Euroleague 7.Hafta | Zalgiris 87-75 Galatasaray

Tarih: 16 Kasım Çarşamba
Saat: 21:00
Yayın: Net bilgi değil.

Euroleague'in 7. haftasında rakibimiz bizle beraber 1 galibiyeti bulunan Zalgiris Kaunas. Zalgiris kendi sahasında oynadığı 3 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. Kazandığı tek maç 2. haftada oynanan Baskonia maçı. Maccabi ve Darüşşafaka maçlarını ise kaybetti.

Zalgiris'te 15.0 sayı ortalaması ile oynayan Motum, 11.8 sayı ortalaması ile oynayan Westermann ve 10.7 sayı ortalaması ile oynayan Jankunas

Bizim en çok dikkat etmemiz gereken oyuncu ise Jankunas olmalı. Olympiacos ve Fenerbahçe maçlarında Micov 4 oynarken zorlanmıştık. Bu maçta öyle bir hata yapmamamız gerekiyor.

Savunma zaaflarımızın başında gelen 3 sayı savunması ise dikkat etmemiz gereken ikinci savunma problemi. Litvanya takımlarının özellikle kendi sahalarında ülke ekollerini sergilemekten geri kalmadıkları malum. Bu sene hiç verim alamadıkları Milaknis bizim maçta etkili olabilir. Ona da dikkat etmek gerekiyor.

Westermann ve Pangos'un savunması da bir başka önemli konu. Göksenin'e büyük iş düşecek yine.

Bizim için anahtar oyuncular zaten belli. Skor anlamında Daye ve Dentmon, savunma tarafında ise Tyus ve Göksenin.

Şans yanımızda olsun.

Hücum ribauntunda EL'nin en iyi takımı galiba Zalgiris. Ribauntları çok zorluyorlar, dikkat etmek lazım buna. Mutlaka kazanmamız lazım bu maçı yoksa Oly galibiyetinin en ufak bir önemi kalmaz.

Bizim ters gelecegimiz takım hucumda sıkıntı yaşayan takımlar olacak genelde.. Hucumda düzensiz ve ritm bulamamıs takımlara ters geliriz. Zalgirisi çok izlemedim ama düzenli oynayan bir takım oldugunu düşünüyorum. Biz hucumda hertürlü atarız ancak savunmada birazda rakibe baglı kalıyoruz malesef.

Sonuc olarak kazanacagımızı düşünüyorum. Zalgiris maçtan koptugu anda darbeyi vuracagız , bu son periyoda denk gelirse daha iyi olur.. Başarılar takımımıza.

Zalgiris'e vurur geçeriz moduna girmek yanlış içerdeki aldığı sonuçlar:

Zalgiris 78-73 Laboral

Zalgiris 74-87 Macabi

Zalgiris 80-83 Doğuş

Ek olarak son maçta Barcelona deplasmanında son 2 dakika'ya kadar maçın içindeydiler. Son 2 dakika'da kaybettiler. İçerdeki Daçka maçınıda kazanabilirlerdi.

Küçümsenmeyecek bir ekip. İçerde çok daha güvenliler. Çok beğendiğim Arturas Milaknis hala kadrolarında iyi bir şutör guard. Bu maç ya tamam ya devam maçı.

Zalgiris'e vurur geçeriz moduna girmek yanlış içerdeki aldığı sonuçlar:

Zalgiris 78-73 Laboral

Zalgiris 74-87 Macabi

Zalgiris 80-83 Doğuş

Ek olarak son maçta Barcelona deplasmanında son 2 dakika'ya kadar maçın içindeydiler. Son 2 dakika'da kaybettiler. İçerdeki Daçka maçınıda kazanabilirlerdi.

Küçümsenmeyecek bir ekip. İçerde çok daha güvenliler. Çok beğendiğim Arturas Milaknis hala kadrolarında iyi bir şutör guard. Bu maç ya tamam ya devam maçı.

başlangıcta iyi hucum edeceklerini ama bir yerde tıkanacaklarını düşünüyorum.. Ama dedigin gibi hafife de almamak lazım.

Her hafta ya tamam ya devam maçımız oluyor dikkatimi çekti de, hep pamuk ipligine baglıyız fener maçı, oli maçı hepsinde yenilirsek havlu atarız demiştik :D

başlangıcta iyi hucum edeceklerini ama bir yerde tıkanacaklarını düşünüyorum.. Ama dedigin gibi hafife de almamak lazım.

