Euroleague (2014-2015)

Kolay bir gruba düştük, şimdi takviye zamanı iyi takviyelerle grubu lider bitirebiliriz, artık hedef bu olmalı.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Oh be :) Unics bizde değil Efesde :)
Şu anda FB Tv'de ağlıyorlar bu gruba düştüler diye :) :)
Efes'te de değil.Gruplarında Novgorod olduğundan başka bir rus takımı gelemez.B grubuyla değişmesi gerekir ama orada da CSKA var.Yani C grubunda turow ile yer değiştirmesi gerekir:)fenevliler kekelemeye başlar ama içlerini rahat tutsunlar unics ya da khimki hemen her sene elemelere katılırlar ama hiç elemeyi geçtiklerini görmedim.Hep direkt katıldılar.2010-11 sezonunun eurocup şampiyonu olarak bir kez katılmışlardı sadece.Elemelerde eski rus ligi ve vtb liginde de play-off hayal kırıklıkları yaşıyorlar.Onlar uzun maratonlu lig veya gruplarda iyi olmuşlardır hep.
 
Efes,fbü ve biz gruptan çıkarız bence bir süpriz olmaz,ama asıl grup sonra başlıyor.Şimdiden konuşmak erken tabiki de ama geçen seneye gore daha zor bir top-16 grubu bizi bekliyor.. Bu grubu bence fair playa gore degilde,top16 da hangi gruba dusmek istiyorsak ona gore ilerleyelim :)
 
Bence transferler bitmeden top 16 yı değerlendirmemek lazım. Bizim grupta Oly ekol olduğundan favori ancak Valencia kadrosunun ne kadarını koruyabilecek Laboral ne kadar yatırım yapacak Kızılyıldız kadrosundan kimleri kaybedecek en önemlisi de biz nasıl bir takım kuracağız.

Aynı şey Fenerin grubu için de geçerli Milano gidenlerin yerini doldurabilecek mi Pana da Diamantidis 1 yaş daha yaşlandı. Lasme, Maciulis gitti.

Efes'in grubunda Efes 2. sıranın açık ara favorisi o grup çok dengesiz oldu.
 
Efes'in grubu Eurocup grubu oldu diyebiiriz :)

Aslında bu sene Efes'in kadro yapılanmasını Türk takımları ders olarak ele almalı. Ivkovic kadro mühendisliğini mükemmele yakın kurdu bana göre. Bunu biraz açarsak:

Ellerinde genç yerliler vardı. Bu yerlilerden Doğuş ve Birkan direkt süre alacak isimler. Cedi Osman'da az da olsa süre bulur. Doğuş'un savunması çok üst düzey. Birkan'da fena katkı vermiyor. Şimdi bunun üzerine Avrupa'nın en iyi pivotu Krstic'i aldılar. Krstic hem büyük oyuncu, hem de lider karakter. Sonra Oly'nin şampiyonluklarında çok kilit rol oynayan Perperoglou'nu aldılar. Pana'dan çok önemli bir savunmacı ve tamamlayıcı oyuncu olan Lasme'yi aldılar ve geleceğin en büyük yıldızlarından biri olarak gösterilen Saric'i getirdiler. Guard olarak topla çok oynamayan, daha çok oynatmaya yönelik ve savunma özellikleri ön planda olan Draper'i seçip, iki numaraya temiz şutör Janning'i aldılar. Geçen seneden iyi verim aldıkları hem savaşçı, hem de şutu olan Bjelica'yı takımda tuttular.

Şimdi şöyle bir rotasyonları var:

Draper, Doğuş
Janning, Cedi
Perperoglou, Birkan, Okben
Saric, Lasme
Krstic, Bjelica, Emircan

Bu kadro öyle çok paralar harcanmış bir kadro değil ama, amaca göre belirlenmiş harika bir sistem kadrosu. Üstelik çok üst seviye sertliğe ve savunmaya da uygun bir kadro. Mesela Saric'i al FB Ülker'e koy, o kadar skorerin içinde kaybolup giderdi ama, Efes'in şu kadrosunda kendisini müthiş parlatır. Skorer rolü Saric'e verilmiş çünkü. Efes bundan önce daha büyük paralar harcayıp, dengesiz kadrolar kurmuş ve başarısız olmuştu ama, bu kez çok doğru transferler yaptılar. Ivkovic'in yaşı sıkıntı çıkartmazsa bu takım Efes'in son 15 yılının en iyi Euroleague performansını verebilir. Tek soru işareti Draper'dır bana göre. Oraya daha kaliteli bir pg alabilirlerdi.

