Euroleague 4.Hafta | Galatasaray 87-103 Fenerbahçe

Savunmanın kötü hatta rezalet olduğunda herkes hemfikir, aynı zamanda da hücumumuzun iyi olduğu yönünde genel bir kanı var. Maç başı attığımız sayıya bakarak bu yargının oluşması doğal, ancak ben hücumun da çok etkili olduğunu düşünmüyorum.

Sebebi de şu; maça genelde iyi başlıyoruz. Diri bir Sinan Daye ile pick&pop Tyus ile P&R oynayıp topu içeri verebiliyor, kendi potaya gidebiliyor veya köşelerden çok boş olmasa da şutlar buluyoruz. Ancak 7-8 dakika sonra ya da ikinci çeyrek, rakipler belli önlemler alıp biz de rotasyona gidince+ sinan yorulunca ya da kenara gelince tamamen dışarıdan el üstü zorlama şutlar atan bir takıma dönüşüyoruz ve 3-5 dakika bu böyle gidiyor. Bunun en basit örneği bu maçta 2. çeyrek Dentmon yanlış hatırlamıyorsam 3 hücum üst üste tepeden üçlük denedi. Bu dönemde hücum çeşitliliği zaten az, o şutlar da girmeyince tıkanıp kalıyoruz. Bunun savunmaya faturası da daha kolay yenilen basketler, hücum ribaundları, gereksiz fauller veya hızlı hücum sayıları olarak kesiliyor. Kısa sürede yenilen seriler, hocanın müdahale etmemesi derken maçlar elimizden kayıp gidiyor.

Ben artık topun içeriden dışarı verildiği, en az 2-3 oyuncunun topa değdiği, organıze hücumlar görmek istiyorum. Schilb'in el üstü şutlarına tahammülüm kalmadı. Attığımız sayının yüksek olmasında rakiplerin de farkı açtıktan sonra savunmaya çok takılmamasının payı olduğunu düşünüyorum. Kızılyıldız olsun Cska olsun Fener olsun, maçların kritik dönemlerinde 3-5 dakika bizi çok güzel kitlediler ve hiçbir şekilde çözüm üretemedik.

kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım galatasarayımızda gördüğüm bir eksikliği daha doğrusu eksiklik demeyim anlam veremediğim bir noktaya değinmek istiyorum.takım UEFA süper kupayı aldı kadro dağıldı birkaç sene kendimize gelemedik bayan basketbolda euroligi aldık iki senedir başarımız yok doğru dürüst eurocupı aldık daha iyi bir ligde oynayacağımız kesinken mevcut kadro dağıtıldı tekrar baştan uyum süreci vs birsürü sorun oldu ve bugün geldiğimiz noktada anlayamadığım olay şu bütün büyük takımlar bir başarı elde ettikten sonra kadroyu takviye ederek ve doğru adamları seçerek aynı başarıyı tekrar edemeseler bile yaklaşıyorlar çünkü gerçek başarı kupa kazanmak gibi görünsede aslında istikrardır. evet her sene eurocup euroligi kazanamayız hiçbir takım her sene kazanamaz ama bakın cska örneğine adamlar her sene final fourda.şimdi diyeceksiniz onların bütçesiyle galatasarayın bütçesi birmi diye evet değil bende farkındayım ama demek istediğim şu bir sene kupa kazanan takımı futbol basketbol hangi şube olursa korumayı beceremiyoruz yeni aldığımız oyuncuları maalesef seçemiyoruz seçsekte kimyası tutmuyor.bence herşeyden önce bizim kadro seçen adamları doğru seçmemiz lazım eurocup şampiyonu bir takımın 4 maçta 4 mağlubiyet almaması gerekiyor.üstelik maccabi kızılyıldız bu gurubun diğerlerine göre daha zayıf takımları kendi evimizde bile yenemediğimiz takımları deplasmanda yenmemizi bu mevcut görüntüyle pekte mümkün görmüyorum sanırım birçok kişide aynı fikirde.fenerin abdi ipekçide seyircisiz maçı dışında bayadır galibiyeti yoktu şimdi kendi sahanda fark yediğin takımdan ülker arenada olacakları ben şimdiden görüyorum maalesef.sonuna kadar Galatasaraylıyım iykide Galatasaraylıyım ama lütfen artık düzgün işler yapın o stada gelen 12 bin taraftara yazık insanlar sizi izlemek destek olmak için gece gündüz fedakarlık yaparken sizin bu insanları üzmeye hakkınız yok.elbette sporda yenmek yenilmek var fakat bu akşamki gibi olursa bu iş sonumuz pekte iç açıcı değil bu sene. maça gelecek olursam kadroları bizden çok çok iyi bu kadroyla yenseydik sürpriz olurdu taraftarın gücüyle baş etmeye çalıştık fakat aynı maç ülker arenada olsa abartmıyorum fark 30 ları bulurdu bu akşam.herşeye rağmen takıma inanmaya devam ediyoruz herkese hayırlı geceler

