Euroleague 3.Hafta | Maccabi 98-92 Galatasaray

Devrenin sonunda 2 faullu Tyus oyuna 1 dakika kala girdi ve 3'ledi, 3.periyotun sonunda top kaybı yaptık 17 sn filan vardı son top Maccabi'de, Tyus oyundan çıkmadı ve o savunmada 4.faulu yaptı, maç sonu oynayabilse belki maçı almıştık, hocanın aklı cidden maçta bile değil şu aralar, kendi inanmıyor takıma özellikle deplasmandayken.

Tanju Bey, bu takımı kendi kurdu nasıl inanmıyor veya kurarken ne düşünüyordu da şimdi inanmıyor :& Daha 2 ay önce Avrupanın en iyi guard'larından biri olacak dediği Russ Smithi ikinci çeyreğin son topu için aldı..Şimdi elde bütçede yok ne yapacağız ne edeceğiz belli değil..

Arkadaşlar Austin Daye 3 maçtır kimi tutsa yıldız yapıyor, savunması Erceg'den bile kötü. Oyuncu özelinde objektif olmak gerek. Şu anda daye 4 numarada savunmada kara delik gibi, attığını aynen yediriyor. Pota altı sertliğimiz eurocup için bile yumuşak şu noktada. Daye bundan daha iyi savunma yapabilir ve yapmalı. Bunu yapabilecek kapasitesi var. Bu maç az dakika alması bence normal, çünkü kimi tutsa yıldız yaptı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cem bey; Daye için yaptığınız yoruma katılıyorum ve aynı zamanda soruyorum,Daye'den bile savunması iyi olmayan yani savunmaları hiç olmayan Schilb ve Diebler'e neden katlandı o kadar sürede ? Daye hiç olmazsa hücumda bir şeyler yapıyor Schilb ve Diebler oyunun her iki tarafındada verimli olamıyorlar,hoca ayrıca oyuncularla gerekirse bire bir konuşup savunma yapma konusunda ikna edebilir ama oyuncularlada iletişimi yok görünüyor sadece onlardan iş yapmayı beklemek doğru değilki,diyorumki Daye'yi kaybederse Daye'den bulduğu skor katkısını savunmaları olmayan Schilb ve Diebler'dende bulamaz bu konu dahada vahim anlatabiliyormuyum ? her hafta gittikçe dahada saçmalıyor bilmem farkındamısınız,ayrıca sanki FB maçı gelsede yenip kendimi kurtarabilsem moduna girmiş gibi hali var.

Tanju Bey, bu takımı kendi kurdu nasıl inanmıyor veya kurarken ne düşünüyordu da şimdi inanmıyor :& Daha 2 ay önce Avrupanın en iyi guard'larından biri olacak dediği Russ Smithi ikinci çeyreğin son topu için aldı..Şimdi elde bütçede yok ne yapacağız ne edeceğiz belli değil..

İlk resmi maça kadar en beğendiği 3 isimden biriydi Russ, onu hiç doğru 5'lerle oynatıp kazanmaya çalışmadan yollama noktasına gelmesi inanılmaz zaten, geniş rotasyon bozdu bence tamamen hocayı, o işi beceremedi.

Ergin hoca dahil herkesin dilinde savunmamız kötü sözü eksik olmuyor. Bende diyorum ki savunmamız kötü değil. Çünkü savunmamız yok ve olmayan bir şey de zaten kötü ya da iyi olamaz ki...!

Bu taraftara yazık. Oyuncu, koç umrumda değil. Bu takımı yapan da belli, transferler bittiğinde yönetime teşekkür edende belli. Yazık vallaha çok yazık. Bütçeye yazık, taraftara yazık....

Devrenin sonunda 2 faullu Tyus oyuna 1 dakika kala girdi ve 3'ledi, 3.periyotun sonunda top kaybı yaptık 17 sn filan vardı son top Maccabi'de, Tyus oyundan çıkmadı ve o savunmada 4.faulu yaptı, maç sonu oynayabilse belki maçı almıştık, hocanın aklı cidden maçta bile değil şu aralar, kendi inanmıyor takıma özellikle deplasmandayken.

