Euroleague 2017/2018 Sezonu

Fenerbahçe son 4 sezondur gayet istikrarlı ve başarılı bir şekilde devam ediyor, bunda bütçe ve doğru hoca seçiminin payı büyük tebrik etmek lazım. Darısı bizim başımıza...

dimi..
Fenerbahçe deli gibi para aktardığı halde Llull, Ayon, Thompkins, Kuzmic, Causeur, Tavares, Randolph, gibi oyunculardan kurulu, mütavazi Real Madrid e finalde kaybederek rezil oldu. Bu büyük başarısızlıktır.
O paraları başkası kullansa kesin her sene şampiyon olurdu, hemde hiç yenilmeden.

Senelerdir o bütçeyi kime versen en az bir tane şampiyonluk çıkarırdı bu kadar basit. Ama tabi oralarda şike yapamayınca ağlıyor işte kaptanınız böyle.

Fenerbahçe son 4 sezondur gayet istikrarlı ve başarılı bir şekilde devam ediyor, bunda bütçe ve doğru hoca seçiminin payı büyük tebrik etmek lazım. Darısı bizim başımıza...

Aynen katılıyorum. Bizde onlarla rekabete girebilseydik keşke. Dün şans FB'nin yanında değildi ama bizim ligde rekabet daha iyi olsa, onlar için de çok daha iyi olurdu. Zalgris örneğinden hareket etmek lazım. İyi takım eşittir çok para harcamak değil. Makul rakamlara da çok iyi takım kurulabilir. Euroleague hedefinden asla vazgeçmemek gerek. Bizim yerimiz orası.

Avrupanın en iyi koçunu bile loser yaptılar. Geçen sene okeye dönen Olympiakos denk gelmeseydi neler olurdu acaba..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben de bütçe oranında düşününce ortada büyük bir başarı göremiyorum. Obra 5 yılda 1 şampiyonluk aldı. E yerden yere vurulan İtoudis'in 3 yılda 1 şampiyonluğu var?

İtoudis'in uzun rotasyonu eleştiriliyor. Obra'nın verdirdiği buyoutlar, Thompson'a verilen yaklaşık 2 milyon dolarlık kontrat ne peki?

Bu denli büyük bütçelerle çalışıyorsan 5 yılda 1 tane şampiyonluk al bir zahmet derler adama. O da kendi sahasında. Ha bu büyük bütçeleri sağlaması Fb'nin yönetimsel başarısıdır, ayrı konu.

Real Madrid koca bir tebriği haketti. Sakatlıklar yüzünden zor bir sezon geçirdiler.Kimse f4 ihtimali bile vermedi ama Euroleague i söke söke kazandılar. Fenerbahçe'ye gelince. Bu sene amatör ruhtan çıkıp,futbol takımlarının en iyi en güçlü benim havasına girince şampiyonluğu kaybettiler. Euroleague' nin Csk ile birlikte en pahalı kadrosu bu sene patladı. Forumda da bulunan aklı başında, seviyeli fenerbahçeliler adına üzüldüm ancak geçen sene euroleague i kazanınca bu başarıyı basketbol şubesinden alıp futbol şubesine mal eden ve devamlı şamar yemekten bıkmayan fenerbahçelilere de maden sodası öneriyorum.

Sanırım üstüme alabilirim bu kısmı. Teşekkürler.

Ne diyelim, bu sene buraya kadarmış. Aykut kardeşim Vesely konusunda haklı çıktı (Hala Stimac ın daha iyi olduğunu düşünmüyorum bu arada).

Geçen seneden Udoh-Bogdan ı anmaya gerek yok, Thompson yerine Antic kalsa gene kazanabilirdik. En azından 3-5 sayı atar, faul aldırır, verdiğimiz hücum ribaundlarından 1-2 sini alırdı.

Bazı arkadaşlar Realin 4 numarası yok demiş, sadece Randolph katkı vermedi 4 den, Reyes gayet iyiydi, Thompkins zaten maçı aldı.

Hakemlik bir olay yoktu bence. 1-2 hatalı karar vardı belki (mesela Melli nin 3. faulünde Reyese e temas yoktu ama hakemler faul verdiler) ama onlar olmasa da kazanamayabilirdik.

Real, f4 e çok hazır geldi, bize de çok motiveydiler. 2 senedir karşılarına biz çıkıyorduk. MVP Doncic olmuş ama bence Causeur ve Thompkins daha fazla hakediyorlardı.

Maçı euroleague tv den seyrettim, bahsettiğiniz yorumları falan hiç duymadım.

Zalgiris in yaptığı büyük iş. Ama malesef hatırlanmayacaklar 3-4 sene sonra.

4 sene üst üste f4, son 3 senede 2 final.. Bence loser lık ile uzaktan yakından alakası yok. Bizde birileri birşey yapınca diğerlerine kolay görünüyor, hemen onu küçümseyecek sebepelr aramaya başlıoruz.

Sadece para ile başarı gelseydi Cska, khimki gibi takımlar her sene alırdı kupayı. Biz bile Obradovic e kadar birşey elde edemedik. Sadece A lisansı ile ilgili olsaydı, o zaman, Efes, Ülker birşeyler yapardı. Toplamda 30 euroleague senesinde 1 kere f4 yapabildiler.

Bence bizim başarımızın tek sebebi var, en doğru koç ile çalışmak. O gidince rüya da bitecek. Sonrasında bu bütçe devam ederse (ki salondan sonra 1/3, 1/4 e düşeceğini sanmıyorum) gene playoff kovalarız, arada belki f4 de olur ama yerli oyuncu yetiştiremediğimiz sürece bu seviye hayal.

Yerli oyuncu konusu sporumuzda sıkıntı. Malesef en zekilerimiz sporcu olmuyor. Hanginiz derslerinde başarılı, iyi bir üniversite kazanabilecek çocuğunuzun okulu bırakıp futbolcu, basketbolcu olmasını istersiniz ? Llull u ayırayım, Real in yerlileri Rudy-Reyes, aynı bölgede bizde Melih-Barış var sizde Göksenin-Ege, sanırım başka söze gerek yok. Yabancı kısıtlaması gelirse olacak tekşey, eurucoplar, f4 ler falan erişilmez hedefler olacak, az önce yazdığım isimler 2 katı maaş alacak. Yerli isimler yetişirse zaten oynarlar, kimse hele de Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar, kendileri için, forma için mücadele edecek yerliler varken Nunnally, Thompson, gibi isimlere niye para versin.

Euroleague in kalitesi konusu.. Ne yapalım, eldeki malzeme bu. Cedi ve Furkan bile NBA yaptılar. Darius Adams, Langford Çine gitti. Rudy, Reyes, Spanoulis, Printezis yaşlanıyor... Yapacak birşey yok, eldeki malzeme bu. Sonuçta her takım için zorluk derecesi aynı. Dragic, Teodosic, Bogdanovic, Rubio, Parker, Prigioni, Ginobili, Gasol kardeşler, Porzingis, Mirotic, Marjanovic, Noah vs.. gitmeselerdi hepsi aynı takımda olmayacaklardı ki. Gene parası olan kulüpler istediklerini alacaktı.

Yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum :)

Avrupanın en iyi koçunu bile loser yaptılar. Geçen sene okeye dönen Olympiakos denk gelmeseydi neler olurdu acaba..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geçen sene okeye dönen Olympiakos denk gelmeseydi derken, f4 finalinde rakipler tombaladan rastgele mi çekiliyor ? Benim bildiğim Olympiakos geçen sene normal sezonu 3. bitirip, playofflarda 6. sıradan gelen efesi, yarı finalde de normal sezonun 2. si Cska yı yenmişti.

Ben de bütçe oranında düşününce ortada büyük bir başarı göremiyorum. Obra 5 yılda 1 şampiyonluk aldı. E yerden yere vurulan İtoudis'in 3 yılda 1 şampiyonluğu var?

İtoudis'in uzun rotasyonu eleştiriliyor. Obra'nın verdirdiği buyoutlar, Thompson'a verilen yaklaşık 2 milyon dolarlık kontrat ne peki?

Bu denli büyük bütçelerle çalışıyorsan 5 yılda 1 tane şampiyonluk al bir zahmet derler adama. O da kendi sahasında. Ha bu büyük bütçeleri sağlaması Fb'nin yönetimsel başarısıdır, ayrı konu.

Thompson a buyout verilmedi. Buyout verilen 2 oyuncu var, biri Kalinic, diğeri Guduric. Onlarında kontratları düşük. Kalinic mesela geçen seneye kadar 500+600 k usd alıyordu. Geçen seneki performansı sonrasında kontratı uzatılınca maaşına zam yapıldı.
Cska ile Fenerbahçeyi basketbolda bir tutman gurur verici tabiki ama o kadar da bastit değil. Bu noktaya hemen gelinmiyor. Cska nın geçmişi, kültürü var, bizim ülke olarak basketbol geçmişimiz, kültürümüz nedir (hatta tüm sporlar için söylenebilir bu) ?

4 sene üst üste f4, son 3 senede 2 final.. Bence loser lık ile uzaktan yakından alakası yok.
Luzirlik denilen sey tam olarak bu iste. O kadar para harcayip erkeklerde 3 bayanlarda 4 final oynayip sadece istanbuldaki finali alabilmek. Oda arkadaslarin dedigi gibi o devasa butce ve obradovicle 5 senede 1 kupa al artik.

GSnin futbolda 2 avrupa finali ve 2 kupasi var. Basketbolda toplam 4 finali ve dogal olarak 4 kupasi var. Biride finalde 8 yabancili feneri yenerek ulkeye getirilen ilk yurolig kupasi. Bosuna demiyoruz ilkleri biz yapariz tarihi biz yazariz diye. Vinirlik luzirlik farki bu.

Her sene ciddi zarar yazmasına rağmen Fenerbahçe yönetiminin o bütçeleri ortaya koyması başarı, bunun karşısında alınan sadece bir şampiyonluk başarısızlık benim kantarımda.

Ve unutmadan Avrupa'da en fazla kupa kazanmış ve en başarılı basketbol takımı hala Galatasaray'dır.

Hayır bir de işin en komik yanı da fenerlilerin Euroleague şampiyonluğunu Süper Lig şampiyonluğundan daha değerli göstermeye çalışması. Euroleague'yi şampiyon bitirsen bile 1 m gibi komik bir rakam alıyorsun, Süper Lig'de şampiyon olduğunda 100 m'yi bulan bir rakam. Daha bunun ŞL katılım parası, yayın gelirleri vs. hariç. Neymiş 2 milyar kişi izlemiş. He 2 milyar kişinin işi gücü yoktu fbnin maçını izlemiş teeAllahım ya...

Yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum :)

Geçen sene okeye dönen Olympiakos denk gelmeseydi derken, f4 finalinde rakipler tombaladan rastgele mi çekiliyor ? Benim bildiğim Olympiakos geçen sene normal sezonu 3. bitirip, playofflarda 6. sıradan gelen efesi, yarı finalde de normal sezonun 2. si Cska yı yenmişti.

Thompson a buyout verilmedi. Buyout verilen 2 oyuncu var, biri Kalinic, diğeri Guduric. Onlarında kontratları düşük. Kalinic mesela geçen seneye kadar 500+600 k usd alıyordu. Geçen seneki performansı sonrasında kontratı uzatılınca maaşına zam yapıldı.
Cska ile Fenerbahçeyi basketbolda bir tutman gurur verici tabiki ama o kadar da bastit değil. Bu noktaya hemen gelinmiyor. Cska nın geçmişi, kültürü var, bizim ülke olarak basketbol geçmişimiz, kültürümüz nedir (hatta tüm sporlar için söylenebilir bu) ?

Ben de Thompson'a boyout verildi yazmadım zaten. 2 milyon dolarlık kontratından bahsettim. Herhalde Avrupa'da son yıllarda böyle bir paraya imza atıp bu kadar verim alınamayan başka oyuncu yoktur. Transferi büyük bir coach yanlışı.

Buyout verilen oyuncuların yıllık maaşı düşük diyorsun ancak kabul edersin ki buyout verme konforu bugün Avrupa'da 3-4 takımda var, birisi de Fb. (Bu arada neredeyse her sene birilerine buyout veriyor Fb. Geçtiğimiz yıllarda da Bjelica, Bogdanovic'e verildi)

CSKA'nın geçmişi, kültürü var diyorsunuz ancak 2 yıl öncesine kadar doğru dürüst bir salonları bile yoktu. Bu kadar yatırıma ciddi bir taraftar kitlesi bile yok. Durumları yüzde 90 oranına parayla alakalı.

Madem kültürleri var o zaman soruyorum size. Bugün CSKA bütçesini 10 milyon dolara çekse Euroleague'de ne yapabilir? Euroleague'de en büyük kültür Yunan takımlarında, onlar bile bütçeyi düşürünce bir anda 2 seviye aşağı gerilediler.

Basketbol, futbol gibi değil. En büyük organizasyonuna dahi parayla katılınan bir spordan bahsediyoruz.

Madem kültür bu kadar önemli Obra hiçbir kültürü olmayıp bütçeyi 30 milyon dolarlara çıkaran Fb'ye gelmek yerine bütçesini 12-13 milyon dolara çekmiş ancak Avrupa'nın en önemli basketbol kültürüne sahip Pana'da kalsaydı ya.

Son düzenleme:
Arkadaslar biz kendimize bakalim artik. asiye nasil kurtulur diye sormuyorsunuz birinizde! Klube baskan olan basketbol diye bir dalin oldugunu bilmiyor gibi davraniyor, dun basketbol ne olacak diye baskana soruyorlar, bu konuyla gundeme gelmek istemiyorum triplerine giriyor, soruyu israrla soruyor muhabir bu kez de devlet yardim ederse diyor basarili olacagiz su bu!

Yahu devlet yardim edecekse senin oradaki gorevin ne, simdi sampiyon olduk imkani olan olmayan klubumuze katki olsun diye storelara kostu. neden mi baskan ?

Sadece futbol takimi sampiyon oldu diye degil, Galatasaray isminin gectigi basket ve diger butun branslari duzeltin , Tarik Camdallara bos beles 50 trilyon kazandirin diye degil!

Şu 10 senede bu kadar para harcayıp finallere kalsaydık en az 2, büyük ihtimal 3 defa alırdık bu kupayı. Bu kadar da iddialıyım çünkü biz Galatasarayız.

FENERBAHÇE nin butcesini konuşan arkadaşlar gs nin bu sene bütçesi sakarya veya eskisehir den azmidi ligi 9 sira bitirip gelip Fenerbahçe yi elestirmeniz komik .Fenerbahçe bütçe ayirmasi bile suç sizin gözünüzde gidip baskanizdan bütçe istemek yerine Fenerbahçe nin butcesini düşürmesini bekliyorsunuz

Niye bu kadar gocunuyorsunuz bütçeden abi? Var ki harcıyoruz deyin geçin işte. Galatasaray'ın ne kadar bütçe ayırıp ayırmayacağını, taraftarın bunun için ne kadar gönüllü olup olmadığı da yönetimin ve Galatasaray taraftarının tasarrufudur. Bir de etrafta Fenerbahçe Spor Kulübü Galatasaray Spor Kulübünden daha büyüktür gibi şeyler duyuyorum, bu amatör şubelerdeki duruma denk olarak. Bu kulüp her şeye rağmen, 2 başkan değişikliği ve yeni seçim arefesinde girdiği 2018 yılında 2 tane Avrupa Kupası kaldırıp tüm tarihindeki sayıyı futbol dahil 16'ya çıkardı. Başarısız, ölü, kötü yönetilen Galatasaray Türkiye'deki diğer tüm Türk kulüpleriden daha fazla Avrupa Kupası çıkardı yani.

Benim için bütçe filan önemli değil, başarılı olan takım her türlü başarılıdır. Ama siz 4 katı altınızdaki bütçedeki takımdan toplam sıralamada sadece 1 sıra önde bitirebiliyorsanız da bu noktada büyük bir başarıdan bahsetmek mümkün olmuyor. Ki esasında rakibin hakkı olan maçı da 36 yaşındaki oyuncunun 9 metreden attığı 2 üçlükle yenebilmişsin anca. Benim daha önce burada bahsettiğim tek maçın sürpriz ve adaletsizliğinden bahsediyorsak Zalgiris'in son 4'teki kısmetsizliğinden de söz etmemiz gerekiyor. En nihayetinde bu takımın tavanı belli, tabanı belli. Benim gözümde Amerika'da bile birincil spor olamamış (hem ekomonik, hem de ilgi anlamında) bir branşta yılda 30 milyon dolar para harcayıp, artık kağıt üstünde anca rakibin kalabilmiş takımın 34 yaşındaki kaptanına 1 milyon dolar para verip son 8 dahil 6 maçta süre bile vermiyorsan, takımda anca kupa kaldırmak için tuttuğun kendi kaptanına dandik Wanamakar-Guduric'in 10'da 1'i şans vermiyorsan ne kadro derinliğinden yakınabilirsin, ne de 2.'likte avunabilirsin. Bana göre Fenerbahçe, Real, CSKA ve hatta Panathinaikos gibi her yıl bir kupa için oluk oluk para harcayan takımların sene sonunu şampiyonlukla getiremediği her sezon başarısızlıktır. Aynı ŞL'de Real'in, Barcelona'nın, Bayern'in, PSG'nin başına geldiği gibi. Fenerliler de bu noktada bence önce bütçe kompleksinden çıkıp en değerli yıldızı 8 ay forma giyememiş, sahadaki en iyi oyuncusu 19 yaşında, kafa olarak daha oturaklılık bile kazanamamış bir kör topal Real Madrid'e 15000 taraftarının önünde nasıl yenilebildiğini tartışmalılar.

Euroleague in kalitesi konusu.. Ne yapalım, eldeki malzeme bu. Cedi ve Furkan bile NBA yaptılar. Darius Adams, Langford Çine gitti. Rudy, Reyes, Spanoulis, Printezis yaşlanıyor... Yapacak birşey yok, eldeki malzeme bu. Sonuçta her takım için zorluk derecesi aynı. Dragic, Teodosic, Bogdanovic, Rubio, Parker, Prigioni, Ginobili, Gasol kardeşler, Porzingis, Mirotic, Marjanovic, Noah vs.. gitmeselerdi hepsi aynı takımda olmayacaklardı ki. Gene parası olan kulüpler istediklerini alacaktı.

Cedi ve Furkan bile derken şunu belirtmek lazım hocam, bu ikisi Avrupa basketbolunun son dönemde yetiştirdikleri önemli atlet kısalar. Cedi'nin bu atletizmi çok fark yaratmıyor NBA'de Furkan fiziğini geliştirdiği takdirde All Star olacak potansiyeli var. Oyunu o kadar uygun ki NBA'e. Çok atlet, bileği aşırı düzgün, oyun görüşü ve ball handling'i iyi. Yani küçümsenecek oyuncular değil bunlar.

Cedi ve Furkan bile derken şunu belirtmek lazım hocam, bu ikisi Avrupa basketbolunun son dönemde yetiştirdikleri önemli atlet kısalar. Cedi'nin bu atletizmi çok fark yaratmıyor NBA'de Furkan fiziğini geliştirdiği takdirde All Star olacak potansiyeli var. Oyunu o kadar uygun ki NBA'e. Çok atlet, bileği aşırı düzgün, oyun görüşü ve ball handling'i iyi. Yani küçümsenecek oyuncular değil bunlar.

Küçümsemsedim, hatta gurur duydum Tirk olarak. Ama erken değil miydi sizce de ?

EL'e katılım hakkı sağlayan kupayı kazanmayı winnerlık sayıp ezeli rakibinin olası final yenilgisiyle avunan taraftar varken Gs yöneticisi olsam ben de uğraşmam, taraftarın vizyonu ne ki yöneticisinin ne olsun, tv'den maç seyredip Madrid-Cska-Oly desteklemek daha kolay

Her sene 30 milyon dolar harcayıp Avrupa'nın en değerli 3 bütçesi arasına giriyorsanız bir zahmet başarı kıstasınız da kupadır. Kupanın altı her sonuç da başarısızlık olarak addedilir. Biz Eurocup'ı kazandığımız sene yanılmıyorsam 10-12 milyon dolar arası bir kadro kurmuştuk. O sene bizden çok daha büyük bütçeye sahip takım da hatırlamıyorum, belki Kazan'dır. En nihayetinde şampiyonluk geldiğinde de başarı olarak söylemiştik pek tabii, aynı geçen sene Fenerbahçe'ye söylediğimiz gibi.

Bu taraftarla ilgili bir durum da değil. En nihayetinde Fenerbahçe de bu kadroyu taraftarın büyük direnişiyle ortaya koymadı. Aralarında nasıl bir muhasebe olduğunu bilmiyorum ama kulüpte bir koltuk bile alamayan Fenerbahçeli zenginler birden şubeye oluk oluk para akıtmaya başladı. Pek tabii ki 30 küsur yaşındaki Sow'u Arap takımına 16 milyon euro'ya satıp ertesi sene bedavaya kiralayan, Erdoğan mıydı neydi saçma sapan kalecisini toplam kadro değeri 250.000 dolar olan Boluspor'a 1 milyon euro'ya satan kulübün burada da her şeyi kitabına uygun yaptığını düşünmek büyük iyimserlik olur. Hele Euroleague'in denetim aşamasının binbir usulsüzlüğün döndüğü UEFA'dan dahi beter olduğunu düşünürsek bu noktada at koşturmanın çok daha kolay olduğunu da söyleyebiliriz. Öyle ya da böyle Fenerbahçe taraftarı değil, zenginleri sayesinde buraları oynamaya devam ediyor. Galatasaray'ın neden böyle bir ortam yaratamadığı bir sorudur ancak bunun faturasını en rezil kadrolara rağmen hemen her lig maçını Fener'in mis gibi salonu olmasına rağmen neredeyse aynı sayıda insana oynatan taraftara ödetmek en son yapılması gereken iştir. Taraftara ne veriyorsunuz ki Euroleague'de Fener'in rakiplerini desteklemekten fazla bir şey yapsın?

EL'e katılım hakkı sağlayan kupayı kazanmayı winnerlık sayıp ezeli rakibinin olası final yenilgisiyle avunan taraftar varken Gs yöneticisi olsam ben de uğraşmam, taraftarın vizyonu ne ki yöneticisinin ne olsun, tv'den maç seyredip Madrid-Cska-Oly desteklemek daha kolay
Bunu yazmak icinmi iceri sizdin? Yurolige katilim saglayan kupa diye bakiyosan a lisansi mirasina yaptigim vurguyu cokdaha iyi anlamisindir. Neyse konu o degil. Vinirlik actigimiz yoldan gelmenizdir. 2014te rusyada 8 yabancinizla finalde yenip elinizden alip ulkeye getirdigimiz ilk yurolig kupasini unutmak nasil bisey? Unutmak demeyelim onu hafizalarinizdan kazimaniz mumkun degil unutmus gibi yapmak diyelim :) Finalleri kaybetmeye devam luzirlar