan kapat zaten o defteri.

Takım zaten beklentinin altında , birde hakemler yüzünden maçı veriyoduk neredeyse. Ayrıca 16 sayıdan maçın buraya gelmeside ayrı konu.

Şu maçı almamız hiç birşeyi değiştirmez. Bugün faul kaçırmadık. Üçlük yüzdemiz yüksekti. Ona rağmen Euroligin en kötü takımlarından birine karşı zar zor kazandık. Hala çok kötü oynuyoruz. Hala guardsız oynuyoruz.

6. sira ile aramizda 2 galibiyet var. Kendi sahamizda verdigimiz Kizilyildiz, deplasmanda kazanmamiz gereken Zalgris, Maccabi maclari vardi. Kagit uzerinde bakildiginda hala umut var ama takimda o goruntu yok herkes biliyor ki bu takim lig sonuna kadar maksimum 1 deplasman galibiyeti alir oda bize yetmez en az 3 lazim diye dusunuyorum. Cok zor...

Ortadan nasıl deliniyoruz öyle elini kolunu sallayan potaya ya smaca ya da turnikeye giriyor bir tane dur diyen yok bu işi biraz Tyus yapıyor diğerleri Allaha emanet izliyor sadece.

Maçta aklımda kalan tek şey Tyus'ın yaptığı blok. Yapılan şeye sadece blok demek büyük haksızlık olur onu da belirteyim....

2 mac sen kazansan onundeki 5-6 takim kaybetse top 8 yapacakken daha 18 mac var iken top 8 bitti diyenler- tamam takim kotu takim berbat oynuyor bu halde, duzelince neler olabilicegine hic mi inanmiyor ?

daha simdiden top 8 bizim icin bitmistir diyen arkadaslar golge etmesinler baska birsey istemez!!!

Guardsiz oynuyoruz boyle - adam akilli bi guard ile top 8 imkansiz degil. ben mccollumun geri gelebilme ihtimalini duydum insallah geri gelir mccollum.

Diyecek pek birşey yok fakat birkaç mücadeleci oyuncularımızı da takdir ettim. Tyus belki zeki bir uzun değil ama savaştı; hem blok hem de tamamlama smaçıyla belki de maçı bize getirdi.
Ana tabloda ise bence maalesef umut yok. Koçun oyun içindeki iniş-çıkış anındaki müdahaleleri, basketbol iz'anına muhalif gibi görünüyor. 16 sayı farktan 2-3 sayı geri düşüyorsun ama bu süreçte tepkisizlik göstermek ya da mola almamak garabetli bir haldir.
Belki birkaç savaşçı dam gelse bir umut...

Bir avrupa galibiyeti sonrası bu kadar kin kusabiliyorsunuz ya pes doğrusu burası fenerbahce forumu olmuş kimsenin haberi yok..

Schilbden nefret edin. Atamandan edin ama galibiyet sonrası toplanmayın buraya rakip takım holiganları gibi !!!

Yokmu forum yönetiminde buna bir çözüm ?

Düşünce özgürlüğü deyip geçecekmiyiz ?

Öncelikle ilk yarı sonunda savunmamız çok iyiydi diyen Ergin Ataman'ı kutluyorum. Bu kadar çok üçlük attığımız, serbest atış kaçırmadığımız bir maçta son hücumu savunarak maç kazandık bravo gerçekten çok ciddi umut oldu. Tyus'ın insan üstü çabaları, Micov'un bu maçı almak zorundayız benden başka kimse bunun bilincinde değil bari mevzuyu kişisel ele alayım demesi sayesinde bir şeref maçı kazandık. Net bir şekilde, eğer adam gibi bir 1 numara gelmezse bu takıma berbat günler bizi bekliyor. Bu maçla gaza gelenler çok iddalı konuşursanız bir daha bu forumda öyle kolay kolay birşey yazamazsınız ki basit matematik bunu gerektirir, zar zor kırk yılda kazanıp bol farkla bol bol yeniliyoruz, yani kırk yılda bir yazarsınız. Kendi evimizde, havlu atmış bir takıma resmen gel bizi yen dedik. Adamların basketbolla alakası yoktu buraya yenilmeye gelmişler. Berbat hücum ettiler ilk yarı ve hocamız bunu iyi savunma olarak yorumladı. Arroyo'nun 32 yaşlarındaki hali gelmezse geçmiş olsun. Ergin Ataman'ın "bana bu maçı al Carlos" taktği verebileceği herhangi bir pg olabilir. Haydi iyi geceler.

Aslında rakibe bakarak evimiz dışında maç kazanmamız mucizeyken top8 hayalleri kurmak yanlış, öncelikle takıma hakim guard şart oğlu şart bu PG gordon filan da kesmez çok bir şey fark ettirmez ama Dougles gibi bir adam alınırsa o zaman Daye'in de dönmesiyle durum tamamen düzelebilir. Öncelikle Deon ve Russ'tan da kurtulmak lazım. Tibor tam kapasitesine ulaşmalı sakat sakat oynatmakla olmaz, ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir, peki bu dediklerim olur mu ? İhtimal çok düşük duruyor.

Takımımız belkide EL'nin en kötü kadro ve takımlarından biri olabilir ama hatılatırım ki yetenekleri doğrultusunda hiç kötü olmayan bir gayretle zor da olsa maçı kazandı . Arkadaşında da dedediği gibi ''leş kargaları '' yettiniz artık !!!