Her hafta ya tamam ya devam maçımız oluyor dikkatimi çekti de, hep pamuk ipligine baglıyız fener maçı, oli maçı hepsinde yenilirsek havlu atarız demiştik :D

fb'ye zaten yenildik OLY'yi yendik ama o maçın anlam kazanması için bu maçı almalısın çünkü bu maçın dönüşü doğuş maçı olacak ordada favori doğuş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

fb'ye zaten yenildik OLY'yi yendik ama o maçın anlam kazanması için bu maçı almalısın çünkü bu maçın dönüşü doğuş maçı olacak ordada favori doğuş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Galibiyet sayımızı artırana kadar her maç hedef maç diyebiliriz o zaman.. Kaybettigimiz her maç top 8 şansımızı iyice zorlaştıracak.

Dün yapılan çirkefliklere karşı iyice kenetlenmemiz lazım bu maç için. Hocam takımı iyi motive edeceğinden en ufak şüphem yok. Alırız bu maçı, almamız lazım. Hocadan tek beklentim Sinan'a çok yük bindirmemesi, Emir'i kullanması guard olarak. Oly maçındaki gibi oynarsak alırız. Yeter ki hoca ve oyuncular inansın. Şöyle arka arkaya bir kaç galibiyet bizi hayata döndürür.

Barcelona ile oynadıkları maçtan sonra Jasikevicius hakemler konusunda aşağıdaki ifadeleri kullanıp,esip gürlemişti, inş. bizim maçta ağlayan çocuğa emzik verme durumu olmaz.

"Hakemlerin maça büyük etkisi vardı. Artık daha fazla sessiz kalamayacağız. Euroleague bize saygı göstermiyor. O halde neden Zalgiris'i buraya davet ediyorlar? İyi bir maç oynadık ancak hakem kararlarını aşamadık. Şimdi saha dışında da mücadele edeceğiz. Eğer hakem etkisi olmasaydı şuanda başka bir pozsiyonda olurduk. Bizi neden her maç cezalandırdıklarını anlamıyorum."

Bu macin ardindan Ipekci'de arka arkaya Dacka ve Efes ile oynayacagiz. Bu maci kazanirsak iyi bir oyunla arka arkaya 4 galibiyet almamiz isten bile degil, buda bizi hem potaya hem havaya sokar.

Dun aksami tamamen unutup bu maca konsantre olmaliyiz. 8 mac sonunda 4 galibiyet gayet tatmin edici olur iceride kaybedilen Kizilyildiz ve Fenerbahce maclarina ragmen.

Oynatan bir guardımız olmadığı sürece her maçta çok zorlanacağız özellikle deplasmanlarda. Oly maçındaki oyundan ümitlenmiştim ancak dünkü oyunu gördükten sonra yine bütün hevesim kaçtı.

Benim hesabıma göre Galatasaray'ın play-off yarışının içinde kalabilmesi için ilk 10 maçta en az 3 veya 4 galibiyet alması gerekiyor. Şu an durum 1-5, yani önümüzdeki 4 maçın en az ikisini kazanmak kesinlikle şart. Üçü kazanılırsa ilk 10'a veya ilk 12'ye girilebilir ve umutlar artar... Fikstür şöyle:

Zalgiris (D)
Daçka (E)
Barselona (E)
Baskonia (D)

Bu işin kağıt üzerinde olan kısmı. Bir de parkeye yansıyacak olanı var. Ve ilk ayak Zalgiris maçı:

Jasikevicius takımın başına geçtiğinden beri geçtiğimiz yıllara kıyasla Zelgiris takımı daha sert ve agresif bir basketbol oynuyor. Bu sezon Maccabi maçı hariç oynadıkları tüm maçların sonuna kadar içinde kaldılar. FB'yi 34 sayı farkla yenen Bask ekibini de yendikleri gerçeği masada duruyor. Kendi sahalarında sürekli +10.000 taraftara oynuyorlar ve taraftarları basketolu gerçekten çok iyi biliyor, Avrupa'nın bana göe en iyi basketbol kültürlerinden birine sahip Zalgiris...

