Seneye 5 İspanyol takımına yer verecek olan organizasyon. Türkiye'den sadece 2 takım yer alacakmış..Türk sponsorlarının ciddi ciddi düşünmesi lazım artık!!
Son düzenleme:
Eurocup şampiyonunun gitmesi kadar doğal bir şey yok. İşin bu kısmını eleştirmedim ben veya adillik kavramından bahsetmedim ki ? 2 bizden alıp onlara verdiler gibi bir durum oldu dedim ayrıca. Yani bizden 2 takım eksildi onların hanesine +2 yazıldı demek istedim. İlginç.Bu sene 4 ispanyol + eurocup şampiyonunun katılacağı format tanıtıldığı andan beri belliydi, 1 seneliğine daçkaya verdiler hakkı sadece, 1.5 sene önce olaya ses çıkarmayıp şimdi aaa 5 ispanyol katılıyormuş demek enteresan geliyor bana. 2 hakkımızı aldılar onlara verdiler gibi bir durum yok, 1 hakkımızı 1 seneliğine almıştık onlardan sadece, diğeri de eurocup şampiyonu slotu olarak devam ediyor. Eurocup'ı biz kazanınca sistem adil, ispanyol kazanınca değil mi? Hem malaga da valencia da bana göre euroleague'de yer almayı bizden de daçkadan da banvit,beşiktaş,karşıyaka vs. den de daha fazla hakeden takımlar.
Her neyse asıl bylaws'ta var olan kurala göre aynı ülkeden 5 takım katılamıyor, bu kuralı değiştirmezlerse eurocup şampiyonu malaga katılacak, acb'de yarı finale çıkan valencia katılamayacak. Son slot wild-carda dönüşecek.
Uleb'in ileri ki zamanlarda büyük ihtimalle 24 takımlı bir lig yapacaktır. Tıpkı nba gibi tüm takımların birbiriyle oynayacağı Doğu ve Batı diye 12 takımlı 2 grup yapıp gruplardan ilk 8 takım çıkarır. 16 takım 1.tur, 8 takım çeyrek final ve en sonda f4 şeklinde düzenleneceğini düşünüyorum. EL her sene farklı sistem deneyeceğine bu şekilde sabitlemesi bence daha iyi olur.
Kendi düşünceme göre de katılacak ülkelerin takım bazında sayıları şöyle olabilir
ispanya 4 takım
Türkiye 3 takım
Rusya 3 takım
Yunanistan 2 takım
İtalya 2 takım
Almanya 2 takım
Fransa 2 takım
Sırbistan 2 takım
İsrail 1 takım
Litvanya 1 takım
Geri kalan 2 takım da bu ülkeler dışındakilerin play-off sistemiyle 2 takım daha eklenebilir.
geçen sene bizden 4 takım katıldı ama güzel tarafı 4'nünde aynı şehirin takımı olmasıydı...böyle bir şey dünyanın hiç bir ülkesinde geçerli olamaz sanırım
Yuh be kardesim 16 takimli ligde 5 Ispanya takimi nedir? Resmen hileli isler yapiyor Uleb ayip.
Bu sene 4 ispanyol + eurocup şampiyonunun katılacağı format tanıtıldığı andan beri belliydi, 1 seneliğine daçkaya verdiler hakkı sadece, 1.5 sene önce olaya ses çıkarmayıp şimdi aaa 5 ispanyol katılıyormuş demek enteresan geliyor bana. 2 hakkımızı aldılar onlara verdiler gibi bir durum yok, 1 hakkımızı 1 seneliğine almıştık onlardan sadece, diğeri de eurocup şampiyonu slotu olarak devam ediyor. Eurocup'ı biz kazanınca sistem adil, ispanyol kazanınca değil mi? Hem malaga da valencia da bana göre euroleague'de yer almayı bizden de daçkadan da banvit,beşiktaş,karşıyaka vs. den de daha fazla hakeden takımlar.
Her neyse asıl bylaws'ta var olan kurala göre aynı ülkeden 5 takım katılamıyor, bu kuralı değiştirmezlerse eurocup şampiyonu malaga katılacak, acb'de yarı finale çıkan valencia katılamayacak. Son slot wild-carda dönüşecek.
Wildcard'ın parayla satıldığını bilmiyordum. Ücreti hakkında bilginiz var mı?Evet dediğiniz gibi Euroleague bylaws'ta 4'ten fazla takım katılamayacağı yazıyor ve bağlayıcı. Ama Euroleague maddi olarak çok sıkıntılı olduğu için kuralları işine geldiği gibi kullanabilir, bu konuda adaletli olacaklarına güvenmiyorum şahsen. Mesela o yasalarda çok bariz bi madde var, Doğuş'la Fenerbahçe'nin görüşmesine izin vermiyor. Aynı zamanda ligin de sponsoru bu firma. Öyle olunca kuralı görezden gelebiliyorlar. Şimdi de İspanya'nın 5. katılım hakkını güzel paraya satabilirlerse(wildcard) satarlar yoksa o maddeyi de görmezden gelebilirler. Alman takımlarının organizasyonu çok iyi ama onlar bütçeye wildcard parası dahil etmeyi tercih etmeyebilirler.
Wildcard'ın parayla satıldığını bilmiyordum. Ücreti hakkında bilginiz var mı?
2016-2017 sezonu hakkındaki başlıkta yeni sezonda Daçka'nin lisansı Ispanya'ya gidebilir diye konuşulmuştu. O zaman "EL başkanın geçen sene EC kupa finali için İstanbul'a geldiğinde basın toplantısında "bir ülkenin EL takımı sayısının en fazla 4 olabileceğini, İstanbul'un ise tek başına bir ülke kadar takım vermesinin maç saati ve yayın planlamasında sorun olduğunu" söylemişti. O yüzden İzmir takımının EL' de yer alması onlara daha cazip gelmişti ama o takımda hem para hemde başarı olarak bu seviyede kalamadı. Belki İstanbul eleştirisinden bir kıvırma yapar bir şehirden 4 takım olacağına farklı şehirlerden takım aldık diyerek ekstra kontenjan verebirler." diye cevaplamıştım. EC kupası sahibi elbette katılmalıdır o da ayrı.Evet dediğiniz gibi Euroleague bylaws'ta 4'ten fazla takım katılamayacağı yazıyor ve bağlayıcı. Ama Euroleague maddi olarak çok sıkıntılı olduğu için kuralları işine geldiği gibi kullanabilir, bu konuda adaletli olacaklarına güvenmiyorum şahsen. Mesela o yasalarda çok bariz bi madde var, Doğuş'la Fenerbahçe'nin görüşmesine izin vermiyor. Aynı zamanda ligin de sponsoru bu firma. Öyle olunca kuralı görezden gelebiliyorlar. Şimdi de İspanya'nın 5. katılım hakkını güzel paraya satabilirlerse(wildcard) satarlar yoksa o maddeyi de görmezden gelebilirler. Alman takımlarının organizasyonu çok iyi ama onlar bütçeye wildcard parası dahil etmeyi tercih etmeyebilirler.