Bu aksam pota altında Tyus bu kadar yalnız kalmasaydi bu macı kaybeder miydik ? Diebler yerine atletik vasat bir 3 numaramız olsa bu macı kaybeder miydik ?
Shlibb ve Russ Smith sizin gibi gamsız , gevşek sporculari bu takıma transfer edenlere lanet olsun .
Pleiss , Diebler ve Russ smith = çöp .
Evet kaybederdik. Hala resmi görmek yerine tek tek oyuncu performansı değerlendiriyor, takımımızı karşıdaki takımın ne kadar gayret koyduğundan bağımsız yargılarla değerlendiriyoruz. Böyle üçer beşer farkla üç maç daha kaybeder en azından iyiye gidiyoruz dersin, bir de bakmışsın ki 8-0 olmuş. Takım bir maç kötü, diğer maç biraz daha az kötü, sonra bakıyorsun çok kötü. Siz minör durumlar ve günlük performansları boşverin, takım ne oynuyor? Ya da şöyle soralım, oynuyor mu?
Pleiss, Diebler ve Russ üç ayrı sistemde başarılı olacak oyuncular. Peki bu oyuncular aynı kadroda ne arıyor? Sorulması gereken soru bu aslında. Rakip takım içeriyi boşaltmayınca Russ ne yapsın? Rakip içeri gömülmediğinde Diebler ne yapsın? Schilb e başından beridir gitsin diyen benim; Diebler ı geçtiğimiz sezon Efes almadan forumun yarısı çok istiyordu, ben o zaman da az yazmadım gelmesin diye. Pleiss, Krstic, Sofo, Jawai filan da zaten hocanın fantazileri. Bunlardan bir halt olmaz. Yine en iyileri Pleiss, düzgün sistemde verim verir.
Bu maçtan sonra maç sonları konusunda umutsuzluğum iyice arttı. Hoca her hatasından döner ama maç sonunda yorgunluktan ölmek üzere olan oyuncuları dinlendirme veya en azından son üç dakikaya saklama olayını yapmayacak, belli oldu.
Skora bakıldığında çekişmeli görünen bir maç bu kadar ruhsuz ve neredeyse faul bile alınmadan oynanabildi ya, ona şaşıyorum. Zalgiris e karşı bile daha ciddi oynuyor adamlar.