Euroleague (2014-2015)

Oli'nin aldığı Hunter bizde çok iş yapardı.Şutu zayıf olmasına rağmen isterdim.Jawai-Hunter pota altı güzel giderdi

Madem öyle Olympiakos' a söyle de Jawai' yi de alsınlar ;)

Galatasaray' ın zaten hem Kerem Gönlüm ve Zoran Erceg' in varlığı dolayısıyla, hem de yabancı oyuncu sayısı olarak 4 numaraya bir takviye yapma durumu söz konusu değildi ;)
Rahat olmak lazım ;)
 
Güncelleme yapmakta fayda var.

Olympiacos ve Valencia'da son yazdığımdan beri yeni bir ekleme yok.

Laboral NBA'den Orlando Johnson ve geçen sezon Beşiktaş'ta oynayan Colton Iverson ile kadrosunu genişletmiş.

Kızılyıldız ise son yazdığımdan beri Marcus Williams'ı kadrosuna katmış.

Son olarak Neptunas da Anisimov ve Sinica eklemeleri yapmış. Onların sırasını değiştirecekler eklemeler değil bunlar.
 
Tahminim Laboral Kizilyildiz ve Neptunas dordunculuk icin kapisirlar. Oly buyuk ihtimal birinci olur, biz de Valencia iki ve ucuncu sira icin kafa kafaya oynariz.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
arroyo/ender
sinan/nolan smith/aradori
pocius/micov
erceg/keremgonlum/ege
Furkan/jawai(?)

Kağıt üzerinde Euroleague'in bu sezonki en iyi 6-7 kadrosundan birine sahibiz belki de. Ancak son yıllardaki başarıların da hep gösterdiği gibi kağıt üzerinden oyunculara bakarak takımın ne başarı elde edeceği belli olmuyor. Ancak tecrübeli antrenörümüz Ergin Ataman'a güvenimiz sonsuz. Bu oyunculardan güzel bir takım ruhu yaratıp nice başarılara imza atarız inşallah.

Öte yandan Efes ve Fenerbahce Ülker'i de tebrik etmek lazım, onlar da çok güzel kadrolar kurdular. Umarım bu 3 takımdan da iyi başarılar gelir Euroleague'de bu sene.
 
Pocius'u 3 numaraya çekmeye gerek yok. Kadro açısından F4 yapabilecek güce sahibiz. Jawai'nin ve Furkan'ın performansı önemli bizim için. Jawai sezona çok iyi başlamasa da önemli olan Euroleague'de TOP16 sonrası, ligde de Play-off'lardır. Geçen sezon Bonsu bunun tam tersini yaptı. Onun için Jawai'nin şuan kötü olduğuna hemfikir olsak da onun performansının zamanla yükselmesini umut ediyorum. Dediğim gibi; önemli olan ''Şubat sonrası'' başlayan dönemlerdir. Ege ve Göktürk'ün ise küçük bir katkısı dahi beni mutlu eder.
 
Pocius'u 3 numaraya çekmeye gerek yok. Kadro açısından F4 yapabilecek güce sahibiz. Jawai'nin ve Furkan'ın performansı önemli bizim için. Jawai sezona çok iyi başlamasa da önemli olan Euroleague'de TOP16 sonrası, ligde de Play-off'lardır. Geçen sezon Bonsu bunun tam tersini yaptı. Onun için Jawai'nin şuan kötü olduğuna hemfikir olsak da onun performansının zamanla yükselmesini umut ediyorum. Dediğim gibi; önemli olan ''Şubat sonrası'' başlayan dönemlerdir. Ege ve Göktürk'ün ise küçük bir katkısı dahi beni mutlu eder.

pocius'u 3 numaraya çekmeye gerek yok derken?
 
Tek hedef şampiyonluk"
Geçen sezon THY Euroleague'de son 8'e kalan tek Türk takımı olan ve Türkiye Basketbol Ligi'nde de Fenerbahçe Ülker ile final oynayarak, bu sezon doğrudan gruplarda mücadele etme hakkı elde eden Galatasaray Liv Hospital için "Euroleague Medya Günü" etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte başantrenör Ergin Atman, Carlos Arroyo ve yeni transfer Martynas Pocius, NTV Spor'un sorularını yanıtladı.
ATAMAN: TEK HEDEF ŞAMPİYONLUK
THY Euroleague ve Türkiye Basketbol Ligi'nde yukarıya hedeflediklerini söyleyen Ergin Ataman, "Ligde tek amacımız şampiyonluk. THY Euroleague'de ise önecelikli hadefimiz geçen sezon gibi son 8'e kalmak ve daha sonra final-four oynamak. Sistemimizin Türkiye Kupası maçlarına kadar oturcağını düşünüyorum" dedi.
ARROYO: SAKATLIĞIM DÜZELİYOR
Carlos Arroyo, "Geçen yıldan daha iyi olmalıyız. Ligde şampiyonluk, Euroleauge'de ise final four ve finali hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda iyi bir takım kurulduğuna inanıyorum. Gelen arkadaşlar oldukça tecrübeli ve takıma katkı sağlayacak düzeyde. Tabii ki takıma, bir çok yeni parça eklendiği için zamana ihtiyacımız olacak. Sakatlığım düzeliyor, Euroleauge maçlarına kadar hazır hale geleceğimi düşünüyorum" dedi.
Yeni transferlerden Martynas Pocius ise Galatasaray'ı tercih etme sebeplerini NTV Spor izleyecileri ile paylaştı.
POCIUS: G.SARAY ÇOK ÖNEMLİ BİR KULÜP
Pocius, "Galatasaray'ı tercih ettim çünkü, çok önemli ve bilindik bir kulüp. Oyuncuları ve koçu tanıyordum. İstanbul zaten ayrı bir güzellik. Burayı tercih etmem için bir çok seçeneğim vardı. Bu sezon bütün kupalarda şampiyonluk hedefliyoruz. Dünya Kupası çeyrek finalinde Ergin Ataman'a karşı oynadım. Tabii ki ülkem için mücadele ediyordum ve kazanmak için her şeyi yaptım. Artık o turnuva geride kaldı ve şimdi koçla beraber Galatasaray'ın başarısı için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Asvel-UNICS finali oynanacak.

UNICS için Hapoel maçı çok zordu. Hapoel'de de çok güçlü bir kadro vardı, UNICS artık Asvel'e de takılmaz. Euroleague'deler diyebiliriz.
 
Dün gece şikecileri cska fena hoplattı. İlk ciddi rakipte yine sahadan silindiler.Sezon başı yine EL'ye iyi başlayıp sonra TOP 16'da yine havalarını alırlar. Bunlarda bir dengesizlik var bence ne yapsalar olmayacak gibi, ancak TBF'de şike yaparak başarı elde ederler.
 
Yazın çokça ismini geçirdiğimiz ve Dünya Kupası' nda da başarılı performanslar sergileyen Meksika' lı Gustavo Ayon, Real Madrid' e gitmiş :)
 
Olympiakos bu sezon muazzam kadro kurdu yalnız. Spanoulis'i dinlendirmek açısından Lafayatte transferi oldukça yerinde. Othello Hunter geçen sezon Siena'nın parlayan ismiydi, Tremmel Darden Avrupa'nın en iyi savunmacılarından biri.

Bunun yanı sıra Lojeski, Printezis, Dunston gibi isimleri de kadroda tuttular.

İlk yarıda FB Ülker'i 29 sayıda tuttular. İki gün önce "final four'un en büyük adayı" olan FB Ülker'i :) :)
 

Üst