Keşke bütçenin ilk açıklandığı burda tatlı sert tartışmaların yaşandığı zamanlara geri dönebilsek genel olarak ne kadar umutluyduk halbu ki.Bir bir isimleri düşününce geniş rotasyonu düşününce çok garip geliyordu bize büyüleniyorduk.2 ay geçmek bilmemişti.Şimdi bakıyoruz koç umutsuz ve laubali açıklamalar oyuncuların kimi çaresiz kimi umursamaz basketbol camiası zaten EA'nın tekelinde durumu irdeliycek farklı bir tabirle hesap soracak tek bir üst akıl yok biz ise üzülüyoruz çok üzülüyoruz da elimizden bir şey gelmiyor.Dilerim bi yerde bi ritim yakalayıp 2 galibiyet ard arda alıp moral bulup ondan sonra en azından kazanmamız gereken maçları kazanırız da normal sezon sonunda elimizden gelen buydu diyebiliriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

22e4b3bcb422ee77cfa037db3b30a19a.jpg

Burada yazan gerçek mi? Gerçekse Obradovic'e olan tüm saygımı kaybetmek üzereyim.

Yağızer Uluğ'u teknik ekibinden Beşiktaş'a yolladığından beri düşüşteyiz. Onun olduğunda Yağızer hoca takımın başında başarılı maçlar çıkarıp kritik galibiyetlerde almıştı (Fb maçı dahil) Şu an ki coaching ekibimiz çok zayıf hiçbiri Euroleague takımı yönetecek kapasitede değil başta Ergin Ataman olmak üzere! Ergin hoca bu kulüpte yolun sonuna geldi artık Yağızer hocayı sezon başlamadan ekibine dahil edebilirdi o da bu oyuncuları aldırmazdı zaten. Ergin Ataman'ın basketbola biraz ara vermesinin vakti çoktan gelmiş kafaca hiçbir takımı yönetecek liderlik edecek durumda değil malesef..

Maç biter bitmez sinirle gelip buraya bir şeyler yazmak istemedim ama şu saatte ne kadar sakinleştim onu da tam bilmiyorum. Öncelikle Fenerbahçe ballı, ne attılarsa girdi yazan arkadaşlar vardı bir kere bırakalım o işi bence. Datome'nin üst üste attığı üç 3'lüğün hepsi asist üzerinden ve ikisi direk aynı set üzerinden. Kaçırabilir mi evet kaçırabilirdi ama takım olarak o şutları atması için herkes üzerine düşeni yaptı ve o da Datome abi birini kaçırsa diğerini zaten atacaktı yani ne bekliyoruz. Burada sorulması gereken biz bu şutları zorlaştırmak için ne yaptık sorusu bence? Veya başka bir açıdan biz kimlere böyle set şutlar yarattık? Bırakın bu maçı geldiği günden beri Diebler'a böyle bir şut hazırladık mı? Dentmon maç sonunda 9 metreden iki 3'lük attı ve fark 10'a indi diye adamların koçu köpürüp mola aldı, peki bizim koçumuz Datome'den set şutları yerken ne yaptı?

Arkadaşlar bu ve diğer başlıklarda başkalarına laf atan bütün mesajlar silinip mesaj sahipleri ile bir süre vedalaşacağız. Sadece kendi düşüncelerinizi düzgün, hakaret etmeden, okunabilir şekilde yazın ve kimseye laf atmayın. Sinirinizi boşaltacak başka yerler bulun burada izin vermeyeceğiz!​

Konuyu açtıktan sonra fenerbahçe'yi evimizde yeneriz yorumlarına, hayır abi bu savunma ve Ergin Ataman'ın kötü coaching'i ile yenemeyiz yazamadım, yazmadım. Bu savunma ile ligin ikinci favorsini yenmek bir hayli zordu zaten. Obradovic sahaya oyuncularına kızmaya girdiğinde ona sinirlenmek yerine üst üste boş üçlükler yememize rağmen mola almayan rakibin momentumunu bozmaya çalışmayan koçumuza kızmalıyız. Abdi İpekçi'de fenerden 103 sayı yemek gerçekten acı vericiydi. Böylesine kötü dengesiz bir kadro kurulması hayal kırıklığı oysa bütçemiz en azından dengeli bir takıma yeterde artardı bile. Yazık çok yazık.

Maç tekrarı şuan ligtv2 var. Dünkü eziyetten sonra normalde izlemezdim.Ama özellikle savunmayı bir daha irdelemek için izliyorum.Hoş az çok kimin ne yaptığı belli ama Daye gibi savunmada takıntı yaptığım oyunculara fazlamı yükleniyorum diye kendmide test etmiş olurum.

edit1: İlk çeyrekte savunmada sadece Göksenin ve Daye adamını kaçırmış ! Hücum ribauntları vermişiz ama onlarda kötü yere sekmiş Udoh ta her zmanki takipçiliğini yapmış...Hücumda el üstü atmışlar.

İkinci çeyrek Dentmon yediğimiz seride başroldeymiş hücumda 1 tane sokmuş 2 tane şut kaçırıp birde top kaybetmiş bunların dönüşü hep sayı hele iki pozisyon var biri Dixon u ararken Dixon dan bomboş 3 lük diğeri perdeden çıkayım derken Dixon içeri penetre ettiğinde kendisi orta sahadaydı Dixon gelen yardımı görünce solundaki boş adam Datome'ye veriyo ve 3 sayı basket.

Bitmedi sadece bir basketi var ve savunmada yokları oynerken kenara anca 4 dk kala perdede Vesely e yaptığı faulden sonra gelmiş fark 13 (hani hakemlerin Dixon'nun 3 sayılık basketini vermediği pozisyon)

Dahası bu çeyrekte Daye gayet güzel savunma yapmış Vesley iki tane sallayıp basket atış birde Vesely durdurmuşken yardıma gelinmemiş bunları görmek güzel demekki öyle benim gibi savunma yapamıyor diye düşünenler en azından ilk yarı itibari ile yanılıyorlar.

İlk yarı net Dentmon ve tabi Ergin Ataman'a yazılır.

Sadece 4 tane savunma hatası sonrası boş atış vermişiz ? Diğerleri ya zorlama el üstü Datome 2 tane üçlük mesala ! Hücum da ise onların sallama atışlarına karşı bizim özellikle Micov ve Tyus ile salladıklarımız girmemiş !

Fark 4 iken Scilb'in sağ dipten bomboş kaçan 3 lüğü var !!!

Kısacası ilk yarı itibari ile takımda aksayan sadece 1 parça varmış. Normalde görüşüm sezon itibari ile aksayan 4/5 parça olduğu yönündeydi; ama bu maça özel sadece Dentmon aksamış.....

Neyse bakalım ikinci yarı ne olmuş.....

edit2: İkinci yarıda net Dentmon ve koç'a yazar :(

Maleesef ki ideal 5 olayini bir turlu yakalayamadi hoca, guard belli degil, shillb basketbolcu degil, diebler yeni gelin gibi eli ayagina dolasiyor, hersey tamam sans factoru bana gore hakemlerin yanli kararlari bir turlu ucurumdan uzaklastirmadi ergin hocayi- ben hala arkasindayim hocanin. belki de tek basima!!!

Maç tekrarı şuan ligtv2 var. Dünkü eziyetten sonra normalde izlemezdim.Ama özellikle savunmayı bir daha irdelemek için izliyorum.Hoş az çok kimin ne yaptığı belli ama Daye gibi savunmada takıntı yaptığım oyunculara fazlamı yükleniyorum diye kendmide test etmiş olurum.

Bence takımı izlemek yerine Ergin hocanın oyuncuların şut tercihlerinde ki reaksiyonlarına bakmanız yeterli bence. Özellikle Schilb şut attıktan sonra hep alkış ama birde Daye'ye verdiği reaksiyona görün.

Egeyi mutlaka rotasyona dahil etmeliyiz. Bu çocuk pota altında Pleisstan da Dayeden de daha çok mücadele eder. Bu arada koç kesin bir kan değişikliği yapıp transfer yapar. Carlos yakındır bence