Euroleague 2015-2016

Cska yine klasik loserlığını az daha konuşturuyordu fakat artık yeter dediler. Tarafsız biri için final gerçekten olağanüstüydü. Fenerbahçe karakter koydu, 20 sayıdan dönmek her takımın yapacağı bir iş değil. Mental olarak çok yukarıda bir takım Fenerbahçe ama yorgunluğun etkisiyle bir yere kadar geldiler. Khryapa eskiden Cska'nın 1 numaralı oyuncusuydu yaşı itibari ile biraz daha geri planda kalmıştı fakat eski günlerinde ki gibi oynadı. Yaptığı yardım savunmaları, soktuğu kritik şutlar ve aldığı ribaundlar kupayı Cska'ya getirdi. Tabi Itoudis'in de katkısı büyük. Yarı final ve finalin çok büyük bir bölümünde takımını konsantre etmeyi başardı ki Cska gibi bir takımı bu kimliğe büründürmek büyük bir beceri.

Fakat Murat Murathanoğlu ve Murat Didin'e değinmeden geçemeyeceğim. Taraflı anlatmaktan yana bir sıkıntım yok tabi. Fakat siz orada bir iş yapıyorsunuz. Maçı izlenmeyecek hale getirmek büyük meziyet. Fenerbahçe aleyhine bir kaç top vardı ama her topa bir kılıf uydurup bunu dikte etmeye çalışmak çok ayrı bir şey.
 
CSKA da, Fener de maçı hak etti. 21 sayıdan CSKA karşısında geriye gelmek hatta maçı kazanacak duruma gelmek büyük iş; en az şampiyonluk kadar önemli. Sadece Galatasaray'ı destekleyen ve basketbolu seven birisi olarak; umarım buralarda biz de oluruz ve kupayı ilk biz getiririz.

Maç boyunca üç şey çok bariz saçmaydı. İlki;Türkiye basketbol tarihinin en önemli maçlarından birinde, anlatımın 2. periyottan itibaren hakem de hakem, hakem bitince "Kostaaaağğğğğssss" diye inlemelerden ibaret olması. İkincisi;saha kenarında Kaliniç'i tutan, tuttuktan sonra da eline vuran adamın o koltukta tekrar oturması. Üçüncüsü; Letonyalı Engin Kennerman.
 
Duygusallığı bir tarafa bırakacak olursak Fenerbahçe böyle devam ederse sonunda bu kupaya uzanır. Bugün hakem beni dahi isyan ettirdi. Benim garipsediğim nokta bir takımımızın bu kadar çok sponsorumuzun olduğu etkin olduğumuz ortamda nasıl böyle bir duruma düşebildiği? Geçen sene Maccabi maçından sonra Ergin hoca bunları dile getirmişti ama kimse takmadı. Eurolig zaten adil olmayan bir ortam ama bu ciddi çalışma yapılması gereken konu bence.
 
çok dramatik bir gece ile bitti ülkemiz için. söylemek istediklerim var çok doluyum:

1- bu hack a shaq yöntemine bir çare bulmak lazım. hack a vesely oldu bu gece. bu böyle olmaz. bu basketbol dışı bir şey. bu resmen ahlaksızlık. ne bileyim bir oyuncuya üstüste 3 faul yapılması durumunda bir yaptırım getirmesi gerek kuralların. ne bileyim 2 atış artı kenar gibi.. ama ne olursa olsun önüne geçilmesi gerek. bunun eknik taktikle alakası yok. tamamen çirkinlik ve sporun ruhuna aykırı bir şey. basketbol izlemek istiyoruz biz.

2- Dimitris Itoudis gerçekten koç olmuş ama adam olamamış. maç sonundaki nando de colo'nun adımlamaları bariz hatalı yürüme. obradovic bundan bahsediyor. kendisine bu soru sorulduğunda: "ona duyduğum saygı yüzünden cevap vermeyeceğim" diyor.

ver be cevap. ne diyeceksin? böyle mi saygı duyuyorsun sen ahlaksız adam! maç boyunca yapmadığın ahlaksızlık kalmadı. oynadın da oynadın hakemlerle.

anladığım kadarıyla içten içe obradovic'e hep bir kıskançlık duymuş. yardımcı koçu olduğu için. hep obradovic'den bahsediliyor diye. kendini ispatlamak isterken rezil etti benim gözümde bu gece. eminim, bu gece ona obradovic de saygı göstermedi. aralarının açılacağını düşünüyorum çünkü saha kenarında çok edepsizdi.

obradovic koynunda yılan beslemiş. ya da atalarımızın dediği gibi besle kargayı oysun gözünü.

3- fenerbahçeliler ve spikerler hakemlere ağlıyor sözüne katılmıyorum. tabii ki ağlayacaklar; ortada tüm sezon boyunca verilen emek var. iki tane şerefsiz çıkıp, senin tüm hayallerinin mutluluğunun içine ediyor. belki işler ters gidecek euroleague'i kazanmaya bir daha bu kadar yaklaşamayacak. yazık gerçekten.

benim gözümde maç 83-81 bitmiştir. teodisic'in stepsine kesin diyemiyorum ama nando de colo'nun şutu için adımlaması tam fecaat. dünyanın her yerinde bu hatalı yürümedir. süre bitiyor, can havliye allah ne verdiyse adımlamış. bunu hakem görmez mi? görmemesi için ancak art niyetli olması gerek.

sonra maçın kırılma anı bence uzatmada iki hatalı karar daha:
a) sloukas hızlı hücuma çıkarken yapılan faul. bunu vermeyecek hakem hakemlik yapmasın bi zahmet.
b) hines'ın perdelemeye çıkarken booby ve sloukas'ı iteklemesi, sonra ikili oyunda boş kalarak 2 sayı atması.

4- hakemler neden böyle kararlar verdiler? cska lobisi değil sadece. cska'nın şampiyon olmaya ihtiyaç duyması. çünkü euroleague için büyük bi marka. yaptıkları onca yatırım, o kadar final four. çoğunda kaybediş. bir hatır gönül meselesi. fenerbahçe kim ki? dünkü çocuk. o da birkaç sene final four'a kalmaya devam etsin, onu da zamanı gelince şampiyon yaparlar.

5- fenerbahçe cephesinde:

bu yenilgi bazı oyuncuları kamçılayacaktır. ama bu başarısızlıktan kamçılanmayacak, hatta bence takıma zarar verecek iki isim var: jan vesely ve bogdan bogdanovic.

niye?
- çünkü psikolojik olarak bittiler ve toparlanmaları çok zor. ikisi de çok iyi oyuncu. vesely'yi ve bogdan'ı çok seviyorum. hiçbir suçları yok. ama hani ilişkilerde oluyor ya, bir kere ilişki kırıldı mı, bir daha toparlayamıyorsun. zolasan da bitiyor. bu iki ismin fenerbahçe'de toparlanma şansı işte yüzde 00000. çünkü kendilerine güvenlerini kaybettiler. artık taraftar "jan jan vesely uçalım vesely" yi canı gönülden istese de söyleyemeyecek. bi ikiyüzlülük seçilecek. samimiyet olmayacak.

- bence jan vesely ve bogdan bogdanovic'in fenerbahçe serüveni bitmiştir. buradan ayağı kalkmaları, eski samimiyeti bulmaları çok zor.

- bogdonovic nba'e gider. vesely'nin çok gariptir ki nba'e gideceğini düşünmüyorum. yazın kenara, vesely büyük kontratla cska moskova'ya gidecek. stockholm sendromu yaşayacak yani vesely. katiline aşık olacak. fenebahçe taraftarıyla yaşadığı aşk ilişkisi de nefrete dönüşecek.
 
Kadın basketbola değinmeye bile gerek yok. Sadece bu sene yaptıkları ortada.
Erkek basketbolda da aynı şekilde. Rakip FB diğer takımların verdiği emekleri görmezden geldi. Itoudis dünkü maçla saygıyı kaybettiyse Obra 2014 yılında kaybetti. Aynı Obra, aynı Murat'lar çok değil daha 2 gün önce Udoh'un basketinde sustular, görüntülerin tekrarında konu değistirdiler.
Emek, hak ve adalet konularında bu kadar sabıkalı bir kulüp dün akşam aynı sorunlardan kendi yakındığında sapkasını önüne koyup düşünecek. Düşünmeyeceklerini bildiğimiz için ağlıyorlar diyoruz.
Dün FB'nin şampiyonluğu çalındı ama Laboral'in de finali çalındı.
Neyse bu hakem muhabbeti yapan rakip taraftarları ve Obra'yı çok değil 2 gün sonra Uşak maçında göreceğiz. Bakalım aynı adaletten bahsedecekler mi?
 
Itoudis dün sadece saygımı kazandı Obrayı nakavt etti. Maça çok iyi hazırlanmış ama Fenerbahçe takım kimliğinin de etkisiyle geri döndü. Maalesef bir gerçek var: Tarih sadece şampiyonları yazar. Murat "Beyler" ligde olan onca hataya rağmen susuyorlar sonra çıkıp hakem nasıl yatacak diyorlar. Üstelik hakemin hayatı bitirilmeli dediler iyice kafayı yediler. Fenerin dün hakkı yenmiştir fakat adamlar her topa steps diyor faul değil diyor, komikler gerçekten. Türk basketbolunda hak ve adaletten bahsedenler önce kadın basketboldaki hadiselere tepki göstersin, çalınan şampiyonluğumuza tepki göstersin, kupa finalinde Fenerin kollanmasına tepki göstersin, bu sene Ülker Arenadaki hakem katliamına tepki göstersin, Udohun verilmemesi gereken sayısına Bertanstan çıktığı iddaa edilen topa verilmeyen teknik faullere tepki göstersin. Anadolu Efes maçlarında olan garip hadiselere tepki versin. Ömer Faruku linç edenlere tepki göstersin hani o çok duyarlı programcılar var ya onlardan bahsediyorum.3 temmuz döneminde hakemle telefonda konuştuğu ortaya çıkan yöneticilere iki kelam etsin. Kusura bakmasınlar Allah var gam yok. Dünkü maçı Murat Kosova ya da sıradan biri anlatsa milliyetçi duygular der geçerim ama yok.
 
Hele bide maç sonlarında o 2 şahısın "allahın adaleti varsa kupa bize yazılmıştır" tarzı konuşmaları.. daha maçın 1.dakikasinda skor 2-0 olduğunda bi yerlerini yırtıyorlardı.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Basketbolsever olarak oyuncuların emeklerine üzüldüm sadece bir takımımız Rus takımıyla oynarken desteklemek istiyorum ama daha önce yapılanlar geliyor aklıma. Üzülemiyorum o yüzden ayrıca Eurocupı kazanınca küçümseyenler de bir geçmişlerine baksınlar bakalım ne kazanabilmişler?
 
Geri dönüş dedikleri sey Fenerin tamamen fauller üzerinden baskıya baslaması ve hakemlern buna göz yumması buna rağmen CSKA'ya çok daha fazla faul çaldılar uzatmaya kadar ben hakemlerin FB lehine daha çok müsamma gösterdiğini düşünuyorum adamların dayak yemesine çalamayınca o kontrol kaybı ile bazı stepsleri de çalmadılar.

Klüp baskanlarının meşrebi ve iş tutuş tarzı belli bir takımın taraftarlarının her kaybettiklerinde sorunu dış faktörlerde aramaması lazım bu iş tutuş tarzına kitlesel olarak tepki göstermeyen vir camianın sporun içersindeki herhangi bir unsurun şerefini sorgulama hakkını kendinde bulması da oldukça trajikomik.