Galatasaray'a gelince... Özellikle savunmada henüz istenen düzeye gelemeyen ve son FB maçında da gördüğümüz üzere takımda kırılgan bir yapı var. Zalgiris takımının da yarışta kalmak için bütün gücünü bu maça vereceğini düşünürsek kazanmak kolay olmayacaktır. Ama, öyle veya böyle kazanmak zorunda play-off iddiasını sürdürmek isteyen taraf...

Sürekli "hedef maç" ve "seviye" söylemlerinde bulunan Ergin Ataman bu kez kendisinden düşük bütçeli bir takımla karşılaşıyor. Bakalım ne olacak...

Bardağın dolu tarafından bakmak istiyorum. Denttmon artık bu takımın gardı (eldekiler içinde en makulü), Diebler form tuttu. Zalgiris maçı bizim için olmazsa olmaz maçlardan. Deplasman galibiyeti bizim takım için çok önemli. Takım beşinde dengeyi çok iyi sağlamamız lazım. Aynı anda dentmon, schilp ve daye aynı anda sahada kaldığında elek oluyoruz. Kadro mühendisliğimiz çok kötü olduğundan bir yerlerde düğümleniyoruz. Çok değil sezon başında doğru adamlara yönelseydik mesala kısada Draper, uzunda Vidmar,Iverson. Yanlarında daye de dentmonnda sırıtmazdı. Artık önümüze bakma zamanı ama hocanın da kredisi çok azaldı ve malesef bu yeni euroleage formatına ne hocanın tarzı ne de hocanın kendisi hazır değil...

Bu maçı alırsak ciddi şansımızın olduğunu düşünüyorum.

fb-cska-real-barça-oly-pana nın kesin olarak ilk8e kalacağını düşünürsek baskonia-daçka-efes üçlüsünden ikisini geçmemiz gerekiyor.(bu üçlüden ikisini geçersek milano-maccabi-broseyi zaten geçmiş olacağımıza inanıyorum).

Baskonia real deplasmanı ve fb ile oynadıkları maçlardan ekstra galibiyetler çıkardı, aramızda 3g fark var şimdiden, ama biz bunu alırsak oly galibiyetiyle beraber bu ikisini telafi etmiş oluruz. Geriye kızılyıldız maçlarımızdaki sonuçlar kalır ki 23 haftalık süreçte hiç önemli değil.

Daçka katılım hakkını satın aldığı gibi, fikstürü de satın almış gibi başladı lige. kzılyıldız(d), milano, unics(d), efes, zalgiris(d), brose maçlarından 4 galibiyet çıkarmaları hiç de ekstra bir durum değil, deplasman maçlarının tamamı ligin en kötü üç takımı karşısındaydı. (Şu anda biz de oly galibiyeti üzerine zalgiris maçında da derli toplu bir görüntü vermezsek 4. deplasmanları da en kötü 4 takımdan birine karşı olmuş olacak maalesef). Bu hafta içi kazanabileceğimiz iki galibiyet onlarla aramızdaki galibiyet farkını 1e indirerek fikstür avantajımızı da düşünerek bize avantaj sağlayabilir.

Efese gelirsek her sene beklentilerin altında kalan bir takım, ancak biz başarısız görsek bile son 5 senede 2 top8(birinde oly, diğerinde real e kök söktürerek elendiler, ikisi de sonra şampiyon oldu), bir tane de averajla kaçırdıkları top 8 var. Bu sene daçkanın tam tersi bir olayla çok zor bir fikstürle başladılar. baskonia(d), oly(d), cska, daçka(d), pana, milano(d) fikstüründe 2galibiyet kötü değil, milano deplasmanında sinmeyip bir galibiyet çıkarsalar 3g bu fikstür için çok çok iyi olurdu. Kesinlikle küçümsenecek bir rakip değil.

Brose her maçı son topa getirmeyi başarsa, göze hoş gelen bir basketbol oynasa da, kazanma alışkanlığı olan bir takım değil, 9-10-11 sıralarında bitireceklerdir.

