Cem abi selam,Ben resmi yazışmalara bakarım Ayhan Bey.Kapalı kapılar ardında ne konuşuldu, hukuki anlamda gerçersiz hangi anlaşmalara imza atıldı onu bilemem ve spekülasyon yapamam.Resmi anlamda da bu yıl açıklanan konu bir takıma wild verilecek olması ve bunun dün itibariyle Doğuş'a verilmiş olması.Yoksa, Doğuş para vermeseydi bu sene wild card olacak mı , olmayacak mı bu konuya ilişkin resmi bir kaynak yok.Bildiğimiz şey bu yıl bir wild card olacağı önümüzdeki seneden itibaren wild card olmayıp, İspanya'dan bir takıma daha Euroleague'de yer verileceği.Zaten mesele oda değil. Bizim demek istediğimiz Kutay Bey'in ifadesindeki gibi, bütçe ve organizasyon kriterlerine göre seçmek başka bir şey bir takımı sponsorluk kisvesi altında bizzat organizasyona verdiği para için organizasyona dahil etmek başka bir şey.Konunun ne Daçka düşmanlığı ile ne de öfkesi ile ilgisi var. Fenerbahçe'nin A lisansı olmasa ve bu akşam yenilse ve önümüzdeki sene Euroleague'e katılamayacak olsa, ve resmi anlamda wild card olan şu ayrıcalık Doğuş'a verilse o zaman büyük ihtimalle sizde farklı değerlendirme yapmayacaktınız.
Bu sabah Jordi Bertomeu gazetecilerle bir araya gelmiş. Açıkçası ben de bilmiyordum ya da henüz resmi bir kaynaktan okumamıştım ama sabahki toplantıda Daçka ile 2 senelik katılım anlaşması yapıldığından bahsetmiş.
İlaveten yukardaki konudan bağımsız; Haziran sonuna kadar da önümüzdeki sezonun, belki de 2 sezonun F4 ev sahipliğini açıklayacaklarmış. Türkiye de aday ülkeler arasında. Ben seneye Ülker Sports Arena'da yapılacağını düşünüyorum. Yanlış bilmiyorsam Sırbistan da 2018-2019 sezonuna Kombank Arena ile aday. O sezonu da onlara verirler, 2017-2018'e Yunanistan-Litvanya-Rusya üçlüsünden biri sıkışabilir.
Bir de yine açıklamalardan anladığım, bence önümüzdeki sezon tekrardan Euroleague'in formatı değişecek