Son olarak şunu eklemek istiyorum.Türk spor medyasının gerek gönüllülük esası ile gerek tosbanın gücü ile kimin kontrolünde olduğu hepimizin malumu .Ayrıca tribündergiden tutun interbasket gibi birçok mecreda ilgili camianın trollerinden geçirmemektedir.Özellikle interbaskette yabancı üyelerin bile sıtkı sıyrılmış durumda.Hal böyle iken ben en azından bu forumda ilgili camianın adelet duygusu ve objektiflikten uzak mesnetsiz ve zaman zaman hakaret hamis yorumları görmek istememe hakkımın gayet anlaşılabilir olduğunu düşünuyorum.Kaybedilen finalden sonra siniri boşaltmak için yazılabilecek bir çok mecra var .

Şikeden ceza alan bu camia,Son hücümda çalımayan faulle şampiyon olan aynı camia,yönetimi fenerlilerin elinde olan başka vir klübün kadrosunu koçunun iradesine rağmen şişirmek uğruna yüksek kontratlı ama atıl bir çok oyuncunu aldığı aynı camia,spor medyasını başkanın ama güzellikle ama az güzellikle (Kaan Kural) baskı ve kontrol altında tuttugu aynı camia,her mecrada zekamızla dalga geçen algı yönetimi çabalarına maruz kaldığımız aynı camia bari burada ruhumuz dinlensin biraz.Cidden yeter.
 
Bo Mccalebin faullü bir şekilde topu Markoishviliden çalması sonrası giden şampiyonluğun acısının daha büyüğünü Allah yaşatıyor işte.

O günlerde bizim neler çektiğimizle,üzüntümüzle alay edenler dün aynı acıyı yaşadı.

[video=youtube;MGGCkqziQkU]https://www.youtube.com/watch?v=MGGCkqziQkU[/video]
 
çok dramatik bir gece ile bitti ülkemiz için. söylemek istediklerim var çok doluyum:

1- bu hack a shaq yöntemine bir çare bulmak lazım. hack a vesely oldu bu gece. bu böyle olmaz. bu basketbol dışı bir şey. bu resmen ahlaksızlık. ne bileyim bir oyuncuya üstüste 3 faul yapılması durumunda bir yaptırım getirmesi gerek kuralların. ne bileyim 2 atış artı kenar gibi.. ama ne olursa olsun önüne geçilmesi gerek. bunun eknik taktikle alakası yok. tamamen çirkinlik ve sporun ruhuna aykırı bir şey. basketbol izlemek istiyoruz biz.

2- Dimitris Itoudis gerçekten koç olmuş ama adam olamamış. maç sonundaki nando de colo'nun adımlamaları bariz hatalı yürüme. obradovic bundan bahsediyor. kendisine bu soru sorulduğunda: "ona duyduğum saygı yüzünden cevap vermeyeceğim" diyor.

ver be cevap. ne diyeceksin? böyle mi saygı duyuyorsun sen ahlaksız adam! maç boyunca yapmadığın ahlaksızlık kalmadı. oynadın da oynadın hakemlerle.

anladığım kadarıyla içten içe obradovic'e hep bir kıskançlık duymuş. yardımcı koçu olduğu için. hep obradovic'den bahsediliyor diye. kendini ispatlamak isterken rezil etti benim gözümde bu gece. eminim, bu gece ona obradovic de saygı göstermedi. aralarının açılacağını düşünüyorum çünkü saha kenarında çok edepsizdi.

obradovic koynunda yılan beslemiş. ya da atalarımızın dediği gibi besle kargayı oysun gözünü.

