Euroleague 5.Hafta | Real Madrid 90-81 Galatasaray

Bu maç geçti gitti. Acilen toparlanmamız lazım. Madem koç gitmiyor şu takımda gönderilmesi gerekenler belli. Oly maçını beklemeden yollayacağımızı yollayalım. Oly maçını mutlaka ama mutlaka kazanmalıyız. Artık sabır falan kalmadı

Bu maç geçti gitti. Acilen toparlanmamız lazım. Madem koç gitmiyor şu takımda gönderilmesi gerekenler belli. Oly maçını beklemeden yollayacağımızı yollayalım. Oly maçını mutlaka ama mutlaka kazanmalıyız. Artık sabır falan kalmadı
Koç gitmiyor bari oyuncular gitsin diye bir bakış açısını doğru bulmuyorum evet oyuncularda da sıkıntılar var elbette ama önce gitmesi gereken kişi koç, oyuncuları günah keçisi olarak görmemek gerekiyor. Bu takımı kuran kişi Ataman ise ilk hesabı verenin de o olması gerekiyor.

3d400f8668bafd4317010c2c8dfd553e.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Koç gitmiyor bari oyuncular gitsin diye bir bakış açısını doğru bulmuyorum evet oyuncularda da sıkıntılar var elbette ama önce gitmesi gereken kişi koç, oyuncuları günah keçisi olarak görmemek gerekiyor. Bu takımı kuran kişi Ataman ise ilk hesabı verenin de o olması gerekiyor.
Abi Russ Schilb Dieblerdan kim gelirse gelsin kurtulmamız lazım. Pleiss var onu saymıyorum daha. Russ bu seviyeye hazır değil. Schilbi de görüyoruz işte uçuyor kaçıyor diyorsun son anda yaptığına bak ve bu saçmalıkları olağanlaştı. Yani koç kalacak bu belli ve koç kalıyorken bu kadroyla rezil olmaya devam edicez.

Daye çok spektaküler bir oyuncu olabilir ama bu aksam zerre aramadım kendisini . Kendisi yerine Kheem Birch'i 10 kez tercih ederim. Bana savunmada sert duracak , Ekmegini taştan cıkaracak adam lazım . Bu aksam pota altında Tyus bu kadar yalnız kalmasaydi bu macı kaybeder miydik ? Diebler yerine atletik vasat bir 3 numaramız olsa bu macı kaybeder miydik ?

Shlibb ve Russ Smith sizin gibi gamsız , gevşek sporculari bu takıma transfer edenlere lanet olsun .

Pleiss , Diebler ve Russ smith = çöp .

Hiçbir takımın bulamayacağı rahat bir ortamda oynanan, bizim geleneksel hale gelen yenilgi serimizi devam ettiği bir maç oldu ve serimizin de hakkını yine verdik. Aferin bize...!.

Ben ilk defa görüyorum böyle birşey sürekli oyunculara mobbing ugluyor.Hadi Russ kötü de Schlib mi çok iyi döktürüyor sanki onada desene birşeyler .Ergin Ataman çifte standart uyguluyor oyunculara bu takım nası kimya oluştursun. Emiride seversin koç adam iyi oynuyor kendini yerden yere attı özgüvenli kaldırıp sutunu da atıyor oyunu da kontrol ediyordu ama Schlib dururken ne haddine iyi oynayan oyuncuların oynaması .Böyle bir takım yönetimimi olur .

Bence Kızılyıldız ve Maccabi maçlarından sonraki elimize gelen bir diğer maçtı ama her zamanki son dakikalardaki kronik hatalarımız yüzünden maçı verdik. Buraya kadar getirmişken kazanabilseydik içerideki Kızılyıldız maçını telafi edecektik ama olmadı. Merak ettiğim, acaba deplasmanda maç kazanabilecekmiyiz Euroligde!!!! Maalesef bu tip hatalarla pek yok bunu başarma şansımız diye düşünüyorum.

Eğer galibiyetsiz Kazan kendi evinde 26 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe'yi yenebiliyorsa, bizde pek ala Real Madrid'i deplasmanda yenebilirdik. Sonuçta Real Madrid geçen sene Fener'e 3-0 yenilmemiş miydi?Oyunda düzelmede olsa, Real Madrid'i evinde kötü oynarken yakalamışken yeneceksin. Mağlubiyet mağlubiyettir, iyi oynamışın kötü oynamışın ne fark eder. Sen 5 maçtır yokları oynuyorsun.

Hafta sonu Barcelona deplasmanına gidecek Real Madrid kendini hiç kasmadı. Bütün maçı işler zora girerse 2 dk kemerleri sıkıp alırız modunda oynadılar, bu sebepten iyi oynadığımızı zannediyoruz. Yoksa Maccabi ya da Fenerbahçe maçlarından oyun olarak hiçbir farkı yok. Bu oyunla Olympiakos da bizi burda rahat yener.

Hafta sonu Barcelona deplasmanına gidecek Real Madrid kendini hiç kasmadı. Bütün maçı işler zora girerse 2 dk kemerleri sıkıp alırız modunda oynadılar, bu sebepten iyi oynadığımızı zannediyoruz. Yoksa Maccabi ya da Fenerbahçe maçlarından oyun olarak hiçbir farkı yok. Bu oyunla Olympiakos da bizi burda rahat yener.

Eger ayni maci izlediysek- macin bitimine 2.40 dakika kala 81-79 real ondeyken 2 hucumdan ust uste bos donduk, kopma noktasi o anlardi bizde- neyse kismet olmadi. ama mccollum olaydi su takimda en az 10 sayi farkla alirdik real macini.

Bizim guardlar top kaldiramiyor. 3 luk atarken dikkat ettim ikisine de, iman gucuyle basket topunu kaldirip potaya yollamaya gayret ettiler. insanin aklina 230 kiloluk topu tek basina kaldiran seyit onbasi geliyor, 230 kg da kac basket topu vardir ?

Bir sitemde Ergin hocaya, hadi yonetim sana mccollumu almadi anladik, kim dedi sana birbirinden bodur iki guard al ve rezil ol diye hocam. adamlar topu kaldiramiyorlar. valla billa kaldiramiyorlar :(

Russ smith ve dentmon , hobbitler basketbol liginde cok is yaparlar. basket topunun capi sanirim 10 kat duser ve rahatlar bu iki bodur guard arkadas.

Bu halde Real'i yakalayıp, maçı son 2 dakikaya başa baş getirip kaybetmek haliyle üzdü. İster Real kasmadı diyelim, ister başka bir bahane bulalım ama takım dün biraz olsun toparlanmış bir görüntü verdi bana göre. Kırılma anlarının yaşandığı o son 2 dakikada maalesef hücumda çok kötü tercihler yaptık. Dentmon ve Micov'un el üstü, tamamen bireyselliğe dayanan hücumlarını kullandık ki o dakikalarda daha organize hücum etmemiz lazımdı. Birde Ayon'un kucağına düşen top, Schilb'in aldığı ribaundu Doncic'e kaptırması bizi tamamen kopardı.

Forumdaki başka arkadaşlarda değinmiş hocanın şu Blake Schilb hayranlığı onun sonunu getirecek, hoca umarım bu tercihten en kısa sürede döner.

Değil deplasmanda,içerde dahi maç kazanabileceğimizi sanmıyorum.Artık kimse maça da gitmez.5000 kişi bulursak iyi.İzleyesim bile gelmiyor takımı ki dün izlemedim,içim kararıyor.Kombine alanlara yazık oldu,geçen yıl bende niyetlendim kombineyede kendi kendime bir dur,bir mucize olur da hoca değiştirirsek aliyim kombine dedim ama o mucize olmadı.

Geçen sene çok yazdım,şampiyonlukta bile yazdım,bu hocayla rezil oluruz seneye diye de bana katılan bir kişi galiba bu forumda.Taraftarlığın kötü tarafı bu,basketbolda da futbolda da oyunu bilen çok az.

Real Madrid antreman havasın da oynadı ya da ciddiye almadı gibi düşüncelere katılmıyorum çünkü bayağı iyi hücum ettik. Realin dengesini bozan da bizim hücum da iyi günümüzde olmamız oldu.Hücum da az temaslı ve Sürekli dış şut üzerinden oynadığımız için çok fazla sertlik te koyamadılar. Sonuçta bir şekilde maç sonuna kadar ortak olduk maça ama bu tip maçlar da maç sonu lider oyuncu ile oynanır.

Geçen sene maçın sonların da sorumluluk alan Mccollum vardı. Bu seneki en büyük sıkıntı da bu. Biz başa baş geldiğimiz çoğu maçı kazanamayız çünkü lider oyuncu yok takım da . Kızılyıldız maçında da örneğini yaşadık. Aynı Kadro da o gün Mccollum gibi ya da arroyo gibi bir oyuncun olsa sadece son iki dakika oynatsan bile o maçı vermezdik. Bu maçta da son 1dakika 30 saniye de fark iki olduğun da bile kazanacağımızı düşünmedim.

+Deon'un attığı 2 fade away orta mesafe ve yanılmıyorsam 4 de boyalı alan sayısı var. Hücumda kalas bir adam değil, ilerki maçlarda bu adamdan faydalanmamız lazım.

+Emir yine iyi top oynadı, son çeyrek daha çok sahada kalmasını isterdim.

-Miçov topu her yere vurduğunda kaybediyor, hiçbir zaman atlet bir adam olmadı ama bu hantallık zarar verdi son çeyrek. Böyle pozisyonlardan kaçınması gerekiyor.3 Top kaybı var üçü de drippling yaparken oldu, bir iki kere de top kaybının kıyısından döndü.

Savunamadığımız sürece ne kadar sayı atarsak atalım bizim seviyemize yakın takımlar olmak üzere her rakibe kaybederiz sadece zayıf ekipleri yenebiliriz; bu böyle de devam edecektir maalesef.

Ek olarak şampiyon olduk çünkü rakipler iyi değildi, dün son 2 dakikaya kadar maçın içindeydik çünkü Real kasmadı gibi yorumlar verilen emekleri görmezden gelme değil mi? Kaş yapayım derken göz çıkarmaya ne gerek var. Koçu eleştir, oyunu eleştir, oyuncuyu eleştir ama o iyi değildi, o kasmadı diyerek spor tarihindeki her başarıya bir kılıf bulunur. UEFA kupasına tesadüf diyen şikeciden farkımız olmalı.
Bizin maçın içinde tutan Micov son periyotta maçı Real'e verdi. Yine son periyotta Dentmon da buna katkıda bulundu. Dünkü maçın sorumlularını yazarken Schilb'in yanına Micov, Dentmon eklenmezse oyuncu kazanmıyor, oyuncu kayırıyor diye eleştirdiğimiz koçun yaptığını yapmış oluruz.