Euroleague (2014-2015)

Efes'in tek artısı hiç şansının olmaması gibi görünüyor. Kaybedeceği bir şey olmayan genç ve potansiyelli oyuncular bazen günlük yıldız performansları gösterebilirler. Küçük bir ihtimal de olsa bu enerji maç kazandırabilir.

Bunlar her zaman olası şeyler değildir, bu yüzden bu akşam da Efes kazanırsa çok büyük sürpriz olur. Ama bu sürpriz gerçekleşse bile Real Madrid'in diğer maçlarda daha fazla sıkmasıyla sonuçlanacağı için seriyi alma ihtimali yok denecek kadar az.
 
Efes bugün değil lakin doğru takviyeler ile ve de kadrodaki gençlerin oyununun daha da oturmasıyla 2 3 sezon sonra en az 10 avrupa basketbolunu domine eder.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Çok zevksiz bir F8 geçiyor. Maccabi eşleşmesi dışında diğer maçlar ilk periyottan bitiyor. Her takım direkt kabullenmiş deplasmanı, eve gidelim orda oynarız mantığındalar. Efes biraz istisna yarattı ama onlarınki de fazla sürmedi.
 
Efes'te pota altında Milko Bjelica yerine daha sert, atletik bir 4 numara olsa Real'i zorlarlar. Saric ve Bjelica'ya karşı Ayon ve Reyes çok rahat oynuyor Krstic zaten savunma özürlü. Lasme tek başına savunmayı ayakta tutuyor o tip oyuncular da en fazla 20 dk oynayabilir.
 
Akşam fener maça önde başlar.Ancak maç sonunun fener açısından kolay geçeceğini sanmıyorum.Bugün Maccabi kazanır bence.Yalnız şunu demeden de geçemeyeceğim Obradovic büyük fark yarattı
 
Bugünkü maçlarda ev sahipleri rahat kazandı.

Obradovic seri oynama konusunda inanılmaz koç.İșin garip tarafı kariyerinde hukmedemedigi tek seri geçen seneki final serisi olabilir.

Top8 tat vermiyor orası doğru yukarıda arkadaş güzel demiş F4u bekleyeceğiz anlaşılan heyecan ve keyif için
 
Şu an Fb'nin konumundan dolayı Obradovic'i övmem.Fb, Avrupa'nın CSKA, Real ve Barca'dan sonraki en yüksek bütçeli takımı.Son 4'e kalmaları zaten olması gereken .Ancak final görürlerse orada Obradovic faktöründen bahsederim.

Maccabi dediğiniz takım, Fb'nin yarısından daha az bütçeye sahip bir takım.Nasıl şuan İtouidis'i, Pasqual'i, Laso'yu övmek yersizse Obradovic'i de övmek yersiz.Obradovic şu an Avrupa'nın en çok kazanan hocası.Müsade edin de şu takımla Maccabi'yi elesin
 
Fener seriyi geçer geçemez onu bilemem ama serinin galibinin istanbulda belli olucağını düşünüyorum,maccabi o salonda kolay kolay pes etmez bundan eminim,evet obradovic iyi koç kabul ama bu seriyi teraziye koyduğunda tek fark rotasyonun etkisi..
 
Goudelock çok fark yaratıyor. Her top aldığında Maccabi ikili sıkıştırma getiriyor ona rağmen 19 sayı atmış ve Tyus sürekli buna yardıma gittiği için Maccabi çok hücum ribaundu verdi. Sofo da ne kadar gereksiz bir oyuncu olduğunu gösterdi sene başında bize gelmesi bile gündemdeydi şu haliyle Jawai'den pek farkı kalmamış. Fenerin İsrail'de kolay maç alacağını düşünmüyorum seri büyük ihtimalle 5. maça uzar.
 
Neden işi bütçeye indirgemeye çalışıyoruz hala? Sistem var, yapı var. Disiplin var. Dayanışma var. Para da var. Yani bizde olmayan her şey. Tek başına para bir şey ifade etmez.

Eğer bütçeye indirgeyeceksek, EL'nin en yüksek bütçeli takımını deplasmanda yendiler. Bütçeyi konuşmaksa, bütçeyi konuşmak.

Adamlar gayet göze hoş gelen bir basketbol oynuyorlar. Eğer şampiyon olurlarsa Obradovic'in kariyeri için sadece bir kupa olacak. Fenerbahçe ve TR Basketbolu için dev bir adım. Laso ve Pasqual'i övmek için zaten ortada bir sebep yok.
 
Bu akşam Murat Özyer ve Can Topsakal denen iki hainin kulağını bol bol çınlattım. Grupta 3'te 2 yapmışken bir Alba Berlin maçında paraların yine ödenmemesi ve sonrasında Arroyo ile devam eden kriz bizi mahvetti. Allah belanızı versin Özyer ve Topsakal.

Maccabi'de Randle, Linhart ve Haynes gibi oyuncular top 8 için çok hafif kaldı. Hele Linhart tam facia, 2015 model Valentin Pastal adam. FB Ülker yıllar boyu milyonlarca euro harcadıktan sonra bu sezon sorunlu kadro yapısına rağmen Vesely-Bjelica'nın müthiş performansı ve Obradovic faktörüyle final foura çok yakın.
 
2/0 oldu son şampiyon sonuçta Maccabi..Üst üste 3 maç vermez Fbü..F4'de sayılırlar
Bu kadroyla olsun artık..Geçen seneye göre çok farklılar her yönden.
 
Fb, Top 16 grubunda da grubu bütçe doğrultusunda olması gereken yerde bitirdi.En yüksek bütçeli takımı dışarda yendiler, kendi sahalarında da yenildiler.Grubun en yüksek bütçeli 2. takımıydı.Grubu da 2. bitirdiler.İçerde oynadıkları iki Maccabi maçını da kazanmaları zaten normal olan sonuçlar.Ortada anormal bir durum yok yani.

Asıl bugüne kadar bu kadar paraları saçıp buralarda olmamaları anormaldi.O kadar kötüye alışmış ki millet, normal olanı görünce afallıyor.An itibariyle Laso'nun da İtoidis'in de, Obradovic'in de, Pasqual'in de takımları olması gereken yerdeler.Ne eksik ne de fazla.Eksiğini fazlasını final fourda göreceğiz
 
Maccabi o salonda Madrid'e fark atmıştı, atmosferi inanılmaz farklı oluyor. O salonda tempoyu Maccabi belirler, Sofoyu da iyi kullanırlar. Asıl soru seri son maça kalırsa fener eleyebilir mi Maccabiyi İstanbulda ? Bu diğer takımlar içinde geçerli, bunlar sadece ilk maçlar. CSKA Oaka deplasmanında böyle rahat oynayamaz, Oly Barça serisini son maça bile taşır Spa'nın formsuzluğuna rağmen. Benim şampiyonluk favorim şu kadro derinliği ve size olarak hemen her pozisyonda üstünlüklerini göz önünde bulundurarak CSKA. Kirilenko da form tutuyor ve avrupaya boşuna gelmedi.
 

Üst