Euroleague (2014-2015)

Her şeyden öte bu ligde mücadele etmek ve bu heyecanı yaşamak ayrı bir zevk.O yüzden keyfine varmak lazım.Sakatlık olmadan,kazasız belasız ve övünülecek bir sezon geçirmek dileğiyle takımımıza başarılar.
 
Kleiza sanırım Milano'yla anlaşmış. Ülker maçında coşturur şimdi... :)
FB Kleiza'nın kıymetini bilemedi, Kleiaza bitik bir oyuncu değil ama takımda Kleiza varsa takımı onun üzerine kuracaksın. Takımın lideri o olacak. Ama karşıyaka takımı Emir ve Bojan'ın üzerine kurunca Kleiza'yı basketboldan soğuttu. Milano'da kendini bulacaktır....
Bu arada forumda gördüğüm bi sezounu iyi geçirmeyen oyuncuya hemen bitik muamelesi yapılıyor. Gelabale'de onlardan biri. Her oyuncu her takımda oynayamaz. İstenilen performansı gösteremez. ...

Ben Euroleague'de bizim grubun kolay olduğunu düşünmüyorum. Basketbolda tartışmasız en iyi ülke İspanya ve bizim grupta bu ülkeden 2 takım var. Küçüldükçe büyüyen !! Olimpiyakos var. En çekişmeli grup kesinlikle bizimki olacak. İlk maç bizim için çok önemli, keşke ilk maçı evimizde oynayabilseydik...

FB'nin grubuna Kazan düşerse tamam (hala basında Kazan FBnin grubunda olabilir diye yazılıyor, statüyü bilmiyorum), zor grup olur ama Pana her ne kadar ekolde olsa çok kan kaybetti. Milano Langford ile kalbini kaybetti, Lawal ile pota altındaki caydırıcılığını. Kleizayı alırlarsa Langord'un yerini doldurular ama geçen sene bile öyle ahım şahım bir takım değildi Milano. Ev sahibi olucaz diye F4 için bastırdılar ama olmadı. Turow zaten gelip geçici bir takım olacak. Bayern'i geçen sene beğenmediğimiz oyun ve kadrolarla 3 kez yendik. Hiç de öyle ölüm grubu değil...

Efes için ise o gruptan 2.likten aşağı bir sonuç başarısızlıktır.
 
Rakiplerimizde son durum soyle;

Laboral Shengelia'yi aldı. Bertans ile de anlaşmak uzereyemis.

Valencia Harangody, Vives ve Loncar ile anlaştı.

Kizilyildiz'da belirsizlik sürüyor hala.

Oly'de de bilindiği üzere O.Hunter ve Lafayette kadroya katıldı.
 
Fenerin grubu 4.bitirceğini düşünüyordum son yapılan transferlerle Unics Kazan gelmese bile gruptan çıkacağını sanmıyorum bir tek Turowu geçerler.Kazan gelirse o gruba hiç şansları yok zaten.

Savanovic> Bayern
Kleiza>Milano
Batista>Pana
 
Abartmayalim yahu. Bu gruptan her şekilde çıkarlar. 4. bile olmazlar hatta. Bence ikinci tamamlayacaklar grubu. Hani isteyen grup bitince alıntı da yapabilir :)

Fener bir tane uzun bir tane de 3 numara alacak. Vesely gelecek galiba. Semih de listede. Guard için de Kenan Sipahi ve Berk'e süre verecekler. Bu çocuklar EL için yetersiz olabilir ama yetenekli adamlar.

Geçen sene de iyi olacaklarını düşünmüştüm ama patladılar. Ama bence patlamalarinin nedeni Vidmar sakatlaninca yerine sert bir adam alamamalari.

Ben bu şekilde yorumlarım fark yerler goygoyumu yaparım. Ama şu takıma balon muamelesi yapmak ilginç. Gerçi hiçbir oyuncunun begenilmedigi forumda buna da sasmamak lazım. :)

Sonuç olarak Fener guard sorununu ancak bir sonraki turlarda yaşar. Bu gruptan rahat çıkar.
 
İlk gruplarda üç Türk takımı da sıkıntı yaşamaz,bu formatta ilk turun önemsiz olduğunu 2 senedir görüyoruz.

Fenerbahçe bence guard sıkıntısı yaşamayacak bu sene,çünkü Obradovic geçen sene sete setten çok,bire bire üzerine sistemini kuracağının sinyallerini çok net gösterdi. Geçen seneki kadroyla bu konuda çok başarısız oldu tabiki,fakat bu sene bu yönde çok önemli oyuncular aldılar.Vesely de gelecek diyorlar.

Ben en büyük sıkıntıyı kısa savunmasında yaşayacaklarını düşünüyorum,özellikle top 16 ve son 8'de bu sıkıntı çok açığa çıkacaktır,ama Darden gibi bir 3 numara transferi yaparlarsa bunun önüne geçmeyi bir nebze başarabilirler.
 
Fenerin grubundakiler rölantide oynayanacaklardır muhtemelen. O yüzden yine ''yürolig şampiyonu olcaz bakın hepsini yendik yhaaa xD '' havalarına girecekler. Sonra top16 da son 2 sezondaki cümbüşü görücez. Diye tahmin ediyorum.
 
Fenerin grubundakiler rölantide oynayanacaklardır muhtemelen. O yüzden yine ''yürolig şampiyonu olcaz bakın hepsini yendik yhaaa xD '' havalarına girecekler. Sonra top16 da son 2 sezondaki cümbüşü görücez. Diye tahmin ediyorum.

Allah'ın izniyle aynen böyle olacak :)

Ülker de bir sıkıntı var. Ciddi bir sıkıntı. Ama olmuyor bir türlü. Gerçekten ilginç.

Efes'te taraftar en büyük sıkıntıdır...
 
Rakiplerimizden Kızılyıldız DeMarcus Nelson'ı kaybetti. Nelson seneye Pana'da oynayacak. Kadrosuna ise Kalinic'i kattı. Şu an için Kızılyıldız'da pek umut yok gibi. En büyük avantajları taraftar olacak.
 
Rakiplerimizin son transfer hareketlerini toparlarsak;

Olympiacos: T.Darden, O.Hunter, O.Lafayette
Valencia: D.Buycks, L.Harangody, G.Vives, K.Loncar
Laboral: D.Bertans, K.Tillie, T.Shengelia
Crvena Zvezda: N.Dangubic, N.Kalinic, M.Zirbes
Neptunas: D.Zavackas, V.Vasylius, A.Butkevicius, D.Zavackas
 

Üst