FB Ülker'de ise Obradovic beni şaşırtmaya devam ediyor. Geçen sezonun ortasında aldıkları Pierre Jackson ve Sekulic transferleri tam anlamıyla fiyaskoydu. Bu sene gene dengesiz bir kadro kuruyorlar. Hickman'da, Goudelock'da baktığım zaman iyi oyuncular ama, ikisini aynı takıma alıp, Bo'yu göndermenin mantığı nedir? Bo'yu saf pg değil, oyun kuramıyor diye gönderiyorsun, daha iyi şutu olan, ama Bo kadar delici ve savunmacı olmayan iki oyuncu getiriyorsun. Pota altı rotasyonun Avrupa'nın en yumuşak pota altlarından biriyken ve takımın skorerden geçilmiyorken Bogdan Bogdanovic'in peşine düşüyorsun. Türkiye liginde sınırsız hakem ve disiplin kurulları desteğiyle finale çıkarmak için her yolu açarlar ama, Euroelague'de bu kadro yapısıyla top 16'da yine folloş olur FB Ülker. Hakem bağlantılarıyla ünlü Maurizio Gherardini'yi getirdiler ama, o bile kurtaramaz bu dengesiz kadroyu.
 
Kadroların tamamen netleşmesi lazım bizim de kadromuz boş şu an ne desek pek gerçekçi olmaz.Yine de Valencia ve Laboral yatırımı çok arttırmayacağını düşünürsek 2.lik şansımızın olduğunu düşünüyorum.Yine de 2.olmak pek mantıklı olmayacak gibi C Grubundan gelen 1. ve 3.sıradaki takımlar Top16'da zorluk çıkartan yapıda olacaklardır.

Efes'in grubu ise Eurocup tadında olmuş rahat çıkarlar.

FbÜlker'in grubun da Kazan gelmeyecekmiş ama yine kalburüstü olmuş kağıt üzerinde.Yine de Milano ve Pana'da ciddi ayrılıklar oldu.

3 Türk takımı da çıkacaktır diye düşünüyorum.
 
Merak ettim Kutluay'i dinliyeyim dedim. Adam resmen saçmaladi ya. Ülker ve Efes geçen sene beklentilerin altında kaldı dedi. Burası doğru ama bizim yaptığımız final 8e adam hiç değinmedi ya. Geçen sene iyi iş yaptı dedi ve sadece bunla geçiştirdi.

Sonra bir soru üzerine Ülker ve Efes'den 1 ya da 2si final four yapar dedi. Bizden hiç bahsetmedi bile. Çok net hatırlıyorum geçen sene de Ülker için böyle demişti. Bilmiyorum ama 2 sene önce de Pianigianni zamanında da böyle demiştir kesin ;)

Her neyse Kutluay. Sen hayallerin ile devam et. Ama unutma !

Sizin hayallerinizin bittiği yerde bizim gerçeklerimiz başlar ;)
 
Bu arada ligtv deki programı seyrettim ve bir kez daha bu ülkede insanların işine hiç saygı duymadıklarını anladım. Murat Murathanoğlu ilk önce Parker niye orda diyo transfer mi olucak diye espri yapıyo ama bilmiyo ki adam Asvel'in ortağı, sonra Oly'i yorumluyacak hala Bonsu'yu aldılar diyor Othello Hunter ile oysa cümle alem sağlık kontrollerinden geçemediğini ve Hunter'ın bu sebepten transfer oldugunu biliyor.

Biraz saygı duyun sizi izleyenlere, bu sezon İsmet Badem ile beraber deplasman maçlarında tv ' nin sesini kıstırıp izleticekler maçları.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Üst