3- fenerbahçeliler ve spikerler hakemlere ağlıyor sözüne katılmıyorum. tabii ki ağlayacaklar; ortada tüm sezon boyunca verilen emek var. iki tane şerefsiz çıkıp, senin tüm hayallerinin mutluluğunun içine ediyor. belki işler ters gidecek euroleague'i kazanmaya bir daha bu kadar yaklaşamayacak. yazık gerçekten.

benim gözümde maç 83-81 bitmiştir. teodisic'in stepsine kesin diyemiyorum ama nando de colo'nun şutu için adımlaması tam fecaat. dünyanın her yerinde bu hatalı yürümedir. süre bitiyor, can havliye allah ne verdiyse adımlamış. bunu hakem görmez mi? görmemesi için ancak art niyetli olması gerek.

sonra maçın kırılma anı bence uzatmada iki hatalı karar daha:
a) sloukas hızlı hücuma çıkarken yapılan faul. bunu vermeyecek hakem hakemlik yapmasın bi zahmet.
b) hines'ın perdelemeye çıkarken booby ve sloukas'ı iteklemesi, sonra ikili oyunda boş kalarak 2 sayı atması.

4- hakemler neden böyle kararlar verdiler? cska lobisi değil sadece. cska'nın şampiyon olmaya ihtiyaç duyması. çünkü euroleague için büyük bi marka. yaptıkları onca yatırım, o kadar final four. çoğunda kaybediş. bir hatır gönül meselesi. fenerbahçe kim ki? dünkü çocuk. o da birkaç sene final four'a kalmaya devam etsin, onu da zamanı gelince şampiyon yaparlar.

5- fenerbahçe cephesinde:

bu yenilgi bazı oyuncuları kamçılayacaktır. ama bu başarısızlıktan kamçılanmayacak, hatta bence takıma zarar verecek iki isim var: jan vesely ve bogdan bogdanovic.

niye?
- çünkü psikolojik olarak bittiler ve toparlanmaları çok zor. ikisi de çok iyi oyuncu. vesely'yi ve bogdan'ı çok seviyorum. hiçbir suçları yok. ama hani ilişkilerde oluyor ya, bir kere ilişki kırıldı mı, bir daha toparlayamıyorsun. zolasan da bitiyor. bu iki ismin fenerbahçe'de toparlanma şansı işte yüzde 00000. çünkü kendilerine güvenlerini kaybettiler. artık taraftar "jan jan vesely uçalım vesely" yi canı gönülden istese de söyleyemeyecek. bi ikiyüzlülük seçilecek. samimiyet olmayacak.

- bence jan vesely ve bogdan bogdanovic'in fenerbahçe serüveni bitmiştir. buradan ayağı kalkmaları, eski samimiyeti bulmaları çok zor.

- bogdonovic nba'e gider. vesely'nin çok gariptir ki nba'e gideceğini düşünmüyorum. yazın kenara, vesely büyük kontratla cska moskova'ya gidecek. stockholm sendromu yaşayacak yani vesely. katiline aşık olacak. fenebahçe taraftarıyla yaşadığı aşk ilişkisi de nefrete dönüşecek.
Itoudis adam değilse Obradoviç hiç adam değildir maçın geneline baktığımızda Fener'in hakem diye ağlamasına hiç gerek olmadığı ortada. Emek diyorsun Labarol'in hakemler tarafından emeği çalındığında hiç bir Fenerli hakem çok kötü demediğine göre şimdi de hiç biri bunu bahane edemez.
 
Biraz fazla hissi yazmışsın yarın yazsan anlamazdık mesela fenerli ve yanlı olduğunu

Edit: yanlış mesajı alıntı yapmışım Özür dilerim. Bi üstteki mesajı alıntı yapacaktım tolga isimli arkadaşı.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kalinic twitter uzerinden bence tamamen hakli oldugu konuda cok da asiriya kacmayan tepkisi yuzunden rus taraftardan ozur dilemis (belki ozurden bir tik beri bir ifade ile) bir de davranisi ile ilgili izahhat verme geregi duymus.Bunu okuyunca allah allah dedlm acaba korktu mu ? Sonradan da adamin zengin bir oligark oldugunu okudum.Blr tesaduf de olabilir tabi ama Kalinic son bir yilda mafyatik insanlara karsi nasil tavir almasi gerektigi ile ilgili kendine gore bazi cikarsamalar yapmis da olabilir.
 

Üst