Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olympiakos
Pana
Barça
CSKA

Tahminlerim bu yönde,Ferhat Yeşiltaş-Kerem Seçer derbisinin galibinin misafir takım taraftarı olacağını düşünüyorum... :)
 
Top 16'ın son haftasında enteresan maçlar vardı. Mutlak favori olarak gördüğüm Tau Ceramica, kendi sahasında sezona iyi başlayamayan fakat, her geçen gün form grafiğini yükselten Olympiacos karşısında maçın tamamına yakınını mağlup götürerek kaybetti. Tau savunmada etkisiz iken, Olympiacos çok konsantreydi ve yüksek yüzdesiyle oynadılar. Sezon başından beri ilk defa kadro kalitelerini bu denli iyi kullandılar.

F.bahçe Ülker, McIntyre, Lavrinovic ve çok az süre alan Domercant gibi en önemli oyuncularından yoksun Siena'ya kendi sahasında direnemedi. Belkide Mehmet Keseratar'a ihtiyaçları vardı (!)

Top 16'yı galibiyetsiz bitiren tek takım final-four'a ev sahipliği yapacak Alba Berlin oldu. Esasında Real Madrid'i epey zorladılar ama, bu çaba kazanmaya yetmedi.

***

Play-off'lar...

Barcelona - Tau Ceramica

Sezon başında bu seneki favorim Barcelona idi... Bilhassa kendi sahalarında oynadıkları maçlarda karşılarında kim olursa olsun sürklase ettiler. Juan Carlos Navarro'nun geri dönmesiyle lider oyuncu açığını kapattılar ve saha avantajına sahip olacaklar. Karşılarında ACB lideri ve son Olympiacos maçına kadar çok iyi oynayan Tau Ceramica olacak. Kanaatimce Barcelona ev sahibi olma avantajıyla bir adım önde.

Panathinaikos - Montepaschi Siena

İki ekip daha evvel normal sezonda aynı gruptaydı ve ev sahibi oldukları maçlarda beş sayılık farklarla kazandılar. Siena'da Ksistof Lavrinovic'in sol elinden sakatlanması büyük handikap. Ksistof, şayet seriye yetişemezse Panathinakos'un güçlü pota altı oyuncuları içeriyi domine edip, büyük avantaj sağlayacaktır. Panathinaikos ev sahibi avantajına sahip ve Siena'nın işi bu kez çok zor...

Olympiacos - Real Madrid

Son maça dek Olympiacos'a pek güvenmiyordum ama, deplasmanda final niteliği taşıyan maçta Tau'yu yenmeyi başararak ne denli güçlü bir takım olduklarını gösterdiler. Kadrolarında Avrupa basketbolunun çok değerli oyuncuları ve sert bir oyun yapıları var. Koç Panagiotis Giannakis'in iç-dış dengesini yakalamasıyla çok tehlikeli bir takıma dönüştüler. Kaşılarında ise CSKA ve Maccabi'yi deplasmanda yenen ve bu sezon kendine daha fazla güvenen Real Madrid var. Madrid, normal sezonda sürpriz yenilgiler alıp, istikrarsız bir görüntü yansıtmış olsada Top 16'da vites arttırdı ve gücünü gösterdi. Beklenmedik sonuçlara açık bir eşleşme...

CSKA Moskova - Partizan

İki ekip normal sezonda eşleşmiş ve deplasmanda oynadıkları maçları kazanmışlardı. Partizan, bu sezon kendi sahasında sadece CSKA'ya mağlup oldu. Partizan, belki rakipleri kadar bilinen oyunculardan kurulu olmayan bir kadroyla mücadele ediyor ama, sahada "savaşan" bir ekip halindeler. Başlarında kadrodaki tüm oyuncuların üzerinde büyük emeği olan Dusko Vujosevic ve arkalarında Avrupa tribünlerinin en organize ve en fazla takımına destek veren taraftarı var. Son şampiyon CSKA Moskova, Rusya'nın yaşadığı ekonomik kriz sonrası bir hayli etkilendi. Gelecek sezon olası bütçe kısıtlamasına gitmeden evvel bir şampiyonluk daha kazanmak amacındalar. Kadroları hâlâ çok güçlü ve başlarında birçok kişiye göre Avrupa'nın en önemli koçu Ettore Messina var. Son şampiyon mutlak favori ama, Partizan son ana dek pes etmeyecektir...
 
Olympiacos-Real Madrid (1)
Barcelona-Tau Ceramica (1)
Panathinaikos-Montepaschi Siena (2)
CSKA Moscow-Partizan (2)

Benimde gönlümden geçen bunlar.

Finali de Partizan-Panathinaikos oynasın.Avrupa nın en iyi iki taraftarını aynı salonda görelim.
 
Valla Partizan-Panathinaikos gibi bir finalde karşılıklı iki traftarlar birbirilerine güzel tezahüratlar yapar maçdan çok tribünü izleriz :).Eşleşmelerde Siena'nın bu sene geçeceğini sanmıyorum.Ama bu yolda giderlerse iddialı bir takım olurlar.Barça Tau maçı gerçekten ortada.Ama Barça saha avantajını iyi kullanacaktır.Olimpiakos Real Madrid maçında Olimpiakos üstün gözüksede o maçtan Real Madrid sürprizi çıkabilir her ne kadar iyi seyirci desteği olsada dahi.Ve son olarak CSKA Moskova Partizan maçında ise Partizanın durak noktası olacaktır burası.Daha ileriye gideceklerini düşünmüyorum.
 
Ksistof Lavrinovic bu ayın başında sakatlanmıştı ve en az 1 ay oynayamayacak deniliyordu. Nisan ortalarına doğru ancak döner büyük ihtimalle. Bu arada Panathinaikos'da da sakatlanan Dimitris Diamantidis serinin ilk iki maçında oynayamayacak..
 
Ben şahsen Panathinaikos'u hiç beğenmiyorum. Heleki Diamantidis yokken Saras'ın alacağı sorumlulukları saçmalıklarla kullanacağını düşünüyorum ki en zayıf karnı olacak McIntyre'a karşı. Aynı şekilde bazen süper oynayıp bazen sapıtan Spanoulis'i de unutmamak lazım. Alacağız alacağız.
 
Ya bu maçta bu kadar fark olmazdı. Çok basit atışları kaçırıyor Partizan. İnanılır gibi değil.
 
43-31
Üçüncü periyot skoru.
İki takım da çok iyi savunma yapıyor ama Partizan bazı kolay atışları da acemice kaçırdı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst