Euroleague 3.Hafta | Maccabi 98-92 Galatasaray

Euroleague'in ikinci haftasında Çarşamba günü saat 21:05'te Nokia Arena'da Maccabi ile oynayacağız.

Maccabi'de Edelshtein koçluk görevinden alındı ve yerine Rami Hadar getirildi.
Sezona Milano ve Real Madrid yenilgileriyle giren Maccabi, bu 2 maçta toplam 188 sayı yedi ve 179 sayı attı.
Takımın sahada en çok kalan ismi Andrew Goudelock: 64.08 dakika sahada kaldı. Ona en yakın isim: Victor Rudd: 47.21 dakika.
Goudelock sahada kaldığı sürede 43 sayı (16/24 FG) ve 10 asist ile oynadı.

İlk kez Avrupada deplasmana çıkacağız bu sene, çok merak ediyorum nasıl bir reaksiyon göstereceğimizi

Rakipte Sonny Weems dönmüş sanırım, hiç iyi olmadı

Muhtemelen +175 sayıyla bitecek maç.

Yeni koçunun da gazıyla Maccabi kazanır.

Bizim için çok zor bir gün olacak.

Keşke kazansak da bize kapak olsa ama hiç ihtimal vermiyorum.

Maalesef şu oynanan maçlarda pek bir varlık gösteremedik. Bir tek sahamızda Best Balıkesir'i deplasmanda da Tofaş'ı zorlanarak yenebildik. Eurolig'de ilk defa deplasmana çıkacağız. Şu an da ligin dibine demir atmışız. İşin kötüsü hiç umut verici bir basketbol da oynamıyoruz. Maccabi favori, ama umarım bir süpriz olur da basketbol melekleri bizim yanımızda olur. Ergin hoca da insafa gelir de doğru rotasyonu bulur.

Hiç sinir bozmaya gerek olmayan bir maç. Büyük ihtimal fark olucak. Hoca fener maçına konsantredir şu anda. Zaten dananın kuyruğu o maçta kopar. Hiç umudum yok, seyretmeyi dahi düşünmüyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gou-Weems-Smith-Rudd bir arada oynadı Madrid maçında. Fener maçı öncesi konsantrasyon kaybı yaşanacak elbette ama Maccabi'nin de kötü bir kadro mühendisliğine sahip olduğunu unutmayalım. Ergin Ataman bu tarz krizlerden acayip maçlar kazanarak çıktı birçok kez. Karamsar değilim.

Takım olamadık daha bundan dolayıda oyunlarımızın çoğu bireysel oyuna dayalı böyle bir arenada deplasmanda maccabi maçı üzülerek söyluyorum umarım yanılırım ama bızım ıcın husrandan oteye gecemıyecek gıbı gozukuyor artık taraftarında tahammulu kalmadıgını varsayarsak onumuzdekı gunlerde radikal degısıklıkler bızlerı beklıyor bence.

Yine nasıl oynayacağımızı neyi iyi neyi kötü yapacağımızı bilemediğimiz bir maç daha. Sanırım bu durum daha da devam edecek gibi.

Keşke bir mucize olsa...

Ciddi farkla yenileceğimizi düşünüyorum.

Ama nedense içimde garip bir umut var. Sebebi ise; takımın ciddi bir morale ihtiyacı var. Ciddi bir sürprize ihtiyacı var. Hocanın böyle deplasman maçlarını önemsemediğini biliyoruz lakin başka koç olsa takımı acayip motive eder, beyler biz de burada varız demek için bu maçı almamız varlık göstermemiz lazım derdi.

Hani bir ihtimal böyle bir şey olsa. Hiç olmadı oyuncular koça gıcık olsa, al bak biz ölmedik dese yürek koysa kazansa ne güzel olurdu. Maccabi'nin şu durumundan faydalanmak lazım.

Eğer Kızılyıldız maçını alsaydık tüm konsantresi fener maçında olacak maç seçmesiyle ünlü Ergin hocanın bu maçı çok da zorlayacağını düşünmezdim. Hocanın en sevmediğim taraflarından biri de maalesef maç seçmesi şimdiye kadar da bunu bir türlü aşamadı. Ama artık bundan sonra maç seçmemiz takımı daha da dibe düşürecektir ve inşallah hoca da bunun farkındadır.Biraz da bizim yüzümüz gülsün artık.

Maccabi maçından sonra oynanacak fener maçında Ergin hoca son play-off maçında yaşananlardan sonra Obradovic'e karşı daha bir bilenmiştir diye düşünüyorum. Tüm kartlarını oynayacak bu maçı kazanmak için uğraşacaktır. Aksi bir sonuç olursa üzülerek söylüyorum ama seyirciye de kaybedecek ve kalan maçlarda Abdi İpekçi'nin dolması da çok ama çok zor olacaktır.

Bu kadar geniş kadro kurmamızın sebebi EL'in yoğun programı ve zorlu ligimizdi. Kızılyıldız maçından 1 gün aradan sonra Banvit yenilgisini hoca EL yorgunluğuna bağlamıştı. Aynı durum Maccabi-fener maçında olacak bakalım bu kez nereye bağlanacak.

Hocanın ligler başlamadan okuduğum 2 ayrı röportajının birinde çok geniş rotasyona alışmamız gerektiğini bir diğerinde de yine dar rotasyon ile oynayıp oyuncuların değişeceğini söylemişti. Açıkçası hocanın o zaman karar veremediği belliydi. Bugünkü bu karışıklık da zaten hocanın hala kararsızlığın devam ediyor olması...

Her şey artık bizim için iyi olacak şekilde devam eder de geçen haftaki 3 gün süren (kızılyızdız-trabzon-banvit) kabusu bir daha yaşamayız. Hep birlikte güzel günler görmek dileğiyle....
.

Sonuç ne olur bilmiyorum ama sonuna kadar mücadele eden bir takım görmek istiyorum,öyle geçmiş yıllarda olduğu gibi deplasmanlarda hiçbir varlık gösteremeyen bir takım kimliğinden çıkalım artık.Şu an ki dağınık görüntümüzden dolayı takım hiç ümit vermiyor ama inşallah bir an önce toparlanırız.

Kazanırsak büyük sürpriz olur. Kaybedersek Ataman'ın açıklamaları hazır;
"Maccabi müthiş bir maç çıkardı."
"Rotasyona gidince seri yedik."
"Savunmada sertlik gösteremedik."
"Oyuncular istediklerimizi uygulayamıyorlar."
"Bu takımı kim kurdu yahu?" :D