Euroleague (2014-2015)

Bence Fenerbahçe favori. Son zamanlarda çok iyi oynuyorlar. Ama Maccabi de Top 8'de vites arttıran bir takım. Çok çekişmeli ve bir o kadar da heyecanlı bir seri olacak.
 
Euroleague resmi kanalı Top 16 klibi hazırlamış. Pao ve Maccabi ağırlıklı bir video olmuş.



[video=youtube;eq-jGPfVYiI]https://www.youtube.com/watch?v=eq-jGPfVYiI[/video]
 
ulkerliler farkli bi kafada.Devin smith=bogdanovic.Vesely>> tyus falan yazip sofoyu landsbergi falan adam adama eslesmelerine koymayip seriye 3 0 yazmislar.
 
Türk insanı çabuk havaya giriyor bunun örneklerini de en yakın olarak spordan görebiliyoruz,bunun getirdiği içi boş özgüvenler oluyor.1 ay önce Beşiktaş taraftarı da Uefa gazıyla aynı havadaydı mesela,he deyip geçmek çok ciddiye almamak lazım.

Vesely,Tyrus'tan daha kaliteli en az 2 3 kat kaliteli adam yalnız.Sofo da şahsına münasır biri,kullanabilirsen harika olur kullanamazsan eziyet olur.Landersberg çıkışı yapamadı pek bu sene ondan umutlu olan ciddi bir Avrupa basketbolunu takip eden kitle vardı.Devin Smith ise en iyi 3 numara olabilir şu an Avrupadaki.Muazzam birine dönüştü.O seri baya ilgi çekici neler olacak bakalım.

Güzel seriler olacaktır FbÜlker-Maccabi ve Barca-Oly.Tam kadro olursa Oly iki seri de 5.maçı görür.Keyifle izlemek lazım.Keşke Efes de Reale süpriz yapabilse ama çok çok zor gözüküyor.
 
Cska ezdi geçti bugün.

FbÜlker de 46-56 geride olduğu maçta 26-7 seri yakalayarak 72-63 yaptı skoru.İlk yarıda Pargo sürüklemişti takımı tamamen 19 sayısı vardı ama sanırım yoruldu o tempoyu kaldıramadı,Maccabi başka adamı da çıkaramadı sıkıntı yaşadı.FbÜlker ise kısalardan hiç verim alamadı uzunlar sayesinde maçı kazarnı kazanırsa.Jan Vesely çok fark yaratıyor paranın gözü kör olsun şöyle adamları biz de görebilsek keşke :(
 
Maccabi farkı 11 sayı yaptıktan sonra avantajını koruyamadı. Vesely-Zoric değişikliği FBÜ için maçın anahtarı oldu. Yalnız bu eşleşme her şeye gebe... İki takım da bire birler üstünden oynuyor. Günlük, hatta maç içindeki dakikalık form durumları bile belirleyici olacaktır.
 
Bu maçtan Maccabi koçunun çok ders çıkaracağını düşünüyorum. 2.maçta savunmayı daha ciddi ve konsantre yapacaklardır, hücumda da yeni opsiyonlar yaratıp bugün işlemeyen fonksiyonlarını da devreye sokmaya çalışacaktır. Ayrıca Pargo yanılmıyorsam 40 dk parkede kaldı. İlk yarı Irvingvari oynarken 2.yarı yoruldu.
 
Tarafsız gözle bakarsak Fenerbahçe bu seriyi geçer. Maccabi de baya zorlu bir takım çok iyi savunma yapıyorlar ama bir noktadan sonra oyuncuları yetersiz kalıyor Pargo ve Devin Smith nerdeyse hiç çıkmadan oynuyor son periyot performansları düşüyor diğer maçları da böyleydi. Sofo da yarardan çok zararı var bence Sofo yerine bizdeki Patric Young olsa Maccabi turu geçebilirdi. Biz de Erceg'in yerine Vesely gibi bir adam bulmalıyız savunması iyi, dış şut olmasa da her maç 10 sayının üstünde atıyor en önemlisi adam yüreğini koyuyor ortaya Erceg gibi ruhsuz değil.
 
Bizim maçta inişe geçen topu es geçen hakemler bu maçta çok dikkat ettiler, Tyus'ın bloklarına hep sayı verdiler. Herhalde bizim maçtaki hataları tekrar etmemek için dikkat ettiler, buda Fener'in işine yaradı.
 
İlk yarı fenerli oyuncular halı sahaya ilk kez giren ilkokullu gibi korkarak oynadılar, şutları bile çok saçmaydı. İkinci yarı biraz da Maccabi'nin savunma zaafiyetinden tersine döndü. Maccabi çok atlet olmanın dezantajını çekti. Hemen her fakee zıpladılar, faul yaptılar, blok yapıcaz diye çemberden dönen topları bıraktılar. Fenerin en az 20 sayısı vardır takip basketlerinden. Sofo da bu tempolu oyunda doğal olarak ağır kaldı ve hiç yararlanamadılar.
 
-Sofo bir tarafını! kaldıramıyor seri hiç ona uygun değil..
-Vesely bu serinin adamı olur,Maccabi'de onu tutacak adam yok.
-Devin ve Pargo hariç Maccabi'yi taşıyacak adam yok..Fbü'de Vesely yoksa Bje var yoksa Emir yoksa Bogdan Yoksa Goudelock..say say bitmiyor ki Hickman sakatlanmasa seri daha kolay olurdu.
-Mac.'nin hızlı hücumlarını kestin mi sütten çıkmış ak kaşık gibi oluyor..

-Efes Madrid serisini konuşmaya gerek yok bence 3-0 net skor biter gibi duruyor anormal durumlar olmadıkça..
-Gelecek seneye kendimizi ne yapıp edip Euroleague'ye atmamız lazım!
 

Üst