Tanju bence burda yardımcı staff'ında maçın hiç içinde olmadığı ortaya çıkıyor. Hadi hoca uyuyor farkında değil, devreden önce ki pozisyonu geçtim ama arkadaş en azından 3'üncü periyod sonu uyarsanıza adamı Tyus'ın 3 faulu var 17 saniye kala Pleiss'i alalım diye. Bütün teknik ekibe sirayet etmiş bir durağanlık var. Sanki yok olmuyor yapamıyoruz havası, saçma sapan bir çaresizlik ve kabullenmişlik var. Arroyo hamlesi bile bu kabullenmişliğin ve tembelliğin sonucu. Oysa ki gereken hamle bence atletik bir forvet ve eğer imkan varsa pota altına bir bekçi. Ama Hoca ve teknik ekip kolaya kaçıp, pes edip, getirelim Carlos'u biz değil o çözsün sıkıntıları modundalar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Blake iyi ki tutulmuş bu takımda. Sinan ve Micov ile birlikte takımda zekası olan tek oyuncu. Biz yine farkında olmadan 100 sayı yedik. Ve Maccabi bizden daha iyi değildi savunma anlamında.
ben hiçbir zaman bu takımda kim savunma yapıcak demedim sezon başında takım kurulurken. Ama forumda oyuncu bilgisi ve havuzu benden daha iyi olan birçok kişi bundan defalarca bahsetti. Anlamadığım, bu takımı kurarken profesyoneller nasıl böyle bir defoyu görmezden gelebiliyorlar. Hiç mi akıllarına gelmiyor veya ne düşünerek böyle transferler yapıyorlar. Bunu ancak maçlar oynandıktan sonra söyleyebiliyorum çünkü oyuncu takip eden biri değilim. Zaten izlediğim isimleri bile ismen unutuyorum. Ancak oyun anlamında az da olsa bilgim vardır.
Guard'lar için ise; maç içinde yayıncı kuruluş spikerleri çok doğru bir yorum yaptı. "Russ Smith şuan 1'e 5 oynuyor". Bir tane oyunu yönlendirebilecek, öndeyken soğutabilecek, ortalama zekaya sahip, Sinan'ın omzuna binen bütün yükün yarısını alabilecek Guard'ımız yok. Dentmon o kadar savruk ki, bu maç iyi attı ama bir sonraki maç ne yapıcak belli değil.
Kazanabileceğimiz maçı verdik. Çok ararız böyle kaçan galibiyetleri. Ortalama bir takımdan 80-90, kaliteli bir takımdan 100-110 arası yemeye de devam ederiz.

Hoca hariç herkes sezon başında bu takımın savunma yapamayacağını öngördü. İşin ilginç kısmı da bu zaten.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maalesef ergin hoca ilk yarıda yaptığı doğruları yine ikinci yarıda yapmadı. Üstelik kızılyıldız maçında çok iyi başlayan, takıma savunma sertliği katan Göksenini hiç oyuna almaması, Tyus foul problemine gircekken unutması, Daye den hemen vazgeçmesi vb bir sürü hatalar yazabiliriz. Ama bence sorunun başı kısa savunmalarda geçiyor.Kısalar savunma yapamadığı gibi, geçildiklerinde içeri verilen paslardan bir tane kapamamaları çok ilginç.

Sene başında dedik Schilb ve diebler bu takımda işi yok. Diebler için zaten oyun çizemiyoruz, Schilib zaten hiç bir zaman takımı sırtlayacak, takımı götürecek bir oyuncu olmadı. Ama Ergin hoca maalesef bunları tutarak hayatının yanlışını yaptı.

Devin Smith 2 maçta 23 sayı atmış bizim maçta 17.
Sonny Weems 1 maçta 15 sayı atmış bizim maçta 23.
Colton Iversın 2 maçta 16 sayı atmış bizim maçta 17

maçı neden kaybettiğimizin anahtarı.Sorun uzunlar da mı? Hayır.Sorun kısalarda.

Madem kısa savunması yapamıyoruz, niye Daye nin 3 numara olarak oynadığı ve 1-3-1 kombine savunma denemiyoruz. En azından pota uzun oyuncular ike savınulmuş olur.

Önde Dentmon, kanatlarda Daye ve Micov, ortada Plesis ve arkada Tyus

İlk resmi maça kadar en beğendiği 3 isimden biriydi Russ, onu hiç doğru 5'lerle oynatıp kazanmaya çalışmadan yollama noktasına gelmesi inanılmaz zaten, geniş rotasyon bozdu bence tamamen hocayı, o işi beceremedi.

Abi benim de anlamadığım, ilk resmi maça kadar bu kadar beğeniyorduysa Balıkesir maçında neden bu kadar tahammülsüzlük yapıp adamın özgüvenini de darmadağın etti. Elinde Dentmon olmasına güveniyor diye düşünüyorum ama doğru gelmiyor.

Madem kısa savunması yapamıyoruz, niye Daye nin 3 numara olarak oynadığı ve 1-3-1 kombine savunma denemiyoruz. En azından pota uzun oyuncular ike savınulmuş olur.

Önde Dentmon, kanatlarda Daye ve Micov, ortada Plesis ve arkada Tyus
Mantıklı dusunmedim degil hatta micov yerine sinanda olur ama hocanin kafa nerde kim bilirr..

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi