Euroleague 6.Hafta | Galatasaray 89-87 Olympiacos

Tarih: 11 Kasım Cuma
Saat: 20:00
Salon: Abdi İpekçi Arena

Euroleague'de 6. Hafta maçında ligde aldığı 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile averajla 5. sırada olan Olympiacos'u ağırlıyoruz.

Bu maç bizim için ligin en önemli maçı. Kişisel düşüncem bu şekilde. Euroleague'de bizim de var olduğumuzu göstermek istiyorsak bu maçı mutlaka kazanmalıyız. Yönetimden tutun da koç Ergin Ataman'a kadar, taraftardan oyunculara kadar herkes bu maçın ciddiyetinin ve öneminin farkında olmalı. Öyle Zalgiris maçı ile Euroleague'e galibiyet girişi yapmak bizi çok yukarı çekmez ki bana göre Zalgiris maçı bu maçtan daha zorlu geçecek. Onlar da bizim maça çıkış maçı olarak bakacaklar. Tekrar bu maça dönersek Olympiacos maçı hayati önemde bir maç.

Şimdi istatistiklerle maça giriş yapalım:

- Euroleague'de daha önce Olympiacos ile 6 kez karşılaştık. Bu karşılaşmalardan 2 kez sahadan galibiyet ile ayrıldık. 4 maçta ise rakibi sevindirdik.

- Ergin Ataman döneminde ise Olympiacos ile 4 kez karşılaştık. Bu karşılaşmalardan 1 kez sahadan galibiyet ile ayrıldık. 3 maçta ise Olympiacos sahadan galibiyet ile ayrıldı.

- Galatasaray bu sezon Euroleague'de oynadığı 5 maçı kaybederken, Euroleague'de mağlubiyet serisi ise 16 oldu.

- Oynadığımız 5 maçta 85.4 sayı ortalama ile oynuyoruz ve en çok sayı atan 5. takımız. Olympiacos'un sayı ortalaması ise 83.2 ve 7. sırada bulunuyor.

- Yediğimiz ortalama sayı ise 97.0 ve bu kategoride Euroleague'de en kötü takımız. Olympiacos ise 80.2 sayı ile ortalama bir performans sergiliyor.

- İki takımın hücum performansına yüzde olarak baktığımızda çok aşırı bir fark bulunmuyor ve biz Olympiacos'tan şut yüzdesi olarak daha iyi durumdayız.

- İki takımın savunma performansına yüzde olarak baktığımızda ise bizim rakiplerimize çok yüzdeli hücum şansı verdiğimiz ortaya çıkıyor.

- Toplam ribaundda Olympiacos maç başına bizden 10 ribaund fazla almış durumda. Bu durum bu maçta da ribaundlarda sıkıntı yaşayacağımızı gösteriyor.

- Bireysel performanslara baktığımızda Galatasaray'da en skorer oyuncu olarak Daye dikkat çekiyor. Ligde şu anda 14.5 sayı ortalaması bulunuyor.

- Olympiacos'ta ise Spanoulis 14.8 sayı ortalaması ile ilk sırada bulunuyor.

- Ribaund ortalamasında Tyus ve Birch dikkat çekerken, asist ortalamalarında ise iki takımın da en tecrübeli oyuncuları Sinan ve Spanoulis göze çarpıyor.

- Galatasaray'da Sinan Güler 28:46 dakika ile en çok süre alan oyuncu. Sinan'ı Tyus, Micov, Daye ve Dentmon takip ediyor. Bu maçta da Dentmon-Sinan-Micov-Daye-Tyus beşi ile uzun süre oynayacağımız tahmin edilebilir bir istatistik.

- Olympiacos'ta Spanoulis 26:41 dakika ile en çok süre alan oyuncu. Spanoulis'i Printezis, Mantzaris, Papanikolaou, Lojeski ve Birch takip ediyor. Olympiacos genelde sahaya Mantzaris-Spanoulis-Papanikolaou-Printezis-Birch beşi ile dikkat çekiyor. 4 Yunan oyuncunun ilk 5'te olması dikkat çekici.

- Galatasaray kendi sahasında oynadığı 3 maçta Euroleague resmi rakamlarına göre 7.757 seyirci ortalaması ile oynuyor. Takım performansı dışında taraftar olarak da bu sayıyı aşmamız gerekiyor.

Biletix sitesinde maç biletleri şu anda satışta değil fakat bilet fiyatları açıklanmış durumda:

Court Side Yanlar - 650.00 TL
Court Side Pota Arkası - 400.00 TL
Protokol - 350.00 TL
Saha İçi Yanlar (001,002,003,004 Bloklar) - 200.00 TL
Saha İçi Yanlar (012,013 Bloklar) - 150.00 TL
Saha içi Pota Arkası - 100.00 TL
Tribün Yanlar(101-105-201-203 Bloklar) - 55.00 TL
Deplasman - 55.00 TL
Tribün Yanlar - 40.00 TL
Tribün Pota Arkası - 30.00 TL
 
Bu maçı kazanmaktan başka hiçbir çaremiz yok. Umarım Dentmon gününde olur. Umarım Ergin hoca kafa olarak maçta olur.

Bu maçı alırsak Zalgris maçıyla birlikte takıma bir özgüven gelebilir. Ve hem bizim hem koçun hemde takımın buna hiç olmadığı kadar ihtiyacı var...
 
Olympiakos uzun yıllardan beri kimle oynarsa oynasın hiçbir zaman maçı bırakmayacağına inandığım bir takım. Aynı zamanda en çok takdir ettiğim takım diyebilirim.

Bizle oynayacakları maçta eğer kazanacaksak çok zor kazanırız (2-3 sayı farkla) eğer onlar kazanacaksa çok farklı kazanır.(10+sayılarla)
Öyle bir maç...
 
Vallahi sezonun dönüm maçı. Kazanırsak bir şeylere inancımız yeniden artabilir. Evet koç fecaat durumda, evet takım birliktelik olarak taraftara sıcaklık vermiyor, evet birtakım başka şeyler lakin tüm değişkenlerden bağımsız şu maçta hiç olmazsa son bir kez her şeyi bir kenara bırakıp destek vermeliyiz. Şayet eğrisi doğrusuna denk gelir de kazanırsak bu galibiyetin değerini ileride çok daha iyi anlayacağız. Umarım her şey istediğimiz gibi olur.
 
Savunmadaki zaafları hakkında konuşan Ataman, “Önümüzde bir Olympiakos maçı var. Ancak antrenman yapacak vaktimiz yok. Maç ve seyahat yorgunluğu var. Savunmamızı ancak mental olarak güçlendirebiliriz. Ya da oyuna savunma özelliği iyi olan oyuncularımızı sokup sertlik katıyoruz. Bizim takımın şu anki yapısı bu. İleride değişikliğe gider miyiz bakacağız. Şimdi maç kazanmak zorundayız. Olympiakos maçını kazanmaya bakacağız. Bu karşılaşmadan sonra Milano, Brose, Baskonia gibi kendi seviyemizdeki takımlarla oynayacağız. Ancak Euroleague’de maç sonlarında bazı mağlubiyetler aldık. Bu tip mağlubiyetler de bizi mental olarak yoruyor” diye konuştu.
Haberin tamamı

Şu açıklamayı yapan bir koçun yönettiği takım Olympiakos'u yenemez arkadaşlar. Maça gidecekler yenilgi sonrası kendini üzmesin. Benim tavsiyem basketbolu sevdiğiniz için, Olympiakos gibi 100% mücadele eden bir takım izlemek için gidin, koçu bile galibiyete inanmayan takımdan medet umarak boşuna stres yaşamayın.
 
İşin ilginç yanı bizim seviyemizı ne sanıyor koç acaba .Laboral bizi icte dışta rahat bir şekilde tokatlar ,Brose gibi disiplinli bir takım da yener bizi ,Milano kadrosu bizim kaliteli halimiz onlardanda galibiyet cikartamayız. Bizim seviyemiz de ki takım Zalgris onlardan da belki içerde bir maç alırız .
 
cuma akşamı bu maçı kazanmamız için bir ya da iki oyuncumuzun çok büyük oynaması gerekiyor. daye, micov, dentmon'ın maçın kaderine birinci elden müdahale etmesini bekleyeceğiz.
 
Oly, önceki CSKA macını kazanmış olsa idi, ibre bizden yana derdim.
Ama ic saha mağlubiyeti sonrası bu maç onlar icin daha fazla hedef macı haline geldi.
Ortada giden bir maç da olsa ibre biraz oly tarafında bana göre.
İki takımın da 85 in altı üstü skorlar üreteceği bir maç olur
 
Kazanmamız lazım iyi hoşda nasıl kazanacagız? Özellikle son 5 yıldır Galatasaray erkek basketbol takımının neredeyse hic bir macını kacırmamış olmama ragmen dün oynanan trabzon maçına dair içimde en ufak bir heves ve istek yoktu . Macı zaten sürekli zap yaparak izledim . Takım keyif yerine sadece karın ağrısı hissi veriyorsa ne yapmalı ?
 
Eurolegue'in en sert takımı ile oynıyacağız. Yetenek baremi olarak bence çok yukarda değil oly ama hala çok sertler. Ne yazık ki bize en ters gelicek takım tipi bu. Daha yumuşak milano yada maccabi tarzı takımları içerde punduna getirip yenebiliriz ama oly'yi yenmemiz için tabiri caizse döverek yenmemiz gerek.

Hiç umudum yok, hatta maçı 10+ farkla kaybedeceğimizi düşğnüyorum. Zaten Ataman hedef maçları ve takımları söylemiş. Hala konsepti anlayamamış, hala her maça o maç özelinde hazırlanmak gerektiğini kavrayamamış ve her rakibi detaylıca analiz etmemiz gerektiğini kabullenememiş bir hocamız var.

Hocanın inanmadığı maç değil aslında, kendi kurduğu takım.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Kırılma maçımız olacak,sayı bulmamızın daha da zor olacağı bir rakip var karşımızda bu yüzden savunmanın devreye girmesi gereken bir maç.Bu maçı kazanmak takımın havasını değiştirir diye umuyorum.
 
geçen seneden daha potansiyelliler skor anlamında. Biz ise sayı yeme takımıyız. Maksimum 2 periyot baş edebiliriz bence. Hocanın koltuğu ciddi anlamda sallanır yeniliriz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Ergin Ataman: Oly maçı çok önemli ama seviyemizdeki takımlar ile bu maçtan sonra karşılaşacağız


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Daha ligde Trabzon'u zor yeniyoruz. Euroleague'de galibiyetimiz yok. Olympiacos ta derli toplu takım . Biz yumuşak bir takım olduk. Olympiacos sert bir takım. Biz sertliğe gelemiyoruz. Savunma yapamıyoruz. Bu maçı alabileceğimizi çok düşünmüyorum.
 

Üst