Euroleague 3.Hafta | Maccabi 98-92 Galatasaray

Hücumda oynanan oyun genel anlamda iyiydi. Burada ilk haftadan beri Dentmon'un birinci opsiyon olması gerektiğini hemen hemen herkes söylüyor ve nihayet Dentmon'a gerekli inisiyatif verilmiş. Takım mental olarak iyi hazırlanmış bu maça, aksi halde maç sonuna kadar oyunda kalmak söz konusu olmazdı... Yine de Ergin Ataman'ın maç sonunda Daye'yi kenarda unutup, saçma sapağan fauller yapan Diebler'ı tercih etmesi ciddi bir hataydı...

Yenen 98 sayı sürpriz mi? Euroleague'in en fazla sayı yiyen takımı Galatasaray (aynı zamanda en çok atan takımlar arasında)... Bu kadro yapısı çok atmaya ve çok yemeğe namzetti ve öyle de oluyor... Ancak, Euroelague'de no defence no victory...

Anahtar faktörler:
- Dentmon ve Micov'un geri dönüşü...
- Galatasaray'da Thompson ve Tyus'un 5 faulle dışarıda kalması.
- MTA'nın 29/36 serbest atış sayısı bulması (neredeyse tüm sayılarının 1/3'ü)
- Galatasaray'ın son iki maçtaki en skorer oyuncusu Daye'nin sadece 16.36 dk süre alması...

Neyse arkadaşlar iki gün sonra İpekçi'de 6 kişiyle bile yendiğimiz Fener'i yine yeneriz, Ataman Hoca art arda 4 maç kaybetmemiş gibi çıkar yumruk şov yapar,tribünde Hocaam diye bağırırız. Sonra tabii haftaya Real ve Oly'ye yeniliriz ama olsun.

Asıl mesele Iverson ve Zirbes'e toplamda 13 faul yapmışız. Tamam bu adamlar bu seviyede tecrübeli, fizik olarak güçlü adamlar ama bi Ante Tomic değiller. Fundamental, pas görüşü olarak zayıf adamlar. Ama sen bu adamları tamamen istedikleri şekilde oynatırsan, izolasyon şeklinde savunmaya kalkarsan arkalarında duramazsın ki. Kısalarımızın Iverson ve Zirbes'e top indiğinde bir kaç adım yanaşması, göstermelik elini kolunu sallaması bile belki de bu adamları rahat bölgelerinden çıkartmaya yetecekti. Ama biz 1v1 durmayı tercih ettik ve sürekli undersize kaldığımız için ancak faul yapabildik.

Şu maçı kazansak fener maçına ayrı bir hava ile çıkacaktık özgüvenimiz daha bir yerine gelecekti böyle bir fırsatı tepmek çok kötü gerçekten.

En mücadele etmiş halimizle yine 98 sayı yedik. Takımda kimse savunma yapmayı bilmiyor. Her pickten sonra boş üçlük yiyoruz. Başka takımlar içeri devrilen adamları kaçırır, biz üçlük yiyoruz pickten sonra çok garip. Daye çok değerli oyuncu. Ama gelirken savunma yapamadığını yazmıştı bir çok kişi. Onun açıklarını kapatacak bir düzeni de kuramadığımız için sürekli kenarda oturuyor böyle. Bunlar dışında yazılabilecek tek şey GÖKSENİN. Şu adam Diebler şut sokamazken, Diebler'dan eksik ne yapamazda oynamıyor. Geçen hafta sakat diye ikinci yarıyı oynatmadı diye düşünmüştüm ama ligde çatır çatır oynadı. Şimdi yine oynamıyor hiç. Gerçekten anlamıyorum.

Russ,diebler,tibor hemen gonderilmeli hatta schlib de , yerlerine savunma yonu kuvvetli 1 3.5 5 alinmali

Önce Ergin Ataman gönderilmeli. Ardından yeni gelecek coach zaten takımda eksik noktaları şlak diye tespit edip gereken takviyeleri yapacaktır. Dediğiniz gibi Russ Smith, Diebler, Pleiss yerine savunma yönü kuvvetli takviyeler şart.

