Euroleague 2012-2013

Ülkemizden Anadolu Efes, Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker takımlarının yer aldığı Euroleague'deki takımları, karşılaşmaları ve durumları burada değerlendirelim.

İlk hafta sonuçları:

Barcelona Regal - Brose Baskets: 72-60

Beşiktaş JK - Partizan: 81-65

Montepaschi Siena - Alba Berlin: 82-92

EA7 E. Armani - Anadolu Efes: 80-75

Real Madrid - Panathinaikos: 85-78

CSKA Moskova - Lietuvos Rytas: 75-73

Zalgiris Kaunas - Cedevita Zagreb: 90-62

Elan Chalon - Asseco Prokom: 81-74

Olympiacos - Caja Laboral: 85-81

Fenerbahçe Ülker - BC Khimki: 92-80

Mapooro Cantu - Union Olimpija: 71-84

Unicaja Malaga - Maccabi Electra: 80-85
 
Cantu dışında süpriz olmadı ilk haftada beklentilerim hep gerçekleşti diyebilirim...Bence bu yıl güzel bir Euroleague sezonu olacak net tek bir favorisi olmayan sezonlarıdan birisi ve bu sezon Obradovic(özellikle) ve İvkovic te yok yani F4 ve kupa ortada gibi duruyor...
 
Beşiktaş'ı beğendim bu hafta. Son periyotta zaman zaman işi serdiler fakat buna rağmen 16 sayılık bir farka ulaştılar. Tribün desteği çok iyiydi ama maça ilginin az olması onlar adına eksi puandı.

Jerrels FB Ülker'deki maceracılığa kaçan saçma penetrelerinden uzak durdu izlediğim kısımda. Ayrıca Falker da savunmada baya direnç verdi. Tutku ve Serhat zaten bildiğimiz gibiydi.

Hawkins'i bize kaptırmasalardı top 16'ya rahat kalırlar derdim ama ilk maçı kazanmalarına rağmen yorum yapmak zor.

Bu arada Alba Berlin'de Djedovic 14 sayıyla galibiyetin mimarlarından olmuş. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=5#!boxscore
 
İlk hafta bir çok maçı ara ara da olsa izleme şansım oldu. Kadro olarak bu ligin en iyilerinden biri Fenerbahçe Ülker. Bu kadroyla F4 yapmamaları imkansız gibi birşey, Pianigiani de oturur ve takım olurlarsa şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olabilirler. Tabi ciddi anlamda taraftar problemleri var. Kesinlikle baskı yaratamıyorlar o salonda. Pota arkasında bağıran 500 kişilik bir grup sivrisinek sesi gibi kalıyor ve diğer tribünler sadece gaza geldiğinde çok nadir eşlik ediyor. Üstelik bu grup ıslık kültürünü de oturtabilmiş değil, rakip ataklarda şarkı söylemeye devam ediyorlar genelde.
 
Beşiktaş fazla olmayan bütçesiyle iyi bir kadro kurmuş. Düştükleri grupta zaten top 16 yapmak için en ideal gruplardan biri, top 16 yapacaklarına inanıyorum onların.

Efes hakkında hala soru işaretleri var kafamda, potansiyelli bir kadro ama gruplarıda hata affetmeyecek bir grup. Cedevita dışındaki her takım tehlikeli, Zalgiris'de bu sene iyi kadro kurdu. Her sonuca açık bir grup burası, ne olsa şaşırmam yani.

Fenerbahçe Ülker'in ilk hafta maçında henüz hazır olmadığı, özellikle de uzunlarının daha süreye ihtiyacı olduğu net olarak görüldü. Fakat buna rağmen aldıkları galibiyet, zaman zaman ön alandaki baskıyla rakibi bunaltmaları ve geniş kadroları F4 için çok ciddi bir aday olduklarnı gösteriyor.

Bu sene Cska hayal kırıklığı olacakmış gibi geliyor bana. Kısa rotasyonlarını hiç beğenmiyorum, Teodosic büyük maçlarda ve kritik anlarda ortadan kayboluyor. Aaron Jackson bence orta sınıf takımların 1.guardı olacak bir oyuncu, az sürede verimli işler yapacağına inanmıyorum. Drew Nicholas desen bitmiş okeye dönüyor, Weems papatya falı gibi oyuncu. Artıları da uzunları ve Messina faktörü. Ne yapacaklarını merak ediyorum gerçekten, ama dediğim gibi bana hayal kırıklığı olacakmış gibi geliyor.
 