Hakemler bizi fena dograyacak gibi geliyor bana Jasikevicus güzel alt yapı hazırladı bu maça .Keşke bizde Oli maçından sonra hakemlere sallasaydık bizide bu sene güzel doğruyolar çünkü .Maça gelirsek de evet Oli'yı yendik biraz da gaza geldik ama hala deplesmanda kazanabilecegimizi düşünmüyorum.Zalgris evinde bir başka bizim aksimize hiç kırılgan değiller ve ne yaptıklarını bilerek oynuyorlar biz ise Sinan'İn organisazyonu hariç tamamen birebirlere dayalı bir oyunumuz var .Dentmonda eski evinde ya bu maçta bizi çosturur ya da takimin ritmini çok bozabilir ortalama bir oyun oynayacagini sanmıyorum.Son olarak da Pleiss'ı ne yapıp edip kazanmalıyız ne olursa olsun bir kenarda oturup havlu sallayacak bir oyuncu değil .

Hakemler bizi fena dograyacak gibi geliyor bana Jasikevicus güzel alt yapı hazırladı bu maça .Keşke bizde Oli maçından sonra hakemlere sallasaydık bizide bu sene güzel doğruyolar çünkü .Maça gelirsek de evet Oli'yı yendik biraz da gaza geldik ama hala deplesmanda kazanabilecegimizi düşünmüyorum.Zalgris evinde bir başka bizim aksimize hiç kırılgan değiller ve ne yaptıklarını bilerek oynuyorlar biz ise Sinan'İn organisazyonu hariç tamamen birebirlere dayalı bir oyunumuz var .Dentmonda eski evinde ya bu maçta bizi çosturur ya da takimin ritmini çok bozabilir ortalama bir oyun oynayacagini sanmıyorum.Son olarak da Pleiss'ı ne yapıp edip kazanmalıyız ne olursa olsun bir kenarda oturup havlu sallayacak bir oyuncu değil .

Özellikle maccabi deplasmanında doğrandığımız doğrudur, ancak oly maçında 27-2lik serinin oluşmasında çok büyük etkileri vardı, 3 tane 3 saniye çalındı, ikisinde üçlük yemiştik sanırım (doğru kararlardı ama el de çalınma yüzdesi nedir iyi bakmak lazım), basket faul olabilecek 2 faule yerde çalındı vs.
Biz iyi oynayıp bir karakter koyarsak ne hakemler bu maçı bizim elimizden alabilir, ne de zalgiris. 3.çeyrek çok önemli.

Pleiss yerine Ege daha çok süre almalı.
Diebler ve Dentmon bol süre almalı.
Russ, Schilb ve Pleiss az süre almalı.
Zor maç.
Konsantrasyon !!!

İvmeyi tersine döndürdük şimdi bu maçla ele alma zamanı. Şayet kazanırsak, önümüzdeki görece kabul edilebilir fikstürle beraber galibiyet serisi yapabileceğimiz ortam var. Saras'ın açıklamaları beni de en çok korkutan. Zalgris'in bize büyük seri yapmasını zor görüyorum. Hücumu ciddi sıkıntılı bir takım. Sezona rezalet giren Pangos oynamayı bizim maçla hatırlamazsa yener döneriz. Ritim bulan Diebler'ın Zalgris'e çok büyük mesele çıkaracağını düşünüyorum. Justin de eski takımına selam çakabilir. Umutluyum.

Özellikle maccabi deplasmanında doğrandığımız doğrudur, ancak oly maçında 27-2lik serinin oluşmasında çok büyük etkileri vardı, 3 tane 3 saniye çalındı, ikisinde üçlük yemiştik sanırım (doğru kararlardı ama el de çalınma yüzdesi nedir iyi bakmak lazım), basket faul olabilecek 2 faule yerde çalındı vs.
Biz iyi oynayıp bir karakter koyarsak ne hakemler bu maçı bizim elimizden alabilir, ne de zalgiris. 3.çeyrek çok önemli.
Zaten aklımda ki özellikle Maccabi maçı kalarak söyledim basketfaul olabilecek pozisyon dikkatimi çekmedi ama gördüyseniz doğrudur ama Oli maçında da bize kolay düdükler çalındığını düşünüyorum hatta çoğu maçta belki de savunma yapmayı bilmeyen oyuncularımızdan kaynaklanıyordur .Bence 3.çeyrek değilde 2.periyotun son 5 dk sı çok önemli? ilk 15 dk yı çok yüzdeli oynuyoruz sonrasında yorgunluk biraz belli edince hemen düşüyoruz Koç'un rotasyon işini iyi ayarlaması lazım .