FbÜlker maçının sonucu zerre umrumda değil. Çünkü biliyorum kazanırsak Ataman değil atmosfer sayesinde olacak ve bir sonraki maç yine bu berbat görüntümüze döneceğiz.

fener maçını kazanırsak bir nebze olsun nefes alırız kaliniç ve bogdanovicin olmaması avantaj ama olurda kaybedersek arkasından madrid
deplasmanı var 100 yer döneriz ve tamamen dağılırız.

schilb ve Diebler'dan önce koç gitmeli. Yerine gelecek hocada eksikleri görüp müdahale eder.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Maç hakkında kısa bir yorum yapmak istiyorum; ilk yarı fena oynamadık akıllıydık hücumda ve savunmada ama ne olduysa ikinci yarı yine sahneye koç çıktı farkın açılmasına sebep oldu ne yazık ki!!! Göksenini almaması ve yine garip yerlerde mola alıp-almaması maçı vermemizdeki en önemli anlar oldu bana göre..

Bu saatten sonra Euroleague sahnesinden pek bir şey beklememek lazım..Sezon başında da dedim bu oluşturulan kadro F4 yapamaz belki F8 yapabilirdik ama inanın berbat bir kadro kurduğumuzu düşünsem de bu kadar rezil bir oyun beklemiyordum!!

Koçun bu saatten sonra tek yapması gereken istifadır..Oyuncu alıp göndermekle olmayacak bu iş..Kim gelir kim gider bilmiyorum ama bu sezonu başlamadan bitirdik arkadaşlar..Ligde de ne Feneri ne de Daçka'yı geçmemiz mümkün değil bu yapıda..Bu açıdan hoca giderse senenin kadrosu oluşturulmalı acilen..

Üçü lig maçı,üçüde EL maçı olmak üzere 6 resmi maç yaptı takım bu altı maçta hocanın yaptığı tek doğru iş Dentmon gerçeğini görmüş olması,iyide doğruları görüp uygulamaya geçeceği maçların sayısı illaki 4-5 veya 6 maçmı olması lazım üstelik Göksenin gibi Schilb'den,Diebler'den kat be kat daha fazla katkı vereceği muhakkak olan adamı oynatmayarak başka hataları ekliyor,yönetimi beğenmediğim için müdahele etmemeleri gerektiğine inanıyordum ama FB maçıda kaybedilirse mecburen devreye girmeliler oyuncu transferlerinden önce koç transferi elzem olacak başka çaresi kalmayacak bu işin.

Maalesef arkadaşlar hiç geçen senden ders çıkarmamışsınız. Bir eurocup takımına deplasmanda 10un altında sayıyla yenilmek iyi birşey. Evimizde 20 atarız. Real, Barca, Oly, Fb, Cska, Dacka, Baskonia, Milano, Pana çıktığında geriye kalanlar arasında çok rahat ilk 8e kalırız bence. Yalnız hakkaten kızıl yıldız maçında dentmon oynasaydı en azından bir maç kazanmış olurduk. Helva yapanınız var mı?

Arkadaşlar Austin Daye 3 maçtır kimi tutsa yıldız yapıyor, savunması Erceg'den bile kötü. Oyuncu özelinde objektif olmak gerek. Şu anda daye 4 numarada savunmada kara delik gibi, attığını aynen yediriyor. Pota altı sertliğimiz eurocup için bile yumuşak şu noktada. Daye bundan daha iyi savunma yapabilir ve yapmalı. Bunu yapabilecek kapasitesi var. Bu maç az dakika alması bence normal, çünkü kimi tutsa yıldız yaptı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tum foruma tek sorum Sinan mi 11 üçlük kullansa guven verir Daye mi?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

11 fazla bir rakam 1 tanesi orta sahadan onu saymaya gerek Sinan yüzde 40'la attı.Kötü bir yüzde değil ve bugün takım onun atmasını istedi 3-4 defa ekstra pas yaptılar Sinan'a ki isteseler çok da rahat kullanabilirlerdi. Her zaman olacak bir şey degil çok takılmamak lazım .

Devrenin sonunda 2 faullu Tyus oyuna 1 dakika kala girdi ve 3'ledi, 3.periyotun sonunda top kaybı yaptık 17 sn filan vardı son top Maccabi'de, Tyus oyundan çıkmadı ve o savunmada 4.faulu yaptı, maç sonu oynayabilse belki maçı almıştık, hocanın aklı cidden maçta bile değil şu aralar, kendi inanmıyor takıma özellikle deplasmandayken.