Euroleague 4.Hafta | Galatasaray 87-103 Fenerbahçe

Ergin Ataman:"Transfer düşüncemiz yok. 30-40 M $'lık bir takım değiliz. Savunmada sorunumuz var ama kendi içimizde bunu halledeceğiz." 10 milyon doları nasıl kullandığın ortada 30 versek oda yanacak. geçen yıl 6 milyon dolara oynayan takımı özledim.

İçerideki Olimpiakos maçına gitmek istiyordum ama artık pek bir anlamı kalmadı maçların, haftaya Real Madrid'i deplasmanda yenersek giderim ancak!!!

hoca geçen yıllar fb yi yenince onlar çok büyük bütçeli takımlar ama biz ipekçide onları hep eli boş gönderiyoruz bu sene onlar büyük bütçeli takım baş edemiyoruz işine nasıl gelirse :)

Son on yıldır Galatasaray'ın kendi sahasında Fenerbahçe'ye karşı bu kadar dirençsiz oynadığı bir maç yok. Bu Galatasaray Euroleague'de toplam 5 maç kazanamaz. Bu işin sorumluları istifa etmeli. Etmiyorlarsa sezon tamamen çöpe gitmeden görevden alınmalıdır.

O Dixon'dan ziyade Obradovic ile alakalı bir durum.Nba'e giden Bogdanovic'te sağlam savunmaya başlamıştı Obra gelince.Adam mücadeleci bir takım kuruyor.Bizdeki oyuncuları ver savunma güçleri 1-2 kademe artar.Ya da şöyle diyeyim bir şekilde oyunculara bağırıp çağırıp korkutarak,otoritesiyle savunma yaptırıyor.Molada nasıl fırça çektiğini görüyoruz.İşte bizdeki eksiklik bu.Ben hocanın kenarda oturup izlemesini hiç beğenmiyorum.Sen maça bu kadar az müdahale edersen arada ses tonunu yükseltmezsen oyuncu da evlere şenlik takılır tabi

Hocam bence olay sadece bağırıp çağırmak değil. Obra ile çalışan hangi oyuncunun röportajını okuduysam aynı şeyleri söylüyordu. Obra'nın çok net, ne istediğini/planını açık seçik söyleyen, oyuncusuna karşı çok dürüst olduğunu, kendisiyle çalışmak zorlayıcı da olsa herkesin aynı amaç uğrunda kenetlendiğini belirtiyorlardı.
Bence Ergin Hoca oyuncularına karşı çok dürüst değil (burdaki dürüstlükten kasıt sosyal hayatta ki erdemli özellik değil). Dominant karakter ile ego'lu olmayı karıştırıyor.

Hayatımda ilk defa maç bitmeden çıktım .Eurolig'de rekor kırarız bence bu seson .Ergin Atamanı yolculamak lazım ,onu yapamazsak da transfere falan hiç gerek yok çünkü bu takımdan hiç birşey olmaz eziyet çeke çeke izleriz artık 1 sene .

Coach
1-hücumda sorunumuz yok
2-kısa savunmamız kötü
3-Micov Sinan ve Göksenin dışında savunma yapan yok
4-pota altında iyi savunamıyoruz
5-Daye hücumda iyi, savunmada kötü
6-Russ Smith'i göndermeyeceğiz demiş

Benim bu söylenilenlerden anladığım kısa savunmacı alınacağı, savunmacı 4 numara alınacağı ve hocanın Schilb,Diebler,Thompson'dan en az ikisini göndereceği, bence teşhis doğru umarım acilen tedavi yapılır

Coach
1-hücumda sorunumuz yok
2-kısa savunmamız kötü
3-Micov Sinan ve Göksenin dışında savunma yapan yok
4-pota altında iyi savunamıyoruz
5-Daye hücumda iyi, savunmada kötü
6-Russ Smith'i göndermeyeceğiz demiş

Benim bu söylenilenlerden anladığım kısa savunmacı alınacağı, savunmacı 4 numara alınacağı ve hocanın Schilb,Diebler,Thompson'dan en az ikisini göndereceği, bence teşhis doğru umarım acilen tedavi yapılır

Şu aşamada transfer düşünmüyoruz. Bütçemizi aşma planımız yokta demiş ama. Oyuncu göndermemizin pek kolay olduğunu düşünmüyorum.

Benim takıldığım nokta asla Fenere yenilmek değil. Gayet iyi takımlar ve bir gün yeneceklerdi zaten çok doğal yani. Ama son periyottaki teslimiyeti, maç boyu hiçbir organizasyon ve sistemimizin olmayışını, koçun maçtan sonraki kendisinin dahi inanmadığı şeyleri söylemesini içime sindiremiyorum. Basketboldan gram anlayan herkes der ki savunmasız hiçbir başarı kazanılmaz. Futbolda da bir ihtimalin vardır,ama basketbolda bunun olması imkansız. Şu takımda her noktada sorunumuz var. Schilb gitmeliydi diyoruz, her maç haklı çıkarıyor. Dieblerın ne işi var dedik, kendi aldığı oyuncuyu kullanamıyor bile. Russ desen çok net tecrübesiz zamana ihtiyacı var. Daye, Pleiss savunma yapamıyor. İşin en kötüsü de aşağı yukarı ne vereceği belli oyuncularımız dahi oyuna girdiğinde garip işler yapıyor, takımda hiç çalışma yok. Koç emek veriyor mu? Bence çok ağır olacak belki ama gerçekten üzerine düştüğü bir şey yok. Geçen sene koçun Obradovicten belli konularda ders alması gerektiğini söylediğimde linç yemiştim ama haklı olduğum bir kez daha tescillendi. Obraya büyük saygı duyuyorum adam işini seviyor ve sonuna kadar çabalıyor. Her oyuncudan %100ünü almaya uğraşıyor. Zerre kadar sevmiyorum ama Sezarın hakkı Sezara. Bugün de hakettiler kazandılar. Taraftarın alkışlaması da güzeldi, çok bir olay da olmadı çok şükür

Aynı hatalar, oyuna aynı hatalı müdahaleler, rezalet bir sonuç ve dahası skandal bir maç sonu beyanı... Ne bu hoca ne takım desteği haketmiyor. Ataman'ın yerinde kim olsa istifa ederdi yazıklar olsun.

Sayfalarca analiz yapmaya gerek yok . Bu seviyelerde mücadele edebilmek istiyorsak büyük bir sponsora ihtiyacımız var . FB ' nin 12 yıllık bir ülker finansal geçmişi var .. Bu kadar yatirima ragmen son 2-3 yılda düzen oturtabilmeleri onların ayıbı . Ödeme sıkıntıları ve gelecek kaygıları yok . Buda büyük bir etken .

Bugün kadroya baktigimizda sinan ve göksenin disinda gelecegi garanti olan oyuncumuz yok . Ayrica rotasyonun hic bir anlam ifade etmedigini bir kez daha görmüş olduk. Kalinic ve Antic'i saymazsak bu aksam 5 kisilik rotasyonla bizi maglup ettiler .

Bence herşeyin özeti bu istatistik ; sinan güler 10 göksenin köksal 2 sayı - Soloukas 24 , dixon 22 sayı .

Guard diye aldigin Russ smith ve Dentmon'a sen bile güvenmezken ; salondaki seyirciden nasil bir destek bekliyorsun ergin hocam ?

Ergin Ataman:"Transfer düşüncemiz yok. 30-40 M $'lık bir takım değiliz. Savunmada sorunumuz var ama kendi içimizde bunu halledeceğiz." 10 milyon doları nasıl kullandığın ortada 30 versek oda yanacak. geçen yıl 6 milyon dolara oynayan takımı özledim.

Ergin Hoca da kaybettikçe rakip bütçeleri hafif hafif artırıyor. 25-30 dan, 30-40 a çıkarmış. 10m transfer bütçesi hiç fena bir bütçe değil, hoca kimseyi kandırmasın

Coach'un açıklamalırını okudum. Üzüntüm biraz daha arttı. Bundan sonrası için bu maç öncesi az biraz ümidim vardı. Artık yok.Bir iki oyuncunun gitmesi ilede işler yoluna girmeyeceği aşikar. Heleki sadece coach değişikliği hiç birşeyi değiştirmez.Bugün savunma ribautlarını verdik neden çünkü kısalar perdelerden çıkamıyoki, uzunlarda mecbur potadan uzakta kısa oyuncunun açığını kapatıyo, arkası evlere şenlik. Maçı Fenerli bir arkadşımla beraber izledim, geçliğimizde çok birebir maç yaptık, biz oynasak bu savunmayı geçeriz dedi yıkıldım. Onu bırakalım diyelimki 2 oyuncu gönderdik yerine kimi bulucaz ? Hadi bulduk diyelim bu takıma gelir mi ?

Geçen sezon final oynayan iki takıma yaklaşık 90 atıp fark yemek durumun trajikomikliğini gösteriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Acı verici bir mağlubiyetti. Çeşitli zaman dilimlerine yayılmış toplam 10dk dışında fener hiç stres/tedirginlik hissetmedi, biz bu maçı kaybeder miyiz demedi, güle oynaya kazandı.
%80+ sı organizasyon üzerinden gelmiş 103 sayıya karşı, %80+ sı düzensiz bireysel performans ile gelmiş 87 sayı. Bu durum şu ana kadar sezonun özeti idi, devamında da böyle olacak gibi duruyor.

Bütçe durumları, kapalı kontratlar ile yapılabilecek fazla bir şey yok artık.
Dentmon ve Daye'yi saldırı noktası seçip, Sinan ve Micov'dan organizasyon desteği alıp, Tyus ve Göksenin'in de mücadele ve kavga katkısı vermesini bekleyip, daha karakterli, daha ne yaptığı belli bir takım haline gelip, alabildiğimiz kadar galibiyet almalıyız. Diğer oyuncuları da, rakibin 5'ine ve tempo/yorgunluk oyun durumuna göre kısa süreler dahil etmeliyiz. Oyunun başında, rakip de bizi çözmeden Emir'i de kullanabiliriz.
Yine savunmada büyük açıklar vereceğiz ama en azından biraz düzen ve az da heyecan vermiş olalım

Sezon başından beri malum olan gerçekleri inatla yokmuş gibi göstermeye çalışınca farklı olmuyormuş demek.Sezon başlamadan bunları olacağı belliydi inatla yok savunmada iyi olan birine gerek yok savunma takım işi yok seyirci savunma yapar gibi gereksiz ve boş argümanlarla nereye gelindiği ortaya çıktı.Şu an ilk 4 maçın 3'ünü içeride oynadık eğer Ergin Ataman devam ederse deplasmanlarda çok daha büyük hezimetler olacak.Artık bu saatten sonra Ergin Ataman'ın takımda kalmasının mantıklı hiçbir açıklaması olamaz.

Geçen sezon final oynayan iki takıma yaklaşık 90 atıp fark yemek durumun trajikomikliğini gösteriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sevgili dostum, bence sayıları biz atmıyoruz, rakip nasıl olsa skor ürettiği için vidaları sıkmıyor ve bir şekilde izin vermiş oluyor. Bizde de skor özelliği olan oyuncular olduğu için skor üretebiliyoruz.
Mesela haftaya Real maçı da benzer olabilir. Real skor yaptıkça biz de yapacağız büyük ihtimal ama maç Real'in kontrolünde olacak
İyi bir hücum takımı olduğumuz bence tamamen kendi hüsnü zannımız