Euroleague 6.Hafta | Galatasaray 89-87 Olympiacos

Sonunda galip geldik ve biraz olsun nefes aldık, umarım devamı gelir.

Takım yapılanmamızda eksiklik var; 1 ve 5 numara pozisyonlarımız EL için yetersiz. Tabii ki bütçe ile alakalı ama, sadece Russ Smith yerine Spanoulis bizde olsa 1/6 değil en az 4/6 yapabileceğimizi düşünüyorum. Bütçe varsa pg ve pivot transferleri gündeme gelmeli.

Diebler'in daha yapacak çok işi var, yeter ki ona göre oyun düzeni kurulsun.

Daye bireysel top kayıplarını azaltırsa EL'nin en iyi şutör 4 numarası olur.

Schilb değişik bir adam, esasen çok yetenekli bir oyuncu ama önemli maçlarda varlık gösteremiyorken sıradan maçların yıldızı olabiliyor. Pazar günü Trabzon maçını neredeyse tek başına aldı. Belki de sadece TBL'de kullanılmalı, küçük maçların büyük oyuncularına da ihtiyaç var.
 
Dentmon'un bu galibiyette en onemli etken olarak gorulmesi Diebler'dan daha fazla sayi atmasindan dolayi degil, zamanlama açisindan kattiklari yuzundendir. Diebler isler rayina girmisken ilk uçlugunu buldu, sonra maç krize girmemisken yani hep ondeyken kendisine hazirlanan pozisyonlari sayiya çevirdi (bir el ustu uçluk hariç). Bunu kesinlikle kuçumesmiyorum ve boyle ceza kesici oyuncular lazim fakat Dentmon takimi 6-20'den alip 14-20'ye tek basina tasidi (ust uste 8 sayi), uzerine girer girmez bir top çalma ile savunma direncini yukseltti. Yani maçi bastan kaybedebilecegimiz bir ortamda liderlik yapti. Bu, ceza kesmekten daha onemli bir ozellik diye dusunuyorum.
 
Ergin Ataman'ın "seviye" söylemlerinden dolayı maçtan pek beklentim yoktu ama, özellikle ilk çeyreğin sonundan itibaren takım çok iyi reaksiyon gösterdi. Maç sonunu ise maalesef kötü oynadığını söylemek lazım Galatasaray'ın... Tyus, Pritezis'e o bloğu yapmasa belki bu kadar iyi mücadele edilen bir maçı kaybetmek söz konusu olacaktı.

Alınan galibiyetten ve gösterilen konsantrasyondan dolayı mutluyum. Ancak dediğim gibi, maç sonlarını daha iyi oynamak gerekiyor. Hatırlanırsa Maccabi ve Real Madrid maçları maç sonunda yapılan hatalardan kaybedilmişti. Ders çıkartmak şart...

Bu galibiyetin daha önemli hale gelmesi için Zalgiris'i yenmek gerekiyor.
Tebrikler aslanlar...
 
0-5 e karşı oyuncuların reaksiyon verdiği, bir nevi adlarını temize çıkarmaya çalıştıkları bir maç oldu. Zalgiris deplasmanı kazanılırsa bu galibiyetin bir anlamı olur.
 
Maçın son saniyeleri . Yalniz Shlibb taraftarı nasıl bezdirdiyse artık kenara gelirken taraftarın haykırışlarına dikkat :) Beyler hanginiz bu ? Hislerimize tercüman oldu .


[video=youtube;_YzqvaDKI1I]https://www.youtube.com/watch?v=_YzqvaDKI1I[/video]
 
maçın tekrarını izledim nispeten iyi savunma yapmışız denilebilir yinede 87 sayı yedik iyi savunma yaptığımızı düşündüğümüz bir maçta bile 87 yiyorsak sorun büyük demektir
Not: 6 dakika sayı yemeden oynamamıza rağmen
 
Vallahi sezonun dönüm maçı. Kazanırsak bir şeylere inancımız yeniden artabilir. Evet koç fecaat durumda, evet takım birliktelik olarak taraftara sıcaklık vermiyor, evet birtakım başka şeyler lakin tüm değişkenlerden bağımsız şu maçta hiç olmazsa son bir kez her şeyi bir kenara bırakıp destek vermeliyiz. Şayet eğrisi doğrusuna denk gelir de kazanırsak bu galibiyetin değerini ileride çok daha iyi anlayacağız. Umarım her şey istediğimiz gibi olur.

E çok şükür be. Umarım ivmeyi almışızdır artık. Hem burada hem de maç önü taraftar hikayelerinde de söyledim, güveniyordum boşa çıkmadı. Hoş geldin Diebler, hoş geldin Justin.
 

Üst