Fülker geçen seneden farklı olarak yüksek tempolu ve hızlı bir oyun tarzı ile görünüyor şu an. Zaten kadrosundaki oyuncular bu sisteme gayet uygun. Bu oyun tarzı özellikle iç saha maçlarında ve coşkulu bir taraftar grubu ile etkili olur ama o seyirci profiliyle Fener bunu ne kadar yapabilecek göreceğiz. Fener onları yavaş oyuna zorlayan rakipler karşısında ciddi zorlanacaktır çünkü B planlarının olduğunu düşünmüyorum.

Beşiktaş ise beni şaşırttı. Partizan kolay bir rakip olmasına karşın kazanabileceklerini düşünmüyordum. Top16 yapabilecekleri bir gruptalar.
 
Ağır topların bu denli kabuk değiştirdiği,güç dengesinin baş altı takımlar lehine değiştiği bir sezon hatırlamıyorum.Tam bizlikti demekten kendini alamıyor insan.
 
Efes'in mevcut kadrosu bizim Ergin Hoca gibi adamların tam randıman alabileceği bir kadro. İnsiyatifi Farmar'a verirsin, Savanovic'e,Vujacic'e dışarıdan şut atması için hücum setleri hazırlarsın vs. Lakin gel gelelim Oktay Hoca'nın sistemiyle uzaktan yakından alakası olmayan adamlar var takımda. Tüm bunların yanında sürprizlere gebe bir grupta oynuyorlar. Çok dikkatli olmaları lazım.

Ayrıca, elit takımların kan kaybettiği bir sezonda Real Madrid'den ekstra birşeyler bekliyorum artık. Böyle fırsatlar nadiren çıkar ve artık değerlendirmeleri gerekiyor.
 
Efes'in mevcut kadrosu bizim Ergin Hoca gibi adamların tam randıman alabileceği bir kadro. İnsiyatifi Farmar'a verirsin, Savanovic'e,Vujacic'e dışarıdan şut atması için hücum setleri hazırlarsın vs. Lakin gel gelelim Oktay Hoca'nın sistemiyle uzaktan yakından alakası olmayan adamlar var takımda. Tüm bunların yanında sürprizlere gebe bir grupta oynuyorlar. Çok dikkatli olmaları lazım.

Ayrıca, elit takımların kan kaybettiği bir sezonda Real Madrid'den ekstra birşeyler bekliyorum artık. Böyle fırsatlar nadiren çıkar ve artık değerlendirmeleri gerekiyor.

Valla sanırım Vujacic'İn kapı gibi sözleşmesi var, yoksa Oktay hoca onu geldiği gibi yollamıştı. Savunması berbat, e hücumda da harikalar yarattığını söylemek zor. Shipp sağlıklı dönerse Vujacic'i ikiletmek için diretebilir hoca.
 
Shipp zaten A.Efes ile antremanlara çıkıyomuş...
Vujacic-Barac-Batista gibi isimleri zaten elden cıkaramazlar kontratlar çok yüklü....Obradovic'inde bu kontratlar nedeniyle Efes'i reddettiği söyleniyor...
Gerçi ben Oktay hocanın şu an Barac ve Vujacic'ten yana sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum...
 
1.HAFTANIN İSTATİSTİK LİDERLERİ

RKG : Zoran Planinic, Emir Preldzic - +31
Sayı : Earl Calloway , Patrick Christopher - 25
Ribaund : Aron Baynes - 12
Asist : Jerel Blassingame - 11
Top Çalma : Dontaye Draper - 5
Blok : Alexey Zhukanenko - 4
 
Beşiktaş bu sene çok zorlayacak bizi.Bence en büyük aday bizle birlikte.Fener ve Efes kaliteli kadrolarına rağmen kötü antrenörleri var.
 
Fenerbahçede Romain Sato sorunu devam ediyormuş...Sorun Sloven polisiyleymiş ve Sato'nun Pasaportunun sahte olduğunu iddaa ediyorlarmış...Dün gece Hapiste kalmış oyuncu ve İsmail şenol Sınırdışı tehlikesi var demiş....

Böyle şeyler hep Türk takımlarının başına geliyor...Sato Panathinaikos ile oynarken böyle bir durum yoktu hiç...Şimdi mi Pasaportu sahte olduğu anlaşıldı Lobi Konusunda gerçekten ülkemiz çok kötü durumda Üstelik Euroleague nin 4 sponsorundan 2si Türk'ken(THY-EFES)ezilen yine türk takımları oluyor....
 
Erman Kunter çok iyi koç hakikaten.
Müthiş bir sistem takımı yaratmış.
Grubu 3.bitirip top 16'ya kalırlar bence.
Daha da ileriye gidemezler.
Ligde de biz varken şansları yok ne yazık ki. :)
 

Üst